8-daagse campertraining voor beginners 2025

0
NIEUWE DATA 2025
Vanaf€679
NIEUWE DATA 2025
Vanaf€679
* Selecteer alle verplichte velden om door te gaan naar de volgende stap.

Nu boeken

Op verlanglijstje

Item toevoegen aan verlanglijstje vereist een account

4677

Waarom bij ons?

 • Uitgebreid reispakket
 • 24/7 reisbegeleiding
 • Kleine groepen
 • Op eigen tempo
 • Mooie routes

Heeft u een vraag?

Twijfel niet en neem contact met ons op!
+31 (0)6-516 093 06

info@cossecamperadventure.com

Ben je nieuwsgierig of het reizen met een camper iets voor jou is? Ervaar tijdens de 8-daagse campertraining wat er allemaal bij het rijden en het reizen met een camper komt kijken.

Wij hebben deze campertraining vanuit onze jarenlange camperervaring ontwikkeld voor mensen die interesse hebben in het reizen met een camper en die zelf nog weinig of geen camperervaring hebben.

Doe camperervaring op

Hoe gaat dat eigenlijk in zijn werk als je met de camper op de camping aankomt? Wij leggen jou stap voor stap uit wat je moet doen na aankomst op de camping. Zoals de camper waterpas zetten, zodat je een goede nachtrust krijgt. De camper aansluiten op het stroomnetwerk. Zo gaan wij samen stap voor stap alle onderdelen bij langs, zowel binnen als buiten de camper. Je gaat in de praktijk ervaring op doen, zodat je gelijk kunt ziet en kunt ervaren hoe het werkt.

Huurcamper naar keuze

Kies zelf een huurcamper uit, deze is bij de reissom inbegrepen. Gaat jouw voorkeur uit naar een buscamper, een alkoof, een half integraal of een integraal camper. Of heb je nog geen idee?

Wij adviseren jou graag over de verschillende modellen en welk type indeling het beste bij jou past. Neem vrijblijvend contact met ons op voor een adviesgesprek.

Heb je al een eigen camper? Neem dan deel aan deze reis met je eigen camper!

Camper huren óf kopen

Twijfel jij of je een camper wilt huren of wilt kopen? Wat zijn de voor- en nadelen van een camper?

Wij adviseren jou om eerst een camper te huren. Tijdens de huurperiode kun je het model en de indeling uitproberen, waarvan jij denkt, dat die het beste bij jou past.

Wij geven jou tijdens deze camperreis veel bruikbare tips en onafhankelijke adviezen. Deze komen goed van pas als je opnieuw een camper gaat huren óf als je te zijner tijd besluit om een camper te gaan kopen.

Praktijk & theorie

Ervaar tijdens de 8-daagse campertraining in de praktijk hoe de camper werkt en hoe je het jezelf gemakkelijk kunt maken. Leer welke facetten er allemaal bij het camperen komen kijken.

Praktijk en theorie wisselen elkaar op een leuke manier af en zorgen ervoor, dat je veiliger, zekerder en goed voorbereid met de camper op reis gaat!

Camper techniek

Ben jij technisch of helemaal niet? Dat maakt niet uit.

Wij geven jou uitleg over het technische gedeelte van de camper. Een camper is namelijk een huis op wielen en zit vol technische snufjes. Wij leren jou o.a. hoe je de kachel aanzet, hoe je warm water maakt in de camper, hoe je de gasflessen aansluit, hoe je het chemisch toilet leegt en hoe je de camper het beste kunt onderhouden, zodat jij daar jarenlang plezier van kunt hebben. Daar waar nodig zijn wij altijd bereid de helpende hand te bieden. Aan het einde van deze campertraining weet jij meer van de techniek van de camper en kun jij kleine technische storingen zelf oplossen.

Voorkom stress

Een camper een week uitproberen onder begeleiding van ervaren camperaars kan in de toekomst een hoop stress voorkomen! Na deze week draai jij in een handomdraai de luifel uit, zet jij de kampeerstoelen en de tafel buiten en geniet jij van het prachtige uitzicht en het camperleven!

Ervaringen van deelnemers

Quote van John & Betty: gaandeweg de week werden we langzamerhand omgevormd tot echte “camperaars”.

Quote van Piet & Marianne: we hebben een ontzettend leuke week gehad met veel lol. We hebben mooie routes gereden en onderweg veel mooie plaatsen en bezienswaardigheden bezocht. 

Dagomschrijving

Dag 1Verhuurbedrijf – Gasselte (plm. 100 kilometer)

Wij ontvangen jou om 15.00 uur bij het camperverhuurbedrijf met koffie óf thee. Daarna krijg je technische uitleg over de huurcamper. Na de technische uitleg vertrek je naar de 1e camping.

‘s Avonds ga je samen met jouw reisgenoten genieten van een welkomstdiner, waarbij je kennis kunt maken met de andere deelnemers en iedereen zijn/haar belevenissen kan vertellen.

Je verblijft twee nachten op een camping in de bosrijke omgeving in Gasselte.

8-daagse campertraining Gasselte

Dag 2Gasselte (plm. 54 kilometer)

Vandaag ga je naar een trainingscircuit waar je praktijkervaring gaat opdoen in het besturen van jouw camper. Je leert omgaan met de afmetingen van jouw camper. Wij behandelen diverse rijtechnieken en geven jou heel veel bruikbare tips. Tijdens deze camper rijvaardigheidstraining heeft iedereen de gelegenheid om vragen te stellen.

Aan het einde van de dag kun je met de camper naar de supermarkt gaan om boodschappen te halen. Dat is een belevenis op zich, omdat je een parkeerplaats voor de camper moet gaan zoeken. Je kunt hetgeen jij tijdens deze camper rijvaardigheidstraining hebt geleerd direct in de praktijk gaan brengen.

Vanavond kun je voor het eerst koken in jouw camper.

8-daagse campertraining slalom

Dag 3Gasselte – Ibbenbüren (plm. 108 kilometer)

Je verlaat Nederland en je rijdt via een prachtige toeristische route naar onze overnachtingplaats in Duitsland.

Je rijdt niet in kolonne, maar op jouw eigen tempo naar de eerste bezienswaardigheid. Vandaag zul je voor het eerst goed ervaren hoe ontspannen en relaxt het rijden in een camper kan zijn. Geniet onderweg van het wisselende landschap.

Je verblijft vandaag voor het eerst op een camperplaats, zodat je kunt ervaren hoe dat is. Er zijn in Europa diverse camperplaatsen waar je tegen een kleine vergoeding kunt overnachten. De voorzieningen zijn meestal beperkt, maar deze heb je ook niet nodig, omdat je gebruik kunt maken van de voorzieningen die aanwezig zijn in de camper.

Na het avondeten kun je een mooie wandeling maken door de prachtige groene omgeving.

Dag 4Ibbenbüren – Stuckenbrock (plm. 97 kilometer)

Wij starten de dag met onze speciale broodjesservice. Wij brengen jou vanochtend vers gebakken broodjes in de camper! 

Je gaat ervaren hoe het is om in een heuvelachtig landschap te rijden. Je rijdt over smalle wegen, door prachtige natuurgebieden en over kleine bergen of heuvels. Laat je verrassen door al het moois, dat er onderweg te zien is. Stop op een aantal prachtige plaatsen en maak daar een korte wandeling.

Je verblijft één nacht op een camping in het bosrijke gebied in de omgeving van Stuckenbrock.

Dörenther Klippen groepsfoto

Dag 5Stuckenbrock – Hameln (plm. 100 kilometer)

Je rijdt vandaag naar het hoogst gelegen punt van onze route, waar je kunt deelnemen aan een gezamenlijke wandeling. Geniet vanaf het uitzichtpunt van het adembenemende weidse uitzicht over de omgeving.

Bezoek daarna de imposante Externsteine. Dat zijn hele grote rotsblokken die uit de IJstijd stammen en die middenin het bos liggen. Je kunt via de aangelegde trappen de rotsblokken beklimmen naar het uitzichtpunt. 

Je verblijft twee nachten op een camping in de omgeving van Hameln.

Hermannsdenkmal, Grotenburg, Detmold, Duitsland

Dag 6Hameln (rustdag)

Je hebt vandaag een rustdag.

Je kunt op eigen gelegenheid een bezoek brengen aan de stad Hameln, dat bekend is van het sprookje “De rattenvanger van Hameln”. Je kunt in de omgeving van Hameln ook een mooie fietstocht maken.

hameln duitsland stegje

Dag 7Hameln – Haren (plm. 200 kilometer)

Je reist terug richting het Noorden. Je hebt de gelegenheid om nog een aantal bijzondere bezienswaardigheden te bekijken onderweg.

Wij sluiten deze camperreis voor beginners af met een tot-ziens-diner.

Je overnacht vandaag op een camperpark in de buurt van Haren.

Schloss Bückeburg

Dag 8 Haren – verhuurbedrijf (plm. 120 kilometer)

Helaas komt aan de 8-daagse campertraining een einde. Om 9.00 uur moet je de camper weer inleveren bij het camperverhuurbedrijf. Nadat je de camper hebt uitgepakt, heb je nog de gelegenheid om samen met ons een kop koffie te drinken en na te praten over de opgedane ervaringen.

Met een rugzak vol opgedane ervaringen keer je terug naar huis.

Wij hopen, dat jij hebt genoten van onze 8-daagse campertraining en dat wij jou een volgende keer weer mogen begroeten als deelnemer aan één van onze camper groepsreizen.

8-daagse campertraining Gasselte groepsfoto

Foto's
Kaart

Details
 • 8 dagen
 • april & mei 2025
 • Reisbegeleiding
 • Excursies
 • Huisdieren toegestaan
 • Camperhuur/Eigen camper
 • Overnachtingen op camping óf camperplaats

Vertrek & terugkeer locatie

Verhuurbedrijf

Aanwezig

15:00 uur

Prijs inclusief

 • 8 dagen camperhuur (naar keuze)
 • Camperverzekering (WA + volledig casco)
 • 5 overnachtingen op camping
 • 2 overnachtingen op camperplaats
 • Camper rijvaardigheidstraining
 • 1 excursie
 • Transfers
 • Lunch op dag 2
 • Broodjesservice op dag 4
 • Nederlands sprekende reisbegeleiding
 • Welkomst/tot ziens diner
 • Fooien
 • Routeboek

Prijs exclusief

 • Waarborgsom huurcamper
 • Brandstof huurcamper
 • Parkeer-/tolgelden
 • Persoonlijke uitgaven
 • Reis- & annuleringsverzekering
 • Afkoop eigen risico camperhuur verzekering € 76,84
 • Boekingskosten huurcamper € 110,-
 • Bijdrage Garantiefonds GGTO € 9,00 p.p.
 • Reserveringskosten € 35,-
Wat kunt u verwachten?
 • Technische uitleg over de camper
 • Camper rijvaardigheidstraining
 • Begeleide wandeling naar Hermann
Prijzen
Klik op jouw situatie voor de prijs met een huurcamper óf je eigen camper
2 Personen inclusief huurcamper
1 Persoon inclusief huurcamper
2 Personen o.b.v. eigen camper
1 Persoon o.b.v. eigen camper
Huisdier
Extra volwassenen

Vanaf 1.115,- p.p.

Prijs reispakket op basis van 2 personen & 1 week huurcamper naar keuze incl. 2 buitenstoelen, 1 buitentafel en keukeninventaris.

Je haalt de huurcamper ’s middags bij het verhuurbedrijf op. Je levert de huurcamper een week later ’s ochtends weer bij het verhuurbedrijf in. Deze campertraining start op een zaterdag (26 april 2025), een donderdag (8 mei 2025) óf een vrijdag (16 mei 2025). 

Verlenging huurcamper mogelijk, informeer naar de mogelijkheden.

 

*De reisdatum 16 t/m 23 mei 2025 valt in het midden seizoen van onze verhuurpartner. In deze periode betaal je een toeslag voor de huurcamper, deze toeslag varieert per huurcamper en bedraagt tussen de € 135,- en € 225,-.

Vanaf 1.886,-

Prijs reispakket op basis van 1 persoon & 1 week huurcamper naar keuze incl. 1 buitenstoel, 1 buitentafel en keukeninventaris.

Je haalt de huurcamper ’s middags bij het verhuurbedrijf op. Je levert de huurcamper een week later ’s ochtends weer bij het verhuurbedrijf in. Deze campertraining start op een zaterdag (26 april 2025), een donderdag (8 mei 2025) óf een vrijdag (16 mei 2025). 

Verlenging huurcamper mogelijk, informeer naar de mogelijkheden.

 

*De reisdatum 16 t/m 23 mei 2025 valt in het midden seizoen van onze verhuurpartner. In deze periode betaal je een toeslag voor de huurcamper, deze toeslag varieert per huurcamper en bedraagt tussen de € 135,- en € 225,-.

679,- p.p.

Prijs reispakket op basis van 2 personen en deelname met eigen camper.

1.025,-

Prijs reispakket op basis van 1 persoon en deelname met eigen camper.

25,-

Prijs per huisdier voor de gehele reis.

Op aanvraag