Camperreis Wegbrengspecial Amerika

Camper Groepsreis Wegbrengspecial Amerika

Gezocht avontuurlijke reizigers die in maart 2025 een nieuwe camper van Chicago naar Los Angeles willen brengen.

Tijdens deze camper groepsreis reis je via mooie routes door elf staten en maak je in 35 dagen tijd kennis met Amerika in een notendop. Je bezoekt de steden Chicago, Salt Lake City, Las Vegas, Los Angeles en New York. Je kunt deelnemen aan gezamelijke wandelingen in Badlands NP, Yellowstone NP, Arches NP, Bryce Canyon NP en Grand Canyon NP.

Deze reis is avontuurlijk, inspannend én uniek. De route kan dagelijks aangepast worden i.v.m. de weersomstandigheden. In het Oosten kan het nog koud en winters zijn, in het Westen is het lekker warm en kun je de winterjas omruilen voor een korte broek. De totale reisafstand die je van Chicago naar Los Angelesmet de camper aflegt is plm. 6.000 kilometer.

Beleef jouw eigen “American Dream” en ga mee met deze bijzondere én avontuurlijke camper groepsreis.

Ga je in maart 2025 met ons mee op camper groepsreis door Amerika?

Amerika, VS óf de Verenigde Staten van Amerika

Amerika, officieel de Verenigde Staten van Amerika, afgekort VS, zijn een federatie van 50 staten. Twee van de vijftig staten, Alaska (een exclave die enkel aan Canada grenst) en Hawaï (een eilandstaat in de Stille Oceaan), grenzen niet aan de andere staten. Tot het land behoren ook diverse eilandgebieden in de Caraïbische Zee en de Grote Oceaan.

De Verenigde Staten zijn het op twee na grootste land ter wereld in bevolking, na China en India. Tevens is het het op twee na grootste land in oppervlakte, na Rusland en Canada.

Route camper groepsreis Amerika 2025

Maak kennis met Chicago

Chicago is de derde grootste stad van Amerika en dwars door het centrum stroomt de Chicago rivier.

Je kunt deelnemen aan een excursie naar de binnenstad van Chicago. Wij bezoeken o.a. de Willis Tower (vroeger de Sears Tower), een hoge wolkenkrabber die tot 1997 het hoogste gebouw van de wereld was. Vanaf de bovenste verdieping heb je een 360˚ uitzicht over de stad Chicago en op het Michigan meer.

Wij wandelen door prachtig aangelegde parken en maken diverse fotostops o.a. bij The Bean, waar je een mooie weerspiegeling hebt met hoge wolkenkrabbers op de achtergrond. ’s Avonds maken wij een wandeling over de verlichte Navi Pier en kun je genieten van de verlichte skyline.

Je hebt ook voldoende tijd om op eigen gelegenheid de stad verder te gaan bekijken. Maak een boottocht over de Chicago rivier óf bezoek de Magnificent Mile waar je luxe warenhuizen, restaurants en hoge wolkenkrabbers treft.

Ophalen nieuwe campers

Wij worden in onze comfortabele taxibus naar de camperfabriek gebracht waar de glimmende nieuwe campers voor ons klaar staan. Je krijgt uitleg over de werking van de camper door één van de medewerkers. Na de uitleg krijg je van de medewerker de sleutels van de gloednieuwe camper overhandigt, die jij naar Los Angeles gaat brengen.

Nationale Parken

Amerika kent totaal 413 Nationale Parken, maar er zijn er slechts 59 die ook de naam “National Park” dragen in hun naam. Jij bezoekt tijdens deze reis o.a. Badlands NP, Yellowstone NP, Arches NP, Bryce Canyon NP en Grand Canyon NP.

Onder het kopje “Nationale Parken” vallen niet alleen natuurparken, maar ook belangrijke historische gebouwen worden beschermd door de “NSP” (National Park Service). Denk daarbij aan het Witte Huis in Washington en aan het Vrijheidsbeeld in New York.

Reizen met de camper in Amerika

Amerika is één van de landen waar je goed met een camper kunt rondreizen. Amerikanen zijn ook gek op kamperen en er zijn zelfs heel veel Amerikanen die in een camper wonen. Er zijn goed uitgeruste campings met voorzieningen, de wegen zijn breed en er is voldoende parkeergelegenheid.

Je camperreis start in het Oosten van Amerika in de buurt van Chicago en eindigt in Los Angeles. Tijdens de lange reis geniet je van het afwisselende Amerikaanse landschap en de ongerepte natuur. Bezoek je bijzondere bezienswaardigheden en maak je kennis met de Amerikaanse cultuur. Je rijdt in de camper indrukwekkende toeristische routes en je maakt onderweg kennis met de vriendelijke bevolking.

Bryce Canyon NP, Mount Rushmore, Goblin Park

Ga mee met één van onze gezamenlijke wandelingen die wij aanbieden in de Nationale Parken. Wandel in de kleurrijke Bryce Canyon samen met jouw reisgenoten tussen de “Hoodoos”, wat kleurige rotsformaties betekent.

Geniet van de prachtige slingerende toeristische route die je gaat rijden met de camper dwars door het Badlands National Park. Stop bij één van de uitzichtpunten en geniet van het uitzicht op de puntige wit/roze gekleurde rotsformaties.

Geniet van een wandeling tussen de roodgekleurde Goblins, deze kleine bijzondere rotsformaties lijken van een afstand op kabouters (Goblins).

Wilde dieren

In de Nationale Parken leven veel wilde dieren die je vaak vroeg in de ochtend en in het begin van de avond kunt spotten. Maak kennis met de nieuwsgierige chipmunks (grond eekhoorns) die vrolijk rondrennen aan de rand van de Grand Canyon.

Als je geluk hebt, dan kun je tijdens een rondrit óf een wandeling in één van de Nationale parken wilde dieren spotten, zoals de Elk (Amerikaanse hert), Wapiti óf een Amerikaanse bizon.

Gezamelijke excursies met de groep

Je kunt tijdens de groepsreis deelnemen aan diverse gezamenlijke excursies, maar dat is niet verplicht. Je kunt deelnemen aan gezamenlijke wandelingen in de Nationale Parken en aan excursies in de steden.

Je hebt daarnaast voldoende tijd om zelf op ontdekking te gaan zonder de groep.

Grand Canyon

De Grand Canyon is één van de werelds beroemdste natuurwonderen. Het water van de Colorado rivier heeft in zes miljoen jaar het Colorado Plateau uitgesleten en de canyon is op bepaalde plaatsen een kilomter diep.

Geniet van de indrukwekkende zonsopgang bij de Grand Canyon. Zodra de eerste zonnestralen de diepte oplichten en de kleurrijke canyon zichtbaar wordt zul je om je heen “oh” en “ah” horen. Je zult woorden te kort hebben om te beschrijven wat je ziet en voelt.

Las Vegas

Las Vegas … wij zeggen altijd “Las Vegas is het Disneyland voor volwassenen”. Niets blijkt onmogelijk in Las Vegas en je valt van de ene verbazing in de andere. Een bekend gezegde: “what happens is Vegas … stays in Vegas”.

Ga mee met onze gezamenlijke wandeling over de wereldberoemde “Strip”, waarbij je een goede indruk krijgt van de bijzondere stad die middenin de woestijn ligt.

’s Avonds kun je genieten van de “Las Vegas bij nacht” toer. Je ziet o.a. de wereldberoemde “Strip” met zijn megahotels en shows, het welkomstbord van Las Vegas en in Fremont Street ga je een bijzondere Sound & Light show zien.

Route 66

De Route 66, wie heeft er nou niet van gehoord en van gedroomd om deze route ooit in zijn leven eens te gaan rijden? De route start in Chicago en eindigt in Los Angeles. Je kunt met de camper een klein stukje van deze wereldberoemde Route 66 rijden. Je komt meerdere kleine dorpjes tegen waar het lijkt alsof de tijd heeft stil gestaan en het lijkt alsof je bent teruggekeerd in de jaren 50.

New York

In New York overnacht je drie nachten in een hotel in het bruisende centrum. New York kent een 24-uurs economie en het leven in de stad staat nooit stil.

Je kunt in New York deelnemen aan gezamenlijke excursies naar het Central Park, de Empire State Building, het One World Trade Center (ground Zero) en het vrijheidsbeeld.

Je wandelt door Wall Street en over de Brooklyn Bridge. Je neemt een kijkje bij het indrukwekkende 9/11 memorial. ’s Avonds kun je genieten van het prachtig verlichte Broadway en Times Square.  

Vraag vrijblijvend meer informatie aan