Camperreis winterzon Portugal & Spanje 2023

0
Prijs
Vanaf€1.899
Prijs
Vanaf€1.899
11 februari 2023
* Selecteer alle verplichte velden om door te gaan naar de volgende stap.

Nu boeken

Op verlanglijstje

Item toevoegen aan verlanglijstje vereist een account

3783

Waarom bij ons?

 • Uitgebreid reispakket
 • 24/7 reisbegeleiding
 • Kleine groepen
 • Op eigen tempo
 • Mooie routes

Heeft u een vraag?

Twijfel niet en neem contact met ons op!
+31 (0)6-516 093 06

info@cossecamperadventure.com

Winterzon in Portugal & Spanje

De dagen worden korter, buiten is het koud en donker, eigenlijk blijf je het liefst de hele dag in je warme bed liggen. Herken je dat gevoel? Dan is het tijd voor een lange winterzonvakantie!

Stap deze winter in je camper en rijd naar het warme en zonnige zuiden! Geniet van het aangename klimaat in Portugal & Spanje tijdens de koude wintermaanden in Nederland.

Winterzonvakantie

Er zijn een aantal goede redenen om te kiezen voor een lange winterzonvakantie! Het is natuurlijk fijn om op vakantie te gaan, maar ook vitamine D gebrek, een winterdepressie, reuma en artrose zijn goede redenen om in de winter het zonnetje op te zoeken.

Algarve en Zuid-Spanje

De Algarve en Zuid-Spanje zijn erg geliefd bij Nederlandse overwinteraars. De gemiddelde temperatuur in de Algarve en Zuid-Spanje ligt rond de 16 – 17 graden. Het aantal zonuren in de winterperiode ligt vele malen hoger dan in ons koude kikkerlandje.

Fietsen

Ga mee met één van de gezellige fietstochten met onze lokale gidsen en maak op een bijzondere manier kennis met het authentieke Portugal & Spanje. Onze enthousiaste gidsen kennen ieder leuk hoekje van de steden waar wij samen gaan fietsen. Je stopt bij de belangrijke bezienswaardigheden waar de gids uitleg geeft en je tijd hebt om een mooie foto te maken. Onderweg genieten we ook van een koud drankje met een lekkere Portugese óf Spaanse lekkernij.

Gevarieerd landschap

Tijdens deze camperreis maak je kennis met een grote diversiteit aan landschappen. In het Noorden en midden van Portugal tref je imposante bergen aan. In het binnenland vind je vooral rust, natuur en authentieke (berg)dopjes.

In het Zuidwesten tref je een groen en bosrijk heuvellandschap aan met de kenmerkende Kurkeikenbomen. In het Zuiden vind je gezellige badplaatsen, oude vissersdorpjes en uitgestrekte lange goudgele zandstranden.  

Badplaatsen

Bekende badplaatsen in de Algarve zijn Albufeira, Lagos, Ferragudo, Olhos d’Agua, Carvoeiro, Armação de Pêra en Praia da Rocha. Hier vind je mooie stranden, schilderachtige baaien en ruige kliffen. Maak tijdens zonsondergang een romantische strandwandeling op één van de vele ongerepte stranden. Geniet van de bijzondere oranje rood gekleurde rotsformaties. 

Portugese keuken

De authentieke Portugese keuken is eenvoudig en er worden verse lokale producten gebruikt, zoals olijven, groenten, fruit, noten, kazen, vlees, vis en zeevruchten. In de gerechten worden vaak exotische kruiden en specerijen gebruikt, zoals koriander, kruidnagel, pepers en kaneel. Dit herinnert ons aan de tijd, dat Portugese ontdekkingsreizigers kruiden en specerijen meenamen uit de vroegere Portugese koloniën.

Bacalhau

Het nationale gerecht is de Bacalhau, een gezouten en gedroogde kabeljauw oftewel een stokvis. Het populairste gerecht met deze stokvis is de Bacalhau à brás, dat vaak met Kerst gegeten wordt door de Portugezen. De vis wordt gemengd met aardappel, ui, knoflook, ei, olijven en peterselie. 

Kenners beweren, dat er voor elke dag van het jaar een Portugees recept met Bacalhau is.

Pastéis de Belèm

De Portugezen eten vaak een zoet gebakje bij de koffie of tijdens de lunch. Het bekendste gebakje is de Pastéis de Belèm. Dit is een zoet romig taartje, dat bestrooid is met poedersuiker.

Portugese siertegels

De officiële naam van de Portugese siertegel is Azulejo. Deze rijkelijk versierde tegels zijn wereldberoemd en worden in Portugal en Spanje gebruikt als decoratie en kunst. De tegels zijn meestal blauw van kleur en het oppervlak van de tegel vlak of heeft een reliëf. Je vindt de Azulejo tegels als versiering op kerken, huizen, paleizen, metrostations, maar ook in tuinen en parken.

De tegels worden ook gebruikt om een verhaal uit te beelden. Zo zie je afbeeldingen van planten en bloemen, maar ook verhalen uit de geschiedenis.

Haan van Barcelos legende

Lang geleden werd er een misdaad gepleegd in Barcelos en de dader was onvindbaar.

Op een dag kwam er een vreemdeling in de stad. De inwoners verdachten de vreemdeling van de misdaad en hij werd opgepakt. Hij beweerde, dat hij onschuldig was en dat hij die op pelgrimstocht was. Hij werd niet geloofd en werd zelfs veroordeeld tot ophanging.

De dag voor zijn ophanging vroeg de vreemdeling of hij de rechter mocht spreken. Hij werd daarop naar de rechter gebracht, die op dat moment met zijn vrienden een gebraden haan aan het eten was. De vreemdeling zei opnieuw, dat hij onschuldig was, maar de rechter geloofde hem nog steeds niet. De vreemdeling zei toen nogmaals, dat hij onschuldig was en dat als hij opgehangen zou worden, de gebraden haan zou gaan kraaien.

De vreemdeling werd de volgende dag opgehangen en op dat moment kraaide de gebraden haan in het huis van de rechter. De rechter spoedde zich naar de strop en bevrijdde de vreemdeling, die zijn pelgrimstocht naar Santiago de Compostella vervolgde. Na een aantal jaren keerde hij terug naar Barcelos, waar hij opdracht gaf om een monument op te richten ter ere van São Tiago en de Heilige Maagd.

Gibraltar

Gibraltar ligt in Spanje, maar behoort officieel tot Groot Brittannië en valt onder Brits overzees gebied. De bekendste bezienswaardigheid is de Rots van Gibraltar die 426 meter hoog is. Een kabelbaan brengt je in enkele minuten naar de top van de rots. Bovenop de rots heb je diverse uitzichtpunten en heb je een adembenemend uitzicht over de “Straat van Gibraltar”, de Middellandse zee en het 14 kilometer verderop gelegen Marokko. Maak kennis met de enige wilde Berberapen kolonie van Europa die bovenop de rots van Gibraltar leeft.

Andalusië

In de wintermaanden is Andalusië één van de meest populaire regio’s van Spanje. Deze regio is twee keer zo groot als Nederland. Je bezoekt de bruisende steden Sevilla, Marbella en Malaga waar je kennismaakt met de bijzondere mix van bouwstijlen.

In de Sierra Nevada vind je indrukwekkende bergen en diepe valleien, authentieke witte bergdorpjes met idyllische pleinen en een kilometers lange kustlijn. Geniet van het heerlijke klimaat, prachtige bloeiende bloemen, heerlijk geurende sinaasappels en van de groene olijfbomen.

 

Dagomschrijving

Dag 1Aankomst Bragança

Je bent vanaf 15.00 uur van harte welkom op de camping in de buurt van Bragança.

’s Avonds ga je gezamenlijk met de groep genieten van een heerlijk welkomstdiner, waarbij je nader kennis kunt maken met de andere deelnemers.

Je verblijft twee nachten op een camping in de buurt van Bragança.

Camper groepsreis winterzon Portugal & Spanje - welkomstdiner

Dag 2Bragança

Bezoek op eigen gelegenheid het Middeleeuwse kasteel van Bragança. Het kasteel met haar indrukwekkende 33 meter hoge hoofdtoren werd in 1409 gebouwd en is goed bewaard gebleven. Het kasteel heeft een dubbele stadsmuur met vijftien torens en drie poorten. Op het eeuwenoude plein staat de prachtige Igreja de Santa Maria en het indrukwekkende Domus Municipalis.

Binnen de muren heeft Bragança haar authentieke middeleeuwse charme behouden. Maak een wandeling door de smalle straatjes met de kleine witgekalkte huizen. Bezoek de citadel en het militaire museum.

Camper groepsreis winterzon Portugal & Spanje - Bragança.

Dag 3Bragança - Braga (plm. 292 kilometer)

Bezoek de monumentale en imposante kerk de “Santuário de Bom Jesus”. De kerk is gebouwd in de neoklassieke stijl met Italiaanse invloeden. De kerk is aan de buitenzijde uitbundig versierd, aan de binnenkant is de kerk sober ingericht.

Beklim de trappen met haar zeventien rijkelijk versierde terrassen óf maak een ritje van drie minuten met de originele kabelwagen uit de 19e eeuw naar de top.

Camper groepsreis winterzon Portugal & Spanje - Bom Jesus

Dag 4Braga

Bezoek het heiligdom Santuário de Nossa Senhora do Sameiro. Dit heiligdom is één van de meest bezochte plaatsen voor Mariaverering in Portugal en trekt jaarlijks veel pelgrims. De bekendste bezienswaardigheden van het heiligdom zijn het zilveren tabernakel, dat op het hoofdaltaar staat en het beeld van de patrones Nossa Senhora do Sameiro, dat in Rome is gemaakt en sinds 1880 hier staat.

Vanaf het heiligdom heb je een panoramisch uitzicht over de hele regio, omdat het op 566 meter hoogte ligt.

Camper groepsreis winterzon Portugal & Spanje - Braga

Dag 5Braga - Porto (plm. 78 kilometer)

Bezoek het plaatsje Barcelos, dat bekend is geworden door haar kleurrijke haan, het symbool van het Portugese toerisme. De haan staat symbool voor de legende van de Haan van Barcelos.

Maak een wandeling in het stadje, koop een souvenir met de Haan van Barcelos en bekijk de monumenten die door de vreemdeling uit de legende zijn opgericht ter ere van São Tiago en de Heilige Maagd.

Camper groepsreis winterzon Portugal & Spanje - Haan Barcelos

Dag 6Porto

Je gaat samen met de andere deelnemers een bezoek brengen aan de stad Porto, die bekend staat om haar Port en de Fado muziek. Je maakt een rondleiding in een authentiek Porthuis en leert alles over het maken van Port. Na afloop kun je genieten van een Port proeverij.

Aan het einde van de middag maak je een boottocht en kun je optimaal genieten van het adembenemende uitzicht op de kleurrijke stad.

Camper groepsreis winterzon Portugal & Spanje - Azulejo siertegels Porto

Dag 7Porto

Je gaat samen met een lokale stadsgids een fietstocht maken door Ribeira, het kleurrijke en gezellige oude centrum van Porto. Je fietst door smalle straatjes en langs de bekendste highlights, zoals de Kathedraal van Porto en de 75 meter hoge Torre dos Clérigos.

Vanaf de indrukwekkende Dom Luis 1 brug geniet je van het prachtige uitzicht over de rivier en de stad.

Camper groepsreis winterzon Portugal & Spanje - uitzicht op Porto

Dag 8 Porto - Coimbra (plm. 149 kilometer)

Bezoek op de reisdag naar Coimbra het plaatsje Aveiro. Aveiro wordt ook weleens het Venetië van Portugal genoemd, maar het heeft wel een eigen authentiek karakter.

Maak in Aveiro een boottocht met een rijkelijk en bont versierde gondel door de smalle kanalen en geniet van de kleurrijke huizen.

Maak ook een wandeling door de nauwe pittoreske straatjes en ontdek de kleurrijke tegels op vele gebouwen. De tegels dienen hier niet alleen als decoratie, maar ook ter bescherming van de muren in het zoutrijke klimaat en als extra isolatie.

Camper groepsreis winterzon Portugal & Spanje - Aveiro - Venetië van Portugal

Dag 9Coimbra

Maak kennis met Coimbra, een échte studentenstad met de oudste universiteit van Portugal. Coimbra heeft een boven- en een benedenstad en ligt prachtig aan de oever van de Mondego rivier.

De universiteit van Coimbra is in 13e eeuw gesticht en behoort tot één van de oudste van Europa. De universiteit staat op de UNESCO Werelderfgoedlijst. Beklim de universiteitstoren en geniet van het weidse uitzicht over Coimbra. In de toren hangen klokken die geluid worden om het begin en het einde van de lessen aan te kondigden.

Camper groepsreis winterzon Portugal & Spanje - uitzicht op Coimbra

Dag 10Coimbra - Ericeira (plm. 202 kilometer)

Bezoek vandaag het prachtige ommuurde stadje Óbidos en waan je voor even terug in de tijd van de Middeleeuwen.

Maak een wandeling door het pittoreske stadje met haar steile straatjes en witte huizen die rijkelijk versierd zijn met kleurrijke bougainvilles en heerlijk geurende kamperfoelie. Bekijk de rijkelijk versierde zuidelijk poort waar je Azulejos tegels ziet uit de 18e eeuw.

Camper groepsreis winterzon Portugal & Spanje - Óbidos

Dag 11Ericeira

Ericeira is van oorsprong een visserstadje en heeft zijn eigen sfeer tot op heden goed kunnen bewaren. Tegenwoordig is Ericeira een steeds populairder wordende badplaats. De stranden zijn gemakkelijk te bereiken en behoren tot één van de beste surfstranden van Europa.

Het bekendste strand is de Praia de Ribeira d`Ilhas. Hier wordt elk jaar één wedstrijd van het Wereldkampioenschap Surfen gehouden.

Ericeira staat bekend om haar diversiteit in gerechten met vis en zeevruchten, dat de specialiteit van deze regio is.

Camper groepsreis winterzon Portugal & Spanje - Ericeira oude visserdorp

Dag 12Ericeira - Lissabon (plm. 77 kilometer)

Bezoek het felgekleurde en romantische 19e eeuwse paleis het Palácio da Pena. Het paleis is gebouwd op een heuvel en werd door de koninklijke familie als zomerverblijf gebruikt.

Maak een wandeling in de prachtig aangelegde tuinen in Engelse stijl waar je méér dan 2.000 unieke exotische plantensoorten vindt, die uniek zijn in Portugal.

Camper groepsreis winterzon Portugal & Spanje - Sintra

Dag 13Lissabon

Maak tijdens een gezamenlijke en informatieve fietstocht kennis met de verborgen schatten van de stad Lissabon. Je fietst langs de mooiste plekjes en leert Lissabon in een paar uur goed kennen. Je fietst door het hart van de stad en langs de rivier de Taag. 

Highligts van de fietstocht zijn o.a. het imposante Praca de Comercio plein, de Restauradores pilaar en het indrukwekkende standbeeld op de Praça Marquês do Pombal.

Camper groepsreis winterzon Portugal & Spanje - kleurrijk Lissabon

Dag 14Lissabon

Je hebt de hele dag de tijd om op eigen gelegenheid Lissabon te ontdekken.

Stap op de historische Tram 28, dé bekende gele kabeltram. Zorg, dat je een plekje aan het raam bemachtigd, zodat je tijdens het ritje een goed uitzicht hebt op de bezienswaardigheden die aan de route liggen.

Tram 28 wringt zich tijdens de rit door nauwe straatjes en neemt je mee naar de populaire toeristische wijken van Lissabon, zoals Graca, Alfama en Baixa. Stap uit in één van de gezellige wijken, maak een wandeling door de steile smalle straatjes, geniet van een kop koffie op één van de terrasjes en stap weer op Tram 28 voor het vervolg van de route. De rit eindigt na een lange bochtige afdaling in de wijk Estrela.

Camper groepsreis winterzon Portugal & Spanje - tram 28 Lissabon

Dag 15Lissabon - Porto Covo (plm. 210 kilometer)

Bezoek Sines, dat van oorsprong een oud vissersdorpje is en dat sinds de komst van het toerisme en de industrie erg veranderd is. Sines is tegenwoordig een belangrijke industriële oliehaven en is van groot belang voor de Portugese economie.

Bovenop de heuvel vind je de ruïnes van een middeleeuws kasteel. De ontdekkingsreiziger Vasco da Gama, de zoon van de militaire gouverneur van Sines, zou hier geboren zijn.

Vasco da Gama was de leider van de eerste expeditie van Portugal naar India. Er is een museum en een standbeeld voor hem opgericht. Het museum is gevestigd in één van de torens van het kasteel.

Camper groepsreis winterzon Portugal & Spanje - Carvoeiro

dag 16Porto Covo

Porto Covo is een leuk vissersdorpje, dat na de verwoestende aardbeving van 1755 volledig herbouwd is. Het dorpje heeft hoofdzakelijk kleine witte huisjes.

Vlak voor de kust ligt het verlaten eiland Ilha do Pessegueiro. Het eiland is een inspiratiebron voor veel dichters en voor natuurfotografen. Op het eiland zijn overblijfselen aangetroffen van nederzettingen uit de 3de eeuw voor Christus, van de Romeinen en men spreekt zelfs over piraten die gedurende een aantal eeuwen het eiland als schuilplaats hebben gebruikt.

Tegenwoordig kan men nog een 17e -eeuws fort zien, dat samen met een ander fort in Porto Covo, aangelegd is om dit deel van de kust te verdedigden.

Camper groepsreis winterzon Portugal & Spanje - Porto Côvo - vissersdorpje

Dag 17Porto Covo

Bezoek het idyllische gele zandstrand Praia da Cerca Nova. Dit prachtige brede en rustige strand, ligt goed beschut tussen twee indrukwekkende kliffen. De kliffen beschermen de bezoekers en de zwemmers tegen de wind.

Geniet van het adembenemende uitzicht op de Atlantische Oceaan, terwijl je op blote voeten door het zeewater slentert.

Camper groepsreis winterzon Portugal & Spanje - Porto Côvo - gele zandstrand

Dag 18Porto Covo - Sagres (plm. 116 kilometer)

Bezoek het dorpje Vila Nova de Milfontes en maak een wandeling door dit kleurrijke dorpje. Het dorpje ligt aan de monding van de Mira rivier en is omgeven door spectaculaire zandstranden.

Maak een strandwandeling over één van de nabij gelegen zandstranden. Eén van de mooiste en rustige stranden is het zandstrand van Costa Vicentina. Dit strand is nog ongerept, je kunt er genieten van de rust, de ruimte en de prachtige natuur.

Camper groepsreis winterzon Portugal & Spanje - Costa Vincentina

Dag 19Sagres

Vijf kilometer ten westen van Sagres ligt Kaap Sint Vincent, de meest zuidwestelijke punt van het vasteland van Europa. De kaap bestaat uit witte grillige kliffen die tot 75 meter boven de zee uitsteken. De kliffen zijn een geliefde plek voor vogels. Hier leven o.a. de slechtvalk, de rotsduif en de havikarend.

Op de kaap staat een 28 meter hoge vuurtoren uit 1846, die een belangrijke rol speelt als baken aan de Atlantische kust. De lampen hebben een reikwijdte van plm. 60 kilometer en helpen de schepen om veilig te varen op deze drukke scheepvaartroute.

Camper groepsreis winterzon Portugal & Spanje - Sagres - 28 meter hoge vuurtoren

Dag 20Sagres

Bezoek het 15e-eeuwse bolwerkachtige fort, dat gebouwd is in opdracht van Infante D. Henrique. Neem een kijkje in het fort en de andere gebouwen, zoals de toren, de windmuur, de vroegere woningen en kwartieren en de oude parochiekerk van Nossa Senhora da Graça.

Eén van de meest interessante bezienswaardigheden is de enorme stenen windroos op de vloer, die een diameter van 43 meter heeft. Daarnaast vind je in het fort tijdelijke exposities, een multimediacentrum, winkels en een cafetaria.

Camper groepsreis winterzon Portugal & Spanje - strand bij Sagres

Dag 21Sagres - Lagos (plm. 33 kilometer)

Bezoek het kleine en rustige dorpje Burgau, dat heel idyllisch in een baai ligt. Geniet tijdens een wandeling over het prachtige brede strand van de zon en het uitzicht over de zee.

Eet een lekker hapje in één van de leuke restaurants die rond het centrale plein liggen.

Camper groepsreis winterzon Portugal & Spanje - Sagres - Burgau

Dag 22Lagos

Geniet van de indrukwekkende en kleurrijke rotsformaties bij Ponta da Piedade. De rotsen hebben bijzondere vormen en er zijn in de loop van de tijd grotten onstaan in de rotsen.

Maak een boottocht en vaar langs idyllische verlaten strandjes die gevormd zijn tussen de rotsen. Bekijk de spectaculaire grotten van binnenuit tijdens een boottocht.

Camper groepsreis winterzon Portugal & Spanje - indrukwekkende rotsformaties in de Algarve

Dag 23Lagos

Bezoek de gezellige stad Lagos, dat een rijke geschiedenis heeft. In deze regio wonen al heel lang mensen, die allemaal hun sporen hebben nagelaten, zoals de Kelten en de Romeinen.

In de middeleeuwen was Lagos een belangrijke handelsstad en vertrokken er diverse schepen die op ontdekkingsreis gingen. Doordat Lagos tegenover Afrika lag, werd Lagos het aankomst- en vertrekpunt voor de schepen. Er werd veel verhandeld, zoals ivoor, goud en zilver en Afrikaanse kust.

Eind 17e eeuw werd het merendeel van de stad verwoest door een aardbeving en een vloedgolf. Het duurde lang voordat Lagos herstelde en de welvaart keerde pas terug in de 19e eeuw door de visconservenindustrie en de handel.

Camper groepsreis winterzon Portugal & Spanje - Lagos

Dag 24Lagos

Door de verschillende weersinvloeden en erosie zijn aan de rotskust wonderlijke geel/oranje gekleurde rotsformaties gevormd. Geniet bij één van de vele uitzichtpunten van dit prachtige natuurfenomeen en het uitzicht op het azuurblauwe zeewater.

Maak een wandeling over smalle rotspaden naar het adembenemende Ponta da Piedade, waar je een prachtige verzameling vind van steile rotsformaties, grotten en pieken.

Camper groepsreis winterzon Portugal & Spanje - Lagos -Ponta da Piedade

Dag 25Lagos - Faro (plm. 100 kilometer)

Bezoek tijdens je reisdag de Benagil Caves, een indrukwekkend grottenstelstel en een prachtig kunstwerk van de natuur.

Maak een wandeling over het strand en geniet van het uitzicht over één van de vele sprookjesachtige baaien.

Camper groepsreis winterzon Portugal & Spanje - benagil grotten

Dag 26Faro

Samen met een lokale gids maak je een fietstocht door het kleine historische centrum en langs de jachthaven van Faro.

Daarna fiets je naar het prachtige natuurgebied de Ria Formosa, dat gevormd wordt door een labyrint van kanalen, eilandjes, uiterwaarden en zandbanken. In het gebied leven bijzondere vogelsoorten, zoals flamingo´s, kleine strandlopers en purperreigers. 

Drink na de fietstocht een drankje op de gezellige boulevard terwijl je geniet van de ondergaande zon.

Camper groepsreis winterzon Portugal & Spanje - Faro

Dag 27Faro

Maak op eigen gelegenheid een wandeling óf een fietstocht door het natuurpark Ria Formosa. Het natuurpark is totaal 60 km lang en het ligt tussen de stranden Praia do Garrão en Praia da Manta Rota.

Er leven diverse diersoorten in dit gebied. De westelijke bontgekleurde purperkoet, een vogelsoort, is het symbool van dit natuurpark.

Je kunt in het natuurpark een boottocht maken in een oude traditionele boot waar vroeger tonijn mee werd gevist.

Camper groepsreis winterzon Portugal & Spanje - Faro - natuurpark Ria Formosa

Dag 28Faro - Huelva (plm. 221 kilometer)

Maak een tussenstop in het vissersstadje Tavira, dat een rijke geschiedenis kent. De inwoners leven hier nog altijd van de visserij en de viszouterijen. Dwars door de stad stroomt de Rio Gilão rivier, die eindigt in de zee.

Vlak voor de kust ligt het idyllische eiland Ilha de Tavira waar je witte zandstranden vindt. Deze prachtige stranden zijn één van de populairste stranden in de Algarve. Je kunt het eiland bezoeken met de bus of met de boot.

Camper groepsreis winterzon Portugal & Spanje -Tavira

Dag 29Huelva

Bezoek het charmante stadje Huelva, dat aan de oevers van de Odiel rivier ligt. Maak een wandeling over het sfeervolle plein, langs karakteristieke gebouwen en geniet van de typische Spaanse huizen.

Het verhaal gaat, dat de beroemde ontdekkingsreiziger Christoffel Columbus vanuit Huelva een aantal van zijn ontdekkingsreizen plande. Ter nagedachtenis aan hem is een Columbus monument opgericht en je kunt de replica van zijn schip bekijken.

Camper groepsreis winterzon Portugal & Spanje - Columbus monument

Dag 30Huelva - Sevilla (plm. 112 kilometer)

Bezoek op je reisdag de bijzondere stad El Rocío, waar een typische wildwest sfeer hangt. Alle wegen zijn onverharde zandwegen. Je ziet cowboys op paarden rijden. Je kunt zelfs zittend op je paard een drankje of maaltijd nuttigen bij het lokale restaurant.

Middenin de stad staat de imposante witte kerk, de “Ermita de la Virgen del Rocío”, ter ere van de Maagd del Roció. Op Pinkstermaandag vind hier altijd de De El Rocío-bedevaart plaats ter ere van de Maagd del Roció. De bedevaart trekt altijd miljoenen bezoekers van heinde en ver.

Camper groepsreis winterzon Portugal & Spanje - El Rocío - Ermita de la Virgen del Rocío

Dag 31Sevilla

Het zonnige Sevilla is de hoofdstad van de veelzijdige regio Andalusië, dat het hele jaar een aangenaam klimaat heeft.

Jij gaat op de fiets kennismaken met de highlights van deze bruisende stad, zoals de prachtige gotische kathedraal, het San Telmo paleis en het prachtig aangelegde Parque Maria Luisa!

Maak na de fietstocht een wandeling door de sfeervolle Joodse Santa Cruz wijk.

Camper groepsreis winterzon Portugal & Spanje - Sevilla

Dag 32Sevilla – Gibraltar (plm. 306 kilometer)

Bezoek de imposante stad Cádiz voordat je doorreist naar Gibraltar. Cádiz ligt op een schiereiland in de Golf van Cádiz.

Maak een wandeling door het Parque Genovés. Deze prachtig aangelegde en goed onderhouden botanische tuin is aangelegd in de 19e eeuw. In het park vind je meer dan 100 soorten exotische bomen en struiken. Geniet van heerlijk geurende bloemen, de prachtig in vorm gesnoeide bomen en struiken, het uitzicht op de waterval en van een rustmomentje op één van de vele bankjes in het park.

Camper groepsreis winterzon Portugal & Spanje - Cádiz botanische tuinen

Dag 33Gibraltar

Je hebt een vrije dag en kunt op eigen gelegenheid een bezoek brengen aan de stad Gibraltar of lekker een dagje uitrusten op de camping.

Camper groepsreis winterzon Portugal & Spanje - Berber apen in Gibraltar

Dag 34Gibraltar

Je bezoekt samen met jouw reisgenoten de Rots van Gibraltar, het symbool van Gibraltar en de belangrijkste bezienswaardigheid van de stad. De kabelbaan brengt je in enkele minuten naar de top van de  426 meter hoge rots. Geniet van het adembenemende uitzicht bovenop de rots.

Je bezoekt de Berber apen kolonie die bovenop de rots leven. Deze kolonie is de enige kolonie wilde apen van Europa.

Camper groepsreis winterzon Portugal & Spanje - Rots van Gibraltar

Dag 35Gibraltar - Caminito del Rey (plm. 158 kilometer)

Maak een tussenstop in het pittoreske stadje Ronda, dat door de El Tago kloof in tweeën gesplitst is. De El Tago kloof is plm. 50 meter lang, 100 meter diep en is in de loop van de jaren uitgesleten door de Guadalevín rivier.

Er zijn drie spectaculaire bruggen over de El Tago kloof gebouwd: De Puente Romano, de Puente Viejo (de oude brug) en de meest beroemde, de Puente Nuevo (de nieuwe brug).

Ondanks de naam “de nieuwe brug” is de brug niet écht nieuw. Deze indrukwekkende brug is gebouwd in 1751 en heeft een hoogte van 120 meter. Er is 42 jaar gebouwd aan de brug. De brug verbind het oude en nieuwe centrum met elkaar.

Camper groepsreis winterzon Portugal & Spanje - Ronda indrukwekkende brug

Dag 36Caminito del Rey

In Caminito del Rey kun je een spectaculaire wandeling maken door een indrukwekkende kloof. Het smalle pad is begin 19e eeuw aangelegd en diende als toegangsweg voor medewerkers van het elektriciteitsproject. De medewerkers konden via het pad makkelijk onderhoud plegen en materialen aanvoeren.

In 1921 opende Koning Alfonso XIII het Gualdalhorce waterreservoir en kreeg het pad de naam “El Caminito del Rey” oftewel het Koningspad.

Het wandelpad door de kloof is slechts 2,9 kilometer, maar het hele rondje is 7,7 kilometer. De wandeling is afwisselend. Je loopt over brede bospaden, over smalle houten planken die aan de rotswand bevestigd zijn en je loopt diverse trappen op en af.

Camper groepsreis winterzon Portugal & Spanje - Caminito del Rey

Dag 37Caminito del Rey - Torre del Mar (plm. 143 kilometer)

Maak een wandeling in het adembenemende El Torcal de Antequera natuurpark. In het park tref je bijzondere grijsgekleurde kalksteenrotsformaties aan. De rotsformaties zijn méér dan 150 miljoen jaar geleden ontstaan onder invloed van erosie, wind en water.

In het gebied kun je veel fossielen vinden, omdat het hele gebied miljoenen jaren onder de zeespiegel heeft gelegen.

Camper groepsreis winterzon Portugal & Spanje - El Torcal de antequera Nationaal park

Dag 38Torre del Mar

Je hebt een vrije dag en kunt genieten van een dagje relaxen op het nabij gelegen strand. Maak een mooie strandwandeling, drink een drankje op één van de gezellige terrasjes op aan de boulevard.

Camper groepsreis winterzon Portugal & Spanje - uitzicht op stadion van Malaga

Dag 39Torre del Mar

Je gaat vandaag op avontuur door Malaga met onze lokale gids.

Samen met onze gids fiets je onder wuivende palmbomen door en fiets je door het historische centrum. Je fietst langs het imposante Moorse Alcazaba kasteel en het geboortehuis van Pablo Picasso.

In de loop van de middag kun je de centrale markt bezoeken óf een drankje drinken in de oudste bar van Malaga.

Camper agroepsreis winterzon Portugal & Spanje - Málaga - fountain

Dag 40Torre del Mar - Granada (plm. 149 kilometer)

Bezoek het Balkon van Europa, dat in het centrum van de stad Nerja ligt. Koning Alfonso de 12e  heeft actief bijgedragen aan de bekendheid van het Balkon van Europa. Ter ere van hem vind je aan het einde een levensechte standbeeld.

Het balkon was oorspronkelijk gebouwd als fort en moest de stad bescherming bieden tegen kapers. Tegenwoordig is het fort een promenade waar je kunt wandelen en dat als een soort balkon over de rotsten en het zeewater hangt. Vanaf het balkon heb je een schitterend uitzicht over de kust, de stranden en de zee.

Camper groepsreis winterzon Portugal & Spanje - Nerja - balkon van Europa

Dag 41Granada

Je gaat een fietstocht maken door het prachtige Granada. Je fietst door de gezellige Albayzin wijk,  waar je schitterende gebouwen ziet die gebouwd zijn in de tijd, dat de Moren hier regeerden.

Eén van de indrukwekkendste bezienswaardigheden in Granada is het wereldberoemde Alhambra. Het Alhambra diende ooit als een middeleeuws fort en paleis en is destijds gebouwd in opdracht van Moorse heersers. Het Alhambra heeft een enorme oppervlakte van 140.000 m2.

Deze reis wordt afgesloten met een gezellig tot-ziens-diner.

Camper groepsreis winterzon Portugal & Spanje - Granada

Dag 42Granada

De 40-daagse camper groepsreis winterzon Portugal & Spanje is helaas afgelopen. Met een rugzak vol herinneringen reis je op eigen tempo terug naar huis.

Camper groepsreis winterzon Portugal & Spanje - Granada flamenco show

Foto's
Kaart

Details
 • 42 dagen
 • Februari 2023
 • Reisbegeleiding
 • Campingovernachtingen
 • Excursies
 • Huisdieren toegestaan
 • Eigen camper/huurcamper

Vertrek & terugkeer locatie

Bragança – Granada

Aanwezig

Aankomst vanaf 15.00 uur

Prijs inclusief

 • 41 overnachtingen op camping
 • Rondleiding Porthuis + port proeverij;
 • Fado optreden
 • Boottocht Porto
 • Fietstocht Porto met gids
 • Fietstocht Lissabon met gids
 • Fietstocht Faro met gids
 • 1 x Barbecue (excl. drankjes)
 • Fietstocht Sevilla met gids
 • Bezoek Gibraltar incl. entree kabelbaan
 • Bezoek Berber apen kolonie
 • Flamenco show
 • Fietstocht Granada met gids
 • Diverse transfers
 • Diverse fietstochten ter plaatse
 • Diverse wandelingen ter plaatse
 • Welkomst- & tot-ziens-diner
 • Nederlands sprekende reisbegeleiding
 • Routeboek
 • Fooien

Prijs exclusief

 • Huurcamper (vraag vrijblijvende offerte aan)
 • Waarborgsom huurcamper
 • Brandstof
 • Eventuele kosten voor huisdieren
 • Parkeergelden
 • Persoonlijke uitgaven
 • Reis- & annuleringsverzekering
 • Bijdrage Garantiefonds GGTO € 7,50 p.p.
 • Reserveringskosten € 25,-
Wat kun je verwachten?
 • Rondleiding Porthuis + port proeverij
 • Fado optreden
 • Boottocht Porto
 • Fietstocht Porto met gids
 • Fietstocht Lissabon met gids
 • Fietstocht Faro met gids
 • 1 x Barbecue (excl. drankjes);
 • Fietstocht Sevilla met gids
 • Bezoek Gibraltar incl. entree kabelbaan
 • Bezoek Berber apen kolonie Gibraltar
 • Fietstocht Malaga met gids
 • Flamenco show
 • Fietstocht Granada met gids
Prijzen
Klik op jouw situatie voor de prijs
2 Personen
1 Persoon
2 Personen inclusief huurcamper
1 Persoon inclusief huurcamper
Extra volwassenen
Huisdier

vanaf 1.899,- p.p.

Prijs reispakket op basis van 2 personen met eigen camper.

vanaf 2.749,-

Prijs reispakket op basis van 1 persoon met eigen camper.

 

Op aanvraag

Op aanvraag

Op aanvraag

Prijs voor extra volwassenen.

195,-

Prijs per huisdier voor de gehele reis.