Camperreis Schotland augustus 2023

0
Prijs
Vanaf€1.785
Prijs
Vanaf€1.785
5 augustus 2023
* Selecteer alle verplichte velden om door te gaan naar de volgende stap.

Nu boeken

Op verlanglijstje

Item toevoegen aan verlanglijstje vereist een account

4214

Waarom bij ons?

 • Uitgebreid reispakket
 • 24/7 reisbegeleiding
 • Kleine groepen
 • Op eigen tempo
 • Mooie routes

Heeft u een vraag?

Twijfel niet en neem contact met ons op!
+31 (0)6-516 093 06

info@cossecamperadventure.com

Maak kennis met de prachtige ongerepte natuur, de indrukwekkende meren, de rijke geschiedenis, cultuur en vriendelijke bevolking van Schotland. Het land van eeuwenoude kastelen, indrukwekkende ruïnes, clans, doedelzakken, kleurrijke Schotse kilten, Highland games, Military Taptoe, whisky en haggis. Maak kennis met de prachtige fotogenieke Schotse hooglanders. Bezoek één van de vele film locaties van wereldberoemde films van Harry Potter óf James Bond. Geniet van een kilometerslange kustlijn langs de Noordzee en de Atlantische Oceaan.

Edinburgh

Bezoek de monumentale hoofdstad van Schotland. In deze stad vind je méér dan honderd monumentale bouwwerken zoals kerken, kastelen en oude statige gebouwen. De meeste daarvan liggen aan de indrukwekkende en veel bezochte Royal Mile. Bezoek één van de vele interessante musea of één van de gezellige winkelstraatjes. Geniet van een hapje en drankje in een restaurantje of een gezellige pub.

Nessie

Ga op zoek naar Nessie, het monster van Loch Ness. Volgens de legende houdt Nessie zich schuil in de duisternis van Loch Ness. Er zijn meer dan 1.000 ooggetuigen, die verklaren dat zij Nessie gezien hebben. Wetenschappers zoeken sinds jaar en dag naar bewijs, maar hebben nog altijd Nessie’s bestaan niet kunnen bevestigen. Bezoek het Loch Ness Center en ga zelf op zoek naar bewijzen.

Schotse Hooglanden

De Schotse Hooglanden staat bekend als één van de mooiste en nog ongerepte natuurgebieden in Europa. Schotland heeft een indrukwekkende geschiedenis met een rijke cultuur en architectuur. Het gebied is dunbevolkt en de bevolking is gastvrij. 

Rijd over prachtige kronkelweggetjes en over smalle single track roads dwars door het adembenemende glooiende groene landschap. Geniet van het weidse landschap, de enorme bergen en de prachtige langgerekte meren.

North Coast 500 

Reis via de prachtige North Coast 500 route naar de noordelijkst gelegen plaats John O’Groats.

Verbaas je over de ruige noordkust. Geniet van panoramische uitzichten langs de adembenemende westkust. Spot onderweg zeehonden en dolfijnen. Proef typische Schotse gerechten. Maak een wandeling op één van de idyllische stranden en waan je af en toe op een tropisch eiland.

Isle of Skye

De Isle of Skye heeft een indrukwekkende en rijke geschiedenis. Bezoek op het eiland Skye het kleurrijke pittoreske stadje Portree, startpunt voor een rondreis over dit prachtige eiland. Maak een wandeling door het ruige landschap naar de steile rots de “Old man of Storr”. Geniet van de overweldigende natuur en het magisch betoverende landschap in de Quiraing. Bezoek één van de authentieke havenstadjes.

Rijd met je camper langs de kilometerslange kustlijn. Geniet van het adembenemende uitzicht op ruige kliffen, groene vlaktes en op de Atlantische Oceaan.

Hogwarts Express

Maak een rit met de fotogenieke Hogwarts Express, oftewel de Harry Potter stoomtrein. Dit is één van de mooiste treinroutes van Europa. De rit voert je door een magisch landschap. Geniet van het adembenemende uitzicht op mistige lochs en het groene mysterieuze glooiende landschap.  

Eén van de hoogtepunten van de rit is het passeren van het 31 meter hoge Glenfinnan viaduct. In één van de Harry Potter films is er een spannende achtervolging. Harry & Ron zitten in een vliegende auto, die onder het viaduct doorvliegt, terwijl de Hogwarts Express over het viaduct rijdt.

Haggis, scones en whisky

Maak kennis met bijzondere en authentieke Schotse gerechten, zoals Haggis, Pie, Angus beef, Black pudding en Fish & Chips. Geniet van vers gebakken scones, quiches, cupcakes, mini-sandwiches en andere zoetigheden tijdens een traditionele High Tea. Natuurlijk mag een whisky proeverij niet ontbreken tijdens deze reis.

 

 

Dagomschrijving

Dag 1Aankomst Edinburgh

Je bent vanaf 15.00 uur van harte welkom op de camping in Edinburgh. 

’s Avonds ga je genieten van een heerlijk welkomstdiner. Tijdens het diner kun je nader kennismaken met de andere deelnemers van deze reis.

Je verblijft twee nachten op een camping in Edinburgh.

Dag 2Edinburgh

Edinburgh heeft een historisch centrum met duizenden monumentale gebouwen waaronder kastelen, kerken, kathedralen en musea. Edinburgh is de hoofdstad van Schotland en de tweede grootste stad van Schotland.

’s Ochtends kun je deelnemen aan een begeleide wandeling met een lokale stadsgids in het ondergrondse gangenstelstel van Edinburgh.

’s Middags kun je de stad op eigen gelegenheid bekijken. Slenter over de Royal Mile, bezoek Edinburgh Castle en drink een koud biertje in één van de gezellige pubs die Edinburgh rijk is.

’s Avonds gaan wij gezamenlijk genieten van een indrukwekkend muzikaal optreden van de wereldberoemde Military Taptoe, dat gehouden wordt op het prachtig verlichte plein van het Edinburgh Castle. Het optreden wordt uitgevoerd door de British Armed Forces, de Commonwealth en internationale militaire bands en demonstratieteams. Doedelzakspelers, drumbands, vaandel zwaaiers en dansers marcheren in traditionele Schotse kleding het plein op. De taptoe wordt afgesloten met een groots vuurwerk.

Dag 3Edinburgh - Pitlochry (plm. 150 kilometer)

Je verlaat Edinburgh en je rijdt vandaag een prachtige route.

Je kunt op eigen gelegenheid een bezoek brengen aan The Falkirk Wheel, de enige roterende scheepslift ter wereld. De lift verbindt het Forth & Clyde kanaal met het Union Kanaal, waarbij een totale hoogte van 35 meter overbrugd moet worden. Maak een fotostop bij het Kelpies monument, twee 30 meter hoge paardenhoofden.

Je verblijft één nacht op een camping in de buurt van Pitlochry.

Dag 4Pitlochry – Braemar (plm. 64 kilometer)

Je kunt vandaag op eigen gelegenheid het prachtig witte Blair Castle en haar mooi aangelegde tuinen bezoeken. Het kasteel is eigendom van de Murray clan. Het oudste deel van dit kasteel dateert uit de 13e eeuw. Blair Castle heeft als enig kasteel in Europa een officieel privéleger, genaamd de Atholl Highlanders. Dit regiment ontstond in de 18e eeuw en diende in Ierland. Toen Koningin Victoria Schotland bezocht in 1842 en 1844 namen zij de persoonlijke bewaking op zich. Als dank gaf de Koningin hen een officiële status als ceremonieel regiment.

In de loop van de dag reis je verder naar het gezellige stadje Braemar. Je reist met de camper dwars door het glooiende paars gekleurde landschap van de Cairngorms National Park.

Je verblijft twee nachten op een camping in de buurt van Braemar.

Dag 5Braemar (rustdag)

Je kunt vandaag een rustdag nemen of deelnemen aan een facultatieve wandeling in de omgeving van Braemar. Tijdens de wandeling door dit unieke natuurgebied heb je een panoramisch uitzicht op de Cairngorm Mountains.

Dag 6Braemar – Loch Ness (plm. 159 kilometer)

Je reist vandaag op eigen tempo naar de volgende bestemming, het mysterieuze meer Loch Ness. Als je goed oplet, dan kun je misschien wel een foto van Nessie maken, het monster van Loch Ness.

Je kunt vandaag een bezoek brengen aan de stad Inverness. Bezoek de Victoriaanse markt, het shopping centrum of bezoek één van de kunsttentoonstellingen in één van de vele galerieën van de stad.

Je verblijft één nacht op een camping in de buurt van Loch Ness.

Dag 7Loch Ness - Dingwal (plm. 91 kilometer)

Je rijdt vandaag een groot deel langs het meer van Loch Ness en kunt genieten van het prachtig glooiende landschap. Bezoek één van de vele souvenirwinkeltjes en koop je eigen “Nessie”.

Bezoek vandaag de sluizen van Fort Augustus en het beroemde 13e eeuwse Urquhart Castle, dat gelegen is aan de oevers van Loch Ness.

Je verblijft één nacht op een camping in de buurt van Dingwal.

Dag 8 Dingwal - John O'Groats (plm. 177 kilometer)

Je verlaat Dingwal en reist langs de ruige kustlijn van Oost-Schotland naar het noordelijk gelegen John O’Groats.

Je kunt vandaag het prachtige Dunrobin Castle bezoeken. Bekijk op je eigen tempo alle kamers en vertrekken in dit bijzondere kasteel. Maak een wandeling door de prachtig aangelegde tuinen en bekijk de roofvogelshow.

Aan het einde van de dag kom je aan op de camping in John O’Groats, waar je twee nachten verblijft.

Dag 9John O'Groats

Wij brengen vandaag een gezamenlijk bezoek aan de Orkney eilanden. Een lokale gids zal ons met een bus de mooiste plekken van de Orkney eilanden laten zien.

De Orkney eilanden groep bestaat uit méér dan tweehonderd eilanden, waarvan er slechts twintig bewoond zijn. Het kent een lange en rijke historie, er zijn sporen gevonden van de steen-, brons- en ijzertijd. Zo zijn er restanten, ruïnes en kastelen op de eilanden. Het landschap is heuvelachtig en groen, waarbij de kustlijn steile kliffen heeft en er zijn enkele zandstanden.

Dag 10John O'Groats – Durness (plm. 153 kilometer)

Je reist verder langs de Noordkust van Schotland. Geniet onderweg van het prachtige groene glooiende landschap en de ruige kustlijn.

Je kunt vandaag het Middeleeuwse kasteel van Mey bezoeken. Het kasteel was het voormalige huis van wijlen koningin Elizabeth, de koningin-moeder.

Aan het einde van de dag kun je de bijzondere Smoo Cave bezoeken. Deze bijzondere grot is aan de ene kant ontstaan door de werking van de zee en aan de andere kant door een kleine zoetwaterstroom.

Maak een romantische wandeling langs de Noordzee en geniet van het weidse uitzicht over de zee.

Je verblijft één nacht op een camping in de buurt van Durness.

Dag 11Durness – Ullapool (plm. 109 kilometer)

Je reist via het Knockan Crag National Nature Reserve verder naar het dorp Ullapool, gelegen aan de rand van de Schotse hooglanden. Vanuit Ullapool kun je met een boot een aantal eilanden bezoeken, zoals de Buiten-Hebriden en de Summer Isles. Beide eilanden liggen vlak voor de kust van Ullapool.

Je verblijft één nacht op een camping in de buurt van Ullapool.

Dag 12Ullapool - Portree - Isle of Skye (plm. 151 kilometer)

Je verlaat de kustplaats Ullapool en reist naar het beroemd eiland “Isle of Skye”. Van de Binnen-Hebriden is dit het grootste en tevens noordelijkst gelegen eiland. Sinds 1995 is het een schiereiland, omdat het eiland d.m.v. de Skye Bridge verbonden is met het vaste land.

Je verblijft één nacht op een camping in de buurt van het gezellige plaatsje Portree.

Dag 13Portree – Loch Greshornisch - Isle of Skye (plm. 126 kilometer)

Je kunt vandaag op eigen gelegenheid kennis maken met het gezellige stadje Portree. Maak een wandeling door het knusse stadje, bezoek één van de leuke winkeltjes en galerieën. Geniet van het uitzicht op de kleurrijke haven met op de achtergrond de zee en de hoge bergen.

Na het bezoek aan Portree vervolgt je jouw route over het prachtige Isle of Skye. Geniet van de prachtige natuur, het glooiende landschap en bezoek de watervallen. Je rijdt met d camper dwars door het indrukwekkende “The Quiraing”, een uniek stuk natuurgebied, dat bij de meeste bezoekers een grote indruk achter laat.

Je verblijft twee nachten op een camping in Loch Greshornisch.

Dag 14Loch Greshornisch - Isle of Skye (rustdag)

Vandaag heb je een rustdag.

Je kunt vandaag op eigen gelegenheid een bezoek brengen aan het imposante Dunvegan Castle. Loop  door het kasteel en de prachtig aangelegde tuinen en geniet van het uitzicht over de weidse omgeving van het kasteel.

Bezoek daarna Neist Point, waar je een prachtig uitzicht op de Atlantische Oceaan en het ruige landschap hebt.

Ben je meer een wandelaar, dan kun je vandaag een wandeling maken naar de bijzondere Fairy Pools. De Fairy Pools liggen in een prachtige omgeving en het kristalheldere water trekt jaarlijks heel veel toeristen aan.

Dag 15Loch Greshornisch - Isle of Skye – Fort William (plm. 195 kilometer)

’s Morgens kun je het oudste werkende distilleer bedrijf van Schotland bezoeken in Talisker. Leer tijdens een interessante rondleiding alles over het distilleren van whisky en proef aan het einde van de rondleiding de beroemde Talisker whisky.

Bezoek in de loop van de dag het beroemde Eilean Donan Castle, dat op een klein eilandje in het meer ligt. Een échte aanrader! Dit kasteel wordt vaak gebruikt als filmlocatie o.a. in de James Bond film “The world is not enough”.

Je verblijft drie nachten op een camping in de buurt van Fort William.

Dag 16Fort William (rustdag)

Vandaag heb je een rustdag. Aan het einde van de dag nemen wij je mee naar de Ben Nevis Distillery waar wij een rondleiding door de fabriek krijgen. De rondleiding wordt afgesloten met een whisky proeverij waarbij je meerdere soorten whisky mag proberen.

Dag 17Fort William

Vandaag maken we gezamenlijk een rit met de beroemde Jacobite Train van Fort William naar Mallaig, een rit van plm. twee uur. De klassieke stoomtrein rijdt een prachtige route op een heel rustig tempo, zodat je optimaal kunt genieten van het heuvelachtige Schotse landschap.

Ben je ook zo’n fan van de Harry Potter films? Dan herken je deze stoomtrein misschien wel. Deze stoomtrein is in de Harry Potter films gebruikt als de Hogwarts Express.

Dag 18Fort William - Glasgow (plm. 175 kilometer)

Je verlaat het toeristische stadje Fort William en reist via het Nationaal Park Loch Lomond en het Trossachs National Park naar de volgende camping. Onderweg tref je een ruig landschap aan met een interessante geschiedenis. Geniet van het uitzicht op de bergen vanaf Loch Lomond, het grootste meer van Schotland. Het meer is totaal 37 km lang.

Je verblijft twee nachten op een camping in de buurt van Glasgow.

Dag 19Glasgow

Vandaag kun je deelnemen aan een gezamenlijk bezoek aan de stad Glasgow.

Glasgow is één van de belangrijkste industrie- en handelssteden van Engeland en het is, op London na, de beste winkelbestemming in Engeland. Je treft hier leuke, bijzondere en een zeer divers aanbod aan winkels. Glasgow heeft daarnaast interessante musea, gezellige festivals en de beste live muziekscènes van Engeland. De bevolking is zeer vriendelijk en heeft een bijzonder gevoel voor humor.

s Avonds nemen wij afscheid van elkaar tijdens het tot-ziens-diner.

Dag 20Glasgow - einde reis

Aan de camper groepsreis door Schotland is helaas een einde gekomen. Iedere deelnemer gaat op eigen gelegenheid naar huis.

Dag 22 Schotland 2020

Foto's
Kaart
Details
 • 20 dagen
 • Augustus 2023
 • Reisbegeleiding
 • Campingovernachtingen
 • Excursies
 • Huisdieren toegestaan
 • Eigen camper/Camperhuur

Vertrek & terugkeer locatie

Edinburgh – Glasgow

Aanwezig

15.00 uur

Prijs inclusief

 • 20 overnachtingen op camping
 • Excursies
 • Transfers
 • Nederlands sprekende reisbegeleiding
 • Welkomst-/tot-ziens-diner
 • Routeboek
 • Fooien

Prijs exclusief

 • Overtocht Nederland – Engeland
 • Huurcamper (vraag vrijblijvende offerte aan)
 • Brandstof
 • Eventuele kosten voor huisdieren
 • Parkeer-/tolgelden
 • Persoonlijke uitgaven
 • Reis- & annuleringsverzekering
 • Bijdrage Garantiefonds GGTO € 7,50 p.p.
 • Reserveringskosten € 35,-
Wat kun je verwachten?
 • Stadsbezoek Edinburg met gids
 • Avondvoorstelling Military Taptoe Edinburgh
 • Begeleide wandeling Cairngorm Mountains
 • Bezoek Orkney eilanden
 • Whisky proeverij
 • Harry Potter stoomtrein (retour)
 • Stadsbezoek Glasgow
 • Hop on hop off bus Glasgow
Prijzen
Klik op jouw situatie voor de prijs met je eigen camper óf met een huurcamper
2 Personen o.b.v. eigen camper
1 Persoon o.b.v. eigen camper
2 Personen inclusief huurcamper
1 Persoon inclusief huurcamper
Huisdier
Extra volwassenen

1.785,- p.p.

Prijs reispakket op basis van 2 personen met eigen camper.

2.585,-

Prijs reispakket op basis van 1 persoon met eigen camper.

3.639,- p.p.

Prijs reispakket op basis van 2 personen & 22 dagen huurcamper naar keuze.

Camper ophalen op vrijdag 4 augustus en inleveren op zaterdag 26 augustus 2023 in Nederland.

Verlenging huurcamper mogelijk;

Ophalen huurcamper in Schotland mogelijk;

Informeer naar de mogelijkheden.

6.258,-

Prijs reispakket op basis van 1 persoon & 22 dagen huurcamper naar keuze.

Camper ophalen op vrijdag 4 augustus en inleveren op zaterdag 26 augustus 2023 in Nederland.

Verlenging huurcamper mogelijk;

Ophalen huurcamper in Schotland mogelijk;

Informeer naar de mogelijkheden.

95,- 

Prijs per huisdier voor de gehele reis.

Op aanvraag