Algemeen

U hebt een heerlijke vakantie in het vooruitzicht. Maar wat als uw geboekte reis niet door kan gaan? Of wat als u halverwege naar huis moet? De Kortlopende Annuleringsverzekering van de Europeesche Verzekeringen vangt het risico op. Voor uw vertrek én tijdens uw vakantie. Wel zo geruststellend. Allerlei annuleringsredenen zijn standaard verzekerd. En met de Garantie-annulering krijgt u zelfs de gehele reissom terug als u de vakantie niet helemaal heeft kunnen afmaken!

U kunt zelf een offerte opvragen door op de volgende link te klikken: Kortlopende annuleringsverzekering offerte aanvragen

 

Op vakantie? De Europeesche Verzekeringen maakt uw verblijf nóg prettiger met de Kortlopende Reisverzekering. Deze verzekering sluit u per reis af. Ideaal als u één of twee keer per jaar op vakantie of zakenreis gaat. Bijvoorbeeld naar de zon, de sneeuw, een wereldstad of de bergen. U hebt altijd een reisverzekering op maat en u heeft geen eigen risico bij geneeskundige kosten, zoals medicijnen. Onverwachts hulp nodig? Dan is de Europeesche Hulplijn dag en nacht bereikbaar.

U kunt zelf een offerte opvragen door op de volgende link te klikken: Kortlopende reisverzekering offerte aanvragen

 

U kunt bij Cosse Camper Adventure voor € 3,95 per dag * de “afkoop eigen risico autohuur” verzekering afsluiten, indien u via onze bemiddeling, een auto in Nederland, Europa of een ander werelddeel heeft gehuurd. Met deze verzekering koopt u het eigen risico tot € 3.500,- en de uitgesloten cascoschade tot € 7.000,- per schadegeval en/of gebeurtenis afkop.

Voor Amerika en Canada koopt u het eigen risico tot $ 5.000,- en de uitgesloten cascoschade tot $ 10.000,- per schadegeval en/of gebeurtenis af. Daarnaast bent u voor $ 1.000.000,- verzekert voor aanvullende bestuurdersaansprakelijkheid en voor € 25.000,- voor rechtsbijstand.

De meeste reizigers zijn zich er helaas niet van bewust, dat het eigen risico per schadegeval en/of per gebeurtenis op u, als de huurder van de auto verhaald wordt. Dit kan leiden tot onvoorziene hoge kosten en vervelende discussies bij het verhuurbedrijf als u de huurauto gaat inleveren.

Deze verzekering dekt o.a. de volgende schades:

 • schade aan onderzijde auto;
 • schade ontstaan door achteruitrijden;
 • dakschade aan de auto door laaghangende objecten;
 • schade aan interieur van de auto;
 • schade aan de ruiten van de auto;
 • hagelschade;

Vraag vandaag nog een offerte aan voor de afkoop eigen risico verzekering autohuur aan via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

* exclusief € 3,50 poliskosten en 21% assurantiebelasting

U kunt bij Cosse Camper Adventure voor € 7,50 per dag* de “afkoop eigen risico camperhuur” verzekering afsluiten, indien u via onze bemiddeling, een camper in Nederland, Europa of een ander werelddeel gehuurd heeft (m.u.v. Amerika & Canada, zie onder). Met deze verzekering koopt u het eigen risico tot € 3.500,- en de uitgesloten cascoschade tot € 7.000,- per schadegeval en/of gebeurtenis af.

De meeste reizigers zijn zich er helaas niet van bewust, dat het eigen risico per schadegeval en/of per gebeurtenis op u, als de huurder van de camper, verhaald wordt. Dit kan leiden tot onvoorziene hoge kosten en vervelende discussies bij het verhuurbedrijf als u de huurcamper gaan inleveren.

Deze verzekering dekt o.a. de volgende schades:

 • schade aan onderzijde camper;
 • schade ontstaan door achteruitrijden;
 • dakschade door laaghangende objecten;
 • schade aan interieur;
 • schade aan ruiten;
 • hagelschade;

Indien u via onze bemiddeling in Amerika of Canada een camper gehuurd heeft, dan wordt voor deze verzekering een bedrag van € 11,00 per dag * berekent. Met deze verzekering koopt u het eigen risico tot $ 5.000,- en de uitgesloten cascoschade tot $ 10.000,- per schadegeval en/of gebeurtenis af. Daarnaast bent u voor $ 1.000.000,- verzekert voor aanvullende bestuurdersaansprakelijkheid en voor € 25.000,- voor rechtsbijstand.

Vraag vandaag nog een vrijblijvende offerte voor de afkoop eigen risico camperhuur verzekering aan via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

* exclusief € 3,50 poliskosten en 21% assurantiebelasting


Hieronder treft u beoordelingen van klanten aan, die een afkoop eigen risico camperhuur verzekering bij ons hebben afgesloten:


Wij hebben een camper rondreis gemaakt door Namibië.

Wij hebben de afkoop eigen risico verzekering afgesloten, omdat er in Namibië dus standaard een eigen risico is en dat ze stevig door rekenen indien je dat risico tot nul wil herleiden, een verzekering via de Europeesche is hier merkelijk goedkoper.

Wij hadden 2 voertuigen gehuurd en voor beiden hebben we beroep moeten doen op de verzekering, beide wagens hadden schade aan de voorruit. Nu rekende de verhuurmaatschappij relatief weinig aan voor deze schade en zou het in dit specifiek geval goedkoper geweest zijn om geen verzekering te nemen, maar stel dat we een band hadden stuk gereden, of andere schade dan was het een heel ander verhaal geweest. Je rijdt in Namibië grote afstanden op gravel wegen..... Het schadedossier werd zeer vlot afgehandeld door de Europeesche en het schadebedrag stond snel op onze rekening.

Ik raad iedereen zeker aan om deze verzekering te overwegen, indien er sprake is van een aanzienlijk bedrag eigen risico.

Cosse Camper Adventure heeft ons uitstekend geholpen met uitleg over de verzekering, het afsluiten ervan en zelfs met de
schadeafhandeling.

KriPa (Patrik) uit België

camperreis Namibie - Patrik 640x360 Namibië 


Wij hebben een camperreis gemaakt in Australië.

Wij hebben de afkoop eigen risico verzekering camperhuur afgesloten, omdat wij goed verzekerd op vakantie wilden, zodat je niet voor onverwachte kosten komt te staan.

Ik raad de afkoop eigen risico verzekering aan bij familie/vrienden/bekenden.

Wij vonden de service en uitleg over de verzekering goed. Een duidelijke heldere uitleg, kort en bondig. Vriendelijk personeel en makkelijk geregeld per mail.

Fanny Schutte


Ik heb de camper in Duitsland gehuurd nabij Hannover (reden: goedkoper dan in Nederland) en ben via Duitsland en Denemarken naar Zweden gereden en na 3 weken weer terug.

Ik heb de afkoop eigen risico verzekering afgesloten, omdat de meeste camperbedrijven een eigen risico hanteren van € 1.000,- PER SCHADE. Ik rijd al jaren schadevrij, maar een ongeluk zit echt in een klein hoekje (een paaltje raken op een camping of op een smalle toegangsweg). Een schade is snel gebeurd, als dat een paar keer gebeurd binnen 3 weken dan loopt de schade hard op. Daarom heb ik het eigen risico afgekocht.

Ik zou de afkoop eigen risico verzekering zeker aanraden aan familie, vrienden en bekenden (reden zie hierboven). De service en uitleg over de verzekering door Cosse Camper Adventure, was prima, snel en duidelijk én tegen een aanvaardbare premie! En voor herhaling vatbaar!

Ik kan niet oordelen over de schade-afhandeling omdat ik (gelukkig) schade-vrij ben gebleven, maar de algehele indruk van Cosse Camper Adventure is goed!

Jan de Zeeuw


Wij hebben met de camper een oefenrondje gemaakt in België, Duitsland en Luxemburg. Wij hadden maar een week en wilden na ons avontuur met een camper enkele jaren geleden in BC Canada kijken of dat ook in Europa beviel.

Wij hebben een eigen risico verzekering afgesloten, omdat we niet tegen extra hoge kosten wilde aanlopen, indien we een beschadiging en/of ongeval zouden hebben met de camper.

Wij waren enorm verrast over de snelle service van jullie. Een groot compliment hebben jullie hiervoor zeker verdient. Heb dan ook al meerdere keren aan vrienden en familie jullie aan geprijsd. Ik weet zeker, dat we een volgende keer weer bij jullie aankloppen!

Désirée Paulissen


Wij hebben de afkoop eigen risico verzekering afgesloten, gewoon omwille van wat de naam van de verzekering zegt: omdat we minder zouden moeten betalen in het geval we een ongeval zouden hebben waarbij we zelf in de fout zouden geweest zijn. Dat is gelukkig niet gebeurd. Uiteindelijk betaalden we dus meer, dan hadden we deze verzekering niet genomen. Maar dat is meestal zo met een verzekering. We reden toch rond met een geruster gevoel. En dat gevoel is wat je uiteindelijk koopt met een verzekering. Wij hebben een reis gemaakt door Frankrijk & Spanje.

Ik raad de verzekering aan bij vrienden/bekenden/familie. Alhoewel (voor zover ik me de polisvoorwaarden herinner) de verzekering toch ook weer bepaalde zaken uitsloot (schade tijdens achteruitrijden?). (red. Cosse Camper Adventure: alle schades zijn inbegrepen, ook schades die ontstaan zijn door achteruit rijden, uitgesloten zijn schades die opzettelijk zijn ontstaan)

Ik vond de service en uitleg OK. Ik kreeg de polis op voorhand en ik kon de polisvoorwaarden dus lezen. Het was vooral handig dat ik de polis kon afsluiten vanuit België, voor een camper die we huurden vanuit Zuid-Frankrijk. De verhuurder bood zelf geen verzekering aan voor afkoop eigen risico. En in België vond ik geen verzekeraar die me zo'n polis kon verkopen. Die vond ik dus wel op jullie site na een zoekopdracht in Google (al was ook dat even zoeken). De eerste sites die ik vond waren Brits maar konden me als Belg en/of voor een camper niet helpen. 

Wouter de Schepper, Melle, België


Wij hebben de verzekering afgesloten als zekerheid voor een prettige vakantie zonder zorgen, na het plezier. Wij hebben Duitsland bezocht. Wij kregen een snelle reactie op vragen en uitstekende uitleg. Ik zal iedereen aanraden om een eigen risico verzekering te nemen, het is onprettig om na een leuke vakantie met een hoop ellende te blijven zitten.

John van ’t Hof uit Veendam


Wij hebben de afkoop eigen risico afgesloten, om van eventueel gezeur af te zijn en het geeft een rustig gevoel. Wij hebben Frankrijk, België en Luxemburg met onze huurcamper bezocht. De service uwerzijds was prima en we zullen u zeker aanbevelen.

Paul & Ineke uit Den Bosch


We hebben deze verzekering afgesloten om niet voor verrassingen te komen staan met de huurcamper. De uitleg bij Cosse Camper Adventure was zeer duidelijk, zodat je goed weet wat je moet doen en wat er vergoed wordt als je schade rijdt. We zijn in Duitsland, Oostenrijk, Italië, Frankrijk en België geweest. Hoewel we hem gelukkig niet nodig hadden, zullen we dit zeker bij familie en vrienden aanbevelen.

dhr. Van Klashorst uit Tiel


Afgelopen januari/februari reisden we naar Australië. We hadden een vrij goedkope (1000 euro voor 3,5 weken ongeveer) camper gehuurd in Australië. Alles was eigenlijk wel geregeld, alleen het eigen risico van de camper was wel erg duur, bijna 2000 euro!

We lazen dat sommige verhuurmaatschappijen wel erg moeilijk doen over kleine schades en daar hadden we weinig zin in. Dat eigen risico was wel af te kopen, maar ook dat kostte een paar honderd euro, veel te veel dus. We hadden ons er al bijna bij neergelegd toen we op internet
een partij vonden die eigen risico van huurauto's afkoopt voor net iets meerdan 100 euro. Prima!

Helaas bleek dat niet voor huurcampers te gelden. Maar we wisten dat zoiets bestond, dus verder gezocht. Via Cosse Camper Adventure bleken we ook voor onze huurcamper het eigen risico af te kunnen kopen! Natuurlijk waren we weer eens laat (zo'n week of maximaal twee voor vertrek), maar na een paar keer heen en weer mailen (i.v.m. vragen van mij) was alles binnen een paar dagen geregeld.

Cosse Camperadventure reageerde snel op emails en heeft de verzekering snel afgesloten. Verder hebben we gelukkig niet van hun service gebruik hoeven maken, want we hebben geen schade gereden. Daar kan ik dus niets over zeggen. Over het afsluiten van de verzekering dus wel: dat ging gemakkelijk en snel.

Een reislustig koppel uit Gelderland 


Wij hebben een rondreis van 6 weken met een huurcamper door Australië gemaakt. Wij hebben gekozen voor afkoop van eigen risico verzekering omdat deze verzekering bij de huurmaatschappij in Australië schandalig duur was. Bijna 2/3 van het huurbedrag. En dan nog waren bijvoorbeeld schade aan banden, onderwerk en ruiten niet mee inbegrepen. Na een tijdje zoeken zijn we bij Cosse Camper Adventure uitgekomen en deze verzekering schikte ons om toch een wat extra zekerheid achter de hand te hebben. 

Spijtig genoeg zijn er inderdaad schades in rekening gebracht door het verhuurbedrijf. Schade waar wij niet van op de hoogte waren. Schade aan bumper, schade aan waterleidingen en schade aan luifel. Voor een totaalbedrag van ongeveer € 500,-. 

Wij hebben het papierwerk ingevuld en opgestuurd via de post naar de Europeesche verzekering. Er zijn geen vragen gesteld over de schade. Er volgde een snelle uitbetaling, want plots stond het geld op onze rekening. Een brief per post volgende toch een tijdje later.

Wij raden een afkoop eigen risico verzekering ZEKER EN VAST aan! Vooral bij reizen naar landen waar zo'n verzekering stukken van mensen kost.

Wij zijn zeer snel en professioneel geholpen bij Cosse Camper Adventure. De communicatie verliep via mail en telefoon, maar zonder problemen. Nogmaals bedankt voor de goede afhandeling van ons dossier!

Willemien & Peter uit België


Wij zijn aangesloten bij de Vereniging van Kleinschalige Reisorganisaties (VvKR) onder lidnummer 18001.

De VvKR is een vereniging die opkomt voor de belangen van kleine, vaak specialistische reisorganisaties. Via de VvKR bundelen we onze krachten en delen we onze expertise om zowel voor de reisorganisatie als de consument tot een zo groot mogelijke zekerheid en tevredenheid te komen. 

Logo VvKR

 

 

Voordelen kleinschalige camper groepsreis

 • kleine groepen (min. 5 campers / max. 10 campers);
 • veel vrijheid om zelf iets te ondernemen;
 • u rijdt op eigen tempo van A naar B;
 • bijzondere excursies;
 • routeboek met prachtige routes via de binnenlanden;
 • persoonlijke aandacht voor de deelnemers;
 • uw reisbegeleiders Christiaan & Maletha;

Onze lijfspreuk: Vrijheid = blijheid! 

Wij zijn aangesloten bij het Garantiefonds GGTO onder nummer 1482, het garantiefonds voor gespecialiseerde touroperators. 

Wat biedt het garantiefonds?

Het Garantiefonds GGTO garandeert reizigers die geboekt hebben bij één van de aangesloten touroperators, dat zij het reeds betaalde deel van de reissom terugkrijgen indien de touroperator in financieel onvermogen komt en de reis om die reden niet naar behoren kan uitvoeren. Dat kan zijn voor het vertrek maar ook tijdens de reis. Bovendien garandeert het Garantiefonds GGTO tijdens uw verblijf uw terugreis indien de touroperator, als gevolg van financieel onvermogen, hier niet meer voor kan zorgdragen. Details over hetgeen vergoed wordt kunt u vinden in de Garantieregeling (pdf).

Hoe werkt het:

De touroperator brengt haar reizigers voor deze garantieregeling een klantenbijdrage van € 15,- per boeking in rekening (tot een reissom van € 10.000,-). Is de reissom hoger dan € 10.000,-, dan wordt er per € 10.000,- een klantenbijdrage van € 15,- per boeking in rekening gebracht.

Met deze bijdragen, die worden afgedragen aan de GGTO, wordt het garantiefonds opgebouwd en onderhouden.

Schade claimen
Heeft u geboekt bij een aangesloten touroperator, en
- is deze touroperator in financieel onvermogen gekomen, en
- heeft u de reissom reeds (gedeeltelijk) voldaan,
dan kunt u uw schade bij ons claimen door middel van het
schadeformulier (pdf).

Garantieregeling is wettelijk verplicht

Een garantieregeling als deze is voor iedere aanbieder van pakketreizen wettelijk verplicht (Burgerlijk Wetboek 7 artikel 7:512). Controleer voor vertrek daarom of uw touroperator is aangesloten bij het Garantiefonds GGTO. Alle deelnemende touroperators vindt u op de pagina met aangesloten touroperators.

 

 GGTO logo Oranje

 

 

Waarom een campertraining van Cosse Camper Adventure volgen?

2-daagse-campertraining-Cosse-Camper-Adventure---dag-1--camper-rijvaardigheidstrainingWij hebben vanuit onze eigen jarenlange camperervaring twee campertrainingen ontwikkeld, een 8-daagse campertraining en een 1-daagse campertraining.

Tijdens de 8-daagse campertraining geven wij u advies, nuttige tips en informatie van A tot Z op campergebied. Theorie, techniek en praktijk wisselen elkaar op een ontspannende manier af. Christiaan en ik zorgen ervoor, dat u een onvergetelijke ervaring opdoet en dat u met een rugzak vol opgedane ervaring kunt terugkijken op deze reis. 

Onze campertrainingen vinden plaats in kleine groepen van minimaal 3 en maximaal 5 campers, zodat wij u uitgebreid kunnen informeren en u alle tijd heeft om op een rustig tempo camperervaring op te doen. 

Tijdens de 1-daagse campertraining staat het manouvreren met de camper centraal. Wij vinden het belangrijk, dat u alle tijd én vooral alle ruimte heeft om naar hartenlust te oefenen op ons oefenterrein om uw vaardigheden te vergroten. Wij horen vaak, dat deelnemers op het oefenterrein pas écht vertrouwen krijgen om voor het eerst in een camper te rijden en te oefenen. Op het oefenterrein kunnen wij alle verkeerssituaties en weersomstandigheden nabootsen, zodat u goed voorbereid aan uw volgende camperreis kunt beginnen.

Maak vandaag nog een keuze uit één van onze 2 unieke campertrainingen!

 

 

Vraag: Hoe groot zijn de reisgroepen?

Antwoord: Klein, minimaal 5 campers, maximaal 10-15 campers. Wij kiezen bewust voor het reizen met kleine groepen, zodat u tijdens uw rondreis optimaal kunt genieten van uw vrijheid.


Vraag: Is er bij elke camperreis een huurcamper inbegrepen?

Antwoord: alleen bij de 8-daagse campertraining en de camperreizen naar Amerika is een huurcamper inbegrepen bij de prijs. Bij de camperreizen in Europa gaan wij er vanuit, dat u rondreist in uw eigen camper. Heeft u geen camper tot uw beschikking? Geen nood! U kunt via ons een camper huren bij één van onze verhuurpartners.

 


 

Hieronder vindt u de tekst en uitleg voor de symbolen die wij gebruiken op onze website, flyer en brochures.

Camping aanwezig Camping aanwezig.
Dieren toegestaan Dieren toegestaan.
dierenniet Dieren NIET toegestaan.
Diverse excursies Diverse excursies.
Een reis voor het hele gezin Een reis voor het hele gezin.
Een reis voor het hele gezin Welkomstdiner/BBQ
/Afscheidsdiner.
vliegtuig Inclusief vliegticket
camperhuur Inclusief camperhuur
Inclusief hotel Inclusief hotel
Inclusief busvervoer Inclusief busvervoer
Pagina 1 van 2

Onze contactgegevens:

Cosse Camper Adventure
Drentse Mondenweg 21
7831 JA Nieuw-Weerdinge
Nederland
Telefoon: +31 (0)6-51609306
Klik hier voor email

Vindt ons op de kaart

Onze openingstijden:

Maandag 09.00 - 18.00 uur
Dinsdag 09.00 - 18.00 uur
Woensdag 09.00 - 18.00 uur
Donderdag 09.00 - 18.00 uur
Vrijdag 09.00 - 18.00 uur
Zaterdag 10.00 - 17.00 uur
Zondag gesloten