Kleinschalige camper groepsreis Oostenrijk "Almabtrieb" (2020)

Beoordeel dit item
(0 stemmen)

Boek vóór 16 december 2019 en ontvang 5% korting op de reissom  
   
Datum
   
Aanvang reis: woensdag 23 september 2020
Einde reis dinsdag 6 oktober 2020
   
   
Prijzen:
   
Prijs 1e & 2e persoon: vanaf € 989,- p.p.
Prijs alleenreizende / solo: vanaf € 1.415,-
Prijs extra persoon: prijs op aanvraag 
   

Deelname met een huurcamper (incl. 3 weken camperhuur) prijs 1e & 2e persoon:

 

vanaf € 1.939,- p.p. 

 Kleinschalige camper groepsreis Oostenrijk “Almabtrieb 2020” 

Bent u op zoek naar een gezellige, bijzondere en leuke camper groepsreis in de herfst? Ga dan mee naar Oostenrijk en beleef samen met ons en uw reisgenoten een bijzondere en eeuwenoude traditie in Oostenrijk, namelijk de wereldberoemde "Almabtrieb". De Almabtrieb is het moment dat de koeien, schapen, paarden en geiten van de alpenweide, de Alm, naar het dal worden geleid, waar ze de winter zullen doorbrengen in de stal.

De Almabtrieb is een zeer oud traditioneel gebruik waarbij het vee prachtig en kleurrijk versierd wordt met bloemen, linten, schildjes met afbeeldingen van heiligen en grote koebellen, die boze geesten zouden verjagen. Aan de grootte van de versiering kunt u goed zien of het seizoen goed verlopen is. Een uitbundige versiering betekent een goed seizoen.

Deze eeuwenoude traditie gaat gepaard met live muziek, dansevenementen, marktkraampjes en traditionele gerechten, zoals dat alleen in Oostenrijk kan.

 

 

Programma

Programma:
 • 1

  Brixental

  20170927 152905

  Wij heten u vanaf 15.00 uur van harte welkom op de camping in het Brixental. 

  ’s Avonds kunt u tijdens het welkomstdiner kennis maken met de andere deelnemers van deze reis.

  Wij verblijven vijf nachten op deze camping.

 • 2

  Brixental

  20180928 114458

  Vandaag kunt u deelnemen aan onze begeleide wandeling in het prachtige Brixental. U wordt 's morgens opgehaald door onze taxibus. Onze taxibus brengt ons naar het startpunt van de wandeling. Wij wandelen in een rustig tempo in één van de mooiste dalen van Oostenrijk. Tijdens de wandeling kunt u genieten van het mooie lieflijke landschap van Oostenrijk, met zijn groene dalen, de kerstbomen en de prachtige hoge bergen. 

   

   

 • 3

  Brixental

  DAG 3 kitzbuhel

  U heeft vandaag een rustdag. U kunt op eigen gelegenheid de omgeving verkennen of deelnemen aan een facultatieve excursie die wij ter plekke organiseren. 

  's Avonds staat gezelligheid voorop. U gaat tijdens een échte Tiroler Avond kennismaken met Oostenrijkse tradities, zoals het "Schuhplattlern" en natuurlijk zal de bekende Oostenrijkse muziek niet ontbreken. Natuurlijk wordt er ook gedanst, typische Oostenrijkse volksdansen zoals de Polka, de Boarische en de Landner./span>

   

 • 4

  Brixental

  Begeleide Camperreis Almabtrieb 2015 dag 4 Almabtrieb Hopfgarten (640x427)

  De boeren en de herders zijn vanochtend al vroeg op pad. Vandaag is dé belangrijkste dag van de herfst aangebroken, namelijk de dag van de "Almabtrieb". De boeren en herders drijven het prachtig versierde vee van de bergweides via de bergwegen naar het dal, waar ze een warm onthaal krijgen van de lokale bevolking en de toeristen. In het centrum wordt een boerenmarkt gehouden, waar u heerlijke streekproducten kunt proeven, zoals schenk, kaas, schnaps en bier.

 • 5

  Brixental

  20180930 124227

  U heeft vandaag een rustdag. U kunt op eigen gelegenheid de omgeving verkennen of deelnemen aan een facultatieve excursie die wij ter plekke organiseren.

   

 • 6

  Brixental - Salzburgerland (plm. 93 kilometer)

  DAG 6 Griesbachklamm

  U verlaat vandaag het mooie Brixental in Tirol en rijdt op uw eigen tempo via een prachtige toeristische route naar het Salzburgerland naar onze volgende camping. U komt vandaag hele leuke plaatsjes tegen, zoals Kitzbühel en St. Johann in Tirol. Wilt u liever een wandeling maken, breng dan een bezoek aan de Griesbachklamm, een bijzondere kloof met houten wandelpaden, die zeker een bezoekje waard is. We overnachten twee nachten op een camping in het Salzburgerland.

   

 • 7

  Salzburgerland

  Begeleide Camperreis Almabtrieb 2015 dag 7 Zeller Seezauber (640x480)

  U heeft vandaag een rustdag. U heeft vandaag de gelegenheid om het stadje Zell am See op eigen gelegenheid te bekijken, te fietsen langs het meer of om een dagje te relaxen. 's Avonds nemen wij u mee naar de "Zeller Seezauber", een bijzondere en betoverende show op het meer waarbij gebruik gemaakt wordt van een combinatie van water, licht, muziek en laserstralen.

   

 • 8

  Salzburgerland - Grossglockner Hochalpenstrasse - Krimml watervallen (plm. 198 kilometer)

  Begeleide Camperreis Almabtrieb 2015 dag 9 wandeling naar de Krimml watervallen (427x640)

  U bevindt zich vlakbij het Nationale Park "Hohe Tauern", het oudste Nationale Park van Oostenrijk. Dit Nationale Park behoort tot één van de mooiste parken ter wereld met in totaal 1200 km2 ongerepte natuur! De beroemde Grossglockner Hochalpenstrasse voert u naar het hart van het Natonale Park "Hohe Tauern" naar de hoogste berg van Oostenrijk, de "Grossglockner"(3.798 m) en de geltsjer. Deze bergpas is één van de favoriete bestemmingen in Oostenrijk. De bergweg is 48 km lang en heeft 36 haarspeldbochten. U doorkruist een uniek berglandschap met bleoiende alpenweides, heerlijke geurende bossen, hoge bergenen het eeuwige ijs bij de Kaiser-Frans-Josefs-Höhe! We overnachten op een camping in de buurt van de Krimmler watervallen.

   

 • 9

  Krimml watervallen - Zillertal (plm. 56 kilometer)

  Begeleide Camperreis Almabtrieb 2015 dag 9 wandeling naar de Krimml watervallen (427x640)

  De waterval van Krimml, bekend als de "Krimmler Wasserfälle" is de vijf na hoogste waterval ter wereld met een valhoogte van 380 meter. Een mooie aangelegde wandelweg genaamd de "Wasserfalweg" voert u door het bos en na 15 minuten bereikt u de onderste waterval. De "Wasserfalweg" voert u verder langs diverse spectaculaire uitzichtpunten, tot u na anderhalf uur aankomt bij de bovenste waterval. Beleef de kracht van het water van dichtbij en geniet van het mooie natuurschouwspel.

  Na het bezoek aan de waterval rijdt u door naar het volgende dal, het muzikale Zillertal. 's Avonds kunt u mee naar Brückestadl, waar onze vrienden de Zillertaler Mander zullen optreden. We overnachten zes nachten op een camping in het Zillertal. 

 • 10

  Zillertal

  Begeleide Camperreis Almabtrieb 2015 dag 10 stoomtrein Mayrhofen naar Schlitters (640x360)

  U heeft vandaag een rustdag en u kunt op eigen gelegenheid de omgeving verkennen. U kunt op eigen gelegenheid een ritje maken met de Zillertal Bahn of maak een tochtje omhoog met de kabelbaan naar de Penken of de Ahorn.

   

 • 11

  Zillertal

  DAG 11 Mayrhofen

  Vandaag is de dag aangebroken waar de boeren al weken naar toe leven, de Almabtrieb in Mayrhofen. Wij nemen u 's ochtends mee naar het centrum van Mayrhofen, waar het feest al in volle gang is. Er is live muziek, er zijn dansevenementen, marktkraampjes en natuurlijk kun u traditionele gerechten proeven, zoals de "Zillertaler Krapf'n", "Tiroler Gröstl", "Wiener Schnitzel" en nog veel meer. In de loop van de ochtend komt het vee aan en loopt via het centrum van Mayrhofen richting de stal.

  's Avonds kunt u met ons mee gaan naar het optreden van onze vrienden Rita & Andreas. U heeft ook de mogelijkheid om op eigen gelegenheid een bezoek te brengen aan het wereldberoemde Hoo Ruck Feest van de Mayrhofner in de Erlebnis Sennerei.

   

 • 12

  Zillertal

  20180725 111531

  Vandaag brengt de bus ons naar de Hintertuxer Gletsjer. De bus brengt ons van het bussation in Mayrhofen via een mooie slingerende bergweg in een half uur naar Hintertux. De drie gondels brengen ons tot 3.250 meter hoogte waar zich de gletsjer bevind en waar het hele jaar geskied kan worden. De twee grootste attracties zijn de Spannnagelhöhle, het grootste grottensysteem van de Centrale Alpen en het Natuur IJs Paleis. 

 • 13

  Zillertal

  Dag 13

  U gaat vanochtend samen met ons een bezoek brengen aan de Erlebnis Sennerei in Mayrhofen. In de Erlebnis Sennerei worden verschillende melk- en kaasproducten gemaakt van melk, dat geleverd wordt door de kleine boeren in het Zillertal.

  Tijdens de rondleiding kunt u een kijkje nemen bij de productie van de verschillende melk- en kaasproducten, die u later in het winkeltje kunt kopen. Na de rondleiding krijgt u een kaasproeverij aangeboden van diverse kaassoorten die geproduceerd worden door in de Erlebnis Sennerei.

  Wij sluiten ’s avonds deze fantastische en gezellige reis af met een gezamenlijk tot ziens diner.

 • 14

  Zillertal

  Dag 14

  Helaas is de reis afgelopen en keert iedereen op zijn eigen tempo terug naar huis.

   

Inclusief

Inclusief:

Inclusief:

 • Nederlandse reisbegeleiding (uw reisbegeleiders Christiaan & Maletha);
 • 13 overnachtingen op een camping incl. 2 personen en max. 4 Kw stroom per dag (indien u meer Kw verbruikt, dan betaalt u € 1,- per extra Kw);
 • Welkomstdiner incl. 2 consumpties p.p.;
 • Transfer: camping naar restaurant (retour);
 • Excursie: begeleide wandeling in Brixental;
 • Transfer: camping naar wandeling Brixental (retour);
 • Excursie: Tiroler avond (incl. entree);
 • Transfer: tiroler avond – camping;
 • Excursie: Almabtrieb Hopfgarten;
 • Excursie: voorstelling waterorgel “Zeller Seezauber”;
 • Transfer: camping naar Zell am See (retour);
 • Excursie: begeleide wandeling Krimml watervallen (incl. entree);
 • Excursie optreden Zillertaler Mander;
 • Transfer: camping naar optreden Zillertaler Mander (retour);
 • Excursie: Almabtrieb Mayrhofen;
 • Excursie: Hintertuxer Gletsjer + entree Hintertuxer Gletsjer (3 kabelbanen);
 • Transfer: station Mayrhofen naar Hintertux (retour);
 • Excursie: bezoek & kaasproeverij Erlebnis Sennerei Mayrhofen (incl. entree);
 • Tot ziens diner incl. 2 consumpties p.p.;
 • Mogelijkheid tot het bezoeken van diverse muziekoptredens ter plaatse;
 • Routeboek Cosse Camper Adventure (incl. route, tips en bezienswaardigheden);
 • Fooien;  

Exclusief:

 

 • Camper (vraag vrijblijvend een offerte aan voor deelname met een huurcamper);
 • Brandstof;
 • Tolgelden;
 • Parkeergelden;
 • Verzekeringen;
 • Persoonlijke uitgaven voor onder meer maaltijden, facultatieve en individuele   bezienswaardigheden (o.a. entreegelden voor musea, enz.);
 • Extra tafeldranken bij gezamenlijke maaltijden;
 • Munten voor douches, wasautomaten en sani-stations;
 • Eventuele kosten voor huisdieren (prijs op aanvraag);
 • Bijdrage Garantiefonds GGTO á € 15,- per boeking;
 • Reserveringskosten á € 15,- per boeking;

 

Data

Data:

Data

Boek vóór 16 december 2019 en ontvang 5% korting op de reissom 

Aanvang reis: woensdag 23 september 2020
Einde reis: dinsdag 6 oktober 2020

Prijzen

Prijs 1e & 2e persoon: vanaf € 989,- p.p. 
Prijs alleenreizende / solo: vanaf € 1.415,- 
Prijs extra volwassene: prijs op aanvraag

Prijs deelname met huurcamper 1e & 2e persoon: vanaf € 1.939,- p.p.

 

Extra / aanvullende informatie:

Minimaal 4 equipes, maximaal 10 equipes en onder voorbehoud van voldoende deelname.

Verlenging mogelijk: informeer naar de mogelijkheden. 

 

Highlights

Highlights:
 • Wandeling in Brixental;
 • Tiroler avond;
 • Almabtrieb Hopfgarten;
 • “Zeller Seezauber”;
 • Krimmler watervallen;
 • Almabtrieb Mayrhofen;
 • Hintertuxer Gletsjer;
 • Erlebnis Sennerei Mayrhofen;

Foto's

Foto's:

Bekijk hier de foto's van deze reis. Klik op een foto om deze uit te vergroten.

Referenties

Referenties:

Peter & Magriet: via kennissen hadden wij gehoord, dat de "Almabtrieb" in het Oostenrijkse Tirol een fantastische belevenis zou zijn. Per toeval kwamen we er achter, dat Cosse Camper Adventure dit in die periode in hun programma aanboden. Dus ons aangemeld en op 24 september jl. vertrokken wij richting Oostenrijk waar we op 26 september aankwamen en daar kennismaakten met Maletha en Christiaan en onze andere reisgenoten, totaal 6 teams incl. reisleiding.

We hebben een fantastische reis gemaakt met fijne reisgenoten met veel aktiviteiten en excursies. Prachtige folklore bij de Almabtrieb, dat de koeien versierd met hoofdtooien en met grote bellen van de bergen komen gepaard met veel gezelligheid, marktkramen, muziek en met grote glazen bier (voor ons te groot). Mooie routes zoals bijv. de Grossglockner Hochalpenstrasse met prachtige sneeuwgebieden. Indrukwekkend ook de excursie naar de Hintertuxer Gletscher waar we door 3 gondelliften naar 3.250 m hoogte gingen en waar volop geskied werd in de sneeuw.

Complimenten voor de goede en prettige reisbegeleiding door Maletha en Christiaan, waarbij nog opgemerkt mag worden, dat het Christiaan lukte om de vrouwelijke deelnemers op de dansvloer een spoedcursus Tiroler dansen te geven.

Een reis om niet te vergeten!


Bob & Letty: de reis is ons zeer goed bevallen. Het is erg leuk om met een aantal camperaars op weg te gaan om zo extra aanspraak te hebben en de gezellige momenten (of akkefietjes) te kunnen delen. Ook zijn we een paar keer uit onze comfortzone gestapt, wat er toe leidde, dat je meer meemaakt en meer herinneringen maakt. En onze complimenten dat jullie zo'n afwisselende reis hebben samengesteld; de excursies waren erg mooi, de tips voor onderweg prima, de routes uitstekend beschreven en de campings heel divers, maar keurig. En wilde men een keer niet mee, dan was dat geen probleem, niets is verplicht. Oostenrijk is prachtig in het najaar en we hadden het erg getroffen met het weer!

Nog twee tips: de attributen-aanhanger met biertap en partytent! En vooral de eerste week miste ik het wat leuks 's avonds samen doen; misschien kan er een kaartavondje georganiseerd worden of zoiets. Voor de rest was alles top!


Hans & Yvonne: afgelopen september zijn we met een groepje van 5 campers 14 dagen door Oostenrijk getrokken. Het hoogtepunt was natuurlijk de Almatrieb. Dit feestelijk gebeuren is erg leuk om mee te maken. Maar daarnaast had de organisatie nog veel meer moois voor ons georganiseerd. Zo hebben we feesten bezocht, actieve wandelingen gemaakt en met de trein andere plaatsen bezocht. Ook het bezoek aan de Hintertuxer gletsjer was top. En natuurlijk zat het weer mee. Bijna alle dagen strakblauwe luchten en een lekkere temperatuur. 

Een georganiseerde camperreis, dit was onze eerste, heeft als voordeel dat je op de juiste momenten op de juiste plaatsen bent en dat is vooral handig voor de feesten. Ook hoef je zelf niets uit te zoeken wat betreft activiteiten en waar gaan we overnachten. Het groepsgebeuren was gezellig, mede door de organisatie .


Anton  & Jeanne: voor het eerst met de camper op vakantie naar Oostenrijk. Bewust gekozen voor een groepsreis met reisleiding van Cosse Camper Adventure. Reisleiding van een kleine organisatie heeft het grote voordeel, dat je weet, dat tijdens de vakantie dezelfde personen aanwezig zijn, als waar je de reis boekt. 

Het activiteitenprogramma was zeer divers. Onze wardering voor de vrijheid om wel of niet deel te nemen. Ook de aanwezigheid van technische Christiaan gaf ons een geruststellend gevoel. 

Het beperkt aantal campers, 6 stuks, ervaarden wij als prettig.

Tot slot de tips m.b.t. overnachtingcampings waren zinvol.

Wij hebben genoten.


Onze contactgegevens:

Cosse Camper Adventure
Drentse Mondenweg 21
7831 JA Nieuw-Weerdinge
Nederland
Telefoon: +31 (0)6-51609306
Klik hier voor email

Vindt ons op de kaart

Onze openingstijden:

Maandag 09.00 - 18.00 uur
Dinsdag 09.00 - 18.00 uur
Woensdag 09.00 - 18.00 uur
Donderdag 09.00 - 18.00 uur
Vrijdag 09.00 - 18.00 uur
Zaterdag 10.00 - 17.00 uur
Zondag gesloten