Camperreis voor beginners 2024

0
Prijs
Vanaf€639
Prijs
Vanaf€639
19 april 2024
* Selecteer alle verplichte velden om door te gaan naar de volgende stap.

Nu boeken

Op verlanglijstje

Item toevoegen aan verlanglijstje vereist een account

4265

Waarom bij ons?

 • Uitgebreid reispakket
 • 24/7 reisbegeleiding
 • Kleine groepen
 • Op eigen tempo
 • Mooie routes

Heeft u een vraag?

Twijfel niet en neem contact met ons op!
+31 (0)6-516 093 06

info@cossecamperadventure.com

Proef en ervaar tijdens de 8-daagse camperreis voor beginners of het reizen met de camper iets voor jou is. Het maakt niet uit of je weinig of nog helemaal geen camperervaring hebt. Zelfs de doorgewinterde kampeerder leert nog heel veel bij tijdens deze gezellige en vooral leerzame week.

Camperreis in Nederland

Ga samen met je partner óf alleen op camperreis in Nederland. Maak op een ontspannen én leuke manier kennis met het reizen in de camper. Ontdek wat er allemaal bij het reizen in de camper komt kijken.

Huurcamper óf eigen camper

Bij de camperreis voor beginners zit een huurcamper naar keuze inbegrepen. Je hebt keuze uit één van de vier campermodellen, zoals een buscamper, alkoof camper, half integraal camper of integraal camper.

Heb je onlangs zelf een camper gekocht? Wil je daar meer ervaring mee opdoen? Neem dan deel aan deze camperreis voor beginners met de eigen camper.

Bepaal je eigen route

Reis in je eigen tempo aan de hand van het routeboek door de veelzijdige provincies Friesland, Drenthe, Overijssel, Gelderland en Flevoland. Overdag ben je vrij om je eigen route te bepalen en bezienswaardigheden te bekijken waar jouw voorkeur naar uitgaat.

Kleine groep met beginners

Je bent onderdeel van een kleine groep met beginners, die allemaal in hetzelfde schuitje zitten en voor het eerst met een camper op reis gaan. De groep bestaat uit maximaal 5 campers, zodat wij alle deelnemers voldoende aandacht kunnen geven.

Technische kennis camper

Leer tijdens deze week alles over de camper. Alle denkbare onderwerpen van A tot Z komen aan bod. Wij dragen onze jarenlange opgedane kennis graag aan jou over. Je krijgt veel bruikbare tips en onafhankelijke adviezen, zodat je goed voorbereid bent op toekomstige camperreizen en als je t.z.t. een camper wilt gaan kopen.

De technische uitleg geven wij altijd gezamenlijk, zodat je van elkaar kunt leren. Tijdens deze reis is er voldoende ruimte om vragen te stellen en ga je met een rugzak vol kennis en tips terug naar huis.

Gezamenlijke excursies

Ga mee met gezellige gezamenlijke excursies, zoals een wandeling over het prachtige Drouwenerzand, over de zandduinen van de Sahara, een fietstocht op de Holterberg, geniet van een knappend kampvuurtje en maak een mooie boottocht door het pittoreske Giethoorn.

Voor alle excursies geldt: niks moet en alles mag. Je bent niet verplicht om mee te gaan.

Tevreden deelnemers

De afgelopen jaren hebben wij veel tevreden deelnemers gehad die onze onafhankelijke adviezen, de kleinschalige groepen, onze technische kennis en de grote hoeveelheid aandacht die wij aan onze klanten/reisgenoten geven enorm waarderen.

Quote van Mark & Wendy: je krijgt van Christiaan & Maletha nuchter en duidelijk uitleg en advies voor huur en/of aankoop camper, op basis van hun praktijkervaring.

Quote van Bert & Willemien: tijdens de camperreis voor beginners werden de fijne kneepjes voor het gebruik van de camper goed uitgelegd .

Dagomschrijving

Dag 1Verhuurbedrijf - Gasselte (plm. 100 kilometer)

Je bent om 15.00 uur van harte welkom bij het camperverhuurbedrijf, waar wij jou en de andere deelnemers zullen opvangen. Bij het camperverhuurbedrijf krijg je een korte technische uitleg en daarna kun je jouw persoonlijke eigendommen gaan overpakken van je auto in de huurcamper.

Je rijdt individueel naar de 1e camping en krijgt bij aankomst de eerste uitleg van ons. Aan het einde van de dag kun je tijdens het welkomstdiner jouw eerste ervaringen delen met jouw reisgenoten.

Je verblijft twee nachten op een camping in de bosrijke omgeving van Gasselte.

Camperreis voor beginners - camping Gasselte

Dag 2Gasselte (plm. 54 kilometer)

Vandaag ga je naar een trainingscircuit om het manoeuvreren met de camper te oefenen, zodat je ontspannender achter het stuur zit en beter kunt anticiperen op diverse verkeerssituaties. Je ervaart tijdens de oefeningen hoe de camper reageert en je leert omgaan met de afmetingen van de camper. Je krijgt voldoende gelegenheid om vragen te stellen.

Aan het eind van de middag kun je samen met ons een mooie wandeling maken over het Drouwenerzand.

’s Avonds kun je voor het eerst koken in je camper.

Camperreis voor beginners - camper rijvaardigheidstraining op circuit

Dag 3Gasselte - Ommen (plm. 99 kilometer)

Je reist via een prachtige route dwars door verschillende landschappen naar de volgende camping in Ommen. Je rijdt niet in kolonne, maar op je eigen tempo naar de eerste bezienswaardigheid. Je zult vandaag voor het eerst goed ervaren, dat het rijden in een camper heel relaxt en ontspannen kan zijn.

Na het avondeten kun je samen met ons een fietstocht maken door de prachtige bosrijke omgeving van Ommen. Wij fietsen o.a. naar de indrukwekkende grote zandverstuiving de “Sahara”, waar wij een korte wandeling over de zandduinen maken.

Je verblijft één nacht op een camping in de bosrijke omgeving van Ommen.

Camperreis voor beginners - Sahara Ommen

Dag 4Ommen - Zutphen (plm. 97 kilometer)

Wij starten de dag met onze speciale broodjesservice. Wij brengen jou vanochtend vers gebakken broodjes in de camper, zodat je kunt genieten van een heerlijk ontbijt!

Vanavond ga je voor het eerst overnachten op een camperplaats, zodat je kunt ervaren hoe dat is. De voorzieningen op deze camper overnachtingslocatie zijn meestal beperkt. Des te meer voorzieningen, des te meer betaal je voor de overnachting.De meeste voorzieningen heb je als camperaar ook niet nodig, omdat je camper zelfvoorzienend is! De camperplaats waar je vanavond gaat overnachten heeft een sanitair gebouw met een douche en toilet.

Het landschap wisselt veel vandaag. Je rijdt met je camper door een prachtig landschap met heuvels, bossen en uitgestrekte heidevelden. Je gaat ervaren hoe het is om met een camper in een heuvelachtig landschap te rijden. Je rijdt over smalle weggetjes, door prachtige natuurgebieden en je passeert zelfs en aantal kleine bergen!

Je verblijft twee nachten op een camperplaats in de omgeving van Zutphen.

Camperreis voor beginners - Holterberg

Dag 5Zutphen (rustdag)

Je hebt vandaag een rustdag.

Je kunt ’s middags deelnemen aan een fietstocht door de omgeving van Zutphen.

Camperreis voor beginners - Bostoren Putten

Dag 6Zutphen - Urk (plm. 150 kilometer)

Je reist vandaag door midden Nederland en komt twee prachtige Nationale Parken tegen, namelijk de “Veluwe zoom” en de “Hoge Veluwe”. Geniet op je eigen tempo van deze twee prachtige natuurgebieden.

Je kunt vandaag één van de historische Hanzesteden Harderwijk, Elburg of Kampen bezoeken. Deze drie steden hebben een rijke geschiedenis en een gezellig centrum met mooie monumenten, interessante musea, winkels en gezellige terrasjes.

Je overnacht één nacht op een gezellige familiecamping net buiten het havenstadje Urk./gdlr_core_column]
Camperreis voor beginners - Camping Urkerbos Urk

Dag 7Urk - Giethoorn (plm. 70 kilometer)

Je reist vandaag in je eigen tempo terug richting het Noorden van het land. Je hebt de gelegenheid om ’s morgens het centrum van Urk te bezoeken en onderweg nog een aantal bijzondere bezienswaardigheden te bekijken.

Wij sluiten deze camperreis voor beginners af met een rondvaart in een comfortabele rondvaartboot door de gezellige grachten van Giethoorn, ook wel het “Venetië van het Noorden” genoemd. Na de rondvaart door het dorp zet de schipper koers naar het natuurgebied, dat alleen per boot bereikbaar is.

Na de rondvaart gaan wij genieten van een tot-ziens-diner.

Je overnacht één nacht op een camperplaats in Giethoorn.

Camperreis voor beginners - boottocht Giethoorn

Dag 8 Giethoorn – verhuurbedrijf

De 8-daagse camperreis voor beginners is helaas afgelopen. De camper moet ’s morgens weer ingeleverd worden bij het camperverhuurbedrijf. 

Je keert op eigen gelegenheid terug naar huis, met een rugzak vol opgedane ervaringen.

Wij hopen, dat jij na deze 8-daagse camperreis voor beginners ook “fan” van het reizen met de camper bent geworden. Wij zien jou graag weer terug als deelnemer aan één van onze camper groepsreizen in Europa, Amerika, Canada, Cuba of Nieuw-Zeeland.

Camperreis voor beginners - camperplaats Haamstede Giethoorn

Foto's
Kaart

Details
 • 8 dagen
 • 19 april 2024
 • Reisbegeleiding
 • Campingovernachtingen
 • Excursies
 • Huisdieren toegestaan
 • Camperhuur/Eigen camper

Vertrek & terugkeer locatie

Verhuurbedrijf

Aanwezig

15:00 uur

Prijs inclusief

 • 8 dagen camperhuur (naar keuze)
 • 4 overnachtingen op camping
 • 3 overnachtingen op camperplaats
 • Camper rijvaardigheidstraining
 • Excursies
 • Broodjesservice op dag 4
 • Nederlands sprekende reisbegeleiding
 • Welkomst-/tot-ziens-diner
 • Fooien
 • Routeboek

Prijs exclusief

 • Waarborgsom huurcamper
 • Brandstof huurcamper
 • Boekingskosten huurcamper € 100,-
 • Afkoop eigen risico camperhuur
 • Parkeer-/tolgelden
 • Persoonlijke uitgaven
 • Reis- & annuleringsverzekering
 • Bijdrage Garantiefonds GGTO € 9,00 p.p.
 • Reserveringskosten € 35,-
Wat kun je verwachten?
 • Technische uitleg over de camper
 • Camper rijvaardigheidstraining
 • Wandeling Drouwenerzand
 • Kampvuurtje
 • Fietstocht Ommen
 • Broodjesservice op dag 4
 • Fietstocht Zutphen
 • Boottocht in Giethoorn
Prijzen
Klik op jouw situatie voor de prijs met je eigen camper óf met een huurcamper
2 Personen inclusief huurcamper
1 Persoon inclusief huurcamper
2 Personen o.b.v. eigen camper
1 Persoon o.b.v. eigen camper
Huisdier
Extra volwassenen

Vanaf 1.049,- p.p.

Prijs reispakket op basis van 2 personen & 1 week huurcamper naar keuze.

Camper ophalen op vrijdagmiddag en inleveren op vrijdagochtend.

Verlenging huurcamper mogelijk, informeer naar de mogelijkheden.

Vanaf 1.795,-

Prijs reispakket op basis van 1 persoon & 1 week huurcamper naar keuze.

Camper ophalen op vrijdagmiddag en inleveren op vrijdagochtend.

Verlenging huurcamper mogelijk, informeer naar de mogelijkheden.

639,- p.p.

Prijs reispakket op basis van 2 personen met eigen camper.

995,-

Prijs reispakket op basis van 1 persoon met eigen camper.

€ 25,-

Prijs per huisdier voor de gehele reis.

op aanvraag