Kleinschalige camper groepsreis Canada "Best of the West" (2020)

Beoordeel dit item
(1 Stem)

Boek vóór 16 december 2019 en ontvang 5% korting op de reissom  
   
Aanvang reis: woensdag 1 juli 2020
Einde reis: dinsdag 28 juli 2020
   
Prijzen:
   
Prijs 1e & 2e persoon: vanaf € 6.829,- p.p.
Prijs alleenreizende/solo: vanaf € 11.119,- 
Prijs extra persoon: prijs op aanvraag
Prijs kind:  prijs op aanvraag
   

 

Kleinschalige camper groepsreis Canada "Best of the West" (2020)

Canada staat bekend om haar prachtige natuur en is een perfect land voor een mooie camper groepsreis. Rijd met uw huurcamper in uw eigen tempo door oneindige bossen, bezoek één van de vele gletsjers en maak een mooie wandeling in de bergen. Bezoek het Rocky Mountains National Park, Jasper National Park, Glacier National Park en Banff National Park.

Extra / aanvullende informatie:

Inclusief zéér uitgebreid reispakket.

 

 

Programma

Programma:
 • 1

  Amsterdam - Calgary

  37052186 m

  Wij ontvangen u vandaag op Schiphol waar wij gezamenlijk zullen inchecken voor ons camper avontuur naar Canada. Na een lange vlucht komt u aan op het vliegveld in Calgary, één van de grootste steden van West-Canada.

  U overnacht 3 nachten in een hotel in het centrum van Calgary.

   

 • 2

  Calgary

  7451990 m

  Calgary is de toegangspoort tot de prachtige nationale parken, de Rocky Mountains National Park, Banff National Park en Jasper National Park. De skyline van Calgary wordt gevormd door hoge wolkenkrabbers met op de achtergrond prachtige hoge bergen. Calgary wordt ook wel “Cowtown” genoemd, omdat het oude wildwest/cowboy karakter nog aanwezig en voelbaar is in deze mooie stad. Het symbool van de stad is een witte Cowboyhoed.

  Wij bieden u vandaag een welkomstontbijt aan en daarna kunt u deelnemen aan een gezamenlijke wandeling door het centrum van Calgary. ‘s Middags heeft u gelegenheid om zelf de stad te verkennen.

   

 • 3

  Calgary

  7451990 m

  Vandaag kunt u kennismaken met de wereldberoemde “Calgary Stampede”, het grootste rodeofestival van Canada. De “Calgary Stampede” duurt in totaal 10 dagen en in de hele stad voel je de “wild west sfeer”. Bezoek één van de vele rodeoshows, waar de beste rodeo-rijders tegen elkaar strijden. Wandel over de grote kermis, bezoek één van de tentoonstellingen, geniet van een hapje en drankje en luister naar de gezellige country muziek. Trek je spijkerbroek aan, zet een cowboyhoed op en geniet van dit bijzondere evenement.

  ’s Avonds gaan we gezamenlijk naar de avondvoorstelling en kun je van dichtbij verschillende races zien, zoals huifkar races en behendigheidswedstrijden met paarden. De avond wordt afgesloten met een groots vuurwerk.

 • 4

  Calgary - Banff National Park (plm. 127 kilometer)

  53479535 m

  U verlaat vandaag het hotel en haalt samen met de andere deelnemers uw huurcamper op bij het verhuurbedrijf. Na de uitleg over de camper vertrekt iedereen op eigen gelegenheid naar Banff National Park. Het rijden in de camper zal de eerste dag nog even wennen zijn, want het is hele andere ervaring dan rijden in de auto.

  Na anderhalf uur rijden komt u aan in Banff National Park, en prachtige bestemming met meren, bossen, besneeuwde bergen en veel wilde dieren. Banff National Park is één van de meest bezochte natuurgebieden van Canada.

  U overnacht twee nachten op een camping in de buurt van het knusse plaatsje Banff. In Banff treft u diverse restaurants en winkels aan.

   

 • 5

  Banff National Park

  62034468 m

  U kunt vandaag een rustdag nemen of op eigen gelegenheid kennis maken met het gezellige plaatsje Banff. Banff heeft een gezellig centrum met leuke winkeltjes, cafeetjes en restaurants.

  In de omgeving van Banff kunt u diverse wandelingen maken of neem de kabelbaan naar de

  Sulphur Mountain. Vanaf de berg heb je een prachtig weids uitzicht over het dal en 6 verschillende bergketens.

   

 • 6

  Banff National Park – Lake Louise (plm. 58 kilometer)

  54633257 m

  U verlaat het gezellige Banff en rijdt via een prachtige slingerweg naar Lake Louise. Het landschap van Banff National Park wordt gevormd door groene bossen, indrukwekkende watervallen, meren, gletsjers en diepe kloven. U kunt hier diverse dieren zien, zoals grizzlyberen, zwarte beren, maar ook herten, elanden en bevers.

  Onderweg kunt u vandaag een wandeling maken in de prachtige Johnston Canyon, een smalle kloof waarbij u langs de loop van de rivier wandelt. In de kloof treft u 2 prachtige watervallen aan.

  U overnacht twee nachten op een camping in de buurt van Lake Louise.

   

 • 7

  Lake Louise

  59281889 m

  Vandaag kunt u deelnemen aan een facultatieve excursie naar de wereldberoemde turquoise gekleurde meren Lake Louise, dat de bijnaam “Jewel of the Rockies” heeft en Lake Moraine. Vanaf de kade van Lake Louise kunt u genieten van het prachtige uitzicht op de Rocky Mountains.U kunt hier een wandeling langs een deel van het meer maken.

  In de loop van de dag kunt u ook nog Lake Moraine bezoeken. Op beide meren kunt u een kanotocht maken.

   

 • 8

  Lake Louise - Columbia Icefield - Jasper National Park  (plm. 132 kilometer)

  54633426 m

  U verlaat vandaag Banff National Park en reist verder naar het Jasper National Park. U rijdt over de beroemde Columbia Icelfield Parkway en om u heen ziet u torenhoge bergen, groene dennenbossen en onderweg treft u een aantal turquoise gekleurde bergmeren aan.

  Aan het einde van de dag bezoeken wij gezamenlijk met de gletserbus het Columbia Icefield, een grote gletsjer. De gletsjerbus, een heel bijzonder voertuig, rijdt ons middenop de gletsjer. Een mooie en hele bijzondere ervaring. Daarna volgt nog een bezoek aan de Columbia Skywalk, een hoefijzervormig glazen uitzichtpunt vanwaar wij een prachtig uitzicht hebben op de gletsjer en een prachtige uitgesleten kloof.

  U overnacht één nacht op een camping in de buurt van de Columbia Icefield Park.

   

 • 9

  Columbia Icefield - Jasper National Park - Jasper (plm. 105 kilometer)

  61005753 m

  Vandaag heeft u de hele dag de tijd om op eigen gelegenheid nader kennis te maken met Jasper National Park. Onderweg kunt u een aantal kleine wandelingen maken naar twee hele mooie en bijzondere watervallen en naar een mooie kloof, de Maligne Canyon. In de Maligne Canyon maakt u een wandeling door de smalle kloof, waarbij u diverse mooie uitzichtpunten aantreft op de Maligne-rivier en de omringende bergen.

  U overnacht één nacht op een camping in de buurt van het gezellige plaatsje Jasper.

   

 • 10

  Jasper - Blue River (plm. 212 kilometer)

  14455067 m

  U verlaat vandaag het gezellige plaatsje Jasper en reist door naar Blue River. Voordat u Jasper verlaat, kunt u nog met de kabelbaan naar de top van de Whistlers Mountain, vanwaar u een prachtig weids uitzicht heeft over het Jasper National Park.

  U overnacht één nacht op een camping in de buurt van Blue River.

 • 11

  Blue River - Kamploops (plm. 232 kilometer)

  41250370 m

  Vanochtend gaan we gezamenlijk op berensafari in Grizzly Bear Valley. We varen met een boot de échte Canadese wildernis in. Onderweg hebben we kans om grizzly beren, herten en andere wilde dieren van heel dichtbij te spotten. Vanuit de boot heeft u een prachtig uitzicht op de omringende bergen en de prachtige groene bossen.

  U overnacht op een camping in de buurt van Kamploops.

 • 12

  Kamploops - Whistler (plm. 299 kilometer)

  28938915 m

  U verlaat vandaag de camping in Kamloops en reist door het mondaine stadje Whistler.

  Het landschap verandert meerdere malen vandaag en u zult diverse landschappen zien, die u niet verwacht in Canada, zoals een woestijn landschap met cactussen en jeneverbessen.

  Bezoek onderweg de historische Hat Creek Ranch, een 19e-eeuwse handelspost voor goudzoekers. Wandel door dit goed onderhouden openluchtmuseum en geniet van een hapje en een drankje in de historische Roadhouse, een wegrestaurant gebouwd in 1861.

  U overnacht op een camping in de buurt van Whistler.

    

 • 13

  Whistler - Vancouver (plm. 231 kilometer)

  49352841 m

  In Whistler vindt u één van de grootste skigebieden van Canada. U kunt met een kabelbaan de Whistler Mountain bezoeken en naar de top van de Blackcomb Mountain gaan. In Whistler kunt u diverse korte en lange wandelingen maken, fietsen en winkelen.

  Onderweg kunt u een wandeling maken naar de “Train Wreck”, een bijzonder monument.. Dit monument tref je middenin een groen bos met hele hoge ceder- en dennenbomen. In 1956 is op deze locatie een trein ontspoord en een aantal oude goederentreinstellen konden niet geborgd worden en zijn in het bos achter gebleven. De treinstellen zijn door graffitikunstenaars prachtig bewerkt.

  U overnacht drie nachten op een camping in de buurt van Vancouver.

   

 • 14

  Vancouver

  1905930 l

  U kunt vandaag een rustdag nemen of op eigen gelegenheid naar de stad Vancouver gaan.

   

 • 15

  Vancouver

  37552663 m

  U kunt vanochtend deelnemen aan een gezamenlijke wandeling door Vancouver. De stad kent een aantal wijken, zoals Chinatown, Gastown en Granville Island. Elke wijk heeft zijn eigen unieke kenmerken en bezienswaardigheden. In Vancouver ligt alles op loopafstand, waardoor u in één dag een goede indruk kunt krijgen van deze mooie veelzijdige stad.

  In de loop van de middag kunt u op eigen gelegenheid een kijkje nemen in Stanley Park, een groot stadspark, dat compleet omringd is door water. U treft hier de lokale bevolking aan van Vancouver. Er zijn diverse fiets- en wandelenpaden. Vanaf de Seawall heeft u een prachtig uitzicht op de skyline van Vancouver, de groene bossen en de zee.

  Bezoek ook de Granville Public Market waar u de lokale bevolking aantreft en waar u lokale producten kunt kopen. Een andere mooie ervaring is de Vancouver Lookout. Vanaf het observatiedek op 168 meter hoogte heeft u een schitterend uitzicht op Vancouver en haar omgeving.

   

 • 16

  Vancouver - Campbell River (plm. 231 kilometer)

  19146547 m

  U verlaat vandaag het vaste land en steekt met de ferryboot over naar Vancouver Island, waar u nog de échte wildernis van Canada aantreft. Hier maakt u grote kans om orka’s, walvissen, bruine en zwarte beren te zien. Je kunt hier diverse facultatieve excursies maken waarbij je op zoek gaat naar wilde dieren.

  Op het eiland tref je hoge bergen, talloze meren en uitgestrekte bossen aan.

  U overnacht één nacht op een camping in de buurt van Campbell River.

   

 • 17

  Campbell River - Ucluelet (plm. 245 kilometer)

  66199729 m

  U kunt vanochtend deelnemen aan een facultatieve excursie, waarbij u onder begeleiding van een lokale gids op zoek gaat naar beren, dolfijnen en orka’s.

  In de loop van de middag reist u richting het Westen van Vancouver Island naar het kleine kustplaatsje Ucluelet, dat aan de Wild Pacific Ocean (stille oceaan) ligt. In dit deel van Vancouver Island treft u fjorden en een ruige kustlijn aan.

  U overnacht één nacht op een camping in de buurt van Ucluelet.

   

 • 18

  Ucluelet - Victoria (plm. 292 kilometer)

  41226286 m

  U verlaat Ucluelet en reist door naar de charmante stad Victoria, de hoofdstad van British Columbia. De stad doet erg Engels aan, doordat er rode dubbeldekkers rijden, er prachtige tuinen aangelegd zijn en veel huizen in de zogenaamde “Tudorstijl” gebouwd zijn.

  U overnacht drie nachten op een camping in de buurt van Victoria.

   

 • 19

  Victoria

  66338974 m

  U kunt vandaag een rustdag nemen of op eigen gelegenheid naar de stad Victoria gaan.

   

 • 20

  Victoria

  66186948 m

  U kunt vanochtend deelnemen aan een gezamenlijke excursie naar de stad Victoria. Wij maken een wandeling door “Old Town”, “Chinatown” en eindigen de wandeling in de “Inner Harbour”.

  Na de gezamenlijke wandeling heeft u de gelegenheid om zelf rond te kijken in de stad.

  Aan het einde van de middag gaan wij gezamenlijk naar de Butchart Gardens waar u kunt rondwandelen door prachtig aangelegde tuinen. U krijgt bij aankomst een typische afternoon tea aangeboden en u kunt genieten van hartig en zoet belegde broodjes, overheerlijke scones, cake en divers zoetigheden.

   

 • 21

  Victoria - Hope (plm. 262 kilometer)

  3591117 m

  U verlaat Victoria en Vancouver Island. De ferryboot brengt u weer terug naar het vaste land.

  Onderweg komt u Harrison Hot Springs tegen, waar u kunt genieten van een ontspannen bad in één van de vele heetwaterbronnen.

  In het Coquihalla Canyon Provincial Park kunt u een korte wandeling maken in een uitgesleten kloof. In 1914 is er een treinspoor dwars door de bergen en de kloof aangelegd. Je kunt hier een mooie wandeling maken door de tunnels en langs de kloof.

  U overnacht één nacht op een camping in de buurt van Hope.

   

 • 22

  Hope - Manning Provincial Park - Kelowna (plm. 299 kilometer)

  31730389 m

  Vandaag rijdt u met uw camper dwars door het Manning Provincial Park. In dit prak treft u diverse mooie uitzichtpunten aan en u kunt hier korte wandelingen maken.

  In de loop van de dag komt u aan in de wijnstad Penticton, de plaats in Canada met het beste klimaat. De stad ligt tussen twee meren en wordt omringd door een prachtige berglandschap. De mooiste stranden vindt u bij Okanagan Lake. Penticton is bekend om zijn wijnen, die u op diverse plaatsen kunt proeven en kopen.

  Kelowna ligt in een glooiend landschap met wijngaarden en fruitbomen en heeft een mediterrane uitstraling. U overnacht op een camping in de buurt van Kelowna.

  U overnacht één nacht op een camping in de buurt van Kelowna.

   

 • 23

  Kelowna - Revelstoke (plm. 197 kilometer)

  66199729 m

  Mist u Nederland heel erg, stop dan in de het plaatsje Sicamous. Hiert treft u de Dutchmen Dairy aan, een boerderij opgebouwd door geëmigreerde Nederlanders. De Dairy staat bekend om haar ambachtelijk ijs wat zij in heel veel smaken verkopen. Daarnaast kunt u in het winkeltje typsiche Nederlandse producten kopen, zoals drop, speculaas, stroopwafels, ontbijtkoek, beschuit, sprits, appelmoes, enz.

  Voordat u doorreist naar Revelstoke National Park kunt u nog een authentiek 19-eeuws spookstadje bezoeken. In dit unieke openlucht museum treft u goed onderhouden oude huizen en gebouwen aan, zoals een café, een timmerfabriek, een smid en daarnaast treft u een auto- en treinmuseum aan. 

  U overnacht twee nachten op een camping in de buurt van Revelstoke National Park.

 • 24

  Revelstoke

  41226286 m

  U kunt vandaag een rustdag nemen of op eigen gelegenheid de omgeving van Revelstoke bekijken.

  U kunt het Railway Museum bezoeken, waar u meer leert over de geschiedenis van de Canada’s spoorwegen. In het museum staan binnen een aantal gerestaureerde stoomlocomotieven die je mag bekijken.

  Wilt u liever genieten van de natuur, maak dan een mooie wandeling in het nabijgelegen Revelstoke National Park. Dit park heeft een diverse natuur, zoals bergen, een regenwoud,

  groene weiden, prachtige dalen. In het hele park treft u mooie uitzichtpunten aan. In het park zijn verschillende wandelroutes, zodat u de natuur van dichtbij kunt beleven.

 • 25

  Revelstoke - Yoho National Park (plm. 172 kilometer)

  66338974 m

  U reist vandaag met uw camper dwars door het Revelstoke National Park en het Glacier National Park.

  Glacier National Park wordt door de lokale bevolking liefkozend schitterende bergen genoemd. Het park is gigantisch groot en beslaat wel duizenden vierkante kilometers uniek natuurgebied. Er zijn diverse watervallen, zoals de Weeping Wall en de Bird Woman en indrukwekkende gletsjers.

  U overnacht één nacht op een camping in de buurt van Yoho National Park.

 • 26

  Yoho National Park - Calgary (plm. 263 kilometer)

  66186948 m

  U reist vandaag met uw camper door het Yoho National Park, het u bekende Banff National Park en aan het einde van de dag komt u aan op de camping in de buurt van Calgary.

  Als u vandaag geluk heeft, dan kunt u onderweg één van de beroemde Canadese kilometerslange goederentreinen spotten. Eén van de leukste uitzichtpunten om lange treinen te spotten zijn de “Upper & Lower Spiral Tunnels”. Je ziet de locatief de tunnel uitkomen, een deel van de trein de tunnel in rijden, terwijl de laatste treinwagons de tunnel nog niet eens ingereden zijn. Een bijzonder en mooi schouwspel.

  U overnacht één nacht op een camping in de buurt van Calgary .

 • 27

  Calgary

  3591117 m

  U levert vanochtend de camper in bij het verhuurbedrijf en daarmee komt een einde aan de camper groepsreis Canada. U kunt terugkijken op een hele bijzondere en mooie camperreis in Canada.

  Onze taxibus brengt u en uw reisgenoten in de loop van de middag naar het vliegveld van Calgary, vanwaar het vliegtuig terug naar Amsterdam vertrekt.

   

 • 28

  Calgary

  31730389 m

  U komt in de loop van de ochtend aan op het vliegveld in Amsterdam. U heeft de gelegenheid om afscheid te nemen van uw reisgenoten, waarna u met een koffer vol herinneringen huiswaarts keert.

 

Inclusief

Inclusief:


Inclusief:

 • Nederlandse reisbegeleiding (uw reisbegeleiders Christiaan & Maletha);
 • Vliegticket Amsterdam – Calgary (retourticket) incl. ticketfee, luchthaven-belasting, allle maaltijden aan boord van het vliegtuig incl. consumpties, 1 stuk ruimbagage & 1 stuk handbagage p.p.;
 • Transfer luchthaven Calgary – hotel Calgary;
 • 3 hotelovernachtingen in Calgary in een 2-persoonskamer o.b.v. logies;
 • Welkomstontbijt op dag 2;
 • Excursie: stadsbezoek aan Calgary incl. begeleide wandeling;
 • Excursie: bezoek aan de Calgary Stampede (incl. entree);
 • Transfer: hotel – Calgary Stampede (retour);
 • Excursie: avondvoorstelling Calgary Stampede;
 • Transfer: hotel – Calgary Stampede (retour);
 • Transfer: hotel – verhuurbedrijf Calgary;
 • 24 dagen huurcamper C-Medium van Fraserway inclusief: ongelimiteerde kilometers, preperation fee, personal kit, zeer uitgebreide inventaris, CDR, extra bestuurder, onbeperkt generator gebruik, informatiepakket incl. kaarten & brochures, 24-uur pechhulp service, vervangend vervoer, koffer opbergservice tijdens uw rondreis en lokale belastingen;
 • 23 overnachtingen op een camping voor 2 personen;
 • Excursie: Columbia Icefield & Skywalk;
 • Excursie: grizzlyberen safari;
 • Excursie: stadsbezoek aan Vancouver incl. begeleide wandeling;
 • Transfer: camping - centrum Vancouver (retour);
 • Ferry overtocht Vancouver – Nanaimo (incl. 2 personen en huurcamper);
 • Excursie: stadsbezoek aan Victoria incl. begeleide wandeling;
 • Transfer: camping – centrum Victoria (retour);
 • Excursie: Butchart gardens (incl. entree) + afternoon tea (luxe lunch incl. thee/koffie);
 • Transfer: centrum Victoria - Butchart gardens;
 • Transfer: Butchart gardens - camping;
 • Ferry overtocht Swartz Bay - Tsawwassen (incl. 2 personen en huurcamper);
 • Transfer verhuurbedrijf - luchthaven in Calgary;
 • Kennismakingsdag in Nederland (incl. lunch);
 • Reisgids Canada;
 • Wegenkaart van Canada;
 • Routeboek Cosse Camper Adventure (incl. route, tips & bezienswaardigheden);
 • Fooien;

 

Exclusief: 

 • Waarborgsom huurcamper á CAD 750,- (plm. € 495,-) - ter plaatse betalen bij het verhuurbedrijf;
 • eTA-aanvraag (elektronische reismachtiging/visum voor Canda) – plm. € 4,88 p.p.;
 • Brandstof;
 • Tolgelden;
 • Parkeergelden;
 • Nationale Parken Pas á CAD 136,40 (plm. € 95,-);
 • Verzekeringen (reis-, annulering- en/of afkoop eigen risico camperhuur verzekering);
 • Persoonlijke uitgaven voor onder meer maaltijden, facultatieve en individuele bezienswaardigheden (o.a. entreegelden voor excursies, bezienswaardigheden, musea, enz.);
 • Munten voor douches, wasautomaten en sani-stations;
 • Bijdrage Garantiefonds GGTO á € 30,- per boeking (2 x € 15,- i.v.m. totale reissom > € 10.000,-);
 • Reserveringskosten á € 15,- per boeking;

 

 

Data

Data:

Data 

Boek vóór 16 december 2019 en ontvang 5% korting op de reissom

Aanvang reis: woensdag 1 juli 2020
Einde reis: dinsdag 28 juli 2020

Prijzen

Prijs 1e & 2e persoon: vanaf € 6.829,- p.p.
Prijs alleenreizende / solo: vanaf € 11.119,-
Prijs extra volwassene: prijs op aanvraag

Extra / aanvullende informatie:

Inclusief zéér uitgebreid reispakket.

Minimaal 4 campers, maximaal 10 campers en onder voorbehoud van voldoende deelname.

Verlenging mogelijk: informeer naar de mogelijkheden.

 

 

 

Highlights

Highlights:
 • Calgary;
 • Banff National Park;
 • Jasper National Park;
 • Wells Gray Provincial Park;
 • Capilano Suspension Bridge;
 • Vancouver;
 • Vancouver Island;
 • Grizzley safari;
 • Victoria;
 • Harrison Hot Springs;
 • Penticton;
 • Revelstoke National Park;
 • Glacier National Park;

Foto's

Foto's:

Bekijk hier de foto's van deze reis. Klik op een foto om deze uit te vergroten.

Onze contactgegevens:

Cosse Camper Adventure
Drentse Mondenweg 21
7831 JA Nieuw-Weerdinge
Nederland
Telefoon: +31 (0)6-51609306
Klik hier voor email

Vindt ons op de kaart

Onze openingstijden:

Maandag 09.00 - 18.00 uur
Dinsdag 09.00 - 18.00 uur
Woensdag 09.00 - 18.00 uur
Donderdag 09.00 - 18.00 uur
Vrijdag 09.00 - 18.00 uur
Zaterdag 10.00 - 17.00 uur
Zondag gesloten