Camperreis Noordkaap mei 2023

0
GEGARANDEERD VERTREK - NOG 4 PLAATSEN BESCHIKBAAR
Vanaf€3.648
GEGARANDEERD VERTREK - NOG 4 PLAATSEN BESCHIKBAAR
Vanaf€3.648
5 mei 2023
* Selecteer alle verplichte velden om door te gaan naar de volgende stap.

Nu boeken

Op verlanglijstje

Item toevoegen aan verlanglijstje vereist een account

4220

Waarom bij ons?

 • Uitgebreid reispakket
 • 24/7 reisbegeleiding
 • Kleine groepen
 • Op eigen tempo
 • Mooie routes

Heeft u een vraag?

Twijfel niet en neem contact met ons op!
+31 (0)6-516 093 06

info@cossecamperadventure.com

Camperreis Noordkaap

Een camperreis naar de Noordkaap is de ultieme reis voor veel camperaars en jij kunt het in 2023 ook meemaken!

Maak een avontuurlijke camper rondreis door het prachtige, mysterieuze en ongerepte Scandinavië. Je avontuur begint in Denemarken en je rijdt aan de hand van het uitgebreide routeboek, via Zweden, Lapland en Finland naar het noordelijkste puntje van Noorwegen, de Noordkaap. Maak kennis met een uniek en bijzonder landschap, dat miljoenen jaren geleden ontstaan is. Je reist via de indrukwekkende kustlijn van Noorwegen terug naar de Zuidkaap van Noorwegen.

Geniet tijdens je reis van lange zomeravonden waarin de Middernachtzon blijft schijnen en het niet meer donker wordt.

Noordkaap

De Noordkaap, een hoge brede klif die 307 meter uittorent boven de Noorse- en Barentszee, heeft een bijzondere aantrekkingskracht op toeristen én een reis naar de Noordkaap staat bij veel reizigers op de bucketlist. Het gaat tijdens deze reis niet alleen maar over het bezoek aan de Noordkaap, maar vooral om het avontuur en de mooie momenten die je beleeft om daar te komen.

Het ultieme moment voor de meeste bezoekers is het moment dat de magische middernachtzon dwars door de Nordkapp Globe schijnt.

Bezienswaardigheden

De bezienswaardigheden tijdens jouw rondreis zijn zeer divers en laten jou kennis maken met de veelzijdigheid van Scandinavië. De gezellige steden, de indrukwekkende bouwwerken, de idyllische stranden, de oneindige bossen, de meren, de ongerepte natuur, de vriendelijke bevolking, de imposante watervallen, de machtige bergen, de eeuwenoude staafkerken, wilde dieren en de prachtige fjorden.

Middernachtzon

De middernachtzon is een natuurlijk fenomeen dat je in de zomermaanden kunt meemaken in Scandinavië. Het is een bijzondere ervaring als de zon de hele nacht voluit blijft schijnen en het daardoor de hele dag en nacht licht blijft.

Fietsen in Stockholm

Stockholm is gebouwd op 14 eilandjes en is compleet omringd met water, waardoor het lijkt op Venetië. Stockholm is één van de beste fietsbestemmingen in Zweden en onze lokale gids heeft een mooie route uitgestippeld door Stockholm. De gids neemt ons mee op een fietstocht langs diverse stadsparken en indrukwekkende bezienswaardigheden. Ga je ook mee fietsen in de gezellige stad Stockholm?

Bezoek de Kerstman

Op de Poolcirkel in Fins Lapland ligt een uniek dorpje, namelijk het Santa Claus Village. Hier kun je de enige én echte kerstman in levende lijve ontmoeten. Maak een wandeling door dit pittoreske dorpje waar het altijd kerst is en neem een kijkje bij de rendieren van de kerstman. Neem de kerstsfeer in je op terwijl je geniet van een kop warme chocolademelk met marshmallow.

Voel je voor even weer een kind en laat je meevoeren door de magie van kerst. Ga op bezoek bij de kerstman in zijn werkplaats en laat een unieke foto maken samen met de kerstman en zijn elven.

Poolcirkelcentrum

Door een deel van Noord-Scandinavië loopt de Noordpoolcirkel. De Noordpoolcirkel ligt op 66°33’N Tijdens de Noordkaap camperreis passeer je de Poolcirkel twee keer. Op beide locaties zijn er markeringen op de grond gemaakt, zodat je kunt zien waar de Poolcirkel over het land loopt.

Bezoek het poolcirkelcentrum in Noorwegen en bekijk de indrukwekkende tentoonstelling én de film over het unieke leven op de Poolcirkel. Maak een wandeling om het centrum heen en geniet van het ruige landschap en de stenen mannetjes die door bezoekers gebouwd zijn.

Rendieren

Je hebt grote kans om tijdens je camperreis naar de Noordkaap rendieren, herten en elanden van heel dichtbij te spotten. Hoe noordelijker je rijdt, hoe ruiger het landschap wordt en je ziet steeds minder bebouwing.

Leuk feitje: in Fins Lapland leven meer rendieren dan inwoners!

Certificaat

Je reis naar de Noordkaap is bijzonder en een échte “one of a limetime experience”. Om nog meer nadruk te leggen op deze unieke ervaring kun je op belangrijke locaties op de route een certificaat kopen om te bewijzen dat jij er geweest bent. Zo kun je bijzondere certificaten met een heuse stempel kopen in Santa Claus Village, op de Poolcirkel en op de Noordkaap .

Sami

De Sami (Samen) zijn de inheemse bewoners van Lapland (Sápmi). Zij hebben een rijke geschiedenis en eigen unieke cultuur. Vroeger leefden zij een nomadisch bestaan en leefden zij grotendeels van de rendieren. Zij jaagden op de rendieren en verkochten het vlees en de huiden van de rendieren. De Samen werden lange tijd onderdrukt in Scandinavië en het was zelfs verboden om de eigen taal te spreken en de eigen tradities te volgen. Er is gelukkig besloten, dat dit belangrijke cultureel erfgoed niet verloren mag gaan en tegenwoordig is de taal van de Samen zelfs een erkende officieel taal.

Scandinavische keuken

De gerechten zijn vaak simpel, maar worden wel gemaakt van goede lokale verse producten die uit de zee of van het land komen. In de meeste traditionele gerechten wordt vis, aardappels, varkensvlees en bessen verwerkt. Elke regio heeft haar eigen specialiteiten en deze kun je het beste proberen in een lokaal restaurant.

De Lofoten

De Lofoten zijn een indrukwekkende eilandengroep in Noord-Noorwegen. De schoonheid van deze eilanden is ongekend. Er hangt vaak een laagje mist om de majestueuze bergen, wat een magisch effect heeft. Op de Lofoten vind je pittoreske vissersdorpjes zoals Nusfjord met haar kenmerkende geelgekleurde houten panden in de haven. Geniet van een strandwandeling op één van de parelwitte zandstranden.

In de zomermaanden zie je de meterslange stokvisrekken waarop stokvissen hangen te drogen.

Mini cruises in Noorwegen

De wegen in Noorwegen zijn goed onderhouden, maar op sommige plaatsen erg smal voor campers. Je moet je tempo aanpassen en geduld hebben. Het grootste deel van de route reis je via prachtige kronkelwegen langs adembenemende fjorden en over indrukwekkende bergpassen, zoals de Trollstigen. Af en toe houdt de doorgaande weg op. Dan moet je met een veerboot het fjord oversteken en kun je genieten van een mini cruise over één van de vele imposante fjorden.

Bontgekleurde houten huizen

In heel Scandinavië zijn de meeste huizen en oudere gebouwen gebouwd van hout. De typische rode en bontgekleurde houten huizen steken prachtig af tegen het adembenemende berglandschap.

Staafkerken

In de middeleeuwen toen het Christendom zijn intrede maakte in Noorwegen werden er veel staafkerken gebouwd. Deze prachtige houten kerken zijn gebouwd in typische Scandinavische stijl. De staafkerken zijn voorzien van handgemaakt houtsnijwerk, met prachtige motieven die stammen uit de tijd van de Vikingen. Een staafkerk heeft nooit klokken, maar soms wel een vrijstaande klokkentoren.

Trollen

Trollen zijn mythologische sprookjesfiguren, die horen bij de Noorse cultuur.  Het zijn lelijke onvriendelijke reuzen, waarvan men dacht, dat die mensen konden opeten. Je kunt in elke souvenirwinkel wel een trol kopen in elke vorm en in elke maat. Trollen zijn heden ten dage nog steeds populair en ze duiken regelmatig op in bekende films zoals Harry Potter, Lord of the Rings, The Hobbit en de Disney film Frozen.

Dagomschrijving

Week 1Denemarken & Zweden (plm. 1.000 kilometer)

Ga mee fietsen met onze lokale gids in Kopenhagen. Wij fietsen o.a. langs de koninklijke residentie de Amalienborg Slot én Tivoli, één van de oudste attractieparken ter wereld. Wij nemen een kijkje in het oude vestingsbouwwerk het Kastellet en wij stoppen natuurlijk om een foto te maken bij het wereldberoemde standbeeld van de kleine zeemeermin, naar het sprookje van Hans Christian Andersen. De fietstocht eindigt in de Nyhavn, nieuwe haven, de populairste uitgaansplaats van Kopenhagen met restaurants en bars waar wij de fietstocht afsluiten met een heerlijk kopje koffie.

Je maakt de oversteek van Denemarken naar Zweden via de Øresundbrug, de op één na langste vaste brug ter wereld met een overspanning van 16 kilometer. Je rijdt via prachtige slingerende wegen langs de zuidkust van Zweden en je ziet onderweg prachtige zandstranden. Maak een ontspannen wandeling over het strand en geniet van het mooie uitzicht op de zee en de prachtige vuurtorens.

Je rijdt met de camper door pittoreske dorpjes met oude vakwerkhuizen, gezellige pleintjes én mooie kerken. Op diverse locaties kun je mooie en bijzondere bezienswaardigheden uit de tijd van de Vikingen bezoeken, zoals een indrukwekkende reconstructie van een Vikingen fort, bijzondere grafheuvels en een eeuwenoud stenen schip.

Bezoek in Zweden de snoepfabriek waar ze de wereldberoemde rood-wit gestreepte zuurstokken maken die je meestal rond de kerstperiode ziet. Zodra je het winkeltje van de snoepfabriek instapt, dan voel je je weer even een kind, die in een grote snoepwinkel mag rondkijken. Je kunt de heerlijke zoete geur van de vers gemaakte zuurstokken absoluut niet weerstaan en je kunt dit dorpje onmogelijk verlaten zonder dat je één of meerdere zuurstokken geproefd hebt en meegenomen hebt in de camper.

Je verblijft uitsluitend op campings en je hebt deze week één rustdag.

Kopenhagen

Kopenhage

Week 2Zweden (plm. 1.000 kilometer)

Je rijdt met de camper in Zuid-Zweden door schitterende natuurgebieden met nog échte ongerepte natuur. Je rijdt kilometers lange wegen dwars door uitgestrekte groene dennenbossen, waar elk moment een eland achter een boom vandaan kan komen. Je ziet oneindig veel meren met het helderste water, dat je ooit gezien hebt en waar je zo een duikje in wilt nemen. Geniet van een lunchpauze met overheerlijke Zweedse lekkernijen aan de rand van het indrukwekkende grote Vätternmeer. Neem de tijd om te genieten van het landschap en de ongekende schoonheid van de Zweedse natuur.

Neem een kijkje bij het indrukwekkende sluizencomplex van het Götakanaal. In de zeven sluizen van het sluizencomplex worden plezierboten 18 meter omhoog of naar beneden gesluisd. Geniet van het interessante schouwspel van het sluizen van de boten tijdens een wandeling over het grote complex.

Samen met onze lokale gids gaan wij fietsen in de gezellige stad Stockholm, ook wel het Venetië van het Noorden genoemd. Wij fietsen o.a. door het historische centrum Gamla Stan, door prachtig aangelegde groene stadsparken, langs hypermoderne gebouwen, langs gezellige pleintjes en over diverse bruggen die de veertien eilanden waar Stockholm op gebouwd is aan elkaar verbinden. Wij nemen uiteraard ook een kijkje bij de wisseling van de wacht bij de Kungliga Slottet, het koninklijk paleis van Stockholm.

Wij bezoeken samen een hele oude zilvermijn die actief was van de 15e eeuw tot 1908. De zilvermijn ligt op een idyllische locatie middenin een groot bos met oude kerstbomen en loofbomen. Er staan mooie gekleurde gebouwen en het lijkt wel op een oud goudzoekersdorpje, zoals je deze in films weleens ziet. Alleen werd er in deze mijn géén goud, maar zilver gedolven. Alle bezoekers krijgen een eigen olielampje mee om de mijn van licht te voorzien, net als in de tijd van de mijnwerkers. Samen met de gids wandelen wij door oude mijnschachten en krijgen wij een  kijkje in het dagelijks leven van de mijnwerkers uit vervolgen tijden.

Je verblijft uitsluitend op campings en je hebt deze week één rustdag.

   

Week 3Zweden - Lapland (plm. 1.000 kilometer)

Je maakt in Zweeds Lapland voor het eerst kennis met de Sami, de inheemse bevolking van Lapland. Van oorsprong leefden de Sami als nomaden en trokken zij met hun rendierkuddes over de uitgestrekte toendra’s van Noord-Scandinavië en Rusland. Zij leefden in een Lavvu, een soort tipi tent gemaakt van stokken en gedroogde rendierhuiden. Bij speciale gelegenheden dragen de Sami nog steeds hun traditionele blauw rood gekleurde kleding en maken zij traditionele muziek. Bezoek tijdens je reis door Scandinavië één van de grootste collecties met Sami hutten die nog bewoond worden door de Samen. Bezoek een rendierfarm, neem een kijkje in een authentieke Lavvu óf bezoek één van de musea die geweid is aan de Sami cultuur.

Maak samen met ons een wandeling in een prachtig natuurreservaat. In het reservaat ligt één van de indrukwekkendste stroomversnellingen ter wereld. Het brede water verliest over een afstand van vijf kilometer een totale hoogte van 82 meter en dat veroorzaakt deze enorme stroomversnelling. Je wandelt over een lang houten vlonder pad langs de oever van de brede stroomversnelling. Het kolkende water raast met een snelheid van 870 m³ m/s langs je heen. Door de snelheid van het kolkende water geeft dit een oorverdovend lawaai en voel je je als mens enorm klein en nietig.

In het verleden hebben bewoners geprobeerd om de stroomversnelling te temmen, maar dat is helaas niet gelukt. In dit deel van het park liggen nu idyllische meertjes met houten bruggetjes, je ziet er kleine watervallen en in de rotsen zie je uitgesleten potholes. Er zijn ook mooie barbecue plaatsen aangelegd.

Je verblijft uitsluitend op campings en je hebt deze week één rustdag.

 

Week 4Lapland - Finland – Noorwegen - Noordkaap (plm. 1.000 km)

Je steekt symbolisch de Poolcirkel over en komt terecht is het magische Santa Claus Village. Wij gaan op bezoek bij de kerstman en laten een mooie groepsfoto maken. De twijfel slaat toe, zou de kerstman dan toch wel écht bestaan. Ze hebben er in Santa Claus Village in elk geval alles aan gedaan om het echt te laten lijken, compleet met de werkkamer van de kerstman, de werkplaats van de elfjes én de rendieren van de kerstman. Wij drinken een heerlijke kop warme chocolademelk met slagroom en vervolgen met de camper de reis naar de Noordkaap.

Wij bezoeken gezamenlijk de grootste en modernste ondergrondse ijzerertsmijn ter wereld, die in 1898 in gebruik genomen is. De totale ijzerertslijn is vier kilometer lang, 80 tot 120 meter dik en reikt een diepte tot twee kilometer. Een touringcar brengt ons naar het bezoekerscentrum, dat op 540 meter diepte in de ijzerertsmijn ligt. In de mijn, waar nog altijd actief ijzererts gewonnen wordt, is een compleet wegennetwerk inclusief verkeerslichten. Tijdens de interessante en leerzame rondleiding krijg je uitleg hoe ijzererts gewonnen wordt en mogen wij megagrote graafmachines van dichtbij bekijken en aanraken.

De laatste tientallen kilometers naar de Noordkaap rijdt je door een bijzonder ruig landschap, dat miljoenen jaren geleden ontstaan is. Je verblijft twee nachten op de Noordkaap. Wij maken samen een wandeling over de Noordkaap en bezoeken diverse uitzichtpunten, zoals het punt bij de beroemde Nordkapp Globe. Wij nemen de tijd om rustig te zitten en te genieten van het panoramisch uitzicht over de Noorse Zee en de Barents Zee. Wij bekijken een adembenemende film over het leven op de Noordkaap door de seizoenen heen.

Het is tijd voor een klein feestje om te vieren dat wij op de Noordkaap zijn aangekomen en wij proosten met een lekker drankje, terwijl de zon de hele nacht blijft schijnen. Het ultieme moment voor de meeste bezoekers is het moment dat de magische middernachtzon dwars door de Nordkapp Globe schijnt.

Je verblijft op campings, twee nachten op de Noordkaap en je hebt deze week één rustdag.

  

Week 5Noorwegen (plm. 1.000 km)

Je reist met de camper langs de adembenemende fjorden van Noorwegen. De doorgaande weg naar het zuiden van Noorwegen slingert langs de oevers van de fjorden. Je steekt regelmatig één van de fjorden over met de camper via een hoge brug. Af en toe houdt de doorgaande weg op en moet je het fjord oversteken met een veerboot en maak je een soort minicruise. Vergeet op zo’n moment niet om uit te camper te stappen en naar het panoramadek van de veerboot te gaan. Geniet van het 180° uitzicht op het fjord en het adembenemende berglandschap vanaf het water.

Het landschap in het hoge Noorden is erg afwisselend. Het grootste deel is ongerepte natuur en af en toe kom je kleine gezellige vissersdorpjes tegen met kleurrijke houten huizen. Pas na 206 kilometer, na het verlaten van de Noordkaap, kom je aan in Hammerfest, de meest Noordelijke stad ter wereld. Vanuit Hammerfest werd er vroeger op ijsberen gejaagd. Hammerfest is één van de plaatsen waar de beroemde Hurtigrutten cruiseboten aanleggen.

Geniet in Noorwegen van bijzondere bezienswaardigheden, zoals de eeuwenoude rotstekeningen die je tijdens een wandeling kunt bekijken. Ga mee met een walvis safari en spot walvissen van dichtbij. Maak mooie wandelingen én geniet van een panoramisch uitzicht over de Noorse zee. Leer tijdens een interessante rondleiding meer over de verdedigingslinie van de 5.000 kilometer lange Atlantic Wall die aangelegd is ten tijde van de Tweede WereldoorlogI ter voorkoming van een geallieerde invasie.

Je reist met de camper op de veerboot naar één van de mooiste en bijzonderste eilandengroepen van Europa, de ongerepte Lofoten. De natuur op de Lofoten is prachtig, ruig, mysterieus en overweldigend. Bezoek tijdens je verblijf op de Lofoten meerdere gezellige dorpjes met kleurrijke huisjes. Er wordt veel vis gevangen op de Lofoten en je kunt overal verse vis kopen. De specialiteit van de Lofoten zijn de gedroogde stokvissen. In de zomermaanden zie je verspreid over het eiland de meterslange stokvisrekken staan waarop de stokvissen hangen te drogen. Bezoek het idyllisch gelegen dorpje Nusfjord, één van de meest pittoreske vissersdorpjes die op de Lofoten liggen en neem een kijkje in de haven en in de pakhuizen.

Je verblijft uitsluitend op campings en je hebt deze week twee rustdagen.

  Lofoten

Week 6Noorwegen (plm. 1.000 km)

Je reist met de camper dwars door ongerepte Nationale parken, over hoogvlaktes,  langs ontelbare imposante watervallen en je geniet tijdens het reizen van het uitgestrekte berglandschap van Noorwegen. Machtige bergen, mooie bergpassen, bijzondere bomen en planten, rendieren en elanden en ontelbare meertjes.

Bezoek het Poolcirkel bezoekerscentrum in Noorwegen. Geniet van heerlijke Noorse gerechten,  bezoek de tentoonstelling en bekijk de film over het leven op de Poolcirkel. Maak een wandeling tussen de tientallen stenen mannetjes die door bezoekers gebouwd zijn rondom het bezoekerscentrum.

Je rijdt met de camper meerdere schilderachtige routes, zoals de Atlantische weg, de Trollstigen en  de Ørnevegen (Adelaarsweg). Op de hoogtepunten van deze routes kom je bijzondere architectuur en design tegen in de diverse vormen van uitzichtplatformen van hout of metaal.

De spectaculaire 8,3 kilometer lange Atlantische weg met haar acht bruggen verbindt diverse kleine eilanden met elkaar. Deze weg is één van de mooiste wegen in Europa. De weg is zelfs gebruikt als filmlocatie in een spannende achtervolgingsscene in de film “No time to die” van James Bond.

De 20 kilometer lange Trollstigen is een populaire bergpas bij toeristen. Je rijdt met je camper naar de top van de bergpas en maakt daar een wandeling naar één van de uitzichtpunten. Geniet vanaf het uitkijkplatform van het duizelingwekkende uitzicht op de bergpas met haar elf haarspeldbochten.

Voordat je in het knusse geïsoleerde dorpje Geiranger aankomt, kun je vanaf het uitzichtpunt van de Ørnevegen genieten van een prachtig uitzicht op de Geiranger. Je krijgt een goede indruk van de schoonheid van de Geirangerfjord die idyllisch tussen machtige hoge bergen ligt.

Je verblijft uitsluitend op campings en je hebt deze week één rustdag.

Week 7Noorwegen (plm. 1.000 km)

Wij maken een gezamenlijke boottocht over de “parel” van de Noorse fjorden, de Geirangerfjord. Tijdens de boottocht geniet je van het uitzicht op het heldergroene water. Je ziet verschillende watervallen, waarvan de “zeven zusters” waterval één van de mooiste is. Op de steile berghellingen staan nog eeuwenoude boerderijen en je hoort tijdens de boottocht verhalen over het zware leven op deze boerderijen.

Je bezoekt een gletsjermuseum en leert op een interactieve manier alles over het ontstaan van de gletsjers. In het museum kun je een film bekijken over het leven in en om de gletsjers. Je kunt een aantal gletsjers van dichtbij bekijken en je kunt zelfs onder leiding van een gids deelnemen aan een heuse gletsjerwandeling.

Wij maken in Flåm een gezamenlijke treinrit met de wereldberoemde Flåmsbaan. De trein legt een traject van 20 kilometer af naar station Myrdal, dat hoog in de bergen ligt. De trein rijdt door een idyllisch smal dal en voert ons langs diepe ravijnen. Je ziet tijdens de treinrit prachtige watervallen en hoge bergen. De trein kronkelt door 20 tunnels, waarvan er 18 volledig met de hand zijn uitgehakt. Halverwege de treinrit, precies tussen twee tunnels in, stopt de trein bij de indrukwekkende Kjofossen, een zeer imposante waterval waar je af en toe een nimf ziet die mensen probeert te lokken met haar prachtig gezang.

Wij maken samen met een lokale gids een fietstocht in de gezellige stad Bergen, de op één na grootste stad van Noorwegen. Wij bezoeken o.a. het middeleeuwse stadsdeel, fietsen naar mooie uitzichtpunten en gaan met de historische kabeltrein naar het uitzichtpunt over de stad.

Bezoek een aantal historische houten staafkerken die dateren uit de middeleeuwen. Elke staafkerk is uniek én ze hebben nog grotendeels hun authentieke middeleeuwse karakter behouden. De meeste staafkerken hebben prachtig houtsnijwerk met afbeeldingen uit de tijd van de Vikingen. Op het dak van de staafkerk staan vaak drakenkoppen. De buitenkant van de staafkerk is vaak zwart en een beetje plakkerig. Dat komt, omdat de houten planken aan de buitenkant van de staafkerk worden ingesmeerd met teer en houtskool ter bescherming van de weersinvloeden.

Je verblijft uitsluitend op campings en je hebt deze week twee rustdagen.

Camperreis Noorwegen - staafkerk van Lom

Camperreis Noorwegen - Stegastein

Week 8Noorwegen (plm. 1.000 km)

De wandelliefhebbers kunnen een pittige wandeling maken naar de bekende Preikestolen. De Preikestolen is een rots die 597 meter boven het water uitsteekt. Vanaf de Preikestolen heb je een adembenemend en duizelingwekkend uitzicht op de idyllische Lysefjord. De wereldberoemde Preikestolen is een paar jaar geleden gebruikt als filmlocatie voor de film Mission Impossible Fall Out met Tom Cruise in de hoofdrol. Tom Cruise en zijn tegenstander hebben een spectaculaire achtervolgings- en vechtscene bovenop de Preikestolen, waarbij je je adem inhoudt en je op het puntje van de stoel gaat zitten, omdat de scene zich op zo’n enorme hoogte afspeelt.

Rijdt via de bijzondere Ryfylketunnel, de langste en diepste wegtunnel onder zee, naar de gezellige havenstad Stavanger. Als je de tunnel inrijdt, dan voel je dat je een diepe afdaling maakt naar een totale diepte van 292 meter onder zeeniveau. De tunnel ligt zo diep in de zee omdat het fjord zo diep is. Het is één van de laagste punten ter wereld die je met de camper kunt bereiken.

Bezoek één van de gezellige steden die je langs de Zuidkust van Noorwegen tegenkomt. De havenstad Stavanger heeft een mooie binnenhaven, een gezellig centrum én een oud stadsdeel met keienwegen en witte houten huizen. Egersund heeft een historisch centrum met kleurrijke oude gebouwen en in de stad vind je een chocolade fabriek waar je een kijkje mag nemen bij de productie van chocolade. Egersund ligt midden tussen een prachtig glooiend vulkanisch landschap. Bezoek in Flekkefjord de gezellige Hollandse wijk met de witte houten huizen en de kenmerkende Nederlandse stoepen bij de voordeur. Maak een wandeling door de Nederlandse wijk en geniet van de mooie beschilderde gevels.

Je bezoekt tijdens deze reis niet alleen maar de Noordkaap, maar ook de Zuidkaap van Noorwegen. Op het zuidelijkste puntje van het vaste land van Noorwegen ligt een klein vissersplaatsje en er staat een prachtige vuurtoren in een surrealistisch landschap met grille ruige rotsen.

Wij sluiten deze mooie rondreis van 55 dagen door Scandinavië reis af met een gezellig tot- ziens-diner.

Je verblijft uitsluitend op campings en je hebt deze week twee rustdagen.

Camperreis Noorwegen - Preikestolen Camperreis Noorwegen Egersund

Camperreis Noorwegen Kristiansand Camperreis Noorwegen Lindesness Zuidkaap Noorwegen

Foto's
Kaart

Details
 • 55 dagen
 • Mei / Juni 2023
 • Reisbegeleiding
 • Campingovernachtingen
 • Buitenactiviteiten
 • Huisdieren toegestaan
 • Eigen camper/Camperhuur

Aanwezig

Vanaf 15.00 uur

Prijs inclusief

 • 52 overnachtingen op camping
 • 2 overnachtingen op Noordkaap
 • Excursies
 • Transfers
 • Welkomst-/tot-ziens-diner
 • Nederlands sprekende reisbegeleiding
 • Routeboek
 • Fooien

Prijs exclusief

 • Overtocht Noorwegen - Denemarken (vraag vrijblijvende offerte aan)
 • Huurcamper (vraag vrijblijvende offerte aan)
 • Waarborgsom huurcamper
 • Brandstof
 • Eventuele kosten voor huisdieren
 • Parkeer-/tolgelden
 • Binnenlandse ferry overtochten
 • Persoonlijke uitgaven
 • Reis- & annuleringsverzekering
 • Bijdrage Garantiefonds GGTO € 7,50 p.p.
 • Reserveringskosten € 35,-
Wat kun je verwachten?
 • Fietstocht Kopenhagen (incl. fiets)
 • Fietstocht Stockholm (incl. fiets)
 • Rondleiding zilvermijn
 • Begeleide wandeling stroomversnelling
 • Rondleiding ijzerertsmijn
 • Gezamenlijk bezoek Poolcirkel (Finland)
 • Gezamenlijk bezoek kerstman
 • Gezamenlijk bezoek aan de Sami
 • Verblijf op Noordkaap (incl. entree)
 • Begeleide wandeling op de Noordkaap
 • Drankje op de Noordkaap
 • Begeleide wandeling naar Noordkaap hoorn
 • Filmvoorstelling "leven op de Noordkaap"
 • Bezoek aan Nusfjord (incl. entree)
 • Boottocht Geiranger
 • Bezoek Glesjermuseum
 • Begeleide wandeling naar Bøya gletsjer
 • Treinrit Flåmsbaan (retour)
 • Fietstocht Bergen (incl. fiets)
 • Begeleide wandeling Preikestolen
 • Stadsbezoek Kristiansand
 • Diverse facultatieve excursies die wij ter plaatse aanbieden
Prijzen
Klik op jouw situatie voor de prijs met je eigen camper óf met een huurcamper
2 Personen o.b.v. eigen camper
1 Persoon o.b.v. eigen camper
2 Personen inclusief huurcamper
1 Persoon inclusief huurcamper
Huisdier
Extra volwassenen

3.648,- p.p.

Prijs reispakket op basis van 2 personen met eigen camper.

5.529,-

Prijs reispakket op basis van 1 persoon met eigen camper.

7.575,- p.p.

Prijs reispakket op basis van 2 personen & 57 dagen huurcamper naar keuze.

Camper ophalen op donderdag 4 mei en inleveren op vrijdag 30 juni 2023 in Nederland.

Verlenging huurcamper mogelijk, informeer naar de mogelijkheden.

13.297,-

Prijs reispakket op basis van 1 persoon & 57 dagen huurcamper naar keuze.

Camper ophalen op donderdag 4 mei en inleveren op vrijdag 30 juni 2023 in Nederland.

Verlenging huurcamper mogelijk, informeer naar de mogelijkheden.

270,- 

Prijs per huisdier voor de gehele reis.

Op aanvraag