Kleinschalige camper groepsreis Kroatië (2020)

Beoordeel dit item
(0 stemmen)

 


Boek vóór 16 december 2019 en ontvang 5% korting op de reissom  
   
Datum:   
   
Aanvang reis: zondag 30 augustus 2020
Einde reis zondag 20 september 2020
   
Prijzen:
   
Prijs 1e & 2e persoon:  vanaf € 1.425,- p.p.
Prijs alleenreizende / solo: vanaf € 2.085,-
Prijs extra volwassene: € prijs op aanvraag
   
Deelname met een huurcamper (incl. 4 weken camperhuur)

prijs 1e & 2e persoon:

 vanaf € 2.629,- p.p.

 

Kleinschalige camper groepsreis Kroatië (2020)

Een avontuurlijke camperreis door een land met een prachtige unieke en gevarieerde natuur. De Nationale Parken met hun ontelbare watervallen en meren. De pittoreske havensteden met hun pleintjes. De zee met het kiezelstrand. Resten van oude Romeinse nederzettingen. Het azuurblauwe water van de Adriatische zee waarin zich ontelbare eilanden bevinden. Wandelingen, boottochten, steden, genoeg om op te noemen. Laat u verrassen door dit unieke land!

Programma

Programma:
 • 1

  Plitvice meren

  Dag 8

  U rijdt via een prachtige route door Zuid-Slovenië naar Kroatië naar de camping die zich vlakbij de Plitvice meren bevindt. U passeert de grens met Kroatië en u krijgt een goede indruk van de verschillende landschappen.

  U bent vanaf 15.00 uur van harte welkom op de camping in de buurt van de Plitvice meren. U wordt opgevangen door één van de medewerkers van Cosse Camper Adventure.

  ’s Avonds gaat u samen met de andere deelnemers genieten van een heerlijke Kroatische maaltijd. Tijdens het welkomstdiner kunt u nader kennismaken met de andere deelnemers van de Kroatië reis.

 • 2

  Plitvice meren

  Dag 9

  Na de lange rijdag van gisteren is het tijd om een dagje te relaxen. U kunt vandaag op eigen gelegenheid de omgeving van de camping verkennen of tijd nemen om een boek te lezen.

 • 3

  Plitvice meren – (plm. 38 kilometer)

  Dag 10

  Wij brengen vandaag een gezamenlijk bezoek aan de Meren van Plitvice, het grootste en oudste Nationaal Park van Kroatië. De meren zijn bekend om hun watervallen en de zestien meren die allemaal op verschillende hoogtes liggen en van een oogverblindende schoonheid zijn.

  Wij gaan op eigen tempo een route lopen. Wij lopen stoom opwaarts en u moet daarbij trappen lopen. Wij houden onze lunchpauze op een prachtige open plek in het bos met prachtig uitzicht op de bergen, het bos en het meer. Na de lunchpauze steken we met een boot het grootse meer over, waarna u de keuze hebt om de route in te korten. Degene die nog niet terug willen, kunnen verder met ons mee wandelen.

 • 4

  Plitvice meren - (plm. 38 kilometer)

  Dag 11

  Vandaag hebt u nog een extra dag bij de Meren van Plitvice. U kunt vandaag op uw eigen tempo nog een dag genieten van al het moois, dat dit natuurgebied u te bieden heeft. U kunt natuurlijk nog een route gaan lopen of heerlijk op een bankje gaan zitten genieten van de watervallen en het uitzicht op de mooie turquoise blauwe meren.

 • 5

  Plitvice meren – Split (plm. 204 kilometer)

  Dag 12

  U rijdt vandaag via het ruige binnenland en over hoge bergplateaus naar onze camping aan de Adriatische Zee.

  U kunt onderweg een bezoek brengen aan de Kninvestiging of de Romeinse ruïnes van Salona.

 • 6

  Split

  Dag 13
  Onze camping ligt aan de azuurblauwe Adriatische Zee. Vandaag heeft u de gelegenheid om een dagje aan het strand uit te rusten van de indrukwekkende reis door Kroatië. Liefhebbers kunnen vandaag voor het eerst een duikje nemen in de zee, u kunt hier snorkelen, vissen of op een strandstoel relaxen en genieten van de zon.
   
 • 7

  Split

  Dag 14

  De oude stad Split is ontstaan in en rond één van de grootste en best bewaarde paleizen uit de Romeinse tijd. Tijdens onze twee uur durende rondleiding gaan we gezamenlijk met een lokale stadsgids de stad verkennen. We brengen een bezoek aan de oude stad, het Paleis van Diocletianus en het beschermde natuurgebied Marjan, vanwaar u een prachtig uitzicht heeft over de stad.

  ’s Middags heeft u vrij om de overige bezienswaardigheden van de stad te bekijken of om lekker op een terrasje te zitten en te genieten van een koud drankje of een heerlijke Kroatische lunch.
   
 • 8

  Split – National Park Krka (plm. 92 kilometer)

  Dag 15

  Vandaag hebt u een korte rij dag. U rijdt via de kustweg naar de volgende bestemming, het Nationaal Park Krka.

  U kunt onderweg, op eigen gelegenheid, een bezoek brengen aan Trogir of Šibenik. Trogir met zijn historisch stadscentrum met smalle straten, oude stenen huizen, monumenten en kleine pleintjes.
  Šibenik met zijn prachtig gerestaureerde witte Jacobuskathedraal is zeker ook een bezoekje waard.

 • 9

  National Park Krka

  Dag 16

  Vanochtend vertrekken we op tijd met onze lokale gids en brengen gezamenlijk een bezoek aan het Nationaal Park Krka. We maken een wandeling over houten bruggetjes, tussen de bomen door, naar  de Skradinski Buk.

  U gaat genieten van een goed verzorgde Kroatische lunch in het park op een zéér bijzondere plek. U kunt kennis maken met de Kroatische gastvrijheid en -keuken.

  Na de lunch vervolgen wij onze route en brengen we nog een bezoek aan het orthodoxe klooster Krka.

  Na deze dag, waarin u heel veel indrukken opgedaan heeft, gaat de campingeigenaar een heerlijk diner voor ons bereiden.

 • 10

  National Park Krka

  Dag 17

  Vandaag heeft u de tijd om alle opgedane indrukken in te laten werken. Maar u kunt deze dag natuurlijk ook gebruiken om bijvoorbeeld de camper te wassen of andere klusjes te doen.

 • 11

  National Park Krka - Dubrovnik

  Dag 18

  Wij maken vandaag een gezamenlijke dagexcursie naar de prachtige ommuurde vestingstad Dubrovnik, ook wel de parel van de Adriatische Zee genaamd. Wij vertrekken vandaag vroeg van de camping en laten ons per privé taxibus naar Dubrovnik rijden. In de loop van ochtend komen wij aan in Dubrovnik waar wij opgevangen worden door een lokale stadsgids. De stadsgids neemt ons mee de oude stad in en vertelt ons over het ontstaan van Dubrovnik en waarom het op de werelderfgoedlijst van UNESCO geplaatst is. Dubrovnik is de laatste jaren steeds bekender geworden door de tv-serie "Game of Thrones" en de Star Wars film "The last Jedi". 

  's Middags kunt u op eigen gelegenheid de stad verder ontdekken. Maak een mooie wandeling over de oude stadsmuren of neem een kijkje in één van de bijzondere gebouwen, zoals de eeuwenoude apotheek in het Franciscanerklooster.

  Aan het einde van de middag worden wij weer teruggebracht naar de camping.

 • 12

  National Park Krka – Pag (plm. 142 kilometer)

  Dag 19

  U verlaat het Nationaal Park Krka en rijdt naar het eiland Pag. U hebt deze dag de mogelijkheid om via de kustweg naar Pag te rijden. U kunt daarbij een bezoek brengen aan de diverse kustplaatsen, waarbij een bezoek aan de stad Zadar een echte aanrader is.

  Pag staat bekend om zijn heldere water, de heerlijke schapenkaas, de olijfolie, de Žutica wijn en om zijn kant.

 • 13

  Pag

  Dag 20

  U hebt de hele dag tijd om op uw eigen tempo het eiland Pag met haar ruige, maar interessante landschap te verkennen. U kunt een rondrit maken met uw camper, maar u kunt ook gaan zwemmen of wandelen. In de hoofdstad Pag vindt u ruïnes van de oude stad.

   
 • 14

  Pag - National Park Paklenica (plm. 98 kilometer)

  Dag 21

  U verlaat het ruige landschap van Pag en rijdt door het binnenland naar de volgende camping die gelegen is vlakbij het National Park Paklenica. Onderweg kunt u op eigen gelegenheid een aantal mooie dorpjes bekijken en genieten van een aantal uitzichtspunten.

 • 15

  National Park Paklenica

  Dag 22

  National Park Paklenica is bekend geworden door de filmopnames van Winnetou, één van de bekendste filmindianen. U hebt waarschijnlijk gedacht dat deze filmopnamen in Amerika zijn gemaakt, niets is minder waar! Een groot aantal filmopnames zijn gewoon in Kroatië gemaakt. In dit park kunt u prachtige wandelingen maken of een rots beklimmen.

  U kunt vandaag deelnemen aan een dagexcursie per boot. Tijdens de boottocht heeft u prachtig uitzicht op het National Park Paklenica. Wij varen o.a. door een spectaculaire kloof waar opnames van Winnetou zijn gemaakt. U krijgt onderweg een Kroatische lunch aangeboden en daarnaast is er vandaag gelegenheid om te zwemmen in de Adriatische zee.

 • 16

  National Park Paklenica – Krk (plm. 177 kilometer)

  Dag 23

  U vervolgt uw route langs de azuurblauwe Adriatische zee. Aan uw rechterzijde ziet u de ruige bergen van het Velebit massief. U kunt onderweg de stad Senj bekijken, dat zeker de moeite waard is om te bezoeken.

  In de loop van de middag komt u aan op de camping op het eiland Krk.

 • 17

  Krk – rustdag

  Dag 24

  Krk is het grootste eiland van de Adriatische eilanden. Aan de oostkust ziet u witte ruige rotsen, gevormd door de Borawind. Het binnenland en de westkust zijn beschut en begroeid met diverse planten.

  U kunt vandaag deelnemen aan een begeleide wandeling door de stad Krk. ’s Avonds kunt u deelnemen aan een wijnproeverij op de camping.

 • 18

  Krk – Pula (plm. 158 kilometer)

  Dag 25

  Vandaag verlaat u het prachtige eiland Krk en rijdt u op eigen tempo naar onze camping die vlakbij de stad Pula ligt.

  ’s Avonds kunt u deelnemen aan een begeleide wandeling door de stad Pula. Pula staat bekend om haar monumenten die gebouwd zijn door de Romeinen. Het amfitheater van Pula is één van de zes grootste Romeinse amfitheaters die nog bestaan. Een bezoek aan deze prachtige oude stad mag u zeker niet missen.

 • 19

  Pula – Rovinj (plm. 42 kilometer)

  Dag 26

  U kunt vandaag op eigen gelegenheid een bezoek brengen aan het Nationaal Park Brijuni, dat op een eiland ligt voor de kust van Fažana. Dit eiland is ooit door President Tito als zomerresidentie gebruikt.

  Op het eiland kunt u een rondtoer met een treintje maken. Tijdens deze treinrit ziet u o.a. het safaripark met zijn exotische dieren, de oudste olijfboom en een opgraving van een Romeinse villa.

 • 20

  Rovinj

  Dag 27

  Rovinj is van oorsprong een havenplaats op een eiland, maar door het dempen van de vaargeul is het nu verbonden met het vaste land.

  U kunt s ’middags deelnemen aan een begeleide wandeling naar de stad Rovinj. U maakt kennis met dit prachtige oude stadje. U vindt hier diverse restaurantjes, cafeetjes, winkeltjes en interessante bezienswaardigheden.

  Aan het einde van de dag maakt u een boottocht en kunt u genieten van de zonsondergang en als u geluk heeft ziet u wellicht de dolfijnen zwemmen aan de voor- of zijkant van de boot.

 • 21

  Rovinj

  Dag281

  Vandaag heeft u nog de hele dag de tijd om op eigen gelegenheid te genieten van Rovinj.

  ’s Avonds kunt u afscheid nemen van uw medereizigers tijdens het afscheidsdiner en kunt u terugkijken op een prachtige veelzijdige reis door Kroatië.

 • 22

  Einde reis.

  Dag 29

  Iedere deelnemer gaat op eigen gelegenheid naar huis!

 

Inclusief

Inclusief:

Inclusief:

 • Nederlandse reisbegeleiding (uw reisbegeleiders Christiaan & Maletha0;
 • 21 overnachtingen op een camping incl. 2 personen en stroom;
 • Welkomstdiner incl. 2 consumpties p.p.;
 • Excursie: begeleide wandeling bij de Plitvice meren;
 • Twee daagse entreekaart voor Nationaal Park Plitvice Meren;
 • Excursie: bezoek aan de stad Split met een lokale stadsgids;
 • Transfer: camping - Split (retour);
 • Excursie: bezoek aan Nationaal Park Krka incl. busvervoer, begeleide wandelingen, Kroatische lunch en Kroatisch diner (incl. 2 consumpties p.p. per maaltijd);
 • Excursie: per privé taxibus naar Dubrovnik incl. stadswandeling met een lokale stadsgids;
 • Excursie: boottocht National Park Paklenica incl. Kroatische lunch (incl. 2 consumpties p.p.);
 • Transfer: camping - haven Paklenica (retour);
 • Excursie: bezoek aan de stad Krk incl. begeleide wandeling;
 • Excursie: wijnproeverij op één van de campings;
 • Excursie: bezoek aan de stad Pula incl. begeleide wandeling;
 • Transfer: camping - Pula (retour);
 • Excursie: bezoek aan de stad Rovinj incl. begeleide wandeling;
 • Excursie: boottocht tijdens zonsondergang in Rovinj;
 • Tot ziens diner incl. 2 consumpties p.p.;
 • Routeboek Cosse Camper Adventure (incl. route, tips en bezienswaardigheden);
 • Fooien;

 

Exclusief: 

 • Camper (vraag vrijblijvend een offerte aan voor deelname met een huurcamper);
 • Brandstof;
 • Tolgelden;
 • Parkeergelden;
 • Verzekeringen;
 • Persoonlijke uitgaven voor onder meer maaltijden, facultatieve en individuele bezienswaardigheden (o.a. entreegelden voor musea, enz.);
 • Extra tafeldranken bij gezamenlijke maaltijden;
 • Munten voor douches, wasautomaten en sani-stations;
 • Eventuele kosten voor huisdieren;
 • Bijdrage Garantiefonds GGTO á € 15,- per boeking;
 • Reserveringskosten á € 15,- per boeking;

 

Data

Data:

Data

Boek vóór 16 december 2019 en ontvang 5% korting op de reissom

Aanvang reis: zondag 30 augustus 2020
Einde reis: zondag 20 september 2020

 

Prijzen

Prijs 1e & 2e persoon: vanaf € 1.425,- p.p.
Prijs alleenreizende / solo : vanaf € 2.085,-
Prijs extra volwassene: prijs op aanvraag

Prijs deelname met huurcamper 1e & 2e persoon: vanaf € 2.629,- p.p.

Extra / aanvullende informatie:

Minimaal 4 equipes, maximaal 10 equipes en onder voorbehoud van voldoende deelname.

Verlenging mogelijk, informeer naar de mogelijkheden.

Highlights

Highlights:
 • Meren van Plitvice;
 • Split;
 • Nationaal Park Krka;
 • Kroatische lunch & diner;
 • Dubrovnik;
 • National Park Paklenica;
 • Wijnproeverij;
 • Pula;
 • Rovinj;

Foto's

Foto's:

Bekijk hier de foto's van deze reis. Klik op een foto om deze uit te vergroten.

Referenties

Referenties:

De ervaring van Michiel & Lia uit Houten:een rondreis door Kroatië stond al jaren op ons programma, maar het kwam er maar niet van. Tot we op de camperbeurs in Houten Maletha en Christiaan tegenkwamen. Het verhaal van Christiaan en de presentatie door Maletha zette bij ons de knop om, we hebben direct geboekt.

Wat wij absoluut niet wilden was en masse en volledig geprogrammeerd op reis gaan. Dus geen vlag, planbord en zeker geen jeu de boules competitie. Bij Cosse Camper Adventure hoefden we daar niet bang voor te zijn.

Het werd een intieme reis met 5 equipes en een fantastische reisleiding. Als het zo uitkwam werd er ad hoc een alternatief geregeld. Zoals een boottocht door een canyon toen niemand de kloofwandeling wilde maken. 

Geen van de reisgenoten was eerder met een groep op pad geweest, maar al snel had iedereen door dat reizen met een groep leuk kan zijn en hebben we allemaal volop genoten van de prachtige, zeer goed verzorgde reis.

Het fantastische routeboek met leuke “to do” tips voor onderweg heeft ons heel wat fijne reisuurtjes bezorgd. De vele bezienswaardigheden, natuurparken en middeleeuwse stadjes, teveel om op te noemen. En we waren in gezelschap van echte bourgondiërs, wat resulteerde in vaak spontaan uit eten gaan.

Wat ons verraste was de oprechte interesse, gastvrijheid en zorgzaamheid van Maletha en Christiaan voor hun reisgenoten. En natuurlijk hun organisatietalent.

Maletha en Christiaan bedankt voor deze geweldige ervaring, waar we nog lang van zullen nagenieten.

En als het zo uitkomt zullen we zeker weer met jullie op pad gaan.


De ervaring van Sjaak & Loes Schilder uit Ursem: Wij hadden in het vroege voorjaar van 2015 het plan opgevat om eens door Kroatie te trekken met onze camper. Dan ga je eens op internet kijken wat er zoal over Kroatie te vinden is. En zo kwam ook Cosse Camper Adventure langs met hun website en referenties. Een groep...is dat wat voor ons? Het kleinschalige en de beschreven rondreis sprak ons toch wel erg aan.

We kozen ervoor, gaan het beleven en ... het is ons prima bevallen. Het gemak van, maar ook alle tips uit hun routeboek, maakte de vakantie lekker ontspannen. Campings geregeld (heel divers, grote en kleine), mooie excursies, maar vooral de vrijheid om toch ook je eigen vakantie te beleven, het kon allemaal. Een gezellige groep, waarmee je op excursie ging of s' avonds op de camping je reiservaringen mee kon delen.

Kortom, ons is CCA prima bevallen!

Maar er is toch altijd wel iets wat beter of anders kan? Wij kunnen het nu niet bedenken en dat komt door de prima organisatie van Christiaan en Maletha, maar ook door onze mede-camperaars. Wij allen respecteerden elkaars vrijheid en dat maakte voor ons deze "groepsreis" tot een waar genoegen.

Cosse Camper Adventure, probeer het eens, echt een belevenis!


De ervaring van Nico & Gerda uit Kleine-Brogel (België):  Wij zochten al een tijdje naar een georganiseerde reis met de camper naar en door Kroatië. Op het internet was er wel aanbod, maar de groepen leken ons wat groot en de reis nogal intensief. Op een dag kwamen we uit bij Cosse Camper Adventure. Zij boden een georganiseerde reis aan van 29 dagen, met een aantal vrije dagen en in een kleinere groep. Dat was wat wij zochten en we schreven in!

Het werd een adembenemende reis, in een aangenaam gezelschap, met de nodige privacy en onder uitstekende begeleiding van Maletha en Christiaan.

In Salzburg werden we door hen verwelkomd en maakten we kennis met onze reisgenoten bij een fijn diner en kregen we het roadbook van deze reis. Wij wisten van tevoren dat wij het enige Belgische koppel zouden zijn in een groep Noorderburen, maar al gauw wisten we dat dit zeker geen probleem zou worden.

De ritten in het roadbook waren uitstekend uitgeschreven, met coördinaten, maar een GPS was zeker geen noodzakelijkheid. In het boek werden ook bij elke rit de bezienswaardigheden vermeld die we eventueel konden bezoeken.

Bij aankomst op elke camping werden we door Maletha en Christiaan verwelkomd. Alles regelden ze voor ons, niets was hen teveel. Wij moesten enkel rijden en genieten! Ze waren allebei heel behulpzaam, hielden rekening met iedereen, brachten sfeer en maakten zelf ook deel uit van de hele groep. De avond voor een rij-dag werd er samen gebriefd over de route en de eventuele stops onderweg door Maletha. Christiaan plooide de wegenkaarten open en gaf de nodige info. De groepsexcursies, met bus of wandelend, werden door hen of door gidsen prima begeleid.

We maakten een prachtige reis met een uitstekende begeleiding! We genoten van de mooie natuur, vele mooie bezienswaardigheden, arm en rijk Kroatië, zon en zee, maar ook van de gezellige aangename momenten met de ganse groep! ‘Hartstikke leuk’ vonden we het gezelschap van onze Noorderburen!

Kortom: we willen zeker nog eens met Maletha en Christiaan op reis, dat lijdt geen twijfel!! We kunnen zeker iedereen aanraden om hetzelfde te doen!

Want wij getuigen:      

COSSE CAMPER ADVENTURE………..EEN BEWUSTE KEUZE!!!!!


De ervaring van Frans & Els uit Mill:naar aanleiding van de enthousiaste verhalen van mijn zusje en zwager trokken wij toch, met de nodige reserves, de stoute schoenen aan om met een georganiseerde camperreis mee te gaan naar Kroatië. En die schoenen pasten ons wonderwel!

Wat een luxe om met een klein groepje o.l.v. jullie, Maletha en Christiaan, op stap te gaan.

Het was een mooie route, met onderweg geslaagde tips om bezienswaardigheden te bekijken of een mooie wandeling te maken. Daarbij vonden wij het een gouden idee om ons ook de plaatsen te adviseren waar wij de camper gemakkelijk konden parkeren.

Het viel ons op, dat jullie als reisleiding van CCA overal ècht welkom zijn en wij als gasten dus ook. Maletha en Christiaan, jullie zijn een sterk duo: zorgzaam, meedenkend, behulpzaam, voorzien van organisatie én technisch knobbeltje, gevoel voor humor, goedlachs, jong en soms lekker gek.

De meeste excursies waren zeer de moeite waard, waarbij jullie echt de "voelhorentjes "uit hadden staan om de beste gidsen te krijgen. Ik weet zeker, dat wij veel minder hadden gezien als we "op eigen houtje" waren gegaan.

Wij hebben genoten en kunnen eenieder een Cosse Camper Adventure onder jullie leiding in Kroatië aanraden en voor ons “voor herhaling vatbaar", in een ander land.


De ervaring van Henk & Berta uit Zoelen: de camperreis door Kroatië is ons prima bevallen, dit is mede door de uitstekende reisbegeleiding.

Deze reis met de mooie bezienswaardigheden is zeker de moeite waard. Ook onderweg naar de volgende bestemming was veel te zien.Wij hebben de reis als prettig ervaren, mede ook door de vrijheid die er was om toch nog veel dingen zelf te kunnen beslissen om iets wel of niet te doen. Bij onze reis heeft ook het weer er wel toe bijgedragen, dat deze geslaagd mag worden genoemd.

Maletha en Christiaan hebben ons veel mooie dingen van Kroatië laten zien en waren indien nodig heel behulpzaam en niets was hun teveel. Als er een reis is die ons aanspreekt, dan zullen wij zeker overwegen deze mee te gaan maken.Alles was prima geregeld.

Onze contactgegevens:

Cosse Camper Adventure
Drentse Mondenweg 21
7831 JA Nieuw-Weerdinge
Nederland
Telefoon: +31 (0)6-51609306
Klik hier voor email

Vindt ons op de kaart

Onze openingstijden:

Maandag 09.00 - 18.00 uur
Dinsdag 09.00 - 18.00 uur
Woensdag 09.00 - 18.00 uur
Donderdag 09.00 - 18.00 uur
Vrijdag 09.00 - 18.00 uur
Zaterdag 10.00 - 17.00 uur
Zondag gesloten