Let op: deze website vereist cookies om volledig te functioneren, deze cookies slaan geen persoonlijke informatie van u op.
Developed by JoomVision.com

Cosse Camper Adventure Cosse Camper Adventure

Cosse Camper Adventure Cosse Camper Adventure

Cosse Camper Adventure Cosse Camper Adventure

Cosse Camper Adventure Cosse Camper Adventure

Cosse Camper Adventure Cosse Camper Adventure

Cosse Camper Adventure Cosse Camper Adventure

22 dagen camperreis Kroatië

aanvang reis: voorjaar 2015

dag 0 Hoofdfoto Plitvice meren

Dag 1

U start uw rondreis door Kroatië in Oostenrijk, zodat u niet gelijk een hele lange afstand hoeft te rijden. U bent vanaf 16.00 uur van harte welkom op de camping in Salzburg. U wordt opgevangen door één van de medewerkers van Cosse Camper Adventure.

Nadat u gesetteld bent kunt u een rondwandeling maken door de prachtige omgeving van de camping of genieten van een koud drankje op het terras van de camping.

’s Avonds gaat u samen met de andere deelnemers genieten van een heerlijke Oostenrijkse maaltijd. Tijdens het welkomstdiner kunt u nader kennismaken met de andere deelnemers van de Kroatië reis.

 

 
Dag 2:

Samen met een lokale stadsgids bezoeken wij ’s morgens de in barokstijl gebouwde stad Salzburg, tevens de geboortestad van Mozart. Wij bezoeken natuurlijk de belangrijkste bezienswaardigheden: de Dom van Salzburg, het geboortehuis van Mozart, de vesting Hohen Salzburg, het woonhuis van de Familie Von Trapp (Sound of Music) en slot Mirabel.

’s Middags kunt u op eigen gelegenheid de stad verder bekijken, een bezoek brengen aan de zoutgrot in Hallein of de ijsgrot in Werfen of teruggaan naar de camping om te relaxen.

dag 3 Slovenie

Dag 3:

U verlaat Oostenrijk en rijdt op uw eigen tempo naar Slovenië. U hebt vandaag een rij dag en zult vooral veel autobaan zien. De autobaan slingert prachtig tussen de met bomen begroeide bergen.

Aan het einde van de middag komt u aan op de camping vlakbij Postojna.

dag 4 Postojnska Jama

Dag 4:

Wij brengen vanmorgen een gezamenlijk bezoek aan de grootse Karst grot van Slovenië, de Postojnska Jama. Een bezoek aan deze spectaculaire druipsteengrot mag zeker niet ontbreken. Wat u vandaag in deze druipsteengrot zult zien, heeft u nog nooit gezien en zeker niet in deze afmetingen.

Een treintje zal ons twee kilometer grot inwaarts brengen. Het treinritje is al een belevenis op zich. Het treintje gaat door zeer smalle doorgangen, totdat we bij de Calvarieberg aankomen. Vanaf deze locatie krijgen wij een anderhalf uur durende rondleiding door de grot.

We eindigen ons bezoek aan de Postojnska Jama met een gezamenlijke lunch.

’s Middags rijdt u op uw eigen tempo naar de camping die zich vlakbij de Plitvice meren bevindt. U passeert de grens met Kroatië en u krijgt een goede indruk van de verschillende landschappen.

dag 5 Plitvice meren

Dag 5:

Wij brengen vandaag een gezamenlijk bezoek aan de Meren van Plitvice, het grootste en oudste Nationaal Park van Kroatië. De meren zijn bekend om hun watervallen en de zestien meren die allemaal op verschillende hoogtes liggen en van een oogverblindende schoonheid zijn.

Direct na de ingang heeft u een prachtig uitzicht op een meer met, afhankelijk van het seizoen, een ontelbaar aantal watervallen. In de diepte ziet u prachtig blauw water en houten wandelpaden die dicht langs de meren liggen.

Wij gaan een route lopen van 4 tot 6 uur. Wij lopen stoom opwaarts en u moet daarbij trappen lopen. Wij houden onze lunchpauze op een prachtige open plek in het bos met prachtig uitzicht op de bergen, het bos en het meer. Na de lunchpauze steken we met een boot het grootse meer over, waarna u de keuze hebt om de route in te korten. Degene die nog niet terug willen, kunnen verder met ons mee wandelen.
 
dag 6 Plitvice meren

Dag 6:

Vandaag hebt u nog een extra dag bij de Meren van Plitvice. U kunt vandaag op uw eigen tempo nog een dag genieten van al het moois, dat dit natuurgebied u te bieden heeft. U kunt natuurlijk nog een route gaan lopen of heerlijk op een bankje gaan zitten genieten van de watervallen en het uitzicht op de mooie turquoise blauwe meren.

dag 7 Salona ruines

Dag 7:

U vervolgt de route door Kroatië en u gaat op weg naar de stad Split. U rijdt vandaag door het binnenland van Kroatië.

U kunt onderweg een bezoek brengen aan het plaatsje Knin. Hier vindt u de Kninvestiging die gebouwd is op de Spasberg.

Een bezoek aan de oude Romeinse stad Salona, dat vlakbij Split ligt, mag zeker niet ontbreken. In Salona kunt u een bezoek brengen aan de Romeinse ruïnes. Hier krijgt u een goede indruk van het leven van de Romeinen.

Aan het einde van de middag komt u aan op de camping in Split waar u twee nachten zult verblijven.

dag 8 Split

Dag 8:

De oude stad Split is ontstaan in en rond één van de grootste en best bewaarde paleizen uit de Romeinse tijd. Tijdens onze drie uur durende rondleiding gaan we gezamenlijk met een lokale stadsgids de stad verkennen. We brengen een bezoek aan de oude stad, het Paleis van Diocletianus en het beschermde natuurgebied Marjan, vanwaar u een prachtig uitzicht heeft over de stad.

’s Middags heeft u vrij om de overige bezienswaardigheden van de stad te bekijken of om lekker op een terrasje te zitten en te genieten van een koud drankje of een heerlijke Kroatische lunch.

dag 9 Trogir

Dag 9:

Vandaag hebt u een korte rij dag. U rijdt via de kustweg naar de volgende bestemming, het Nationaal Park Krka. Onderweg hebt u een prachtig uitzicht op de azuurblauwe Adriatische zee.

U kunt onderweg, op eigen gelegenheid, een bezoek brengen aan één van de stadjes die u tegenkomt. Een bezoek aan Trogir of Šibenik is een echte aanrader!

Trogir, één van de juweeltjes aan de Dalmatische kust, ligt op een eiland en wordt omringd door stadswallen. U bereikt het historisch stadscentrum door één van de twee poorten. Smalle straten, oude stenen huizen, monumenten en kleine pleintjes domineren dit oude stadje.

Šibenik met zijn prachtig gerestaureerde witte Jacobuskathedraal is zeker ook een bezoekje waard.

In de loop van de middag komt u aan op de camping vlakbij het Nationaal Park Krka waar wij twee nachten verblijven.

dag 10 Krka NP


Dag 10:

Vanochtend vertrekken we op tijd met onze lokale gids en brengen gezamenlijk een bezoek aan het Nationaal Park Krka. We starten onze dag met een bezoek aan de Skradinski Buk, waar zich de meeste watervallen bevinden. U loopt over houten bruggetjes, tussen de bomen door, over het water van de Krka rivier. U zult zich telkens afvragen waar het water allemaal vandaan komt.

U gaat genieten van een goed verzorgde lunch in het park op een zéér bijzondere plek. U kunt kennis maken met de Kroatische gastvrijheid en -keuken.

Na de lunch vervolgen wij onze route en brengen we nog een bezoek aan de Roški Slap en het orthodoxe klooster Krka.

Na deze dag, waarin u heel veel indrukken opgedaan heeft, gaat de campingeigenaar een heerlijk diner voor ons bereiden.

dag 11 onderweg in de camper
 

Dag 11:

U verlaat het Nationaal Park Krka en rijdt naar het eiland Pag. U hebt deze dag de mogelijkheid om via de kustweg naar Pag te rijden. U kunt daarbij een bezoek brengen aan de diverse kustplaatsen, waarbij een bezoek aan de stad Zadar een echte aanrader is.

Pag staat bekend om zijn heldere water, de heerlijke schapenkaas, de olijfolie, de Žutica wijn en om zijn kant.

Aan het eind van de middag komt u aan op de camping waar wij twee nachten zullen verblijven.

dag 12

Dag 12:

U hebt de hele dag tijd om op uw eigen tempo het eiland Pag te verkennen. U kunt een rondrit maken met uw camper, maar u kunt ook gaan zwemmen of wandelen. In de hoofdstad Pag vindt u ruïnes van de oude stad.

Pag heeft een ruig, maar interessant landschap. Het eiland heeft veel te verduren van de Borawind, waardoor er nauwelijks iets groeit. Op enkele plekken groeien olijfbomen. De bekende stapelmuurtjes moeten het land tegen de wind beschermen. De zuidwestkust staat bekend om zijn kleine stranden.

dag 13 vlag van Kroatie

Dag 13:

Wij maken vandaag een gezamenlijke dagexcursie per boot vanuit Zadar naar het National Park Kornati met zijn 89 eilanden. Wij varen op een ontspannen tempo langs de prachtige eilanden met hun steile rotskust en typische witte kliffen, ook wel “kronen” genoemd. We pauzeren op een eiland waar u de gelegenheid heeft om te zwemmen of te relaxen. We krijgen een typische Kroatische lunch geserveerd op de boot. We brengen een bezoek aan het eiland Dugi Otok voordat wij terugkeren naar Zadar.

Na de boottocht rijdt u op uw eigen tempo naar de volgende camping waar wij twee nachten verblijven.

dag 14 Paklenica NP

Dag 14:

National Park Paklenica is bekend geworden door de filmopnames van Winnetou, één van de bekendste filmindianen. U hebt waarschijnlijk gedacht dat deze filmopnamen in Amerika zijn gemaakt, niets is minder waar! Een groot aantal filmopnames zijn gewoon in Kroatië gemaakt.

In dit park kunt u prachtige wandelingen maken of een rots beklimmen.

U kunt vandaag met ons op pad. Wij gaan een pittige wandeling maken naar de Manitagrot, een druipsteengrot boven in de berg. Wij gaan de grot samen met een lokale gids bekijken. De wandeling gaat door bossen, over smalle steile padjes, dwars door het ruige landschap van het Velebit massief.

Hebt u geen zin om te wandelen, dan kunt u gaan zwemmen in het zwembad op de camping of in de zee die u lopend vanaf de camping kunt bereiken.
 
dag 15 Senj

Dag 15:

U vervolgt uw route langs de azuurblauwe Adriatische zee. Aan uw rechterzijde ziet u de ruige bergen van het Velebit massief. U kunt onderweg de stad Senj bekijken, dat de moeite waard is om te bezoeken.

In de loop van de middag komt u aan op de camping op het eiland Krk. Op deze camping verblijft u twee nachten.

dag 16 Kamplin (Krk stad)

Dag 16:

Krk is het grootste eiland van de Adriatische eilanden. Aan de oostkust ziet u witte ruige rotsen, gevormd door de Borawind. Het binnenland en de westkust zijn beschut en begroeid met diverse planten.

U hebt vandaag de hele dag tijd om op eigen gelegenheid het eiland Krk te verkennen.

 

dag 17 Pula amfitheater

Dag 17:

Vandaag verlaat u het prachtige eiland Krk en kunt u voordat u op de camping arriveert een bezoek brengen aan de stad Pula, gelegen in Istrië. Pula staat bekend om haar monumenten die gebouwd zijn door de Romeinen. Het amfitheater van Pula is één van de zes grootste Romeinse amfitheaters die nog bestaan. Een bezoek aan deze prachtige oude stad mag u zeker niet missen.

In de loop van de middag komt u aan op de camping in Fažana waar u twee nachten zult verblijven.

 

dag 18 boottocht Brijuni

Dag 18:

U kunt vandaag mee op een gezamenlijke excursie naar het Nationaal Park Brijuni dat op een eiland ligt voor de kust van Fažana. Wij vertrekken vanuit Fažana met een boot naar dit eiland, dat ooit door Tito als zomerresidentie gebruikt is.

Op het eiland maken wij een rondtoer met een treintje. We krijgen een goede indruk van het leven op het eiland. We zien o.a. het safaripark met zijn exotische dieren, de oudste olijfboom en een opgraving van een Romeinse villa.

In de loop van de middag keren wij terug naar Fažana, waar u de rest van de middag kunt doorbrengen. U kunt natuurlijk ook teruggaan naar de camping.

 

dag 19 Rovinj

Dag 19:

Vandaag hebt u een korte rit naar het stadje Rovinj. Rovinj is van oorsprong een havenplaats op een eiland, maar door het dempen van de vaargeul is het nu verbonden met het vaste land.

’s Middags kunt u op eigen gelegenheid kennis maken met dit prachtige oude stadje. U vindt hier diverse restaurantjes, cafeetjes, winkeltjes en interessante bezienswaardigheden.

 

dag 20 Rovinj

Dag 20:

U kunt vandaag nog een dag genieten van de zee en het prachtige dorpje Rovinj.

’s Avonds kunt u afscheid nemen van uw medereizigers tijdens het afscheidsdiner en kunt u terugkijken op een prachtige veelzijdige reis door Kroatië.

dag 21 zonsondergang

Dag 21:

Helaas is er een einde gekomen aan onze prachtige rondreis door Kroatië en zal iedereen vandaag op eigen tempo terugkeren naar huis.


Verlenging mogelijk

Informeer naar de mogelijkheden;


 

BOEK NU UW REIS

Aanvang:  voorjaar 2015

U kunt zich vrijblijvend inschrijven voor deze reis.

Stuur een e-mail naar: info@cossecamperadventure.com

 

Fotos van Kroatië reis

artsexylightbox

Kroatië Reis Informatie

22 daagse camperreis Kroatië

Aanvang: voorjaar 2015

Duur:        22 dagen

Prijzen:

2 personen
€ 1798,-
Single: € 1495,-
Extra volwassene: € 595,-

 

reserveren

899pp

Inclusief
 

 • Reisbegeleiding door Christiaan & Maletha;
 • 20 overnachtingen op een camping incl. 2 personen en stroom;
 • Welkomstdiner incl. 2 consumpties p.p.;
 • Excursie naar de stad Salzburg met een lokale stadsgids;
 • Excursie naar de Postojnska Jama (grot in Slovenië) inclusief rondleiding en lunch;
 • Twee daagse entreekaart voor de Meren van Plitvice;
 • Wandeling 4-6 uur bij de Meren van Plitvice;
 • Excursie naar de stad Split met een lokale stadsgids;
 • Dagexcursie aan het Nationaal Park Krka inclusief lunch (incl. 2 consumpties p.p.);
 • Diner incl. 2 consumpties p.p. op dag 10;
 • Dagexcursie per boot naar het National Park Kornati inclusief lunch;
 • Entreekaart National Park Paklenica inclusief wandeling en bezoek aan Manita grot;
 • Excursie per boot naar het Nationaal Park Brijuni inclusief treintoer op het eiland;
 • Afscheidsdiner incl. 2 consumpties p.p.;
 • Diverse wandelingen die wij ter plaatse organiseren;
 • Routeboek;
 • Fooien;
Exclusief:

 • Brandstof;

 • Tolgelden;

 • Parkeergelden;

 • Verzekeringen;

 • Persoonlijke uitgaven voor onder meer maaltijden, facultatieve en individuele   bezienswaardigheden (o.a. entreegelden voor musea, enz.);

 • Extra tafeldranken bij gezamenlijke maaltijden;

 • Munten voor douches, wasautomaten en sani-stations;

 • Eventuele kosten voor huisdieren;

 • Reserveringskosten á € 15,- per boeking;

Huidieren op aanvraag.

Min. aantal equipes: 8

Max. aantal equipes: 15

Verlenging mogelijk: informeer naar de mogelijkheden.

Onder voorbehoud van voldoende deelname.

Camping aanwezig Camping aanwezig.
Dieren toegestaan Dieren toegestaan.
Diverse excursies Diverse excursies.
Een reis voor het hele gezin Een reis voor het hele gezin.
Een reis voor het hele gezin Welkomstdiner/Ontbijt service/Afscheidsdiner.
Kaart-Kroatie
checkmarkCampertraining
checkmarkGeorganiseerde camperreizen.
     checkmarkWij verzorgen uw reis van A tot Z.
checkmarkRuim aanbod van excursies.
Je bent hier: Home Kroatië Camperreis "geniet van de nazomer"