Camperreis Noorwegen juni 2024

0
GEGARANDEERD VERTREK - nog enkele plaatsen beschikbaar
Vanaf€2.035
GEGARANDEERD VERTREK - nog enkele plaatsen beschikbaar
Vanaf€2.035
De tour is nog niet beschikbaar.

Nu boeken

Op verlanglijstje

Item toevoegen aan verlanglijstje vereist een account

5307

Waarom bij ons?

 • Uitgebreid reispakket
 • 24/7 reisbegeleiding
 • Kleine groepen
 • Op eigen tempo
 • Mooie routes

Heeft u een vraag?

Twijfel niet en neem contact met ons op!
+31 (0)6-516 093 06

info@cossecamperadventure.com

Geniet tijdens een 26-daagse camper rondreis van het mysterieuze Noorwegen. Ongerepte natuur, imposante watervallen, hoge bergen, adembenemende fjorden, duizelingwekkende bergpassen, bontgekleurde houten huizen, oude staafkerken, wilde dieren, trollen en bruisende steden.

Mysterieus land

Noorwegen is een mysterieus land. Geniet van de ongerepte natuur, oneindig veel groene dennenbossen, hoge bergen, steile bergwanden, adembenemende fjorden en metershoge watervallen.

Camperland

Noorwegen is een echt camperland en één van de beste landen in Europa om met de camper op reis te gaan. Er zijn goed verzorgde picknickplaatsen aangelegd op de mooiste locaties. De voorzieningen op de campings zijn uitstekend en speciaal ingericht voor mensen die op rondreis zijn.  

Mini cruise

De wegen in Noorwegen zijn goed onderhouden, maar op sommige plaatsen erg smal voor campers. Je moet je tempo aanpassen en geduld hebben. Het grootste deel van de route reis je via prachtige kronkelwegen langs adembenemende fjorden en over indrukwekkende bergpassen, zoals de Trollstigen. Af en toe houdt de doorgaande weg op. Dan moet je met een veerboot het fjord oversteken en kun je genieten van een mini cruise over één van de vele imposante fjorden.

Kos

“Kos” is het belangrijkste woord uit de Noorse taal. Het staat voor samen zijn en mooie momenten met elkaar delen. Je maakt het samen gezellig, je zorgt voor elkaar, je staat voor elkaar klaar en je hebt plezier met elkaar. Er wordt zelfs beweerd, dat Noren de gelukkigste mensen ter wereld zijn.

Telemark kanaal

Voordat er wegen waren aangelegd in dit bergachtige landschap, wilde de Noren zich al graag verplaatsen van Noord naar Zuid. Méér dan 100 jaar geleden is toen door mensenhanden het 105 km lange Telemark kanaal aangelegd. Ook wel het 8e wereldwonder genoemd. Totaal zijn er 18 sluizen met een hoogteverschil van 72 meter. Bezoek tijdens deze reis de grootste sluis in Vrangfoss met haar vijf kamers en een hoogteverschil van 23 meter.

Bontgekleurde houten huizen

In heel Scandinavië zijn de meeste huizen en oudere gebouwen gebouwd van hout. De typische rode en bontgekleurde houten huizen steken prachtig af tegen het adembenemende berglandschap.

Staafkerken

In de middeleeuwen toen het Christendom zijn intrede maakte in Noorwegen werden er veel staafkerken gebouwd. Deze prachtige houten kerken zijn gebouwd in typische Scandinavische stijl. De staafkerken zijn voorzien van handgemaakt houtsnijwerk, met prachtige motieven die stammen uit de tijd van de Vikingen. Een staafkerk heeft nooit klokken, maar soms wel een vrijstaande klokkentoren.

Bruisende steden

Bezoek één van de historische en bruisende steden, zoals Ålesund, Bergen, Stavanger of Kristiansand. Het gezellige centrum van deze steden nodigt uit om een kijkje te nemen. Je treft er leuke winkeltjes en boetiekjes, interessante musea en leuke restaurantjes waar je overheerlijke traditionele Noorse gerechten kunt uitproberen.

Nationaal Park

Noorwegen kent een aantal Nationale Parken, waar de natuur beschermt wordt, maar eigenlijk zou heel Noorwegen het stempel “Nationaal Park” mogen dragen. Kom tot rust, geniet van het weidse landschap en de ongerepte natuur. Bouw een stenen mannetje. Maak een wandeling naar één van de machtige watervallen. Geniet van een panoramisch uitzicht op één van de vele uitzichtpunten, zoals de Preikestolen. Op deze bijzondere locatie is de film Mission Impossible Fallout met Tom Cruise opgenomen.

Wilde dieren

Aanschouw de eland, de koning van het bos of een kudde rendieren van dichtbij. Als je geluk hebt, dan kun je in het diepblauwe water van een fjord een groep vrolijk springende dolfijnen zien. Of je ziet water omhoog spuiten van een voorbij zwemmende imposante orka die tijdens het zwemmen ademhaalt.

Trollen

Trollen zijn mythologische sprookjesfiguren, die horen bij de Noorse cultuur.  Het zijn lelijke onvriendelijke reuzen, waarvan men dacht, dat die mensen konden opeten. Je kunt in elke souvenirwinkel wel een trol kopen in elke vorm en in elke maat. Trollen zijn heden ten dage nog steeds populair en ze duiken regelmatig op in bekende films zoals Harry Potter, Lord of the Rings, The Hobbit en de Disney film Frozen.

Dagomschrijving

Dag 1Aankomst Hirtshals

Je bent vanaf 15.00 uur van harte welkom op de camping in Hirtshals, dat gelegen is in de Noordelijke punt van Denemarken. 

’s Avonds ga je gezamenlijk met de groep genieten van een heerlijk welkomstdiner, waarbij je nader kennis kunt maken met de andere deelnemers.

Je verblijft één nacht op een camping in Hirtshals.

Camperreis Noorwegen Hirtshals

Dag 2Hirtshals - Lunde (plm. 215 kilometer)

Samen met de andere deelnemers rijd je in de loop van de ochtend naar de haven van Hirtshals waar wij gezamenlijk gaan inschepen voor de overtocht naar Kristiansand in Noorwegen!

Nadat de boot aangemeeerd is moet je nog plm. 215 km. rijden. Je verblijft één nacht op een mooie bosrijke camping, die direct aan het Telemark kanaal ligt.

Camperreis Noorwegen Telemark kanaal

Dag 3Lunde - Flesberg (plm. 121 kilometer)

Je reist vandaag een stuk langs het indrukwekkende Telemark kanaal. Het kanaal is méér dan 100 jaar geleden aangelegd om goederen en passagiers te vervoeren in het berglandschap van Noorwegen. Het kanaal heeft 18 sluizen, is 105 km. lang en heeft een hoogteverschil van 72 meter. 

Je kunt vandaag de indrukwekkende Heddal Stavkirke bezoeken, die in 1242 gebouwd is. Deze staafkerk is de grootste van alle middeleeuwse kerken in Noorwegen. 

Je verblijft één nacht op een camping in Flesberg

Camperreis Noorwegen Heddal Staafkerk

Dag 4Flesberg - Geilo (plm. 142 kilometer)

Je rijdt vandaag via een prachtige route naar de volgende camping.

Na je bezoek aan de Rollag staafkerk wordt het gebied waar je doorheen reist steeds ruiger en indrukwekkender. Geniet van het afwisselende rotsachtige landschap en de prachtige vergezichten. 

Je verblijft één nacht op een camping in het gezellige levendige skidorpje Geilo.

Camperreis Noorwegen uitzicht op meer

Dag 5Geilo - Eidfjord (plm. 93 kilometer)

Je rijd in je camper dwars door het Hardangervidda National Park. Geniet onderweg van prachtige bergen, ongerepte natuur, de stromende beekjes met ijskoud en kristalhelder water. Maak een wandeling naar de indrukwekkende Vøringsfossen, een waterval waar de rivier 145 meter omlaag stort in een smalle en imposante kloof.

Je komt aan in het pittoreske dorpje Eidfjord. De bergen zijn hier spectaculair gevormd door gletsjers en rivieren, zij hebben diepe dalen met bijna loodrechte wanden uitgeslepen. 

Je verblijft één nacht op een camping in de omgeving van de Eidfjord.

Camperreis Noorwegen Hardangervidda Nationaal Park

Dag 6Eidfjord - Flåm (plm. 114 kilometer)

Je reist vandaag een stukje langs de indrukwekkende Hardangerfjord. Bekijk de imposante hangbrug over de Hardangerfjord vanaf het uitzichtpunt, voordat je zelf met de camper over deze hangbrug rijdt.  

Aan het einde van de dag kom je aan op de camping in Flåm, een klein maar gezellig dorpje. Het heeft een piepklein maar gezellig centrum, een treinstation, een haven en diverse winkeltjes. Het dorpje ligt prachtig tussen steile berghellingen en watervallen.

Je verblijft drie nachten op de camping in Flåm.

Camperreis Noorwegen Eidfjord

Dag 7Flåm

Je hebt vandaag een rustdag.

In Flåm kun je diverse facultatieve excursies maken, zoals een wandeling naar een nabij gelegen waterval of een boottocht over het Naeroyfjord. 

Camperreis Noorwegen Flåm

Dag 8 Flåm

Je maakt vandaag een spectaculaire treinrit met de Flåmsbaan. Dit is één van de steilste treintrajecten ter wereld met een stijging van 865,5 meter over een lengte van 20 kilometer. De Flåmsbaan voert je langs diepe ravijnen, prachtige watervallen en door 20 tunnels, waarvan er 18 met de hand zijn uitgehakt. Onderweg maak je nog een korte tussenstop bij de imposante Kjofossen waterval.

Camperreis Noorwegen treinreis Flåm - Myrdal

Dag 9Flåm - Fjærland (plm. 171 kilometer)

Je kunt vandaag meerdere staafkerken bezoeken, zoals de kleinste staafkerk in Undredal óf de meest indrukwekkende in Borgund.

Rijd via een prachtige slingerende bergpas en geniet van het uitzicht vanaf één van de indrukwekkende uitzichtpunten. Of rijd door de langste tunnel van Noorwegen (plm. 25 km). Beide wegen eindigen in het knusse dorpje Laerdalsøyri waar je prachtige houten huizen vindt uit de 18e en 19e eeuw. Ook is er een informatief zalmmuseum. 

Je verblijft één nacht op een camping in Fjærland.

Camperreis Noorwegen Stegastein uitzichtpunt

Dag 10Fjærland - Jostedal (plm. 61 kilometer)

Je kunt vanochtend een bezoek brengen aan het indrukwekkende gletsjer museum waar je tijdens een interactieve tour alles over gletsjers te weten te komen. 

Na je bezoek aan het gletsjer museum kun je nog twee kleine gletsjers bezoeken.

Je verblijft twee nachten op een camping in de buurt van Jostedal.

Camperreis Noorwegen Bøyabreen gletsjer

Dag 11Jostedal (plm. 21 kilometer)

Camping Jostedal ligt op een idyllische locatie dichtbij de eeuwenoude gletsjers van de Jostedal vallei. Vanaf de camping kun je mooie wandelingen maken door het beschermde natuurgebied de Breheimen, dat “huis van de gletsjers” betekent

Je kunt op eigen gelegenheid een wandeling maken naar de Nigardsbreen, de grootste gletsjer van het vaste land van Europa. Geniet van het bijzondere gletsjerlandschap, dat bestaat uit dikke rotsen en moraine. Tijdens de wandeling naar de machtige gletsjer zie je van ver al het prachtig gekleurde eeuwenoude blauwe gletsjerijs.

Camperreis Noorwegen Nigardsbreen gletsjer

Dag 12Jostedal - Geiranger (plm. 170 kilometer)

Bezoek vandaag de oudste staafkerk van Noorwegen. Deze ligt aan de overkant van de Lustrafjord en kan bezocht worden per boot. 

Halverwege de reisdag kom je aan in het gezellige dorpje Lom, waar je ook een prachtige staafkerk kunt bezoeken. Lom is ook een goede locatie om te genieten van een typische Noorse lunch. 

Je reist vandaag over een aantal spectaculaire bergpassen. Aan het einde van de middag, tref je een uitzichtpunt aan, vanwaar je een adembenemend uitzicht hebt op de Geirangerfjord.

Je verblijft twee nachten op de camping in Geiranger.

Camperreis Noorwegen Geiranger uitzichtpunt

Dag 13Geiranger

Vandaag heb je een rustdag in Geiranger. De camping waar je verblijft ligt aan de Geirangerfjord, de “parel” van de Noorse fjorden. 

Je kunt vanmiddag deelnemen aan een gezamenlijke boottocht over de Geirangerfjord. Vanaf het zonnedek heb je een goed uitzicht op het heldergroene water, de oude boerderijen die tegen de bergwand aangebouwd zijn en de spectaculaire watervallen.

Camperreis Noorwegen Geiranger boottocht

Dag 14Geiranger - Åndalsnes (plm. 68 kilometer)

Je reist vandaag met je camper over een aantal prachtige bergpassen, waarvan de Trollstigveien, het “Trollenpad”, de bekendste is. Op de top van deze bergpas heb je een spectaculair uitzicht op het Trollenpad met haar duizelingwekkende haarspeldbochten.

Je verblijft één nacht op een camping in de buurt van Åndalsnes.

Camperreis Noorwegen - Trollstigen

Dag 15Åndalsnes - Ålesund (plm. 105 kilometer)

Na een prachtige route langs het Romsdalfjord kom je aan in de stad Ålesund. Ålesund is gebouwd op een aantal eilanden, die met elkaar verbonden zijn door bruggen. 

Je kunt ’s middags deelnemen aan een gezamenlijk bezoek aan deze kleine stad. We bezoeken o.a. de Fjellstua berg om te genieten van het adembenemende panoramische uitzicht op de kleurrijke stad.

Je verblijft één nacht op een camping in de buurt van Ålesund.

Camperreis Noorwegen Ålesund

Dag 16Ålesund - Sandane (plm. 210 kilometer)

Je reist vandaag via een schitterende route langs een aantal fjorden en blauwe meren naar de volgende camping. Je maakt vandaag drie keer een overtocht met een veerboot. Geniet van deze kleine minicruises over de machtige en indrukwekkende fjorden.

Je verblijft één nacht op een gezellige familiecamping in de buurt van Sandane.

Camperreis Noorwegen Sandane

Dag 17Sandane - Balestrand (plm. 103 kilometer)

Je kunt vandaag een bezoek brengen aan de Sunnfjord museum in Førde, een openlucht museum dat het dagelijks leven van rond 1850 laat zien. 

Je kunt ’s avonds samen met ons een bezoek brengen aan twee beroemde locaties in Balestrand.  We bezoeken eerst het prachtige houten kerkje dat gebruikt is in de Disney tekenfilm Frozen. Daarna wandelen we naar het wereldberoemde wit houten Kvikne hotel dat gebouwd is in de 18e eeuw. Op deze nostalgische locatie ga je genieten van een heerlijk bakje koffie. 

Je verblijft één nacht op een camping in de buurt van Balestrand.

Camperreis Noorwegen Kvikne hotel Balestrand

Dag 18Balestrand - Bergen (plm. 210 kilometer)

Je hebt vandaag een mooie reisdag voor de boeg, die begint met een lange rit langs de prachtige Sognefjord. 

Na een korte oversteek reis je weer verder door een dunbevolkt gebied. Geniet van de imposante natuur vanuit je camper. 

Je verblijft twee nachten op een rustige camping die gelegen is in een bosrijk gebied. Je kunt vanaf de camping mooie wandelingen maken via goed gemarkeerde routes.

Camperreis Noorwegen houten kerkje Disney Frozen Balestrand

Dag 19Bergen

Je gaat samen met de andere deelnemers een bezoek brengen aan de stad Bergen. Een lokale stadsgids zal ons de mooiste locaties van dichtbij laten zien. 

Bergen ademt de intieme sfeer uit van een klein dorp, terwijl het een grote stad is. Bekend zijn de oude houten pakhuizen aan de kade die méér dan 400 jaar oud zijn, de dagelijkse vismarkt waar ze diverse soorten verse vis verkopen en het uitzichtpunt op de Fløyen. 

’s Middags kun je op eigen gelegenheid lekker shoppen, één van de vele musea bezoeken of genieten van een lekker hapje & drankje in een gezellige knus restaurantje.

Camperreis Noorwegen Bergen Bryggen & Fløyen

Dag 20Bergen - Odda (plm. 130 kilometer)

Je verlaat de bosrijke camping in Bergen en vervolgt jouw route naar het gezellige dorpje Odda. 

Je verblijft één nacht op een camping in de buurt van Odda.

Camperreis Noorwegen Jorpeland

Dag 21Odda - Jørpeland (plm. 190 kilometer)

Je hebt vandaag een lange reisdag voor de boeg en steekt een paar keer met de veerboot een fjord over. 

Je verblijft twéé nachten op een camping vlakbij Jørpeland. De camping ligt in een prachtig natuurgebied.

Camperreis Noorwegen - Odda

Dag 22Jørpeland

De wandelaars kunnen vandaag deelnemen aan een pittige wandeling naar de Preikestolen, de “Preekstoel”. De Preikestolen steekt 597 meter boven het water van de Lysefjord uit. Vanaf de Preikestolen heb je een adembenemend en duizelingwekkend uitzicht op de Lysefjord.

Als je geen zin hebt in een pittige wandeling, dan kun je diverse leuke excursies maken in de omgeving van Jørpeland. Zoals een cruise over de Lysefjord, waarbij je de Preikestolen van onderen kunt bekijken.

Camperreis Noorwegen Preikestolen

Dag 23Jørpeland - Flekkefjord (plm. 163 kilometer)

Je verlaat het bosrijke Jørpeland en kunt een bezoek brengen aan de stad Stavanger. Stavanger heeft gezellige kronkelstraatjes met oude witte houten huizen. In de haven liggen prachtige boten. 

In het oude centrum van Flekkefjord vind je oude pittoreske houten huizen én de grootste viskwekerij van Noorwegen. Het oudste deel wordt Hollenderbyen (de Hollandse Stad) genoemd, omdat de Hollanders de eerste handelspartner van deze stad waren.

Je verblijft één nacht op een camping in de buurt van Flekkefjord.

Camperreis Noorwegen Egersund

Dag 24Flekkefjord - Kristiansand (plm. 124 kilometer)

Je bezoekt vandaag het vissersplaatje Lindesnes, de zuidelijkste punt van het vaste land van Noorwegen. Op de “Zuidkaap” staat een vuurtoren uit 1915.

In de loop van de middag kom je aan in Kristiansand. We gaan gezamenlijk deze vier na grootse stad van Noorwegen bekijken.

Je verblijft één nacht op een camping in de buurt van de stad Kristiansand.

Camperreis Noorwegen Lindesness Zuidkaap Noorwegen

Dag 25Kristiansand - Hirtshals (plm. 5 kilometer)

In de loop van de dag rijdt je naar de haven van Kristiansand, waar je gaat inschepen voor de gezamenlijke overtocht naar Hirtshals.

 ’s Avonds kun je tijdens het tot-ziens-diner afscheid nemen van de andere deelnemers en van ons.

Je verblijft één nacht op een camping in Hirtshals.

Camperreis Noorwegen Kristiansand

Dag 26Einde reis

Er is helaas een einde gekomen aan je prachtige rondreis door Noorwegen en je keert vandaag op eigen tempo terug naar huis.

Camperreis Noorwegen - Preikestolen

Foto's
Kaart

Details
 • 26 dagen
 • Juni 2024
 • Reisbegeleiding
 • Campingovernachtingen
 • Buitenactiviteiten
 • Huisdieren toegestaan
 • Camperhuur/Eigen camper

Aanwezig

Vanaf 15.00 uur

Prijs inclusief

 • 25 overnachtingen op camping
 • Excursies
 • Transfers
 • Nederlands sprekende reisbegeleiding
 • Welkomst- & tot-ziens-diner
 • Routeboek
 • Fooien

Prijs exclusief

 • Overtocht Denemarken - Noorwegen (vv)
 • Huurcamper (vraag vrijblijvende offerte aan)
 • Brandstof
 • Eventuele kosten voor huisdieren
 • Parkeergelden
 • Persoonlijke uitgaven
 • Reis- & annuleringsverzekering
 • Bijdrage Garantiefonds GGTO € 9,00 p.p.
 • Reserveringskosten € 35,-
Wat kun je verwachten?
 • Treinrit Flåm (retour)
 • Gletsjer museum
 • Boottocht Geirangerfjord
 • Barbecue
 • Fietstocht Bergen
 • Wandeling Preikestolen
 • Stadsbezoek Kristiansand
Prijzen
Klik op jouw situatie voor de prijs met je eigen camper óf met een huurcamper
2 Personen o.b.v. eigen camper
1 Persoon o.b.v. eigen camper
2 Personen inclusief huurcamper
1 Persoon inclusief huurcamper
Huisdier
Extra volwassenen

2.035,- p.p.

Prijs reispakket op basis van 2 personen met eigen camper.

 

2.895,-

Prijs reispakket op basis van 1 persoon met eigen camper.

vanaf 4.061,- p.p.

Prijs reispakket op basis van 2 personen & 4 weken huurcamper naar keuze.

Camper ophalen op vrijdag 31 mei en inleveren op vrijdag 28 juni 2024.

Verlenging huurcamper mogelijk, informeer naar de mogelijkheden.

vanaf 6.904,-

Prijs reispakket op basis van 1 persoon & 4 weken huurcamper naar keuze.

Camper ophalen op vrijdag 31 mei en inleveren op vrijdag 28 juni 2024.

Verlenging huurcamper mogelijk, informeer naar de mogelijkheden.

150,- 

Prijs per huisdier voor de gehele reis.

Op aanvraag