Review van Carien Witte op Google: 

Deze vakantie gaf precies wat we zochten: leren hoe het is om met een camper op vakantie te gaan! De ‘rijlessen’ waren prima: middels een pionnenparcours leerden we beter de grote camper in te schatten. De theorielessen over de vele facetten die komen kijken bij camperen en het eventueel aanschaffen van een nieuwe of gebruikte camper waren zeer leerzaam!

De uitgeschreven dagelijkse route was makkelijk te rijden, maar de vrijheid om er van af te wijken was ook prima! Mooie afwisselende bezienswaardigheden onderweg. Kortom een TOPPER!

Carien & Annette

Review van familie Bouwknegt op Google: 

Hallo Christiaan en Maletha,

Wij zijn 8 dagen met jullie op reis geweest en het was een geweldig mooie en leerzame ervaring voor ons, aangezien wij geen ervaring hadden met het op vakantie gaan met een camper. Wat ook mooi is, dat we zelf bij Noorderzon Campers een camper naar onze wensen konden uitzoeken, wat allemaal prima werd geregeld.

Verder hebben wij een ontzetten leuke week gehad met veel lol en mooie routes gereden en onderweg veel mooie plaatsen en bezienswaardigheden bezocht. 

Ik zou dan ook tegen iedereen willen zeggen, dat voor je een camper aanschaft, ga dan deze mooie en leerzame reis beleven, want daar hebben wij in ieder geval geen moment spijt van gehad. En gaan zeker nog een keer met jullie mee op een wat langere vakantietrip.

Groeten Piet en Marianne.

Review van familie Roodvoets op Google: 

Een hele bijzondere week met Maletha en Christiaan. Veel geleerd over de camper op zich, het manoeuvreren, de diverse verschillen van de campers en het camperen in het algemeen. Alle facetten kwamen aan de orde. De grootste plus is de kleinschaligheid (kleine groep), de persoonlijke aandacht en de enorm goede organisatie van de hele reis. Ook het royale kennismakings-en afscheidsdiner is heel bijzonder en zie je nergens zo. Zeer aan te bevelen.

Rinus en Hinke Roodvoets

"We lazen in het Dagblad van het Noorden, dat er tochten met campers worden georganiseerd. Aangezien we al een tijdje spelen met de gedachte een camperreis door Canada te maken, werd onze interesse gewekt. Met een camper en onder begeleiding….ja, dat klinkt wel goed. En dan in een hoekje: ook trainingsweken mogelijk. Dan kun je ervaren of het eigenlijk echt wel wat voor ons is. Nou, dat moesten we maar eens uit gaan zoeken, dachten we. Dus gebeld met Maletha, afgesproken en op naar Nieuw Weerdinge.” Dat is het begin van onze story. Na het eerste bezoekje in Huize Cosse, (wat een gastvrouw die Maletha!), was het ons wel duidelijk: “we give it a try, why not”.

Dus werd het een en ander maar eens aan het papier toevertrouwd. En toen begon het natuurlijk pas echt te worden. Gelukkig konden we op de Open Dag bij Noorderzon Campers eventjes een model uitzoeken, in een uurtje klaar dachten we. We gaan maar vroeg heen, dan zijn we op tijd weer terug. Ja, ja, dat hebben we geweten……zoveel merken, zoveel modellen, zoveel mogelijkheden, keuzes maken dus. En na een dagje, jawel echt een dagje, rond een uur of vier maar weer huiswaarts! Met een tas vol indrukken en een heleboel nuchtere wijsheid, om eens lekker voor te gaan zitten. “We wisten niet waar we aan begonnen, maar gaandeweg werden we door Christiaan & Maletha keurig op de rails gezet voor het Grote Avontuur, de trainingsweek naar Duitsland, van 17 tot 24 mei 2019.

Nu is Wolvega niet al te ver weg bij ons in Hoogeveen en als je er echt zin in hebt is de reis zo achter de rug. Je hebt je spullen gepakt en de fietsen (niet gebruikt overigens) op de drager mee en dus vol goede zin gemeld bij Christiaan & Maletha, die ons opvingen bij Noorderzon Campers. Alles werd keurig en snel geregeld, (goede hulp van Christiaan, merci) en dan op naar Nieuw Dordrecht. Makkie.

Maar dan begint het…..”Je wordt al snel van een volslagen leek omgeturnd naar een beginneling, zeker nadat je merkt dat bij het kennismakingsdiner je gelukkig niet de enige onwetende bent.” En na een eerste nacht wennen in een slaapkamer op wielen, met de nodige aanwijzingen op weg naar Het Circuit en begint de proef op de som: wie van ons twee is de grootste durfal? Nou, toppertjes hoor! Een doorgang van 2.82 mtr is voldoende voor een camper van 2.80 mtr, of niet Christiaan? En vrouwen achter het stuur: no problem, hè Betty? Dikke duim!

Nou, die koude douche, niks van gemerkt, we voelden ons als vissen in het water en we denken, dat het vooral ook te danken is aan de voortreffelijke hulp van Christiaan en Maletha. Grote dank voor jullie organisatie en technische “wegwijzers”. Gaandeweg de week werden we langzamerhand omgevormd tot echte “camperaars”.

Zowel de route, de tussenstops (met en zonder uitdagingen), de staanplaatsen, de contacten met de anderen, de technische storingen (feilloos opgelost!), het leidde allemaal tot het gewenste resultaat: WE ZIJN ENTHOUSIAST! Wat een week! We hebben zeker genoten en zullen vast en zeker nog een keertje gaan!

Over de reis in Duitsland gaan we niks verklappen, dat moet de volgende “leek” zelf maar gaan ervaren! Slechts één ding erover: het was een prachtige week! We hebben denken we alles wel geleerd, wat we nodig hebben. Echt luitjes: GENOTEN!!!!!

John & Betty

Bericht van Maaike Sweers op Facebook op 26 mei 2019: 

Afgelopen week zijn we met Maletha en Christiaan Cosse van Cosse Camper Adventure op stap geweest voor een campertraining. Ik kan het iedereen aanraden die van plan is om een camper te gaan aanschaffen of te gaan huren.

Maletha en Christiaan begeleiden deze reis zelf. Het zijn kleine groepjes van 3 - 5 campers. Ze hadden een mooie route uitgezet door een stukje Duitsland. Dit alles ging vooraf met een training op een circuit om alle behendigheden uit te proberen zoals achteruit inparkeren, slalommen, bochtje achteruit, door hele smalle poortjes etc. Later deze week kwamen we goed beslagen ten ijs op de smalle weggetjes, stijle hellingen, etc. Ook elke dag technische les over de kennis van campers. Maar ook wat er allemaal komt kijken over de aanschaf, zodat je geen camper koopt met verborgen gebreken. Je staat 's avonds/'s nachts weer gezamenlijk op een camping of camperplaats. Maar overdag hebben Maletha en Christiaan div.routes uitgezet die je zou kunnen volgen om langs mooie, onverwachte en niet toeristische plekjes te gaan. Overdag heb je dus alle vrijheid om je eigen gang te gaan. 

Het is gewoon helemaal top! Zo ontzettend bijzonder maar toch ook heel gewoon. Je voelt je gewoon thuis. Met zoveel zorg en aandacht is deze reis samengesteld. Zoveel persoonlijke aandacht. Altijd bereid om te helpen waar dan ook. Petje af voor deze 2 fantastische mensen die hun eigen ervaringen met ons allen delen.

Het is ons zo goed bevallen dat we volgend jaar in principe met Maletha en Christiaan naar Nieuw Zeeland gaan:
https://www.cossecamperadventure.com/reizen-2020/begeleide-reizen/camperreis-nieuw-zeeland-2020.html

Ed & Maaike Sweers

In mei 2019 zijn wij met Maletha en Christiaan van Cosse Camper Adventure meegeweest op een 8-daagse camper kennismakings reis, wat ons verrassend goed is bevallen.

Eenmaal waren we eerder met een camper weg geweest, maar de details kenden we niet en dan ga je dingen die moeilijk zijn of moeilijk lijken omzeilen. Nu werd ons alles haarfijn uitgelegd en konden we het aanschouwen en meemaken op een plezierige manier samen met andere “beginners”. We oefenden met de campers op een echt oefencircuit, de vrouwen evenals de mannen.

Niet alleen was het leerzaam, maar ook hebben we samen plezier gehad en werden de campings en ook culturele uitstapjes van tevoren fantastisch geregeld. Evenals de bewegwijzering, in boekvorm, deze werd aan ons uitgereikt.

Dit alles tezamen gaf ons een vertrouwd gevoel met als resultaat, dat wij alle camper avonturen in het vervolg niet meer uit de weg zullen gaan!

Maletha en Christiaan bedankt, jullie waren geweldig en zijn heel goed in het begeleiden van camperreizen in alle soorten en in verscheidene landen.

Marijke & Cees Bosma

Nadat we een jaar eerder de 8-daagse campercursus van Cosse Camper Adventure hadden gedaan, waren we om: het camperen is heerlijk ontspannend! 

Als echte Scandinviëgangers, we zijn veel met de kinderen daarheen geweest, viel ons oog op de 42-daagse camperreis Noordkaap. Bij één van de verhuurpartners van Cosse Camper Adventure hebben wij een prima camper gehuurd en zijn we met de begeleide reis gestart in Kopenhagen. Daar ontmoeten we de andere groepsleden en hebben we 's avonds een kennismakingsdiner gehad in de stad. De sfeer zat er meteen goed in. Een gevarieerde groep van 5 campers. De volgende dag hebben we onder leiding van een lokale gids een stadswandeling gemaakt. Daarna is de reis "echt van start gegaan".

In het kort een schets van het rondje Noordkaap. Eigenlijk teveel om te vertellen. Elke avond hadden we een korte bijeenkomst waarbij Maletha en Christiaan vertelden wat het programma voor de volgende dag was. Ze deden daarbij allerlei suggesties, niets moest, je kon daarin zelf je keuzes maken. 's morgens vertrok ieder op zijn eigen tempo en tijd voorzien van een duidelijke routebeschrijving en aanwijzingen.

Via de Zuid-Zweedse kust reden we in dagelijkse ettappes naar boven, veel door eeuwigdurende bossen, met regelmatig een rustdag om de omgeving te verkennen. Dit gebeurde met wandelingen en interessante excursies.

Ik noem er een aantal van, maar het zijn er eigenlijk teveel om op te noemen. De indrukwekkende sluizen van Berg, Stockholm, zilvermijn, enorme watervallen, bezoek aan de kerstman, bezoek aan ijzerertsmijn, de Noordkaap, wandeling naar de Noordkaap hoorn, Trømsø, Adolf kanon, de prachtige Lofoten, Svartisen gletsjer, Geiranger inclusief boottocht, tochtje met de beroemde Flåmbaan, Bergen, Stavanger, de Preikestolen beklommen, vuurtoren op de Zuidkaap van Noorwegen, Kristiansand.  

Vooral de eerste dagen heb ik als zwemliefhebber veel gezwommen in het buitenwater, onderweg of bij de campings. Later boven de poolcirkel niet meer, want toen werd het water toch wel koud....

We hebben sowieso allerlei soorten weer meegemaakt. Zomers weer, maar ook sneeuw op 8 juni! Op de Noordkaap was het guur weer en hing er zelfs een ijspegeltje aan de camper.

Onderweg, vooral in Zweden, hadden we de camera altijd paraat om elanden te fotograferen. Dagenlang niets en dan plotseling, niet verwacht, vlak langs de weg in het weiland, oog in oog met één of twee grote elanden!

Waar in Zweden de wegen soms eindeloos door bossen gingen, reden we in Noorwegen regelmatig via bochtige bergwegen met prachtige uitzichten. Soms met een beetje zweet in de handen als je een tegenligger ontmoette. Maar met wat manoeuvreren lukte het altijd weer elkaar te passeren.

In Kristiansand zijn we met de snelboot overgevaren naar Denemarken en hebben wena 42 dagen afscheid van elkaar genomen. Einde van een indrukwekkende "reis" om de Noord. Veel mooie herinneringen en heel veel foto's die ons helpen herinneren hoe mooi het was.

Maletha en Christiaan bedankt voor jullie enthousiaste begeleiding!

Joke en Wim Nijman

Tochtje met de beroemde Flåmbaan

 

Via vrienden van ons hadden wij gehoord over een jong, avontuurlijk stel, dat campertrainingsreizen organiseerde. Wij hadden nog nooit in een camper gereden en waren best wat huiverig daarvoor..........en dus leek een 8-daagse campertraining naar het Teutoburgerwoud ons een goed idee............en wat hebben wij enorm genoten!!!!!!!!
 
Hilly en Adri hebben de reis al uitgebreid besproken op de website en wij onderschrijven hun positieve ervaringen. Wat mij spontaan te binnen schiet zijn o.a.
......het uitgebreide en superduidelijke routeboek.
......de degelijke en gezellige training op het trainingscircuit.
......de gevarieerde camping/camperlocaties.
......de schitterende natuur in het Teutoburgerwoud.
......het gezellige welkomst- en tot-ziensdiner
......de heerlijke barbecue aan het meer op campingplatz Grosseren Weserbogen.
......de gastvrijheid en behulpzaamheid van Maletha en Christiaan
......het vrijheid-blijheid sausje over deze trip.
......je moet in het overigens schitterende plaatsje Tecklenburg wel lang wachten op je patatje.......maar lekker!!!!!!
......umleitungen rond Ibbenburen......het hoort er allemaal bij.
 
Wij hebben beiden het idee dat wij nu met een gerust hart kunnen camperen.

Maletha en Christiaan, hartstikke bedankt!!!!!!
                                                                
Meriam & Cor
Het verhaal van Adri & Hilly uit Veendam: 
 

We konden het niet geloven: we hadden de hoofdprijs gewonnen op de vakantiebeurs in Groningen! Het was al een paar weken geleden dat we hadden meegedaan aan de verloting van de 8-daagse campertraining en we waren het eigenlijk al helemaal vergeten, toen we het telefoontje kregen dat Adri een campertraining had gewonnen. We waren er stil van en dachten eerst aan een grap, maar het was echt waar!

‘Een campertraining, is dat nu wel nodig?’ was de beetje zure opmerking van vrienden, maar eigenlijk dachten we zelf ook wel een beetje dat we geen training nodig hadden om met een camper te rijden. We hadden immers al ervaring in Amerika.

Toch kunnen we nu volmondig beamen dat een campertraining van Christiaan en Maletha Cosse zeer waardevol en erg nuttig (en heel erg leuk) is, zeker voor mensen die overwegen om een camper te kopen.

Tijdens de training krijg je elke dag oefeningen en tips over het rijden zelf, het gebruik van de verschillende energiebronnen, het legen van je verse en je vuile water, de verschillende types campers en waar je op moet letten bij de aanschaf van een nieuwe of tweedehands camper en nog veel meer. Christiaan en Maletha gaan zelf altijd mee met de reizen die ze aanbieden en als je onderweg de weg kwijt bent, als er technische, of andere problemen zijn dan zijn Christiaan en Maletha altijd direct bereikbaar en dichtbij.

Na een uitstekend georganiseerde week op stap met de camper hebben we geleerd dat reizen door Europa met een camper heel anders is dan in de VS. Wat is het dan fijn als je op een circuit hebt geoefend met de hellingproef, plotseling remmen op een nat wegdek en achteruit inparkeren. Pas nog is ons opgevallen hoe slecht een camperbestuurder had ingeschat hoe breed zijn voertuig was. Bij het passeren van een fietser scheelde het maar een haar, of de fietser werd geschept! Met spiegels en al heeft een camper een veel grotere breedte en ook hoogte en lengte dan je gewend bent in je eigen auto. Ook al heeft de camper een achteruitkijkcamera, toch zijn er nog veel dingen die je als chauffeur niet ziet bij het achteruit rijden, of bij het maken van bochten. Zo’n lang voertuig heeft ook bij het wegrijden van een parkeerplaats meer ruimte nodig. Christiaan wijst je gedurende de reis wel elke dag op valkuilen en handigheidjes waar je zelf nooit bij hebt stilgestaan.

Welbewust heeft Maletha gezorgd voor heel diverse overnachtingsplaatsen. Overal gaat het net weer een beetje anders. Doordat we een aantal keren met de groep samen gingen eten en er elke dag wel een aantal keren stops waren onderweg op bijzondere plaatsen, gezamenlijke wandelingen, een prachtige boottocht en meer attracties waren, kreeg je leuke contacten met elkaar. Aan de hand van een heel uitgebreid routeboek kwam je langs mooie oude steden en prachtige streken. Iedereen was vrij om zich te houden aan de route en wie liever niet meeging naar een bepaalde plaats werd daar volkomen vrij in gelaten. Niets moest, alles mocht.

Christiaan en Maletha, we hebben genoten van jullie prachtige prijs! Jullie zijn erg lieve, vrolijke, geduldige en kundige mensen, die prima kunnen organiseren, jullie zorgen voor een goede sfeer en bedenken van tevoren waar zich problemen zouden kunnen voordoen. En mocht zich onverhoopt toch nog wat voordoen, dan lossen jullie het wel op. Bij jullie zijn reizigers in goede handen!

Héél hartelijk bedankt voor alles!

Via kennissen hadden wij gehoord, dat de "Almabtrieb" in het Oostenrijkse Tirol een fantastische belevenis zou zijn. Per toeval kwamen we er achter, dat Cosse Camper Adventure dit in die periode in hun programma aanboden. Dus ons aangemeld en op 24 september jl. vertrokken wij richting Oostenrijk waar we op 26 september aankwamen en daar kennismaakten met Maletha en Christiaan en onze andere reisgenoten, totaal 6 teams incl. reisleiding.

We hebben een fantastische reis gemaakt met fijne reisgenoten met veel aktiviteiten en excursies. Prachtige folklore bij de Almabtrieb, dat de koeien versierd met hoofdtooien en met grote bellen van de bergen komen gepaard met veel gezelligheid, marktkramen, muziek en met grote glazen bier (voor ons te groot). Mooie routes zoals bijv. de Grossglockner Hochalpenstrasse met prachtige sneeuwgebieden. Indrukwekkend ook de excursie naar de Hintertuxer Gletscher waar we door 3 gondelliften naar 3.250 m hoogte gingen en waar volop geskied werd in de sneeuw.

Complimenten voor de goede en prettige reisbegeleiding door Maletha en Christiaan, waarbij nog opgemerkt mag worden, dat het Christiaan lukte om de vrouwelijke deelnemers op de dansvloer een spoedcursus Tiroler dansen te geven.

Een reis om niet te vergeten!

Bedankt Magriet en Peter

De reis is ons zeer goed bevallen. Het is erg leuk om met een aantal camperaars op weg te gaan om zo extra aanspraak te hebben en de gezellige momenten (of akkefietjes) te kunnen delen. Ook zijn we een paar keer uit onze comfortzone gestapt, wat er toe leidde, dat je meer meemaakt en meer herinneringen maakt. En onze complimenten dat jullie zo'n afwisselende reis hebben samengesteld; de excursies waren erg mooi, de tips voor onderweg prima, de routes uitstekend beschreven en de campings heel divers, maar keurig. En wilde men een keer niet mee, dan was dat geen probleem, niets is verplicht. Oostenrijk is prachtig in het najaar en we hadden het erg getroffen met het weer!

Nog twee tips: de attributen-aanhanger met biertap en partytent! En vooral de eerste week miste ik het wat leuks 's avonds samen doen; misschien kan er een kaartavondje georganiseerd worden of zoiets. Voor de rest was alles top!

Groetjes, Bob & Letty

 

Veelzijdige Oostenrijk reis.

Afgelopen september zijn we met een groepje van 5 campers 14 dagen door Oostenrijk getrokken. Het hoogtepunt was natuurlijk de Almatrieb. Dit feestelijk gebeuren is erg leuk om mee te maken. Maar daarnaast had de organisatie nog veel meer moois voor ons georganiseerd. Zo hebben we feesten bezocht, actieve wandelingen gemaakt en met de trein andere plaatsen bezocht. Ook het bezoek aan de Hintertuxer gletsjer was top. En natuurlijk zat het weer mee. Bijna alle dagen strakblauwe luchten en een lekkere temperatuur. 

Een georganiseerde camperreis, dit was onze eerste, heeft als voordeel dat je op de juiste momenten op de juiste plaatsen bent en dat is vooral handig voor de feesten. Ook hoef je zelf niets uit te zoeken wat betreft activiteiten en waar gaan we overnachten. Het groepsgebeuren was gezellig, mede door de organisatie .

Groetjes, Hans & Yvonne

Wij zijn voor de 2e keer met Cosse Camper Adventure op reis geweest, deze keer door Kroatie. Het was een heel erg mooie reis door het binnenland van Kroatie en langs de kust. Wij hebben heel erg veel gezien en op mooie campings gestaan.

Kroatie heeft veel bergen waar wij ook veel hebben gewandeld. En een mooie natuur met vele watervallen. We hebben ook nog een boottocht gemaakt langs de eilanden voor de kust van Kroatie en we hebben ook nog enkele eilanden bezocht. Het land heeft ook vele oude steden met smalle straatjes. De Adriatische zee is heel erg helder je kunt er mooi snorkelen.

Al met al was het een heel erg mooie reis.

We hebben genoten.

Groetjes Freddie en Trijnie

Dalmatië, Split, Dubrovnik en Rovinj. Zomaar wat pareltjes uit de Kroatië reis van 2018. Wij hebben het mee mogen beleven en kijken met heel veel plezier hierop terug.

Zeker mogen daarin Maletha en Christiaan niet worden vergeten! Hun enthousiasme, humor, organisatietalent maar vooral de wijze waarop zij in staat zijn zonder enige nadruk een groep te begeleiden en daarmee een camperreis tot een succes te maken, waarderen wij zeer.

Dat dit niet een eenmalige ervaring betreft, kunnen wij ook onderschrijven. In 2017 hebben we een 8-daagse campertraining gevolgd en deze wijze van vakantievieren geleerd en weten te waarderen. Oók dat was voor een belangrijk deel te danken aan de inzet van Maletha en Christiaan. Zodanig dat we nu een eigen camper hebben en ... als alles goed gaat, in 2019 meegaan naar Schotland.

Dat we daarbij, zeer waarschijnlijk, weer gezelschap krijgen van deelnemers die ook aan de Kroatië reis van 2018 hebben deelgenomen, zegt genoeg!

Maletha & Christiaan, dank voor de mooie reis, jullie inzet, plezier, gezelligheid en ... tot de volgende keer!

Yvonne en Jan

Beste Maletha en Christiaan,

Voor het eerst met de camper op vakantie naar Oostenrijk. Bewust gekozen voor een groepsreis met reisleiding van Cosse Camper Adventure. Reisleiding van een kleine organisatie heeft het grote voordeel, dat je weet, dat tijdens de vakantie dezelfde personen aanwezig zijn, als waar je de reis boekt. 

Het activiteitenprogramma was zeer divers. Onze wardering voor de vrijheid om wel of niet deel te nemen. Ook de aanwezigheid van technische Christiaan gaf ons een geruststellend gevoel. 

Het beperkt aantal campers, 6 stuks, ervaarden wij als prettig.

Tot slot de tips m.b.t. overnachtingcampings waren zinvol.

Wij hebben genoten.

Groetjes Jeanne en Anton

Een geweldige reis, een aanrader.

Mooie natuurparken gezien waaronder Plitvice meren , Krka en Paklenica. Ook de routes door de binnenlanden en langs de kust zijn erg mooi. Alles was heel goed beschreven in het routeboek met veel bezienswaardigheden onderweg. 

De vele excursies zijn echt goed waardoor je een indruk krijgt van het oude en nieuwe Kroatië. Na een excursie naar NP Krka een Kroatische maaltijd gegeten (top).

De begeleiding van Christiaan en Maletha is echt top, ze staan altijd klaar voor je (indien nodig) en doen dat met veel passie. 

Dit was voor ons de 3de reis met Cosse Camper Adventure en het worden er vast nog wel meer. 

Dick en Wilma Pronk 

Adri & Hilly uit Veendam wonnen afgelopen januari op de Reis & Co Beurs van het Dagblad van het Noorden de hoofdprijs van de Reisquiz. De prijs, een 8-daagse campertraining, werd aangeboden door Cosse Camper Adventure, de camperreisspecialist uit Nieuw-Weerdinge.

Van 12 – 19 oktober was het eindelijk zover en namen zij samen met nog twee andere stellen deel aan deze reis. Vol enthousiasme, maar toch ook wel met een onwerkelijk gevoel, namen zij de huurcamper in ontvangst van Christiaan Cosse, technisch reisbegeleider van Cosse Camper Adventure. Na de technische uitleg vertrokken zij naar de 1e overnachtingslocatie waar zij kennismaakten met de andere deelnemers.

Op zaterdag volgde een camperrijvaardigheidstraining op een gesloten circuit waarbij het manoeuvreren centraal stond. De hellingproef, hoogte- en breedte-inschatting, achteruit inparkeren en een remtest werden naar hartenlust geoefend door allebei. Beiden slaagden voor de rijvaardigheidstraining en ontvingen uit handen van Maletha Cosse-Ophof, eigenaar van Cosse Camper Adventure, een certificaat van deelname.

Op zondag vertrokken Adri & Hilly in de camper naar Duitsland om aan de hand van het uitgebreide routeboek een mooie uitgezette route te rijden door het Teutoburgerwald. Niet in kolonne, maar rustig op hun eigen tempo. De route voerde hen over smalle kronkelwegen, onder lage bruggen door, langs bijzondere bezienswaardigheden, waarbij het écht genieten was van het heerlijke zonnige en warme weer, het gloeiende landschap en de prachtige herfstkleuren van de bomen.

Tijdens de reis namen zij deel aan diverse aangeboden excursies en diners en kregen zij uitleg over de werking van de camper van A tot Z. ’s Ochtends en ’s avonds werden de belevenissen gedeeld met de andere deelnemers en de reisbegeleiding. De reis werd op donderdag afgesloten met een goed verzorgd tot-ziens-diner.

Op vrijdag moest de camper helaas weer worden ingeleverd en kijken Adri & Hilly terug op een onvergetelijke ervaring. “Het concept van deze 8-daagse campertraining spreekt ons erg aan, waarbij er in kleine groepen wordt gereisd. Hierdoor heb je als voordeel de gezelligheid van een groep, maar de individuele vrijheid gaat hierbij niet verloren. Als je een vraag hebt, dan staan Christiaan & Maletha direct voor je klaar. Beiden zijn erg spontaan en toegankelijk. De reis is zeer divers in alle opzichten en is zeker een aanrader indien je besluit om een camper te gaan kopen” aldus een enthousiaste Adri & Hilly.

TIP: bezoek op zaterdag 3 november a.s. de Camperreis Informatiedag in Emmen (Nijbracht 85 – koffiecorner van Sligro) en maak kennis met het camperreisaanbod van Cosse Camper Adventure of neem een kijkje op https://www.cossecamperadventure.com

Nadat we 2 jaar geleden een goed georganiseerde, leerzame en vooral ook een prettige campertraining bij Cosse Camper Adventure hebben gevolgd, hebben we besloten om dit jaar de door Christiaan en Maletha georganiseerde camperreis naar Amerika te gaan maken.

Ook deze keer was het opnieuw weer een heel goed georganiseerde reis. Voor zowel de 3 vluchten, de hotelovernachtingen in Chicago, Los Angeles en New York, de camperhuur en de campings onderweg was alles geregeld. Verder konden we bij pech of technische mankementen aan de camper altijd een beroep op hen doen.

Elke dag kregen we informatie over de bezienswaardigheden en de te rijden route. Het uitgebreide routeboek was ook heel goed verzorgd en zeer handig voor onderweg.

Het is voor ons een indrukwekkende en onvergetelijke reis geworden door 11 staten van de VS. De vele bezienswaardigheden, nationale parken, steden en dorpen die we onderweg hebben gezien zijn dan ook te veel op te noemen! We hebben hierbij de ervaring van winterkamperen in de kou met sneeuw en vorst, maar ook die met de warmte met temperaturen van boven de 30 graden, opgedaan! En ook deze keer troffen we weer een hele leuke groep medereisgenoten.

Maletha en Christiaan, onze complimenten voor de organisatie door Cosse Camper Adventure, bedankt en tot ziens!

Bé en Ina Wilzing

Wegbreng Camperreis Amerika

We hebben een prachtige reis gemaakt met Maletha en Christiaan. Wat een voorbereiding, de mails, telefoontjes, het voorgesprek, de adviezen en tips, de kennismakingsbijeenkomst, de kaarten en het fantastische routeboek. Ook de vele excursies zijn voorbereid met als hoogtepunten de beklimming van het vrijheidsbeeld en het meer dan een halve kilometer hoge One World Trade Center.

Vanaf het vliegveld tot en met ons vertrek uit New York zijn we op een onnavolgbare wijze begeleid door dit stel. Wat een enthousiasme, empathie en wat een organisatietalenten. Stressbestendig en elk probleem voortvarend tackelen. Voordeel is dat het niet zo’n massaal gebeuren is. Met 5 equipes en alle vrijheid om bijna de hele dag op jezelf te zijn als je dat wilt. Geen “We zijn er bijna”, geen jeu de boule, geen puzzeltocht of gezamenlijk koken of zo. Nee, je doet de route geheel op eigen wijze en tempo.

‘s Avonds even centraal de volgende dag doornemen en samen de geweldige excursies in Chicago, Los Angeles en vooral die in New York beleven. Louter hoogtepunten, een reis om nooit te vergeten. Ongelooflijk dat je zoveel kunt zien in een maand tijd. Door 11 staten rijden en even zovele parken bezoeken alles aan de hand van kaarten, gidsen en meer dan 100 pagina’s dikke routeboek dat we mochten ontvangen.

Hun uitgangspunt is de groepen leuk te houden, niet minder dan 5 en niet meer dan 10 campers. Is er niets negatiefs te melden? Misschien de dwang van Maletha om kortingen en voordeeltjes te bedingen. Of de zere kaken van het lachen op zijn tijd, door de droge humor van Christiaan. Nee, onvoorstelbare dienstbaarheid zonder aanziens des persoons.

Maletha en Christiaan, jullie hebben ons de reis van ons leven bezorgd. Onbezorgd voor ons dank zij jullie jaloers makende energie, doorzettingsvermogen en dienstbaarheid. Dank voor alles, het was het geld dubbel en dwars waard.

Groetjes van Jan en Elly Huiberts uit Broek op Langedijk.

Via bemiddeling van Cosse Camper Adventure een camperreis in Zuid-Afrika/Swaziland gemaakt. De zaken waren prima geregeld en als er een knelpunt dreigde te ontstaan is het voortvarend opgelost. De persoonlijke aandacht van Maletha en Christiaan hebben wij als prettig ervaren.

Han en Truus

Ik speelde al langer met de wens om als vrouw alleen een reis te maken met een camper. Heerlijk die vrijheid die je dan ervaart. Maar ja, er kwamen allerlei vragen in mij op: kan ik dat wel, durf ik dat wel, hoe pak ik dat aan, waar haal ik een camper, welke is geschikt, waar ga ik naar toe en met wie? Enfin, en zo nog veel meer. Hoe krijg ik een antwoord op al deze vragen? Ik wist het ook niet totdat ik in contact kwam met Maletha en Christiaan van Cosse Camper Adventure en bij hen een 8-daagse campertraining ben gaan volgen.

Het antwoord op alle vragen is in alle opzichten een grote JA. Ik kán het, ik dúrf het en ik weet nu ook hoe ik het aan kan pakken, welke camper voor mij geschikt is, en nog veel meer. Ik heb erg veel van de vakantieweek opgestoken. Ook de training met de camper op het circuit van het opleidingsinstituut was zeer leerzaam en zorgde voor gewenning aan het voertuig. Maar daarnaast heb ik ook veel plezier gehad tijdens de trainingsweek. Het rijden met de camper was geweldig, het reizen evenzeer. Er was een prachtige route uitgezet in het Teutoburgerwald in Duitsland, veel bezienswaardigheden die we ofwel gezamenlijk met de andere deelnemers bezochten ofwel alleen, en elke dag meer uitleg en tips over een deel van technische aspecten van de camper. Het werd elke dag leuker en elke dag werd ik meer en meer vertrouwd met deze ontspannen manier van reizen.

Het was in één woord geweldig. Ik kan het iedereen aanraden. Ik zou zelfs durven zeggen dat het voor de beginnende camperreiziger verplicht zou moeten zijn een dergelijke training te volgen, want er komt toch wel meer bij kijken dan je zo op het oog denkt.

Dat deze week zo geslaagd is, is niet in de laatste plaats te danken aan Maletha en Christiaan. Ik kon op elk moment van de dag bellen als er onderweg iets was waar ik niet uit kwam. En op de camping of bij een activiteit werd maximaal hulp geboden.

Ik heb zelden zoveel service en hulpvaardigheid ontmoet.

Maletha en Christiaan, dank jullie wel en heel veel succes met jullie verdere plannen.

Wij zijn in maart 2017 op vakantie gegaan naar Amerika met de Wegbrengspecial van Cosse Camper Adventure.

Cosse Camper had een heel erg mooie reis uitgestippeld. Van Chicago naar Los Angeles met een nieuwe camper. Onderweg door vele mooie natuur parken en diverse steden geweest. We hebben veel gezien onderweg, o.a. Badlands NP, Bryce Canyon NP, Monument Valley, Mount Rushemore, Grand Canyon NP, Las Vegas, etc. te veel om op te noemen. Daarna zijn weg nog drie dagen in New York geweest.

Het was een geweldige mooie reis en we hadden een heel erg leuke groep met goede begeleiding.

Freddie & Trijnie Bruins

Er gaat binnenkort weer een campertrainingsweek starten. Wij zijn een beetje jaloers, want wat was het een fijne week. Wij hebben veel geleerd op een ontspannen manier. De informatie over het reizen met een camper werd gegeven door twee zeer gemotiveerde mensen!

De week was goed ingevuld. De circuittraining verliep voor ons wat anders, dat was jammer, maar wij hebben er wel veel van geleerd.

Het was een investering voor de toekomst voor ons, wij zijn er zeker nog niet klaar mee.

Bedankt Maletha en Christiaan!

Voor de nieuwe gasten ... veel plezier en doe je best!

Groetjes Maarten en Marleen


De voorbereiding was erg goed geregeld. Wij werden op de hoogte gehouden hoe de voorbereidingen verliepen.

Het route boek zag er verzorgd uit met veel achtergrond informatie van de bezienswaardigheden die er onderweg naar de volgende locatie waren. Het was per dag goed berijdbaar en er was veel ruimte wat je zelf onderweg nog wilde ondernemen. Naar het eiland van Tito had voor ons achteraf niet gehoeven, maar dat weet je van tevoren niet. De campings waren goed verzorgd en wij hadden prachtige plekken.

Wij vonden de groep goed bij elkaar passen. Spontaan een barbecue organiseren en elkaar helpen met kleine ongemakken was erg prettig. 

Als je iets wilt zien van Kroatië en je weet niet de juiste weg is dit een erg goede oplossing om het land te verkennen. Het is de moeite waard om mee te gaan met Cosse Camper Adventure. De prijs /kwaliteit verhouding is goed.

Ruud en Jantje Wijnands

Wij hebben genoten van de Kroatië reis met o.a. de mooie natuurparken, de vele watervallen en de mooie routes die we met de camper hebben gereden. Wat een leuk routeboek hebben jullie gemaakt! Ook hebben wij samen met onze reisgenoten vele leuke uurtjes gehad. Voor ons was het een onvergetelijke reis.

Bedankt!

Bert & Willemien

Superleuk Hemelvaartsweekend gehad! Hele mooie stukken van Drenthe gezien en lekker gefietst en gewandeld. Mooie excursies en vrijheid, blijheid. Vooral 's avonds heeeel gezellig op de verschillende mooie campings.

Christiaan en Maletha: we proberen weer zo snel mogelijk met jullie mee te gaan!

Franca & Gerard

Eight days a week

In de zestiger jaren zongen de Beatles al, dat een week eigenlijk uit meer dagen moest bestaan om alles te kunnen beleven. Dit hebben wij ook ervaren tijdens de 8 daagse campertraining, begin april 2016. Zoveel beleefd, dat het op een veel langere reis leek dan de 8 dagen.

Dag in dag uit werd ons een vol programma voorgeschoteld, waarin het aangename met het nuttige werd gecombineerd.

De eerste volle dag is besteed aan een nuttige rijvaardigheidstraining op een slipbaan, waar theorie en praktijk werd gebundeld, daarna uiteraard het aangename door een bezoek aan het Veenmuseum. ’s Avonds met z’n allen bij elkaar zitten onder het genot van een natje en een droogje. Op dat moment besef je, dat wij er nog lang niet zijn, maar nog veel gaan leren en veel gaan beleven.

Uiteraard ga ik niet het hele programma verklappen, maar als je beseft dat er in één zoveel te beleven is, kun je nagaan dat je na één week het gevoel hebt, dat het twee weken is geweest. Hoogtepunten voor ons waren, het bezoek aan de camper fabriek, de excursies en de bootreis over de Weser.

Kortom een week vol nuttige informatie, veel beleeft, veel gezien en met veel gezellige mensen contact gemaakt. Dus…..., nuttig en aangenaam was het, een onvergetelijke week.

Aly en Wijnand van Manen

Voor de eerste keer weg met een camper , wat gaan we doen??? We gaan beurzen af voor informatie en ontmoeten in Gorichem Christiaan van Cosse Camper Adventure. Na zijn enthousiaste uitleg hebben wij bij thuiskomst direct de 8-daagse campertraining geboekt.

We zijn van 14 t/m 21 oktober 2016 meegegaan met de campertraining. De uitleg over alles wat bij het "camperen" komt kijken en de excursies zijn door Maletha en Christiaan geweldig gedaan. We hebben er veel van geleerd en raden het iedereen aan die met een camper wil beginnen.

Dick en Wilma Pronk

Wij zijn Paul en Godelieve uit Alken in België, twee vijfenzestig plussers. Eerst hadden we gedacht om alleen een reis naar Noorwegen te doen, maar vrienden van ons zegden dat niet te doen. Neem een reisorganisatie om U langs goede en mooie plaatsen te leiden. Op een beurs kwamen wij Maletha en Christiaan van Cosse Camper Adventure tegen. Zij gaan met groepen op reis. Een jong koppel, dat zeker weet waar ze mee bezig zijn. Zij waren onze reisleiders.

In Noorwegen zijn wij eerst met alle reisgenoten samen gaan eten om zo de kennismaking te versterken. Daar kregen we ook het routeboek met daarin de uitgestippelde reisroute en per dag beschreven, de bezienswaardigheden. Hier konden we dan uit kiezen, wat wij wilden gaan bezoeken. ‘s Morgens vertrekken op een camping om ’s avonds terug op de volgende bestemming aan te komen. Ook de gezamenlijk uitstappen onder leiding van een gids waren een voltreffer. Ieder avond werd er een samenkomst geregeld om verslag uit te brengen over die dag of trip.

Wij hebben een fijne vakantie gehad in Noorwegen en willen het langs deze weg vertellen tegen de lezers van deze tekst. Zeker een aanrader!

We kijken uit naar een volgende trip. Dank U wel en tot de volgende!

Paul & Godelieve uit Alken, België

Deze week "campertraining" is een uitstekende manier om er achter te komen of "camperen" iets voor je is. Alle aspecten komen uitgebreid aan bod, zowel praktisch als theoretisch.

De begeleiders van Cosse Camper Adventure zijn zeer gemotiveerd, kundig en enthousiast en niets is hen teveel! Let wel, het is geen vakantie, maar een intensieve "werkweek".

Tom & Olga Arends (70 jaar & 68 jaar)

 

 

Het is een leerzame en leuke campertraining. Wij zijn zeer tevreden over de reis, maar wij konden ons er van te voren weinig van voorstellen. De reis was super, boven onze verwachting. Wij hebben een geweldige week gehad, alles was super verzorgd en wij hebben het reuze naar de zin gehad.

Een echte aanrader als je besluit voor het eerst met een camper op pad te gaan met leuke en spontane reisleiders, die het iedereen naar de zin proberen te maken.

Maletha en Christiaan bedankt!

Truus & Eddie

 

Wij waren bij Obelink in Winterswijk en kwamen daar Christiaan en Maletha tegen. We raakten aan de praat, over reizen natuurlijk. Toen zeiden ze, dat ze een leuke reis hadden om met de camper te doen. Het was een vierdaagse reis door drenthe, die is bedoeld om te ervaren hoe je een camper kunt gebruiken. Wij camperen pas 4 jaar, dus dit was een goede les.

 

Ik moet eerlijk zeggen het was geweldig én echt aan te raden voor iedereen die twijfelt.

Mijn motto gewoon boeken, je krijgt geen spijt!

 

Groetjes van Esther en Mories

Een goed verzorgd routeboek heeft er voor gezorgd dat we mooie routes hebben gereden in Drenthe. Ook nog eenvoudig kunnen fietsen omdat goed was aangegeven waar je de camper kon parkeren. De campings waren goed, de groep was heel gezellig en een pluim voor Christiaan en Maletha.

Ronald & Ria

De campertrainingsweek die we hebben meegemaakt met Cosse Camper Adventure is ons zeer goed bevallen. Het was leerzaam en gezellig. We raden een ieder aan die overweegt een camper te kopen om eerst met Cosse Camper Adventure op stap te gaan. Rijervaring doe je op, doordat Christiaan en Maletha een mooie route hadden uitgestippeld ... wij reden op smalle wegen en ook de helling proef kwam regelmatig aan de orde ... en haarspeldbochten. Regelmatig kwamen we onder lagere viaducten door om een goede inschatting te kunnen maken of je er met de camper onderdoor kon.

Het routeboek was tot in de puntjes verzorgd. Christiaan en Maletha zijn rustig en gezellig en gaven veel inlichtingen over wat je moet weten van een camper. Wij vonden, dat de excursies die werden georganiseerd een goede aanvulling op de reis waren. Wij hebben een super leerzame week gehad.

Arie & Anja

We speelden al een poosje met de gedachte om eens te onderzoeken of een camper mogelijk iets voor ons zou zijn. We hebben in het verleden wel vaker gekampeerd, eerst met tent en later met een vouwwagen, maar de laatste jaren hebben we steeds op een andere manier de vakantie doorgebracht. Nu we allebei niet meer werken en de beschikking over wat meer vrije tijd krijgen leek het ons wel iets om met een caravan of camper op stap te kunnen gaan. We hebben ons wat verdiept in de voor- en nadelen van beide mogelijkheden en wilden dit graag eens proberen.

We bezochten de afgelopen winter een vakantiebeurs in Groningen en kwamen ook bij de stand van Cosse Camper Adventure waar we voor het eerst hoorden van de mogelijkheid om een week met een huurcamper een campertraining te gaan volgen. Tijdens deze campertraining kun je dan zelf ervaren hoe het is om met een camper op reis te gaan en krijg je voorlichting over alle zaken waar je met name als beginnende camperaar mee te maken krijgt. Dit leek ons bij uitstek een mogelijkheid om te kunnen ervaren of een camper iets voor ons zou kunnen zijn. We hebben ons daar natuurlijk eerst uitgebreid laten voorlichten, thuis nog eens aandachtig de website bekeken en binnen een paar dagen de knoop doorgehakt en ons voor deze campertraining opgegeven!

Via telefonisch contact met Maletha en via de mail werd alles tot in de puntjes geregeld wat betreft financiën, verzekering en huur en keuze van de camper!

In maart zijn we nog naar de Camperexpo in Houten geweest waar Christaan en Maletha ook aanwezig waren met hun stand en waar Maletha op een plezierige en onderhoudende manier verslag deed van een drietal rondreizen van Cosse Camper Adventure.Mede hierdoor begonnen we dan ook op vrijdag 8 april met veel vertrouwen aan de campertraining.

We waren in Hardenberg op de Camperbeurs. Al een tijdje speelden onze gedachten om eens met een camper er op uit te gaan. Maar wat zijn de mogelijkheden? En waar moet je op letten? Waar zijn al die knopjes voor?

Op het juiste moment bij de uitgang/ ingang stond daar Cosse Camper Adventure ... met Christiaan in gesprek, Maletha kwam er ook bij staan, zij had net de presentatie gedaan. Wat waren deze mensen enthousiast! Even later wij ook!! We zagen het helemaal zitten om met Cosse de 8-daagse campertraining te gaan doen! Cosse had voor ons de camper geregeld bij haar verhuurpartner, een prachtige camper.

Bij het trainingscircuit werd ons de hellingproef geleerd, volop in de remmen met 60 km per uur en alles wat je nodig hebt om de weg op te gaan met zo'n grote gevaarte. Dat is toch wel ff een ander gevoel als in je personenauto rijdt ...

Wat een leerzame week!! Wat hebben we genoten!! Wat was het goed geregeld!! Het routeboek die we kregen bracht je langs de mooiste plekjes. Alles was boven verwachting! Vrijheid blijheid! En veel gezelligheid! Wij hadden ook een hele leuke groep!

Veel geleerd over de camper, wij kunnen het iedereen aanraden om een campertraining te doen bij Cosse! Christiaan en Maletha bedankt hiervoor wij kijken terug op een geweldige week!

Tony en Riena Nijdam - de Groot

 

Mijn man en ik waren de gelukkige winnaars van een Cosse Camper Adventure 2-daagse campertraining, omdat wij op de vakantiebeurs in Groningen een formulier ingevuld hadden en er uitgepikt werden. Wat een geluk!!!

Op 9 en 10 april was het zo ver. Zaterdagochtend konden we de camper, een prachtige Dethleffs van 7,5 meter, al om 8 uur ophalen en naar het trainingscentrum in Emmen rijden. Daar werden we met koffie ontvangen en kregen we theorieles. Erg nuttig! Er zijn door de jaren heen nogal wat regels veranderd (of we waren ze vergeten), want de resultaten van onze theorietoets vielen smerig tegen. Foei! (één goedmakertje: ik had 2 foutjes minder dan mijn man J)

Daarna gingen we de praktijk van het camper-rijden beoefenen. Dat ging gelukkig een stuk beter. We hebben zelf een caravan, waar mijn man vooral mee rijdt, want dat rijden is niet bepaald mijn hobby. Maar nu we de kans kregen om een camper training te volgen heb ik de stoute schoen aangedaan en ben ik voornamelijk de chauffeur geweest. Ik moet eerlijk zeggen, dat ik er wel tegenop zag, maar het viel me reuze mee. Eerst moesten we een aantal keren tussen 2 paaltje door rijden. Ik schat in dat ik bij elke spiegel 2 centimeter over had, maar het lukte! Goed voor het zelfvertrouwen! Daarna hebben we vaak de hellingproef kunnen oefenen. En als klapper op de vuurpeil moesten we eerst met 30 km/h en daarna met 60 km/h op een nat wegdek vol op de remmen. Spectaculair! En ik moet eerlijk zeggen…. Ik kreeg er steeds meer lol in! Aansluitend gingen we met z’n allen (8 campers) lekker lunchen en mochten we er ’s middags zelf op uit met de camper.

Zaterdag 7 november 2015 was er een Open Bedrijven Dag in Emmen. Wij hadden ons ingeschreven voor een 2 uur durende campertraining en gingen vol spanning naar Emmen toe.

Eerst kregen we uitleg wat we gingen doen en daarna mochten we in onze eigen campers het terrein op. We moesten inschatten hoe hoog en hoe breed onze camper was, dat viel voor iedereen nog niet mee. Terwijl dat natuurlijk wel van belang is, want stel je voor, je schat de hoogte verkeerd in en komt vast te zitten onder een viaduct en rijdt zo schade aan je camper, dat wil natuurlijk niemand.

Vervolgens mochten we het circuit op gaan. We begonnen met de hellingproef. De instructeur legde uit wat de bedoeling was en na een paar keer oefenen hadden we dit allen vlug onder de knie. Daarna moesten we achteruit inparkeren tussen pionnen door. Dat viel nog niet mee, de camper is natuurlijk langer dan je gewone auto en
heeft een grotere uitzwaai waar je rekening mee moest houden. Ik had zelf al gauw een pion geraakt en heb het dan ook wel een aantal keren geoefend voordat ik het een beetje kon. Achteruit inparkeren is dus blijkbaar niet mijn sterkste kant, maar gelukkig kregen we hele duidelijke uitleg en goede tips. De instructeur bleef rustig en stuurde bij waar nodig was, maar liet ons eerst zelf proberen en gaf dan aan waarom hij het anders had aangepakt. Dan mochten we het vervolgens op zijn manier proberen om te kijken of dat beter ging, en tja, dat ging inderdaad beter.

Wij hebben erg genoten van jullie goed georganiseerde reis. De reisgenoten waren erg gezellig en de leiding goed. De campings die wij bezocht hebben waren allemaal goed.

Het routeboek was heel duidelijk ,daardoor hebben wij mooie plekken gezien. Vooral de Grossglockner en de Vorderkaserklamm hebben veel indruk op ons gemaakt.

Jullie stonden altijd voor ons klaar met raad en daad. Ronduit een vakantie met goede herinneringen en voor herhaling vatbaar.

groeten van Thea en Sjef Aertse

Nadat we de voorbije zomer met Cosse Camper Adventure een onvergetelijke camperreis maakten, twijfelden we er geen moment aan om opnieuw met hen op stap te gaan. Ditmaal kozen we voor de Almabtrieb in Oostenrijk.  Vele jaren gingen we naar Oostenrijk met vakantie om te wandelen in de zomer of skiën in de winter. Maar van de Almabtrieb hoorden we nog nooit. En omdat we overtuigd waren, dat dit ongetwijfeld weer een, tot in de puntjes geregelde, vakantie zou worden, schreven we in.

Als enige Belgen maakten we in Hopfgarten aangenaam kennis met onze meereizende Noorderburen! Samen brachten we een 2-tal  weken door in het mooie Tirol onder de zeer professionele begeleiding van Maletha en Christiaan, onze reisleiders.

Zoals we van hen gewoon waren, hoefden we ons geen zorgen te maken. Hun gedetailleerde routeboek leidde ons langs prachtige wegen, door het mooie landschap, over hoge bergen. Bij aankomst op de camping stonden ze ons op te wachten en was onze plaats al netjes gereserveerd. We maakten prachtige uitstappen naar watervallen en hoge bergtoppen. Het was één en al avontuur in de sneeuw en in het ijs, we dansten en maakten plezier op de tonen van de leuke tirolermuziek en dronken uit grote potten met oren! We genoten van de mooi versierde koeien met klingelende bellen door de straten! Overal was er muziek en werd er uitbundig gezongen en gefeest! Een unieke belevenis!

Maletha en Christiaan stonden altijd voor ons klaar, niets was hun teveel. We maakten met hen weer een zorgeloze, mooie en plezierige reis!

We gaan zeker nog eens mee met hen op stap, want met Cosse Camper Adventure maken we een bewuste keuze: gezelligheid van kleine groep campers, de beste en mooiste campingplaatsen, prima geregelde uitstappen enz....

Nico en Gerda (Kleine Brogel, België)

Om te ervaren of de aanschaf van een camper iets voor ons zou zijn, hebben we besloten om ons aan te melden voor een campertraining bij Cosse Camper Adventure.

Geheel blanco wat betreft campers zijn we de week gestart. Het spreekwoord "alle begin is moeilijk" was beslist op ons van toepassing. Van de camperverhuurder kregen we zoveel informatie te verstouwen over de camper, dat we door de bomen het bos niet meer zagen. Gelukkig ontpopte Christiaan zich al snel als de reddende engel. Wat waren wij
blij dat we niet zomaar, op eigen gelegenheid, met een camper op stap zijn gegaan. Christiaan bleef tijdens de gehele reis ons baken waarop we steeds konden terugvallen. Hij heeft ons wegwijs gemaakt en geholpen waar dat nodigwas.

De te rijden routes zijn beschreven in een routeboek die Maletha helemaal heeft uitgewerkt. Onze complimenten daarvoor. We wisten niet dat het Teutoburgerwald zo mooi en
veelzijdig is. En dat er zoveel bezienswaardigheden zijn waar we nog nooit waren geweest.

Christiaan en Maletha hebben bij deze reis een goede balans gevonden tussen zelf doen en begeleiding.

Een aanrader voor beginners!

Egbert en Ammy Koning.

Al een tijdje speel ik met het idee om ooit een camper aan te schaffen en zoals Christiaan meerdere keren tijdens de reis heeft gezegd: het gaat niet om een pakje boter kopen. En aangezien ik niet over 1 nachtje ijs ga, ben ik me aan het oriënteren.

Tijdens de beurs in Hardenberg, zag ik de presentatie van Maletha. Dat sprak me aan. Nadien besloten mijn moeder en ik om deze reis te boeken. En wat hebben we daar veel geleerd zeg. De 2e dag op het circuit diverse oefeningen gedaan. Zeer leerzaam en daardoor ook (nog) meer vertrouwen gekregen om met zo'n groot en breed gevaarte de weg op te gaan.

Middels het verkregen routeboek kwamen we (bijna) overal goed aan. Dus niet via de 'gewone' wegen, maar via leuke toeristische routes. En elke dag was weer anders. Leuk en afwisselend.

Altijd konden we met vragen terecht bij Maletha en Christiaan. Wij kregen ook heel veel theorie m.b.t. de diversiteit aan campers, technische zaken en zoveel meer! Waardoor het hopelijk in de toekomst gemakkelijker wordt om tot een beslissing te komen, m.b.t. welke camper het uiteindelijk gaat worden. 

Al met al een mooie, leuke en goed georganiseerde reis die ik een ieder, die overweegt een campervakantie te gaan houden en/of een camper te willen gaan kopen, kan aanraden. Maletha en Chrisitaan bedankt!

Groetjes Annie en Miranda

Ondanks onze 8 jarige ervaring om met een camper op reis te gaan hebben we toch veel van Christiaan & Maletha kunnen leren. Wij hebben veel advies en informatie gekregen en Christiaan de koelkast doet het nog steeds!

Het was onze eerste keer om met meerdere camperaars op stap te gaan. Het is ons goed bevallen. De reis was goed georganiseerd.

In Emmen op de trainingsbaan heb ik (Grietje) vertrouwen gekregen om in onze camper te rijden. Dat was ons hoofddoel om met de 8-daagse campertraining mee te gaan.

Maletha en Christiaan bedankt voor de mooie reis.

Alex & Grietje uit Assen

We hadden het er al heel lang over. Wat zijn nu de voor- en nadelen van een camper? En durven we het aan om met eentje op stap te gaan?

Per toeval bezoeken we begin januari 2015 de vakantiebeurs Reis in Groningen. Op een hele strategische plek (vlak bij de in/uitgang) staat een stel met folders over camperreizen. Hé, dat is leuk vooral die trainingsreis. Na een rondje beurs moeten we weer langs deze stand en intussen hebben we al besloten dat dit een prima uitdaging voor ons is en gaan dit doen.

Op 3 juli start onze proefweek camperen in Westerbork. We maken uitgebreidere kennis met Maletha en Christiaan plus de mede reisgenoten. Na de lunch worden de gehuurde campers opgehaald en met klotsende oksels en het zweet in de handen naar de eerste overnachtingsplek. Best wel groot en breed zo’n camper.

Daar blijkt gelijk al Christiaan, de technische man, van onschatbare waarde. De uitleg van het verhuurbedrijf over al die knoppies in de camper was niet overal goed ingedaald. Maar alle verlichting, rolschermen/luifels, koelkasten, warm water enz. kregen we aan de praat.

Een uitgebreide instructie les bij DIBO volgde. Hier konden we hellinkjes, gladde wegen en achteruit inparkeren oefenen. Ook de theorie was niet verkeerd. Hier op een afgesloten circuit waren vooral de dames goed bezig.

Zo, de kennis is vergaard en nu maar oefenen. Aan de hand van een zeer uitgebreid routeboek hebben we een schitterende week in het Teutenburgerwoud gehad. Heel veel kleine kronkelweggetjes, soms behoorlijke hellingen, overhangende takken, smalle bruggen, kleine dorpjes, wegafzettingen, lage viaducten, weinig parkeerruimte. Kortom van alles kwamen we op ons pad tegen. Het routeboek bracht ons onderweg ook nog bij zeer veel leuke en interessante bezienswaardigheden.

Als je kinderen uit huis gaan, ga je ook nadenken over hoe je je vakanties wil gaan invullen.

Voor ons was het uitproberen van excursiereizen, rondreizen, kamperen, neem je een hotel, huisje of appartement en zo passeerde bij ons alle varianten de revue. Wat wij zochten is een combinatie van al deze elementen. Je wil je eigen ruimte hebben, met je eigen spullen, je wil jezelf makkelijk verplaatsen en iets zien van de “wereld”. Wat dacht je van een camper!

Dat riep direct allerlei vragen op, van “daar rij je niet zomaar even mee weg, waar kan je terecht, wil ik huren, misschien wel kopen, waar moet ik rekening mee houden”, enzovoort, enzovoort. Via internet vonden we veel informatie, maar dat was toch beperkt tot de theorie. Contacten met camperverenigingen leverde mij te weinig op om het vertrouwen te hebben om zelfstandig te gaan huren en de weg op te gaan.

Na drie jaar zoeken stuitte ik per toeval op een site waar ze campertrainingen aanboden. Cosse Camper Adventure ... voor mij was direct duidelijk dat dit hetgeen was wat ik zocht.

Niet alleen omdat ik las dat het antwoord zou geven op mijn vragen, maar ook in contact met Maletha (mede-organisator van de training) spatte het enthousiasme er vanaf. Ze bemiddelde bij de huur van een camper naar voorkeur, besprak alle voorwaardelijke zaken (verzekeringen, bagage, wensen, etc) en had tijd en gaf antwoord op al mijn vragen.

3 juli 2015 gingen we dan ook voor 8 dagen op pad. Een groep van vijf nieuwelingen die allemaal vergelijkbare vragen hadden, die ervaring wilden opdoen in een camper.

Maletha en Christiaan, een dikke pluim voor de campertraining die jullie voor ons hadden georganiseerd!

We kunnen het iedereen aanbevelen om, wanneer men van plan is voor het eerst met een camper te gaan reizen, of zeker wannneer men een camper wil gaan kopen, eerst deze campertraining met jullie te gaan doen. Wij hebben veel zeer nuttige informatie van jullie beiden gehad, de kennis die jullie hebben over het  camper gebeuren en alles wat erbij komt kijken is geweldig.

Over de reis, heel goed georganiseerd. Jullie doelstelling: advies, leren, informatie, vrijheid en zeker ook gezelligheid het was er allemaal. Mooie routes, ook door de dorpen en steden, goede campings en camperplaatsen. De begeleiding en aandacht die jullie voor iedereen hadden was fantastisch, geen vraag was teveel en dat heeft ons enorm geholpen om een goede keuze te maken bij de aanschaf van onze eerste camper.

We hebben op een hele leuke manier kunnen kennis maken met het camper reizen en het was heel leerzaam. Vooral ook voor dames die nog niet het stuur van een camper durven beetpakken.

Wij zijn Christiaan en Maletha zeer dankbaar voor de prachtige reis die we met hen mochten meemaken.

Wij waren nog nooit met een camper op reis geweest, dus wisten van "toeten noch blazen". De training in Emmen was geweldig leerzaam. Hier werd toch de basis gelegd voor verantwoord rijden met een grote camper. Ook de reis door het Teutenburgerwoud was een ware belevenis. Wij hebben bijzondere excursies gedaan en hebben veel bijzondere dingen gezien, o.a. een aquaduct van twee waterwegen.

De verzorging was van goede kwaliteit. De routes die we hebben gereden en de ervaring die we hiermee hebben opgedaan waren indrukwekkend!

Christiaan en Maletha bedankt!

Elze & Rita, Wildervank

Een rondreis door Kroatië stond al jaren op ons programma, maar het kwam er maar niet van. Tot we op de camperbeurs in Houten Maletha en Christiaan tegenkwamen. Het verhaal van Christiaan en de presentatie door Maletha zette bij ons de knop om, we hebben direct geboekt.

Wat wij absoluut niet wilden was en masse en volledig geprogrammeerd op reis gaan. Dus geen vlag, planbord en zeker geen jeu de boules competitie. Bij Cosse Camper Adventure hoefden we daar niet bang voor te zijn.

Het werd een intieme reis met 5 equipes en een fantastische reisleiding. Als het zo uitkwam werd er ad hoc een alternatief geregeld. Zoals een boottocht door een canyon toen niemand de kloofwandeling wilde maken.

Geen van de reisgenoten was eerder met een groep op pad geweest, maar al snel had iedereen door dat reizen met een groep leuk kan zijn en hebben we allemaal volop genoten van de prachtige, zeer goed verzorgde reis.

Het fantastische routeboek met leuke “to do” tips voor onderweg heeft ons heel wat fijne reisuurtjes bezorgd. De vele bezienswaardigheden, natuurparken en middeleeuwse stadjes, teveel om op te noemen. En we waren in gezelschap van echte Bourgondiërs, wat resulteerde in vaak spontaan uit eten gaan.

Wat ons verraste was de oprechte interesse, gastvrijheid en zorgzaamheid van Maletha en Christiaan voor hun reisgenoten. En natuurlijk hun organisatietalent.

Maletha en Christiaan bedankt voor deze geweldige ervaring, waar we nog lang van zullen nagenieten.

En als het zo uitkomt zullen we zeker weer met jullie op pad gaan.

Michiel en Lia uit Houten

Wij hadden in het vroege voorjaar van 2015 het plan opgevat om eens door Kroatie te trekken met onze camper. Dan ga je eens op internet kijken wat er zoal over Kroatie te vinden is. En zo kwam ook Cosse Camper Adventure langs met hun website en referenties. Een groep...is dat wat voor ons? Het kleinschalige en de beschreven rondreis sprak ons toch wel erg aan.

We kozen ervoor, gaan het beleven en ... het is ons prima bevallen. Het gemak van, maar ook alle tips uit hun routeboek, maakte de vakantie lekker ontspannen. Campings geregeld (heel divers, grote en kleine), mooie excursies, maar vooral de vrijheid om toch ook je eigen vakantie te beleven, het kon allemaal. Een gezellige groep, waarmee je op excursie ging of s' avonds op de camping je reiservaringen mee kon delen.

Kortom, ons is CCA prima bevallen!

Maar er is toch altijd wel iets wat beter of anders kan? Wij kunnen het nu niet bedenken en dat komt door de prima organisatie van Christiaan en Maletha, maar ook door onze mede-camperaars. Wij allen respecteerden elkaars vrijheid en dat maakte voor ons deze "groepsreis" tot een waar genoegen.

Cosse Camper Adventure, probeer het eens, echt een belevenis!

Hartelijke groeten, Sjaak en Loes Schilder uit Ursem

Wij zochten al een tijdje naar een georganiseerde reis met de camper naar en door Kroatië. Op het internet was er wel aanbod, maar de groepen leken ons wat groot en de reis nogal intensief. Op een dag kwamen we uit bij Cosse Camper Adventure. Zij boden een georganiseerde reis aan van 29 dagen, met een aantal vrije dagen en in een kleinere groep. Dat was wat wij zochten en we schreven in!

Het werd een adembenemende reis, in een aangenaam gezelschap, met de nodige privacy en onder uitstekende begeleiding van Maletha en Christiaan.

In Salzburg werden we door hen verwelkomd en maakten we kennis met onze reisgenoten bij een fijn diner en kregen we het roadbook van deze reis. Wij wisten van tevoren dat wij het enige Belgische koppel zouden zijn in een groep Noorderburen, maar al gauw wisten we dat dit zeker geen probleem zou worden.

De ritten in het roadbook waren uitstekend uitgeschreven, met coördinaten, maar een GPS was zeker geen noodzakelijkheid. In het boek werden ook bij elke rit de bezienswaardigheden vermeld die we eventueel konden bezoeken.

Naar aanleiding van de enthousiaste verhalen van mijn zusje en zwager trokken wij toch, met de nodige reserves, de stoute schoenen aan om met een georganiseerde camperreis mee te gaan naar Kroatië. En die schoenen pasten ons wonderwel! Wat een luxe om met een klein groepje o.l.v. jullie, Maletha en Christiaan, op stap te gaan.

Het was een mooie route, met onderweg geslaagde tips om bezienswaardigheden te bekijken of een mooie wandeling te maken. Daarbij vonden wij het een gouden idee om ons ook de plaatsen te adviseren waar wij de camper gemakkelijk konden parkeren.

Het viel ons op, dat jullie als reisleiding van CCA overal ècht welkom zijn en wij als gasten dus ook. Maletha en Christiaan, jullie zijn een sterk duo: zorgzaam, meedenkend, behulpzaam, voorzien van organisatie én technisch knobbeltje, gevoel voor humor, goedlachs, jong en soms lekker gek.

De meeste excursies waren zeer de moeite waard, waarbij jullie echt de "voelhorentjes "uit hadden staan om de beste gidsen te krijgen. Ik weet zeker, dat wij veel minder hadden gezien als we "op eigen houtje" waren gegaan.

Wij hebben genoten en kunnen eenieder een Cosse Camper Adventure onder jullie leiding in Kroatië aanraden en voor ons “voor herhaling vatbaar", in een ander land.

Veel groetjes van Frans en Els uit Mill

De camperreis door Kroatië is ons prima bevallen, dit is mede door de uitstekende reisbegeleiding.

Deze reis met de mooie bezienswaardigheden is zeker de moeite waard. Ook onderweg naar de volgende bestemming was veel te zien.

Wij hebben de reis als prettig ervaren, mede ook door de vrijheid die er was om toch nog veel dingen zelf te kunnen beslissen om iets wel of niet te doen. Bij onze reis heeft ook het weer er wel toe bijgedragen, dat deze geslaagd mag worden genoemd.

Maletha en Christiaan hebben ons veel mooie dingen van Kroatië laten zien en waren indien nodig heel behulpzaam en niets was hun teveel. Als er een reis is die ons aanspreekt, dan zullen wij zeker overwegen deze mee te gaan maken. Alles was prima geregeld.

Henk & Berta, Zoelen

Bij deze bedanken wij Maletha en Christiaan voor de mooie reis door Kroatië welke wij onder hun begeleiding hebben gemaakt.

Wij hebben kennis gemaakt op de beurs in Gorkum (Gorinchem) en zijn met een goed gevoel naar huis gegaan en hebben besloten de reis te maken.

Het is een prachtige reis geworden. Wij zijn in Salzburg hartelijk ontvangen en wij stonden op de mooiste plekken met uitzicht op de stad. Wat Maletha en Christiaan hoog in het vaandel hebben is vrijheid en dat merk je al bij het diner waarbij je zelf van de kaart mocht kiezen. Hier werd ons ook een prachtig reisboek overhandigd, een Tom Tom had je niet meer nodig. Het boek was ruim voorzien van bezienswaardigheden voor onderweg.

Zij hebben hun naam waar gemaakt want sommige routes waren een echt avontuur b.v. met je camper op de autotrein of de route door het binnenland met een flink aantal % stijgen of dalen. En dat vonden wij bijzonder dat je verschillende routes kon rijden om op je bestemming te komen. Ook de excursies waren mooi en goed verzorgd.  Ook de plaatsen waar wij hebben overnacht waren meestal op de mooiste plaatsen.

Waar Maletha en Christiaan zich in onderscheiden is om hun aandacht voor de reizigers goed te verdelen en de eerlijkheid in hun handelen. Wij kijken terug op een mooie reis van drie weken die te snel voorbij ging. Wij gaan zeker nog een keer mee.

Kees & Marth, Kaatsheuvel

 

Op 1 november heb ik meegedaan met een campertraining. Deze werd ons aangeboden door mijn dochter Maletha en schoonzoon Christiaan.

Geen idee wat deze campertraining inhield, maar ik was erg verrast over het resultaat. Eerst kreeg je een mondelinge toelichting over de camper en wat wel en wat niet mag in verschillende landen, dat vond ik erg interessant. Hierna gingen wij met de instructeur de baan op in zijn auto en legde hij uit wat wij gingen doen met de camper.Nou dat was wel even schrikken ,want dat was wel heftig!

Ja en dan moet je zelf op een natte baan keihard remmen en een wegversperring ontwijken met je camper. Na enkele keren dit gedaan te hebben, ging dit ook wel redelijk goed. Dan met 40 km en later met 80 km vol in de remmen en kijken hoe lang dan je remweg is. Nou dat valt dan toch wel tegen met een grote camper. Ook het stilstaan op een heuvel, de handrem gebruiken en weer wegrijden valt niet altijd mee. Ook het inparkeren werd gedaan en door een smalle poort rijden.

Al met al een leerzame middag die georganiseerd werd door Cosse Camper Adventure.

Groetjes en bedankt,

Ammie en Rudie Ophof

Wij zijn afgelopen september met Cosse Camper Adventure meegegaan op de camperreis Almabtrieb naar Oostenrijk.

Wij willen via deze weg jullie bedanken voor deze geweldige trip naar Oostenrijk. Het was een leuke gezellige club en de reisverzorging van jullie was erg goed, zodat ook alles probleemloos is verlopen. Wij hebben ons geen dag moeten vervelen, altijd hadden jullie wel wat in petto. Wat ons het meeste opviel was de eerlijkheid en niets was gedwongen, het verliep allemaal gladjes. Jullie zorgden dagelijks, dat de stemming er in zat.

De route van het zeer verzorgde routeboek was tot in de puntjes verzorgd, je kon niet mis rijden.

Een ieder die dit leest, moet echt met deze reisleiders van Cosse Camper Adventure deze gezellige reis meemaken.

Groetjes Henk en Gudie Kaijser

Tja, een georganiseerde reis, dat had ik nog nooit gedaan. Ik had het vooroordeel; een massa mensen die niets anders doen dan gezamenlijk koffie drinken om daarna gezamenlijk souvenirwinkeltjes af te lopen. En dat alles in een slakkentempo. Aan de andere kant trok het idee me wel, dat ik zelf niets zou hoeven organiseren, maar me kon laten verrassen.

Twee solo vriendinnen wilden ook wel eens ‘georganiseerd’. Zo kwamen we uit bij Cosse Camper Adventure. We kenden ze niet, maar ze hadden een korte reis naar de Almabtrieb in Oostenrijk. We dachten, als het niets is, dan is het snel voorbij en ook niet zo duur. Hoe anders werden onze ervaringen.

Al op de eerste dag gingen we -in een klein groepje- met een hyperactieve gids in een stevig tempo de berg op voor een -letterlijk- adembenemende wandeling. In de dagen erna waren er koeien, markten, nog meer wandelingen op bergen en langs watervallen, gezellige etentjes met schnitzels, gletsjers en lichtshow, een bezoek aan een kaasfabriek en nog meer koeien. En niet te vergeten, lederhosen en dirndels.

De organisatie van de hele reis was super, waardoor mijn wens om niets te hoeven organiseren en verrast te worden meer dan uitkwam.

Mijn advies; als je georganiseerd wilt reizen ga dan met Cosse Camper Adventure!

groetjes, Marjolein

Ondanks dat ik al vele malen in Oostenrijk op vakantie ben geweest, heb ik een fantastische rondreis gemaakt door Tirol met Cosse Camper Adventure en heb ik in Oostenrijk weer nieuwe ervaringen opgedaan.

Een reisje onder begeleiding van Cosse Camper Adventure is een aanrader. De relaxte manier van werken en de omgang met iedereen van Maletha en Christiaan zijn super, wat extra bijdraagt aan de sfeer in de groep. Ook is het fijn, dat Christiaan erg handig is en er geen probleem van maakt om waar nodig te helpen bij problemen aan de camper.

Maletha en Christiaan bedankt voor de gezellige reis! Deze Oostenrijkse trip is jullie op het lijf geschreven.

Groetjes, Anne-Marie

Al vele jaren reis ik met mijn camper door Europa. Meestal ga ik met meerdere campers en overleggen wij voor vertrek goed met elkaar waar we heen gaan en wat we willen bekijken enz. enz. Op deze manier heb ik dus al vele prachtige reizen gemaakt. Nu wilde ik voor de 2e keer een georganiseerde reis gaan doen en ik wist niet goed wat ik er van kon verwachten, omdat Cosse Camper Adventure voor mij nieuwe onderneming was. Maar het land, Oostenrijk en de datum, trokken mij aan dus geboekt.

En ik kan zeggen dat dit een fantastische reis was. Alles tot in de puntjes verzorgd door Maletha en Christiaan. Een prachtig reisboek met vele tips en goede coördinaten. Overleg indien dit nodig was, bijvoorbeeld bij een wijziging van het programma. Een grote mate van vrijheid, wat voor mij heel belangrijk is en wat een verschil met wat je bij georganiseerde reizen op tv ziet.

Christiaan en Maletha zijn super leuke, eerlijke en zeer behulpzame mensen.

Indien er een reis komt die mij aanspreekt en welke ook voor een alleengaande betaalbaar is, dan hoef ik niet lang na te denken maar zou dan graag weer met ze mee gaan.

Ik kan terugkijken op een zeer geslaagde tijd en hoop, dat ze in de toekomst nog vele mooie reizen zullen gaan organiseren.

Maletha en Christaan nogmaals mijn dank voor deze prachtige en zeer goed begeleide reis.

groeten, Barbara

Wij hadden de 8-daagse campertraining geboekt naar aanleiding van een bezoek op de Camper Expo in Houten afgelopen voorjaar. We hadden geen enkele kampeerervaring. Dus wij waren zeer benieuwd naar het reizen met een camper. Alle aspecten van het rijden met een camper komen in deze week van pas. Dus wij kunnen iedereen die een vakantie met een camper overweegt, deze vakantie zeer aanbevelen.

Het huren van de camper had wel wat voeten in de aarde aangezien wij een automaat wilden hebben. Dit lukte helaas niet, ondanks de moeite van Maletha.

Verder was de ontvangst bij het verhuurbedrijf heel leuk met wat lekkers. We waren blij dat Christiaan erbij was, want er werd wel veel verteld. Zijn kennis van campers kwam ons tijdens de reis regelmatig van pas. Verder was het een ontzettende leuke en zeer leerzame reis. Zeker de rijopleiding was een opsteker, hierdoor voel je, je veel zekerder.

Ook nog heel leuk: Maletha en Christiaan is niets teveel, ze proberen het iedereen naar de zin te maken. Wij gaan zeker nog een keer met hun op vakantie. Zij hebben de Drentse gastvrijheid zeer hoog in het vaandel staan.

Jaap en Paula Rozekrans, Zaandam

Kamperen met een tent wat heerlijk! Dan komt er een tijd dat je over andere kampeermogelijkheden gaat nadenken. Wij vroegen ons al tijden af of een camper iets voor ons zou zijn.

Christiaan en Maletha maakten ons op een beurs in Houten enthousiast. Probeer het een weekje met ons.

Zij regelden een camper met de door ons gewenste indeling en we gingen op pad. Op een oefenterrein kregen we tips van een instructeur. We deden een helling proef, kregen een kleine slipcursus en advies over nog veel andere nuttige zaken die je op je reis tegen kunt komen. Door deze oefeningen gingen we met een gerust hart op pad. We ervaarden de mogelijkheden van overnachten op camperplaatsen en campings.

Het was ook heel plezierig, dat Christiaan kon helpen bij het verhelpen van wat mankementjes aan de camper. Een geweldige week met leuke uitstapjes, prima verzorgd en heel erg leerzaam.

Een aanrader voor iedereen die een camper wil uitproberen!

Anneke en Jurjen Schwier, Woerden

Onze contactgegevens:

Cosse Camper Adventure
Drentse Mondenweg 21
7831 JA Nieuw-Weerdinge
Nederland
Telefoon: +31 (0)6-51609306
Klik hier voor email

Vindt ons op de kaart

Onze openingstijden:

Maandag 09.00 - 18.00 uur
Dinsdag 09.00 - 18.00 uur
Woensdag 09.00 - 18.00 uur
Donderdag 09.00 - 18.00 uur
Vrijdag 09.00 - 18.00 uur
Zaterdag 10.00 - 17.00 uur
Zondag gesloten