Campertraining:

Campertraining

We hadden het er al heel lang over. Wat zijn nu de voor- en nadelen van een camper? En durven we het aan om met eentje op stap te gaan?

Per toeval bezoeken we begin januari 2015 de vakantiebeurs Reis in Groningen. Op een hele strategische plek (vlak bij de in/uitgang) staat een stel met folders over camperreizen. Hé, dat is leuk vooral die trainingsreis. Na een rondje beurs moeten we weer langs deze stand en intussen hebben we al besloten dat dit een prima uitdaging voor ons is en gaan dit doen.

Op 3 juli start onze proefweek camperen in Westerbork. We maken uitgebreidere kennis met Maletha en Christiaan plus de mede reisgenoten. Na de lunch worden de gehuurde campers opgehaald en met klotsende oksels en het zweet in de handen naar de eerste overnachtingsplek. Best wel groot en breed zo’n camper.

Daar blijkt gelijk al Christiaan, de technische man, van onschatbare waarde. De uitleg van het verhuurbedrijf over al die knoppies in de camper was niet overal goed ingedaald. Maar alle verlichting, rolschermen/luifels, koelkasten, warm water enz. kregen we aan de praat.

Een uitgebreide instructie les bij DIBO volgde. Hier konden we hellinkjes, gladde wegen en achteruit inparkeren oefenen. Ook de theorie was niet verkeerd. Hier op een afgesloten circuit waren vooral de dames goed bezig.

Zo, de kennis is vergaard en nu maar oefenen. Aan de hand van een zeer uitgebreid routeboek hebben we een schitterende week in het Teutenburgerwoud gehad. Heel veel kleine kronkelweggetjes, soms behoorlijke hellingen, overhangende takken, smalle bruggen, kleine dorpjes, wegafzettingen, lage viaducten, weinig parkeerruimte. Kortom van alles kwamen we op ons pad tegen. Het routeboek bracht ons onderweg ook nog bij zeer veel leuke en interessante bezienswaardigheden.

Ook de verschillende manieren van overnachten zijn uitgeprobeerd. Campings kennen we wel, maar camperplaatsen dat is een ander verhaal. Dan is het belangrijk om je waterhuishouding en accu op peil te hebben en te houden. Gelukkig was Christiaan stand-by en weten we nu alles over schoon/vuil en warm water; hoe te verversen en af te voeren.

Al met al toch een drukke week, waarin we totaal geen tijd hadden om de meegebrachte fietsen te gebruiken. Dankzij de goede zorgen van Maletha en Christiaan hebben we ons geen moment verveeld. Ook hebben we gigantisch veel over het camperen geleerd in deze week en zijn een hele ervaring rijker. Bedankt voor al jullie support. De aanschaf van een eigen camper komt er voorlopig nog niet van.

Voor bepaalde reisdoelen zoals Amerika en de Noordkaap gaan we nu vast gemakkelijker de beslissing nemen om opnieuw een camper te huren.

Geef een reactie