Campertraining: Wendy van Wanrooij

Wendy en Wanrooij op campertraining

Zaterdag 7 november 2015 was er een Open Bedrijven Dag in Emmen. Wij hadden ons ingeschreven voor een 2 uur durende campertraining en gingen vol spanning naar Emmen toe.

Eerst kregen we uitleg wat we gingen doen en daarna mochten we in onze eigen campers het terrein op. We moesten inschatten hoe hoog en hoe breed onze camper was, dat viel voor iedereen nog niet mee. Terwijl dat natuurlijk wel van belang is, want stel je voor, je schat de hoogte verkeerd in en komt vast te zitten onder een viaduct en rijdt zo schade aan je camper, dat wil natuurlijk niemand.

Vervolgens mochten we het circuit op gaan. We begonnen met de hellingproef. De instructeur legde uit wat de bedoeling was en na een paar keer oefenen hadden we dit allen vlug onder de knie. Daarna moesten we achteruit inparkeren tussen pionnen door. Dat viel nog niet mee, de camper is natuurlijk langer dan je gewone auto en
heeft een grotere uitzwaai waar je rekening mee moest houden. Ik had zelf al gauw een pion geraakt en heb het dan ook wel een aantal keren geoefend voordat ik het een beetje kon. Achteruit inparkeren is dus blijkbaar niet mijn sterkste kant, maar gelukkig kregen we hele duidelijke uitleg en goede tips. De instructeur bleef rustig en stuurde bij waar nodig was, maar liet ons eerst zelf proberen en gaf dan aan waarom hij het anders had aangepakt. Dan mochten we het vervolgens op zijn manier proberen om te kijken of dat beter ging, en tja, dat ging inderdaad beter.

Vervolgens gingen we tussen 2 pionnen doorrijden wat maar net paste, je moest zorgen dat je zo goed mogelijk aan kwam rijden, zeer rustig aan en op tijd corrigeren of je iets naar links of rechts moest. Als je ooit door een smal poortje moet en je bent met zijn 2-en, laat de ander dan uitstappen en kijken, maar zorg dat als je er ooit alleen voor
komt te staan je het ook kan, en weet wat je moet doen. Handig om te weten. Vond dit minder lastig dan het achteruit inparkeren. Maar mijn mede passagiers vonden dit ook een lastig onderdeel, terwijl zij beter achteruit in konden parkeren.

Iedereen vind dus een ander onderdeel lastig, en mooi dat er zoveel verschillende onderdelen aan bod komen, dat je alles goed kan oefenen.

Daarna gingen we op een deel van het circuit rijden waar de baan nat gespoten was. We mochten aan komen rijden met 50km/u en dan gaf de instructeur een teken en moest je vol op de rem. Op een natte, gladde baan en dan vol op de rem, dan is je remweg best lang kan ik je vertellen. Terwijl we dus maar 50km/u reden. En je normaal vaak
gewoon 80 of harder rijdt en je ook ineens in een dikke regenbui terecht kan komen waar je voorganger ineens op de rem kan gaan. Ik hou voortaan wel wat meer afstand als het wegdek wat natter is!

Het was echt heel erg leerzaam en een mooie ervaring. Je leert echt beter overweg te gaan om met je camper te rijden. Hele handige tips en fijne instructeurs met veel geduld. Zeker voor mensen die nog niet zoveel ervaring hebben met in de camper te rijden zou ik een campertraining echt aanraden om te volgen. Je leert veel en gaat een stuk zekerder op pad. En het is prettig dat je beide goed met de camper overweg kan, je kan dan afwisselen met rijden, maar ook mocht er iets gebeuren, dat je ook als vrouw zijnde zo achter het stuur kan stappen en ervaring in het rijden hebt en weet wat je moet doen.

Ik zou zeggen, meld je aan voor een campertraining bij Cosse Camper Adventure!

Wendy van Wanrooij

Geef een reactie