Camperreis Noord-Brabant maart 2023

0
VOLGEBOEKT
Vanaf€450
VOLGEBOEKT
Vanaf€450
De tour is nog niet beschikbaar.

Nu boeken

Op verlanglijstje

Item toevoegen aan verlanglijstje vereist een account

4456

Waarom bij ons?

 • Uitgebreid reispakket
 • 24/7 reisbegeleiding
 • Kleine groepen
 • Op eigen tempo
 • Mooie routes

Heeft u een vraag?

Twijfel niet en neem contact met ons op!
+31 (0)6-516 093 06

info@cossecamperadventure.com

Noord-Brabant

Nationale Parken

Er zijn vier Nationale Parken in Noord-Brabant: De Loonse en Drunense Duinen, De Biesbosch, de Groote Peel én Grenspark De Zoom-Kalmthoutse Heide.

Nationaal Park De Loonse en Drunense Duinen is het grootste zandstuifgebied van Europa en wordt ook wel “de Sahara van Brabant” genoemd.

Nationaal Park De Biesbosch is een waterrijk gebied, dat je het beste kunt verkennen vanuit een (fluister-)boot óf kano.

Nationaal Park de Groote Peel is één van de meest vogelrijke gebieden van West-Europa.

Grenspark De Zoom-Kalmthoutse Heide is een stiltegebied en ligt op de grens van België en Nederland. Het natuurpark biedt een afwisselende natuur die ontstaan is in de laatste IJstijd.

Van Gogh

Wist jij dat Vincent van Gogh een Brabander is? Vincent is geboren in Zundert en op de plek van zijn geboortehuis staat nu het Vincent van Gogh Huis.

Vincent heeft een groot deel van zijn leven in het gezellige dorpje Nuenen doorgebracht. In dit dorpje vindt je méér dan 20 locaties die Vincent geschilderd heeft, waaronder het prachtige Van Gogh Kerkje. “De Aardappeleters” was Vincent zijn eerste meesterwerk en deze heeft hij in Nuenen geschilderd.

Je kunt originele schilderijen van Vincent van Gogh bekijken in het Noordbrabants Museum in ’s-Hertogenbosch

Dwars door Noord-Brabant loopt de Van Gogh fietsroute die meer dan 450 km lang is. De fietsroute verbindt alle belangrijke Van Gogh locaties aan elkaar.

Lokale Brabantse gerechten

Brabanders houden van gezelligheid én van samen genieten van lokale Brabantse gerechten. De regio staat bekend om aardbeien, asperges, vers fruit en het lokaal gebrouwen trappistenbier.

Je kunt lokale producten, zoals groente en fruit, kaas en vlees én unieke streekproducten kopen op versmarkt en bij de boeren thuis in kleine boerenwinkeltjes.

Brabantse keuken

Als je een keer geen zin hebt om te koken, ga dan lekker uit eten in één van de honderden restaurants en geniet van de lekkerste gerechten én de typische Brabantse gastvrijheid. Brabant kent eetgelegenheden en restaurants in alle prijsklassen, van foodtruck tot aan foodfestivals en van een trendy vershal tot aan een restaurant met een Michellinster.

Oudste trappistenbier

Het oudste trappistenbier van Nederland is La Trappe. Het bier wordt sinds 1884 door monniken van abdij Koningshoeven in Tilburg gebrouwen. Bezoek het Trappistenklooster en geniet na de rondleiding van een heerlijke lunch met een vers getapt glas La Trappe in de prachtig aangelegde kloostertuin.

Bossche bol

Als je in Brabant bent, dan moet je op z’n minst één keer een échte Bossche bol gegeten hebben, de gebakspecialiteit uit ‘s-Hertogenbosch.

De Bossche Bol wordt gemaakt van soezenbeslag en heeft een diameter van ongeveer 12 cm. De bol wordt gedoopt in gesmolten pure chocolade en daarna gevuld met verse slagroom.

Het recept van de Bossche Bol verschilt van bakker tot bakker, maar de lekkerste Bossche Bol eet je bij Banketbakkerij Jan de Groot in ‘s-Hertogenbosch.

Dagomschrijving

Dag 1Aankomst Nationaal Park De Biesbosch

Je bent vanaf 15.00 uur van harte welkom op de camping in de buurt van Nationaal Park De Biesbosch.

’s Avonds kun je tijdens het welkomstdiner kennismaken met de andere deelnemers van deze reis.

Wij verblijven drie nachten op een camping in de buurt van het Nationaal Park De Biesbosch.

Noord-Brabant eten

Dag 2Nationaal Park De Biesbosch

Wij maken vandaag onder leiding van een enthousiaste gids kennis met de mooiste plekjes van het Nationaal Park De Biesbosch.

De Biesbosch is het grootste zoetwatergetijdengebied van Europa. Wij gaan samen met de gids varen in dit waterrijke gebied en wij gaan ook een klein stukje wandelen op de Hofmansplaat.

Tijdens de rondleiding geeft de gids uitleg over het ontstaan van De Biesbosch en verteld hij welke dieren en planten in dit unieke natuurgebied leven.

Nationaal Park De Biesbosch

Dag 3Nationaal Park De Biesbosch

Wij gaan samen fietsen door het waterrijke landschap van het Nationaal Park De Biesbosch. De fietsroute kronkelt langs een doolhof van kleine waterwegen, over kleine idyllische eilandjes met knotwilgen en langs beekjes met kraakhelder water. Misschien spot jij tijdens de fietstocht een bever in het water of een zeearend die voorbij vliegt.

Van Gogh Helvoirt

 

Dag 4Nationaal Park De Biesbosch - Breda (plm. 130 kilometer)

Je hebt vandaag een reisdag.

Bezoek de historische vestingstad Willemstad, de stad van Willem van Oranje. Hij liet op deze locatie in 1583 een versterking bouwen, om de zeearmen die toegang boden tot Holland, te verdedigen en de scheepvaart tussen Holland, Zeeland en Antwerpen te beheersen.

Stap door de stadspoorten en maak een wandeling door deze unieke vestingstad én langs het brede Hollandsch Diep, dat Noord-Brabant en Zuid-Holland scheid. Bekijk de eeuwenoude gebouwen, zoals het Mauritshuis, de Koepelkerk, het oude raadhuis, de Bastions en de vestingwerken.

Wij verblijven twee nachten op een camping in de buurt van Breda.

Willemstad

Dag 5Breda

Wij gaan samen fietsen door de prachtige groene omgeving van Breda, dat middenin een natuurgebied van 4000 hectare ligt. Wij fietsen o.a. door het prachtige oude Ulvenhoutse Bos en het Mastbos, dat méér dan duizend jaar geleden werd aangelegd voor de houtopbrengst en de jacht. In dit bos staan voornamelijk wintereiken, beukebomen én grote dennenbomen. Het Mastbos dankt zijn naam aan de grote dennenbomen die hier gekapt werden en gebruikt werden als masten van o.a. de VOC-schepen.

Wij eindigen de fietstocht in het sfeervolle Breda, dat een gezellig stadscentrum heeft. Het is tijd om een terrasje te pakken en te genieten van een kop koffie, een lekker drankje of een speciaal biertje.

Breda

 

Dag 6Breda - Eindhoven (plm. 90 kilometer)

Bezoek het Spoorpark in Tilburg. Op deze locatie stond lang geleden het bedrijfspand van Van Gend & Loos. In juli 2014 kocht de gemeente Tilburg het terrein en werd er een plan opgesteld voor het terrein, waarbij een combinatie van natuur, water en vrijetijd voorop stonden. Enkele jaren later is op deze locatie een mooi stadspark van 10 hectare ontstaan waar je heerlijk kunt ontspannen, recreëren en sporten. Beklim de 37 meter hoge Kempentoren en geniet van het adembenemende uitzicht over de stad Tilburg en het natuurgebied de Kempen.

Wij verblijven drie nachten op een camping in de buurt van Eindhoven.

 Tilburg-Spoorpark

Dag 7Eindhoven

Je hebt vandaag een rustdag.

Je kunt een fietstocht maken naar de Opwettense Watermolen, dat aan de oevers van de Kleine Dommel ligt, tussen Nuenen en Eindhoven. Op deze schilderachtige locatie vind je een oude watermolen en een knus familie restaurant, waar Brabantse gastvrijheid én gezelligheid hoog in het vaandel staan. Als het mooi weer is, zoek dan een plekje op het terras en geniet van het fantastische uitzicht op de Kleine Dommel en de omringende weilanden.

Watermill at Opwetten - Nuenen

Dag 8Eindhoven

Wij gaan samen een klein deel van de 450 kilometer lange Van Gogh fietsroute fietsen.

Vincent van Gogh kwam vaak in Eindhoven toen hij nog in Nuenen woonde. Meestal wandelde Vincent naar de stad toe, waar hij drie leerlingen onderwees in het schilderen van stillevens. Wij bezoeken een aantal bekende Vincent van Gogh locaties en monumenten die aan de fietsroute liggen.

Wij eindigen de fietstocht in de gezellige binnenstad van Eindhoven, waar iedereen op eigen gelegenheid rond kan kijken.

Fietsen Eindhoven Berenkuil

Dag 9Eindhoven – Nationaal Park de Loonse en Drunense Duinen (plm. 124 kilometer)

Je hebt vandaag een reisdag en kunt op eigen gelegenheid het sprookjeskasteel Heeswijk bekijken.

Het kasteel bestaat bijna duizend jaar en kent een rijke en enerverende geschiedenis, die teruggaat tot het jaar 1080. Je kunt mooie wandelingen en fietstochten maken door de bossen en de over eeuwenoude lanen van het Landgoed Heeswijk. Beklim de uitkijktoren “De Heeskijk” en geniet van het uitzicht op het kronkelende beekje de Aa.

Wij verblijven drie nachten op een camping in de buurt van Nationaal Park de Loonse en Drunense Duinen.

 Kasteel Heeswijk

Dag 10Nationaal Park de Loonse en Drunense Duinen

Wij gaan samen fietsen naar de stad ’s Hertogenbosch, waar wij een workshop “Bossche Bollen” maken gaan volgen o.l.v. een heuse banketbakker. Je gaat zelf aan de slag met de chocolade en de slagroom en dan komt het leukste onderdeel, je mag je eigengemaakte Bossche bollen opeten.

Na afloop van de workshop is er gelegenheid om de gezellige stad te verkennen, waarbij het een aanrader is om met een boot over de Binnendieze te varen.

Wij fietsen via het prachtige natuurgebied de Bossche Broek terug naar de camping, dat vlakbij de stad ligt.

Fietsen Nationaal Park De Biesbosch

Dag 11Nationaal Park de Loonse en Drunense Duinen

Wij gaan samen fietsen door het Nationaal Park de Loonse en Drunense Duinen en haar omgeving. Tijdens de fietstocht fietsen we langs prachtige zandduinen en door uitgestrekte bossen en heidevelden. Geniet van de prachtige vergezichten en het afwisselende landschap.

Deze gezellige camper groepsreis door Noord-Brabant wordt ’s avonds afgesloten met een heerlijk tot-ziens-diner samen met je reisgenoten.

Loonse en Drunense Duinen

Dag 12Einde reis

Foto's
Kaart

Details
 • 12 dagen
 • Maart/April 2023
 • Reisbegeleiding
 • Campingovernachtingen
 • Buitenactiviteiten
 • Huisdieren toegestaan
 • Camperhuur/Eigen camper

Aanwezig

Vanaf 15.00 uur

Prijs inclusief

 • 11 overnachtingen op camping
 • Welkomstdiner
 • Boottocht & wandeling Biesbosch
 • Fietstocht Biesbosch
 • Fietstocht Breda
 • Bierproeverij + rondleiding
 • Fietstocht Van Gogh route
 • Workshop Bossche Bollen maken
 • Fietstocht Loonse & Drunense duinen
 • Tot-ziens-diner
 • Nederlands sprekende reisbegeleiding
 • Fooien
 • Routeboek

Prijs exclusief

 • Huurcamper (vraag vrijblijvende offerte aan)
 • Waarborgsom huurcamper
 • Brandstof
 • Eventuele kosten voor huisdieren
 • Parkeergelden
 • Persoonlijke uitgaven
 • Reis- & annuleringsverzekering
 • Bijdrage Garantiefonds GGTO € 7,50 p.p.
 • Reserveringskosten € 35,-
Wat kun je verwachten?
 • Welkomstdiner
 • Boottocht & wandelen in Biesbosch
 • Fietstocht Biesbosch
 • Fietstocht Breda
 • Fietstocht Van Gogh route
 • Fietstocht Loonse & Drunense duinen
 • Workshop Bossche bollen maken
 • Tot-ziens-diner
 • Bierproeverij + rondleiding
Prijzen
Klik op jouw situatie voor de prijs met je eigen camper óf met een huurcamper
2 Personen o.b.v. eigen camper
1 Persoon o.b.v. eigen camper
2 Personen inclusief huurcamper
1 Persoon inclusief huurcamper
Huisdier
Extra volwassenen

450,- p.p.

Prijs reispakket op basis van 2 personen met eigen camper.

649,-

Prijs reispakket op basis van 1 persoon met eigen camper.

vanaf 1.229,- p.p. 

Prijs reispakket op basis van 2 personen & 2 weken huurcamper naar keuze.

Camper ophalen op donderdag 23 maart en inleveren op donderdag 6 april 2023.

Verlenging huurcamper mogelijk, informeer naar de mogelijkheden.

vanaf 2.189,- 

Prijs reispakket op basis van 1 persoon & 2 weken huurcamper naar keuze.

Camper ophalen op donderdag 23 maart en inleveren op donderdag 6 april 2023.

Verlenging huurcamper mogelijk, informeer naar de mogelijkheden.

25,- 

Prijs per huisdier voor de gehele reis.

op aanvraag