Kleinschalige camper groepsreis Schotland (2020)

Beoordeel dit item
(1 Stem)

Boek vóór 16 december 2019 en ontvang 5% korting op de reissom
Datum
Aanvang reis: zaterdag 1 augustus 2020
Einde reis maandag 24 augustus 2020
Prijzen:
Prijs 1e & 2e persoon: vanaf € 1.595,- p.p.
Prijs alleenreizende / solo: vanaf € 2.429,-
Prijs extra volwassene: prijs op aanvraag
Prijs kind: prijs op aanvraag

Deelname met een huurcamper (incl. 4 weken camperhuur) 

prijs 1e & 2e persoon:

vanaf € 3.845,- p.p.

 

 

Kleinschalige camper groepsreis Schotland (2020)

Maak tijdens een 24-daagse camper groepsreis kennis met de prachtige ongerepte natuur, cultuur en vriendelijke bevolking van Schotland, het land van de doedelzakken en de schotse kilt.

24-daagse camper groepsreis Schotland 

De reis start met een bezoek aan de indrukwekkende oude stad Edinburgh met haar ontelbare kastelen, kerken en indrukwekkende gebouwen. U kunt op zoek gaan naar Nessie, het monster van Loch Ness. U reist via prachtige routes door het glooiende groene landschap van de Schotse Hooglanden naar de noordelijkst gelegen plaats John O’Groats, waar u een dagexcursie maakt naar de Orkney eilanden. U reist naar Isle of Skye waar u mooie havenstadjes bezoekt, wandelingen maakt en geniet van het ruige landschap van de Schotse Hooglanden. U bezoekt onderweg de Highland Games. U maakt een rit met de Hogwarts Express, de Harry Potter stoomtrein, één van de mooiste treinroutes van Europa. U maakt kennis met bijzondere gerechten, zoals Haggis. Geniet van verse scones tijdens een traditionele High Tea en natuurlijk zal een whiskey proeverij niet ontbreken tijdens deze reis. We sluiten de camper groepsreis af met een gezamelijk bezoek aan de wereldberoemde Military Taptoe in Edinburgh. 

 

Programma

Programma:
 • 1

  Aankomst Edinburgh

  23903216 xl

  U bent vanaf 15.00 uur van harte welkom op de camping in de buurt van Edinburgh. U wordt opgevangen door één van de medewerkers van Cosse Camper Adventure. 

  's Avonds gaat u genieten van een heerlijk welkomstdiner. Tijdens het diner kunt u nader kennismaken met de andere deelnemers van deze reis. U verblijft 3 nachten op een camping in de buurt van Edinburgh.

   

 • 2

  Edinburgh

  28437707 xl

  ’s Ochtends kunt u deelnemen aan een begeleide wandeling met een lokale stadsgids in Edinburgh. Edinburgh heeft een historisch centrum met duizenden monumentale gebouwen waaronder kastelen, kerken, kathedralen en musea. Edinburgh is de hoofdstad van Schotland en de 2e grootste stad. Wij bezoeken o.a. het Edinburgh Castle en maken een wandeling over de Royal Mile.

  ’s Middags kunt u de stad op eigen gelegenheid bekijken. Slenter door de gezellige hoofdstad en drink een koud biertje in één van de gezellige pubs die Edinburgh rijk is.

   

   

 • 3

  Edinburgh - Pitlochry (plm. 150 kilometer)

  28437708 xl

  U verlaat Edinburgh en u rijdt vandaag een prachtige route.

  U kunt op eigen gelegenheid een bezoek brengen aan The Falkirk Wheel, de enige roterende scheepslift ter wereld. De lift verbindt het Forth & Clyde kanaal met het Union Kanaal, waarbij een totale hoogte van 35 meter overbrugd moet worden. Maak een fotostop bij het Kelpies monument, twee 30 meter hoge paardenhoofden.

  U verblijft 1 nacht op een camping in de buurt van Pitlochry.

   

 • 4

  Pitlochry - Braemar  (plm. 64 kilometer)

  51769282 xl

  U kunt vandaag op eigen gelegenheid het prachtig witte Blair Castle en haar mooi aangelegde tuinen bezoeken. Het kasteel is eigendom van de Murray clan. Het oudste deel van dit kasteel dateert uit de 13e eeuw. Blair Castle heeft het enige, officiële, privéleger van Europa, genaamd de Atholl Highlanders. Dit regiment bestond in de 18e eeuw en diende in Ierland. Toen Koningin Victoria Schotland bezocht in 1842 en 1844 namen zij de persoonlijke bewaking op zich. Als dank gaf de koningin hen een officiële status als ceremonieel regiment.

  In de loop van de dag reist u verder naar het gezellige stadje Braemar. U reist met de camper dwars door het glooiende landschap van de Cairngorms National Park.

  U verblijft 2 nachten op een camping in de buurt van Braemar.

   

 • 5

  Braemar

  87487638 xl

  U kunt vandaag een rustdag nemen of deelnemen aan een facultatieve wandeling in de omgeving van Braemar. Tijdens de wandeling door dit unieke natuurgebied heeft u uitzicht op de Cairngorm Mountains. 

   

   

   

 • 6

  Braemar - Loch Ness (olm. 159 kilometer)

  85445647 xl

  U reist vandaag op eigen tempo naar de volgende bestemming, het mysterieuze meer Loch Ness. Als u goed oplet, dan kunt u misschien wel een foto van Nessie maken, het monster van Loch Ness.

  U kunt vandaag een bezoek brengen aan de stad Inverness. Bezoek de Victoriaanse markt, het shopping centrum of bezoek één van de kunsttentoonstellingen in de vele galerieën van de stad.

  U verblijft 1 nacht op een camping in de buurt van Loch Ness.

 • 7

  Loch Ness - Dingwal (plm. 91 kilometer)

  44645150 xl

  U rijdt vandaag een groot deel langs het meer van Loch Ness en kunt genieten van het prachtig glooiende landschap. Bezoek één van de vele souvenirwinkeltjes en koop uw eigen “Nessie”. 

  Bezoek vandaag de sluizen van Fort Augustus en het beroemde 13e eeuwse Urquhart Castle, dat gelegen is aan de oevers van Loch Ness.  

  U verblijft 1 nacht op een camping in de buurt van Dingwal.

   

 • 8

  Dingwal - John O'Groats (plm. 177 kilometer)

  28964908 xl

  U verlaat Dingwal en reist vandaag langs de ruige kustlijn van Oost-Schotland naar het noordelijk gelegen John O’Groats.

  U kunt vandaag het prachtige Dunrobin Castle bezoeken. Wandel op uw eigen tempo door dit bijzondere kasteel, maak een wandeling door de prachtig aangelegde tuinen en bekijk de roofvogelshow.

  Aan het einde van de dag komt u aan op de camping in John O'Groats, waar u 2 nachten zult verblijven.

   

 • 9

  John O'Groats

  14298274 xl

  Wij brengen vandaag een gezamenlijk bezoek aan de Orkney eilanden. Een lokale gids zal ons met een bus de mooiste plekken van de Orkney eilanden laten zien.

  De Orkney eilanden groep bestaat uit een 200-tal eilanden, waarvan er slechts 20 bewoond zijn. Het kent een lange en rijke historie, er sporen gevonden zijn van de steentijd, bronstijd en ijzertijd. Zo zijn er restanten, ruines en kastelen op de eilanden. Het landschap is heuvelachtig en groen, waarbij de kustlijn stijle kliffen heeft en enkele zandstanden.

  U kunt vandaag een bezoek brengen aan de Duncansby Head, het meest noordoostelijke deel van het Britse vasteland. U kunt hier de vuurtoren “Duncansby Head Lighthouse” uit 1924 bezoeken.

  Geniet van het spectaculaire uitzicht.

   

 • 10

  John O'Groats- Durness (plm. 153 kilometer)

  101539079 xl

  U reist verder langs de Noordkust van Schotland. Onderweg kunt u genieten van het prachtige groene glooiende landschap en de ruige kustlijn.

  U kunt vandaag het kasteel van Mey, dat gebouwd is in de middeleeuwen, bezoeken. Het kasteel was het voormalige huis van wijlen koningin Elizabeth, de koningin-moeder.

  Aan het einde van de dag kunt u de bijzondere Smoo Cave bezoeken. Deze bijzondere grot is aan de ene kant ontstaan door de werking van de zee en aan de andere kant door een kleine zoetwaterstroom.

  Maak een romantische wandeling langs de zee en geniet van het weidse uitzicht over de zee.

  U verblijft 1 nacht op een camping in de buurt van Durness.

   

 • 11

  Durness - Ullapool (plm. 109 kilometer)

  108255207 xl

  U reist via het Knockan Crag National Nature Reserve verder naar het dorp Ullapool, gelegen aan de rand van de Schotse hooglanden. Vanuit Ullapool kunt u met een boot verschillende eilanden bezoeken, zoals de Buiten-Hebriden en de Summer Isles.

  U verblijft 2 nachten op een camping in de buurt van Ullapool.

   

 • 12

  Ullapool 

  43474581 xl

  U heeft vandaag een rustdag. U kunt op eigen gelegenheid een boottocht maken naar de Summer Isles, een eiland vlak voor de kust van Ullapool.

   

   

 • 13

  Ullapool - Broadford - Isle of Skye (plm. 151 kilometer)

  29079276 xl

  U verlaat de kustplaats Ullapool en reist naar de beroemd eiland “Isle of Skye”. Van de Binnen-Hebriden is dit het grootste en tevens noordelijkst gelegen eiland. Sinds 1995 is het een schiereiland, omdat het eiland d.m.v. de Skye Bridge verbonden is met het vaste land.

  U verblijft 2 nachten op een camping in het gezellige plaatsje Broadford.

   

 • 14

  Broadford - Isle of Skye

  24646456 xl

  U heeft vandaag een rustdag. U kunt vandaag een facultatieve Wildlife cruise maken, waarbij u kans maakt om zeehonden, papegaaiduikers, bruinvissen en walvissen te spotten.

   

 • 15

  Broadford - Loch Greshornisch - Isle of Skye (plm. 126 kilometer)

  77234957 xl

  Vandaag kunt u kennis maken met het gezellige stadje Portree. Maak een wandeling door het stadje, bezoek één van de leuke winkeltjes en galerieën. Geniet van het uitzicht op de kleurrijke haven met op de achtergrond de zee en de hoge bergen.

  Na het bezoek aan Portree vervolgt u uw route over het eiland. Geniet van de prachtige natuur, het glooiende landschap, bezoek de watervallen en rijdt met uw camper dwars door een uniek stuk natuurgebied dat The Quiraing heet.
  U verblijft 2 nachten op een camping in Loch Greshornisch.

   

 • 16

  Loch Greshornisch - Isle of Skye

  67316874 xl

  Vandaag heeft u een rustdag.

  U kunt vandaag op eigen gelegenheid een bezoek brengen aan het imposante Dunvegan Castle. Wandel door het kasteel en de prachtig aangelegde tuinen en geniet van het uitzicht over de weidse omgeving van het kasteel.

  Bezoek daarna Neist Point, waar u een prachtig uitzicht op de zee en het ruige landschap heeft.

  Bent u meer een wandelaar, dan kunt u vandaag een wandeling maken naar de bijzondere

  Fairy Pools. De Fairy Pools liggen in een prachtige omgeving en het kristalheldere water trekt jaarlijks heel veel toeristen aan.

   

 • 17

  Loch Greshornisch - Isle of Skye - Fort William (plm. 195 kilometer)

  21489112 xl

  ’s Morgens kunt u op eigen gelegenheid het oudste werkende distilleer bedrijf van Schotland bezoeken in Talisker. Leer tijdens een interessante rondleiding alles over het distilleren van whisky en proef aan het einde van de rondleiding de beroemde Talisker whisky.

  Bezoek in de loop van de dag het beroemde Eilean Donan Castle, dat op een klein eilandje in het meer ligt. Een échte aanrader! Dit kasteel wordt vaak gebruikt als filmlocatie, o.a. in de James Bond film “The world is not enough”.

  U verblijft 3 nachten op een camping in de buurt van Fort William.

   

 • 18

  Fort William 

  17056841 xl

  Vandaag heeft u een rustdag. Aan het einde van de dag nemen wij u mee naar de Ben Nevis Distillery waar wij een rondleiding door de fabriek krijgen. De rondleiding wordt afgesloten met een whisky proeverij waarbij je meerdere soorten whisky mag proberen.

   

   

 • 19

  Fort William

  65115499 xl

  Vandaag maken we gezamenlijk een rit per stoomtrein met de beroemde Jacobite Train van Fort William naar Mallaig, een rit van plm. 2 uur. De klassieke stoomtrein rijdt een prachtige route op een heel rustig tempo, zodat je optimaal kunt genieten van het heuvelachtige Schotse landschap.

  Bent u ook zo’n fan van de Harry Potter films? Dan herkent u deze stoomtrein misschien wel, deze stoomtrein is in de Harry Potter films gebruikt als de Hogwarts Express.

   

 • 20

  Fort William - Glasgow (plm. 175 kilometer)

  57735243 xl

  U verlaat het toerische stadje Fort William en reist via het Nationaal Park Loch Lomond en het Trossachs National Park naar de volgende camping. Onderweg treft u een ruig landschap aan met een interessante geschiedenis. Geniet van het uitzicht op de bergen vanaf Loch Lomond, het grootste meer van Schotland. Het meer is totaal 37 km lang.

  U verblijft 2 nachten op een camping in de buurt van Glasgow.

   

 • 21

  Glasgow

  65648885 xl

  Vandaag kunt u deelnemen aan een gezamenlijk bezoek aan de stad Glasgow.

  Glasgow is één van de belangrijkste industrie- en handelssteden van Engeland en het is, op London na, de beste winkelbestemming in Engeland. U treft hier leuke, bijzondere en een zeer divers aanbod aan winkels. Glasgow heeft daarnaast interessante musea, gezellige festivals en de beste live muziekscènes van Engeland. De bevolking is zeer vriendelijk met een bijzonder gevoel voor humor.

   

 • 22

  Glasgow - Edinburgh (plm. 76 kilometer)

  30811970 xl

  U verlaat Glasgow en reist verder naar het eindpunt van deze reis, de plaats Edinburgh.

  U verblijft 2 nachten op een camping in de buurt van Edinburgh.

   

 • 23

  Edinburgh

  24565446 xl

  In de loop van de middag gaan wij gezamenlijk naar de stad, waar wij ’s avonds zullen genieten van een heerlijk tot ziens diner.

  Na het tot-ziens-diner gaan we gezamenlijk genieten van een indrukwekkend muzikaal optreden van de wereldberoemde Military Taptoe, dat gehouden wordt op het prachtig verlichte plein van het Edinburgh Castle. Het optreden wordt uitgevoerd door de British Armed Forces, de Commonwealth en internationale militaire bands en demonstratieteams. Doedelzakspelers, drumbands, vaandelzwaaiers en dansen marcheren in traditionele kleding het plein op. De taptoe wordt afgesloten met een groots vuurwerk.

 • 24

  Edinburgh

  26933744 xl

  Aan de camper groepsreis door Schotland is helaas een einde gekomen. Iedere deelnemer gaat op eigen gelegenheid naar huis.

   

   

 

Inclusief

Inclusief:

Inclusief:

 • Nederlandse reisbegeleiding (uw reisbegeleiders Christiaan & Maletha);
 • 23 overnachtingen op een camping incl. 2 personen en stroom;
 • Welkomstdiner incl. 2 consumpties p.p.;
 • Transfer: camping - restaurant (retour);
 • Excursie: bezoek aan de stad Edinburg incl. wandeling met een lokale stadsgids;
 • Transfer camping – Edinburgh (retour);
 • Excursie: begeleide wandeling in de omgeving van de Cairngorm Mountains;
 • Excursie: bezoek aan de Orkney eilanden incl. bootovertocht en bustocht met lokale gids over het eiland;
 • Excursie:whisky proeverij;
 • Transfer: camping - whisky proeverij (retour);
 • Excursie: Harry Potter stoomtrein "Jacobite Train" van Fort William naar Mallaig (retour);
 • Transfer: camping - station (retour);
 • Excursie: bezoek aan de stad Glasgow incl. begeleide wandeling;
 • Transfer: camping - Glasgow (retour);
 • Excursie: avondvoorstelling Military Taptoe in Edinburgh (incl. entree);
 • Tot ziens diner incl. 2 consumpties p.p.;
 • Transfer: camping - Edinburgh (retour);
 • Lidmaatschap Caravan & Caravanning Club UK;
 • Routeboek Cosse Camper Adventure (incl. route, tips, bezienswaardigheden);
 • Fooien;

 

Exclusief:

 • Camper (vraag vrijblijvend een offerte aan voor deelname aan deze reis met een huurcamper);
 • Overtocht Nederland – Engeland;
 • Brandstof;
 • Tolgelden;
 • Parkeergelden;
 • Verzekeringen;
 • Persoonlijke uitgaven voor onder meer maaltijden, facultatieve en individuele bezienswaardigheden (o.a. entreegelden voor musea, enz.);
 • Extra tafeldranken bij gezamenlijke maaltijden;
 • Munten voor douches, wasautomaten en sani-stations;
 • Eventuele kosten voor huisdieren (prijs op aanvraag);
 • Bijdrage Garantiefonds GGTO á € 15,- per boeking;
 • Reserveringskosten á € 15,- per boeking;

 

transfer camping - restaurant (retour)

Data

Data:

Data

Boek vóór 16 december 2019 en ontvang 5% korting op de reissom 

Aanvang reis: zaterdag 1 augustus 2020
Einde reis: maandag 24 augustus 2020

 

Prijzen

Prijs per persoon: vanaf € 1.595,- p.p.
Prijs alleenreizende / solo: vanaf € 2.429,-
Prijs extra volwassene: prijs op aanvraag
Prijs kind: prijs op aanvraag

Extra / aanvullende informatie:

Minimaal 4 equipes, maximaal 10 equipes en onder voorbehoud van voldoende deelname.

Verlenging mogelijk: informeer naar de mogelijkheden.

 

 

Highlights

Highlights:
 • Edinburgh;
 • Falkirk Wheel;
 • Cairngorm Mountains;
 • Loch Ness;
 • Inverness;
 • Urquhart Castle;
 • Orkney eilanden;
 • Duncansby Head;
 • Isle of Skye;
 • Portree;
 • The Old Man of Storr;
 • Claigan Coral Beach;
 • Dunvegan Castle;
 • Fairy Pools;
 • Jacobite Train - Harry Potter stoomtrein;
 • Glasgow;
 • Lockerbie;

Foto's

Foto's:

Bekijk hier de foto's van deze reis. Klik op een foto om deze uit te vergroten.

 

 

Onze contactgegevens:

Cosse Camper Adventure
Drentse Mondenweg 21
7831 JA Nieuw-Weerdinge
Nederland
Telefoon: +31 (0)6-51609306
Klik hier voor email

Vindt ons op de kaart

Onze openingstijden:

Maandag 09.00 - 18.00 uur
Dinsdag 09.00 - 18.00 uur
Woensdag 09.00 - 18.00 uur
Donderdag 09.00 - 18.00 uur
Vrijdag 09.00 - 18.00 uur
Zaterdag 10.00 - 17.00 uur
Zondag gesloten