Campertraining & camperreizen voor beginners

Kleinschalige camper groepsreizen

Past een camper bij mij?

Herken jij jezelf in deze vraag? Waarschijnlijk heb jij dan ook de volgende vraag. Zal ik een camper kopen óf eerst eentje huren en uitproberen?

Een camper kopen is een dure uitgave. We hebben het niet over het kopen van een pakje boter, maar gelijk over een aankoop van een paar duizend tot tienduizenden euro’s. En je kunt je geld maar één keer uitgeven!

Past een camper bij mij?

Veel vragen

Heb jij ook veel vragen waar je graag een antwoord op zou willen?

  • Waar moet je beginnen met je zoektocht?
  • Waar vind je geschikte informatie?
  • Welke camper past bij mij en mijn partner of mijn gezin?
  • Welk model camper moet je kiezen?
  • Welke merk camper is de beste?
  • Wat zijn de voor- en nadelen van een camper die in Duitsland, Frankrijk, Italië, Spanje, Slovenië, Zweden of Amerika wordt gebouwd?
  • Hoe werkt de techniek van de camper?
  • Hoe moet je rijden en manoeuvreren in een camper?
  • Hoe zit het met wet- en regelgeving?

Wij delen camper- en reiservaring met jou

Wil jij op een ontspannen én leuke manier kennis maken met het reizen in een camper?

Wij delen graag onze opgedane camper- en reiservaring met jou. Wij zijn zelf enorm fan van het reizen met de camper. Wij reizen samen al bijna 30 jaar over de hele wereld. Deze kennis dragen wij graag aan jou over. Je hebt de keuze uit 5 campertrainingen.

rijvaardigheidstraining - uitleg opdracht Camper techniek - uitleg op de camping

Campertraining óf camperreis voor beginners zinvol

Heb je wel of géén camperervaring? Ben je een doorgewinterde kampeerder of helemaal niet? Wil jij ook leren hoe het is om met een camper op vakantie te gaan? Wij bieden voor iedereen, ongeacht jouw camper- en/of kampeerervaring, een passende campertraining aan.

Kies uit een 8-daagse camperreis voor beginners in Nederland, een 8-daagse campertraining in Duitsland, een individuele 2-uur durende camper rijvaardigheidstraining, een individuele 2-uur durende campertraining over techniek.

Camper modellen

Van buiten lijken bijna alle campers op elkaar. Ze zijn groot, breed én hoog en hebben bijna allemaal een gladde witte beplating aan de buitenkant. Welk model camper past bij jou en jouw reisgezelschap?

Je kunt de campers indelen in de vier categorieën: buscamper, alkoof camper, half integraal camper en integraal camper. In elke categorie heb je tientallen verschillende modellen. Daarnaast heb je ook nog heel veel verschillende merken.

Zoveel merken, zoveel modellen, zoveel mogelijkheden, zoveel keuzes die je moet maken. Zie jij door de bomen ook het bos niet meer? 

Wij adviseren jou om eerst eens een week een camper te huren, om te ervaren hoe het is.

Camper week uitproberen

Heb je nog geen camper gekocht? Twijfel je nog? Huur een camper voor een week en probeer uit of deze manier van reizen je wel of niet bevalt. Bevalt de grootte van de camper? Bevalt de gekozen indeling? Bevalt de manier van reizen?

Help, ik heb een camper gekocht. Wat nu?

Heb je onlangs een camper gekocht óf ben je van plan om op korte termijn een camper te kopen? Dan kan het camperavontuur bijna beginnen! Spannend of niet? En bekruipt bij jou nu ook het gevoel van “wat nu?”.

Ben je op zoek naar onafhankelijke antwoorden op jouw vragen? Ben je op zoek naar bruikbare adviezen? Boek één van onze campertrainingen en krijg antwoord op al jouw vragen. 

Help ik heb een camper gekocht. Wat nu?

Alleen op reis of met kleine groep

Ben je zenuwachtig om voor het eerst met de camper op pad te gaan? Ga je de eerste keer alleen op ontdekkingsreis met de camper of kies je liever voor een kleinschalige camper groepsreis

Wil je graag leren hoe het is om met een camper op vakantie te gaan? Wil je graag weten hoe je met de meest voorkomende situaties tijdens een campervakantie om moet gaan? Ben je op zoek naar tips en trucs over het camperen in het algemeen?

Kies dan voor de leerzame 8-daagse camperreis voor beginners in Nederland of Duitsland. Doe kennis en ervaring op in een kleine groep met allemaal beginnelingen. Er kunnen maximaal 5 campers deelnemen aan deze camperreizen voor beginners.

Camperreis voor solo Camper groepsreis Cosse Camper Adventure

Camper trainingen

2024
NIEUWE DATUM 11 OKTOBER
Hoofdfoto campertraining 2020

8-daagse campertraining voor beginners 2024

Vanaf€639
8 dagen
Periode : oktober 2024
0
Diverse data | Op aanvraag

Campertraining techniek (individueel)

Vanaf€150
2 uur
Periode : diverse data / andere data op aanvraag
0
Diverse data | Op aanvraag

Camper rijvaardigheidstraining (individueel)

Vanaf€150
2 uur
Periode : diverse data
0

Camper trainingen

2025
NIEUWE DATA 2025
Hoofdfoto campertraining 2020

8-daagse campertraining voor beginners 2025

Vanaf€679
8 dagen
Periode : april & mei 2025
0