Nieuw Zeeland – Camper groepsreis: Wim & Joke

Wim en Joke in Nieuw Zeeland

Het is 30 december als ik deze recensie schrijf. Er ligt inmiddels een 258 pagina’s dik fotoboek naast me, geprint vanuit het programma Polar steps. Een recensie cq reisverslag maken is dus eigenlijk niet goed mogelijk; teveel meegemaakt?!

Nee alle gekheid op een stokje; deze reis was SUPER!

Allereerst de beleving van een reis naar het andere eind van de wereld, een vliegreis van 12 uur naar Singapore. En na 2 dagen en één nacht in het schone en groene Singapore verder vliegen naar Auckland (10 uur). Daar hadden we een hotel dichtbij het centrum. Gelukkig, want de hoogteverschillen in de stad zijn er behoorlijk.

Ook hier zijn we 1 dag extra gebleven en de stad verkend. De volgende dag gingen we al vroeg op pad om onze campers op te halen, 60 km buiten Auckland.

Tot onze verrassing kregen we een upgrade naar een grotere camper als geboekt. En ze waren splinternieuw! Na een korte instructie zijn we van start gegaan en allemaal naar de dichtstbijzijnde supermarkt gereden om de noodzakelijke dingen in te slaan.

Het eerste deel van de reis vond plaats op het Noorder eiland. We zijn eerst naar het noorden gereden en latere afgezakt naar het zuiden. Een prachtige natuur: Subtropische wouden, prachtige stranden, geothermische gebieden. Veel bomen en vogels en dieren die bij ons niet voorkomen. Heel bijzonder dus. Naast de reisdagen  hadden we ook een enkele rustdag. Tijdens de reisdagen, maar ook op de rustdagen hebben we veel gezien en gedaan. Teveel om op te noemen.

Via een prachtige overtocht van ruim 3 uur zijn we vanaf Wellington naar Picton op het zuidelijke eiland gevaren. Schitterend weer en onderweg veel te zien met de verrekijker. Het Zuider eiland hebben wij in ruim 2 weken bereisd van noord naar zuid en eindigend in Christchurch. Wat een prachtig eiland en zo gevarieerd, maar bovenal erg rustig. Na 1 dag Christchurch zijn we weer teruggevlogen naar huis.

In de lange terugvlucht met weer 1 dag onderbreking in het mooie Singapore konden we nagenieten van de vele momenten die deze reis ons heeft gegeven.

Mede reisgenoten, Maletha  en Christiaan nogmaals bedankt voor jullie gezelligheid en betrokkenheid!

Wim & Joke

Geef een reactie