Kleinschalige camper groepsreis Italië (2020)

Beoordeel dit item
(0 stemmen)


Boek vóór 16 december 2019 en ontvang 5% korting op de reissom
Datum: 
Aanvang reis: zondag 31 mei 2020
Einde reis zondag 21 juni 2020
Prijzen:
Prijs 1e & 2e persoon: vanaf € 1.749,- p.p.
Prijs alleenreizende / solo: vanaf € 2.479,- 
Prijs extra volwassene: prijs op aanvraag
 
Deelname met een huurcamper (incl. 4 weken camperhuur)

prijs 1e & 2e persoon:

vanaf € 3.459,- p.p.
 

Kleinschalige camper groepsreis Italië (2020)

U maakt tijdens deze 22-daagse camper groepsreis kennis met bella Italië. U bezoekt de Cinque Terre met haar vijf geïsoleerde dorpjes, die prachtig gelegen zijn tussen de bergen aan de kust. U bezoekt o.a. de oude sfeervolle steden: Lucca, Florence, Sienna, Rome en Pisa. U reist met uw camper door het prachtige Toscaanse landschap met haar glooiende en kleurrijke heuvels vol met cipressen. In Rome bezoekt u o.a. het Colosseum, het forum, het Vaticaan en vele andere bekende bezienswaardigheden.

22-daagse camper groepsreis Italië

Oude steden, de heerlijke wijn en het Italiaanse eten zorgen ervoor, dat u een unieke campervakantie heeft. Deze reis biedt u een mooie combinatie van natuur, cultuur en ontspanning. Geniet van een echt Italiaans ijsje, een heerlijke vers gemaakte pizza of lasagne, een Italiaans wijntje of een kop cappuccino op een kleine Piazza.

Programma

Programma:
 • 1

  Deiva Marina 

  101474205 xl
   
  U bent vanaf 15.00 uur van harte welkom op de camping in Deiva Marina. U wordt opgevangen door één van de medewerkers van Cosse Camper Adventure.

  ’s Avonds gaat u genieten van een heerlijk welkomstdiner bij écht Italiaans restaurant. Tijdens het diner kunt u nader kennismaken met de andere deelnemers van deze reis.

  U verblijft 3 nachten op een camping in Deiva Marina.

   

 • 2

  Deiva Marina

  14770987 xl

  Wij reizen vandaag gezamenlijk met de trein naar de Cinque Terre. ’s Ochtends kunt u deelnemen aaneen gezamelijke wandeling over de Via dell A'more. Het pad slingert prachtig hoog boven de azuurblauwe Ligurische zee. Onderweg hebt u een schitterend uitzicht op de zee en de met olijf- en citroenboomgaarden begroeide heuvels.

  ’s Middags kunt u deelnemen aan een facultatieve boottocht langs de dorpjes van de Cinque Terre. Vanaf het land is de Cinque Terre al spectaculair, maar vanaf zee kunt u pas écht goed zien hoe de dorpjes tegen de rotswand zijn gebouwd.

   

 • 3

  Deiva Marina (rustdag)

  39636226 xl

  U heeft vandaag een rustdag.

  De sportieve wandelaars kunnen vandaag deelnemen aan een facultatieve wandeling van Vernazza naar Monterosso. Het wandelpad is steil, op bepaalde punten erg smal en u moet heel veel trappen beklimmen. De wandeling is absoluut de moeite waard, omdat u onderweg getrakteerd wordt op prachtige uitzichten op de zee en op de wijn- en olijfgaarden.

   

 • 4

  Deiva Marina - Lucca - (plm. 125 kilometer)

  21919663 xl

  U verlaat de Cinque Terre en reist op uw eigen tempo naar de ommuurde stad Lucca.

  U kunt op eigen gelegenheid een bezoek brengen aan één van de marmergroeven van Carrara. Carrara is wereldberoemd om zijn prachtige witte marmer. Carrara heeft ongeveer 300 marmergroeven die stammen uit de tijd van de Romeinen. Michelangelo heeft zijn beroemde “David” gehouwen uit dit marmer.

  U verblijft 3 nachten op een camperplaats in Lucca.

   

 • 5

  Lucca (rustdag)

  50129508 xl

  U heeft vandaag een rustdag.

   

 • 6

  Lucca

  94506435 xl

  U kunt ’s ochtends deelnemen aan een rondleiding met een lokale gids door de Middeleeuwse stad Lucca. De binnenstad van Lucca, gevormd door allemaal nauwe straatjes, wordt omringd door een zware muur van rode baksteen. Daardoor heeft Lucca zijn speciale karakter behouden, omdat alle moderne invloeden buitengesloten worden.

  U kunt s’ middags op eigen gelegenheid wandelend of op de fiets Lucca en haar omgeving gaan verkennen.

   
 • 7

  Lucca - Florence (plm. 81 kilometer)

  57528713 xl

  U reist vandaag op eigen tempo naar de volgende bestemming, de prachtige stad Florence (Firenze).

  U kunt vandaag een bezoek brengen aan het kuuroord Montecatine Therme. Er zijn prachtig aangelegde tuinen en er staan mooie stijlvolle gebouwen in dit kuuroord. 

  U verblijft 3 nachten op een bosrijke terrassencamping in de buurt van Florence.

   

 • 8

  Florence (rustdag)

  32716345 xl

   U heeft vandaag een rustdag.

   

 • 9

  Florence

  93153026 xl

  Vandaag gaan wij met een lokale stadsgids de stad Florence bekijken. Florence staat o.a. bekend om haar indrukwekkende kathedraal en de Ponte Vecchio, de “Oude Brug”. Hier wordt al sinds de 14e eeuw handel gedreven. Tegenwoordig worden er nieuwe en antieke sieraden verkocht in de winkels die op de brug gebouwd zijn.

  ’s middags kunt u de stad op eigen gelegenheid verder verkennen. Breng een bezoek aan één van de vele musea of prachtige gebouwen, pak een terrasje of ga winkelen.

   

 • 10

  Florence - Siena (plm. 80 kilometer)

  38419307 xl

  U verlaat de stad Florence en gaat het binnenland van Toscane verkennen. U rijdt vandaag door de bekende wijnstreek, de Chianti. De Chianti staat bekend om haar rode wijn, die veelal in traditionele mandflessen wordt verkocht. U heeft alle tijd om een kijkje te nemen bij één van de wijnboeren van deze streek.

  Bezoek ook het mooie middeleeuwse stadje San Gimignaono, met zijn 13 torens, die u van veraf al kunt zien.

  U verblijft 2 nachten op een camping in de buurt van Siena.

   

 • 11

  Siena

  47060558 xl

  Wij brengen vandaag een gezamenlijk bezoek aan de stad Siena. Een lokale stadsgids zal ons de mooiste plekken van Siena laten zien, o.a. de Kathedraal en de Piazza del Campo, bekend om de paardenrace die twee keer per jaar gehouden wordt.

  In de loop van de middag kunt u op eigen gelegenheid of met een klein groepje de stad verder gaan verkennen.

   

 • 12

  Siena - Rome (plm. 250 kilometer)

  Begeleide camperreis Italie dag 14 het tufsteen dorp Pitigliano

  U reist verder naar het zuiden en komt onderweg langs het dorpje Pitigliano. Een dorpje dat spectaculair op een plateau ligt boven de rotswanden. In de rotswanden, die bestaan uit tufsteen, zijn heel veel grotten uitgehakt. De grotten hebben jarenlang gediend als opslag voor wijn en olijfolie. Aan het einde van de dag komt u aan op onze camping in Rome, waar u 5 nachten zult verblijven.

 • 13

  Rome (rustdag)

  37698276 xl

  U heeft vandaag een rustdag.

   
 • 14

  Rome

  60081221 xl

  Rome is een imposante stad, gebouwd door de Romeinen. Vandaag gaat u tijdens een begeleide wandeling kennismaken met het “oude Rome”. Wij bezoeken vandaag o.l.v. een lokale stadsgids het Collosseum, het forum en het Capitol.

  Na de rondleiding kunt u de stad op eigen gelegenheid verder te verkennen.

   

 • 15

  Rome

  33479685 xl

  U heeft vandaag een rustdag.

   

 • 16

  Rome

  33648513 xl

  Als u aan Rome denkt, dan denkt u vast ook aan de Paus en aan het Vaticaan. Vandaag bezoeken wij het Vaticaan, de Sixtijnse Kapel, het Vaticaan museum en het Sint Pieter plein. Een bezoek brengen aan het Vaticaan is een hele bijzondere ervaring.

  Na de rondleiding kunt u de stad op eigen gelegenheid verder te verkennen.

   

 • 17

  Rome - Saturnia (plm. 162 kilometer)

  50845082 xl

  U verlaat de oude Romeinse stad Rome en reist via een mooie toeristische route richting het noorden van Toscane.

  Het is tijd om te ontspannen en waar kan dat beter dan in Saturnia? Laat u aangenaam verrassen door dit natuurwonder en neem ook een ontspannen bad in één van de kommen met warm zwavelhoudend water. Een echte aanrader die u beslist niet mag missen!

  U verblijft 2 nachten op een camperplaats in de buurt van Saturnia.

   

 • 18

  Saturnia (rustdag)

  83232569 xl

  Vandaag heeft u een rustdag. U kunt zich vandaag laten vertroetelen in het kuuroord van Saturnia. Neem een ontspannen massage of één van de vele kuurbehandelingen of neem een heerlijk warm bad in het zwavelhoudende water.

   

 • 19

  Saturnia - Volterra (plm. 189 kilometer)

  60964275 xl

  Voordat u vandaag vertrekt uit Saturnia kunt u nog één keer een ontspannen bad in de warm water baden nemen en genieten van het prachtige uitzicht op het glooiende Toscaanse landschap. 

  U reist vandaag langs de kust naar de volgende bestemming, de stad Volterra. Breng onderweg een bezoek aan het prachtige plaatsje Orbetello, dat tussen twee getijdenlagunes ligt. U rijdt een prachtige route langs de Ligurische zee en onderweg ziet u de eilandjes van de Toscaanse archipel voor de kust liggen.

  U verblijft 1 nacht op een camping in de buurt van Volterra.

   

 • 20

  Volterra - Pisa (plm. 80 kilometer)

  24481129 xl

  U kunt vanochtend deelnemen aan een wandeling met een lokle gids in het hooggelegen stadje Volterra, dat op een plateau gebouwd is. Volterra is een oud stadje met nauwe straatjes en een rijke geschiedenis. Volterra is gebruikt als filmlocatie voor de “Twilight” films, over de onmogelijke liefde van vampier Edward en zijn Bella. Vanaf de stadsmuur kunt u genieten van het panoramische uitzicht op het typische Toscaanse landschap.

  In de loop van de middag verlaat u Volterra en vervolgt u uw route naar Pisa.

   

 • 21

  Pisa 

  36649390 xl

  U brengt vanochtend samen met de andere deelnemers een bezoek aan de Campo dei Miracoli in Pisa. Hier bevinden zich de scheven toren en nog enkele andere schitterende religieuze witte gebouwen. Wij beklimmen de scheve toren waarvan u een schiterend uitzicht heeft over de omgeving van Pisa. 

  's Middags kunt u op eigen gelegenheid de stad Pisa verkennen.

  ’s Avonds nemen wij afscheid van elkaar tijdens het tot ziens diner.

   

 • 22

  Pisa - einde reis

  24447584 xl

  Aan de rondreis door Italië is helaas een einde gekomen. Iedere deelnemer gaat op eigen gelegenheid naar huis.

 

Inclusief

Inclusief:

Inclusief:

 • Nederlandse reisbegeleiding (uw reisbegeleiders Christiaan & Maletha);
 • 21 overnachtingen op een camping incl. 2 personen en stroom;
 • Welkomstdiner incl. 2 consumpties p.p.;
 • Excursie naar de Cinque Terre inclusief gezamelijk wandeling over de Via dell A'more (incl. entree);
 • 2 dagen entree Cinque Terre;
 • 2 dagen treinretour Deiva Marina – Cinque Terre;
 • Excursie naar de stad Lucca incl. wandeling met lokale stadsgids;
 • Dagexcursie naar de stad Florence incl. wandeling met een lokale stadsgids;
 • Transfer camping – Florence (retour);
 • Dagexcursie naar de stad Siena met een lokale stadsgids;
 • Transfer camping – Siena (retour);
 • Dagexcursie naar de stad Rome (o.a. Collosseum & Forum) incl. wandeling met een lokale stadsgids;
 • Transfer camping – Rome (retour);
 • Dagexcursie naar de stad Rome (o.a. Vaticaan en Sixtijnse kapel) incl. wandeling met een lokale stadsgids;
 • Transfer camping – Rome (retour);
 • Excursie naar de warm waterbronnen van Saturnia incl. vervoer;
 • Excursie naar de stad Volterra incl. wandeling met lokale stadsgids;
 • Excursie naar de scheve toren in Pisa (excl. entree);
 • Excursie: kookcursus o.l.v. een Italiaanse chef;
 • Tot-ziens-diner incl. 2 consumpties p.p.;
 • Routeboek Cosse Camper Adventure (incl. route & bezienswaardigheden);
 • Fooien;

 

Exclusief:

 • Camper (vraag vrijblijvend een offerte aan voor deelname aan deze reis met een huurcamper);
 • Brandstof;
 • Tolgelden;
 • Parkeergelden;
 • Verzekeringen;
 • Persoonlijke uitgaven voor onder meer maaltijden, facultatieve en individuele bezienswaardigheden (o.a. entreegelden voor musea, enz.);
 • Extra tafeldranken bij gezamenlijke maaltijden;
 • Eventuele kosten voor huisdieren (prijs op aanvraag);
 • Munten voor douches, wasautomaten en sani-stations;
 • Eventuele kosten voor huisdieren;Bijdrage Garantiefonds GGTO á € 15,- per boeking;
 • Reserveringskosten á € 15,- per boeking;

 

Data

Data:

Data

Boek vóór 16 december 2019 en ontvang 5% korting op de reissom

Aanvang reis: zondag 31 mei 2020
Einde reis: zondag 21 juni 2020

Prijzen

Prijs 1e & 2e persoon: vanaf € 1.749,- p.p. 
Prijs alleenreizende / solo : vanaf € 2.479,- p.p.
Prijs extra volwassene: prijs op aanvraag

Prijs deelname met huurcamper 1e & 2e persoon: vanaf € 3.459,- p.p.

 

Extra / aanvullende informatie:

Minimaal 4 equipes, maximaal 10 equipes en onder voorbehoud van voldoende deelname.

Verlenging mogelijk: informeer naar de mogelijkheden.

 

 

Highlights

Highlights:
 • Cinque Terre;
 • boottocht t langs de dorpjes van de Cinque Terre;
 • wandeling van Vernazza naar Monterossa;
 • Lucca;
 • Florence;
 • Rome;
 • Vaticaan;
 • warm waterbronnen Saturnia;
 • Volterra;
 • Pisa - scheve toren;

Foto's

Foto's:

Bekijk hier de foto's van deze reis. Klik op een foto om deze uit te vergroten.

Referenties

Referenties:
 

Onze contactgegevens:

Cosse Camper Adventure
Drentse Mondenweg 21
7831 JA Nieuw-Weerdinge
Nederland
Telefoon: +31 (0)6-51609306
Klik hier voor email

Vindt ons op de kaart

Onze openingstijden:

Maandag 09.00 - 18.00 uur
Dinsdag 09.00 - 18.00 uur
Woensdag 09.00 - 18.00 uur
Donderdag 09.00 - 18.00 uur
Vrijdag 09.00 - 18.00 uur
Zaterdag 10.00 - 17.00 uur
Zondag gesloten