Kleinschalige camper groepsreis Cuba (2021)

Beoordeel dit item
(0 stemmen)

 


   
Datum:   
   
Aanvang reis: zaterdag 6 februari 2021
Einde reis: zondag 28 februari 2021
   
Prijzen:
   
Prijs 1e & 2e persoon: vanaf € 5.495,- p.p.
Prijs alleenreizende / solo: vanaf € 8.825,-
Prijs extra volwassene: prijs op aanvraag
Prijs kind: prijs op aanvraag
   
   

Kleinschalige camper groepsreis Cuba (2021)

Cuba … een nieuwe avontuurlijke bestemming. Maak kennis met het authentieke Cuba tijdens een bijzondere en afwisselende camper groepreis.

23-daagse camper groepsreis Cuba

U reist overdag in uw eigen tempo, aan de hand van het routeboek, door dit prachtige en unieke land. U kunt deelnemen aan diverse excursies o.l.v. een lokale Cubaanse gids en uw Nederlandse reisbegeleiders. U bezoekt o.a. een tabaksplantage waar u kunt zien hoe Cubaanse sigaren worden gemaakt. Daarnaast bezoekt u diverse steden zoals, Matanzas, Santa Clara, Trinidad en Cienfuegos. U heeft de mogelijkheid om deel te nemen aan wandelingen of fietstochten in mooie en unieke natuurgebieden. Tijdens deze camper groepsreis verblijft u op camperplaatsen op de mooiste locaties. 

Programma

Programma:
 • 1

  Amsterdam - Havana

  DAG 1 CUBA HAVANA

  Vandaag vertrekt u met het vliegtuig vanaf Schiphol naar Havana, de hoofdstad van Cuba. Onze comfortabele taxibus staat al voor u en uw reisgenoten klaar en brengt ons naar het hotel waar u na aankomst kunt uitrusten. ’s Avonds kunt u genieten van een typisch Cubaans welkomstdiner in een lokaal restaurant.

  U verblijft 2 nachten in een hotel in het centrum van Havana.

 • 2

  Havana

  DAG 2 CUBA HAVANA

  Vandaag start u met een ontbijt in het hotel. Na het ontbijt kunt u deelnemen aan een gezamenlijk bezoek aan “Old Havana” o.l.v. een lokale stadsgids. U wandelt door het oude stadsdeel, dat op de werelderfgoedlijst van UNESCO staat. U bezoekt o.a. “La Bodeguita del Medio”, de stamkroeg van de beroemde schrijver en journalist Hemingway. Wij trakteren u hier op een koele Mojito, een heerlijke cocktail, die oorspronkelijk uit Cuba komt. Na de wandeling krijgt u een lunch aangeboden in een typisch en authentiek Cubaans restaurant.

  ’s Middags kunt u op eigen gelegenheid de “Handicraft Market” bezoeken, een hele grote markt met allemaal kleine kraampjes waar u mooie met de hand gemaakte souvenirs kunt kopen.

   

 • 3

  Havana

  CatedralNueva

  Vandaag start u met een ontbijt in het hotel. Vandaag heeft u een vrije dag en kunt u op eigen gelegenheid Havana bekijken.

  U kunt bijvoorbeeld de “Handicraft Market” bezoeken, een hele grote markt met allemaal kleine kraampjes waar u mooie met de hand gemaakte souvenirs kunt kopen.

 • 4

  Havana – Las Terrazas (plm. 75 kilometer)

  DAG 3 CUBA HAVANA

  Vandaag start u met een ontbijt in het hotel. Na het ontbijt verlaat u het hotel en gaat u gezamenlijk met uw reisgenoten naar het verhuurbedrijf om uw huurcamper op te halen. U wordt met de taxibus naar het verhuurbedrijf gebracht. Na de technische uitleg over de camper kan onze camper groepsreis op Cuba beginnen.

  U rijdt in uw eigen tempo naar de 1e overnachtingslocatie, waar u ontvangen wordt met een welkomstcocktail. U bezoekt aan het einde van de ochtend een echte koffieplantage en u maakt samen met de lokale gids en de reisbegeleiding een wandeling in de omgeving. U krijgt een lunch aangeboden in een lokaal restaurant. Er is ’s middags gelegenheid om te zwemmen in het kristalheldere water van de San Juan rivier.

  U overnacht op een camperplaats in Las Terrazas.

 • 5

  Las Terrazas - Viñales  (plm. 120 kilometer)

  DAG 4 CUBA VINALES

  U maakt vandaag samen met de lokale gids en de reisbegeleiding een wandeling in de Viñales vallei en u bezoekt een tabaksplantage. U wordt verwelkomt met een cocktail en tijdens de wandeling maakt u kennis met de tabaksplantages, de traditionele industrie van dit gebied.

  De rest van de dag is ter vrije besteding.

  U overnacht op een camperplaats in Viñales.

 • 6

  Viñales

  DAG 5 CUBA CAYO LEVISA

  U heeft vandaag een relaxdag en u kunt deelnemen aan een dagexcursie naar het prachtige eiland “Cayo Levisa”. Wij rijden met de campers naar de haven waar een boot klaarligt die ons naar het eiland brengt. Op het eiland kunt u genieten van een heerlijke ontspannen dag waarbij u de gelegenheid heeft om te snorkelen of te duiken in het warme kristalheldere water. U kunt genieten van de prachtige gekleurde tropische vissen die tussen het koraalrif zwemmen.

  U krijgt op het eiland een welkomstdrankje aangeboden.

  U overnacht op een camperplaats in Viñales.

 • 7

  Viñales - Cayo Jutías (plm. 120 kilometer)

  DAG 6 CUBA CAYO JUTIAS

  U heeft vandaag een relaxdag en u kunt deelnemen aan een dagexcursie naar de stranden van Cayo Jutías. U kunt vandaag genieten van een heerlijke ontspannen dag, waarbij u de gelegenheid heeft om te snorkelen of te duiken in het warme kristalheldere water. Maak een mooie wandeling door het zachte zand en geniet van het prachtige uitzicht over de oceaan.

  U overnacht op een camperplaats in Viñales.

 • 8

  Viñales - Soroa (plm. 113 kilometer)

  DAG 7 CUBA SOROA

  Bij aankomst in Soroa wordt u begroet met een welkomst cocktail, waarna u kunt deelnemen aan een wandeling naar de “Ceiba tree”, met zijn 650 jaar, de oudste boom van de regio. U maakt kennis met de geschiedenis en de gebruiken van de afro Cubaanse religie. U bezoek de botanische tuin met haar orchideeëntuin. U krijgt een lunch aangeboden in een lokaal restaurant en kunt genieten van traditionele Cubaanse muziek.

  ’s Middags heeft u vrij en kunt u deelnemen aan één van de facultatieve excursies zoals paardrijden of een wandeling naar het uitzichtpunt met uitzicht over de Sierra del Rosario, dat 375 meter boven zeezicht ligt.

  U overnacht op een camperplaats in Soroa.

 • 9

  Soroa - Jibacoa (plm. 145 kilometer)

  DAG 8 CUBA CAMPERPLAATS

  U heeft vandaag een vrije dag ter vrije besteding. U kunt bij aankomst op de camperplaats deelnemen aan één van de facultatieve excursies.

  U overnacht op een camperplaats in Jibacoa.

 • 10

  Jibacoa - Matanzas - Varadero (plm. 85 kilometer)

  DAG 9 CUBA ONDERWEG NAAR MATANZAS el puente de bacunayagua

  U kunt vandaag deelnemen een boottocht over de Canimar rivier. Tijdens de boottocht kunt u genieten van de prachtige typische flora en fauna die Cuba rijk is. U krijgt een typische Cubaanse lunch aangeboden op een mooie ranch, die aan de oever van de rivier ligt.

  In de loop van de middag bezoekt u Matanzas, de stad van de bruggen. U bezoekt diverse mooie bezienswaardigheden en in het oude stadsdeel kunt u genieten van een heerlijke Cubaanse koffie.

  Aan het einde van de dag bezoekt u een mooie grot waar u vrije tijd heeft om te zwemmen of te snorkelen. Daarna rijdt u door naar Varadero, waar u een wandeling door de stad maakt. We sluiten het bezoek aan Varadero af met een diner met lokale Cubaanse muziek.

  U overnacht op een camperplaats in Varadero.

 • 11

  Varadero - Santa Clara (plm. 215 kilometer)

  DAG 10 CUBA CAMPER AAN ZEE

  Na aankomst in Santa Clara kunt u deelnemen aan een stadsbezoek, waarbij u de belangrijkste locaties van de geschiedenis en van het hedendaagse Cuba bezoekt. U bezoekt o.a. het Mausoleum Plaza Che Guevera en het Armored Train Action Monument.

  U overnacht op een camperplaats in Santa Clara.

 • 12

  Santa Clara - Remedios - Cayo Santa Maria (plm. 105 kilometer)

  DAG 11 CUBA REMEDIOS

  Na aankomst in Remedios kunt u deelnemen aan een stadsbezoek. U bezoekt het Plaza Major, een prachtig plein, dat omringt is door prachtige monumenten en koloniale gebouwen. De mooiste en belangrijkste attractie is het “Iglesia Mayor of San Juan Bautista”, een kerk met 13 gouden altaren. Tegenover deze kerk staat een andere kerk, namelijk de “Iglesia del Buen Viaje”. Beide kerken staan aan hetzelfde plein en daardoor is Remedios de enige stad in Cuba waar twee kerken aan het hoofdplein staan.

  De middag heeft u vrij ter eigen besteding. Geniet van de heerlijke ontspannen Cubaanse sfeer, maak kennis met de vriendelijke lokale bevolking en geniet van een heerlijke maaltijd in één van de lokale restaurants of in een authentieke “Paladar”, een typisch Cubaans huisrestaurant.

  Daarna reist u verder naar het prachtige idyllische schiereiland Cayo Santa Maria, waar u twee nachten overnacht op een camperplaats.

 • 13

  Cayo Santa Maria

  DAG 12 CUBA CAYO SANTA MARIA

  U heeft vandaag een vrije dag ter vrije besteding. U kunt vandaag een dagje lekker uitrusten en genieten van de prachtige omgeving van de camperplaats. Geniet van een ontspannen wandeling over het strand of ga lekker zwemmen of snorkelen.

 • 14

  Cayo Santa Maria - Trinidad (plm. 180 kilometer)

  DAG 13 CUBA TRINIDAD

  In de loop van de middag kunt u deelnemen aan een stadsbezoek aan prachtige stad Trinidad.

  U bezoekt de belangrijkste bezienswaardigheden, zoals het “Plaza Mayor”, de “Nuestra Senora de la Santisima Trinidad” kerk en de “La Canchanchara Bar”.

  U overnacht twee nachten op een camperplaats in Trinidad.

   
 • 15

  Trinidad

  DAG 14 CUBA SALSA

  U kunt in de ochtend zwemmen of zonnen op het beste strand van de zuidkust van Cuba.

  ’s Middags kunt u deelnemen aan een gezellige cursus Salsa dansen in het centrum van Trinidad. Ervaar hoe leuk het is om Salsa te leren dansen.

 • 16

  Trinidad - El Nicho - Cienfuegos (plm. 147 kilometer)

  DAG 15 CUBA EL NICHO

  U kunt vandaag genieten van het prachtige landschap van de Escambray Mountains. U vindt hier inheemse vogelsoorten en unieke plantensoorten. In de bergen kunt u mooie wandelingen maken of een grot bezoeken.

  Onderweg kunt u genieten van een typische Cubaanse lunch op een mooie locatie.

  In Cienfuegos heeft u een vrije middag.

  U overnacht twee nachten op een camperplaats in Cienfuegos.

 • 17

  Cienfuegos

  DAG 16 CUBA CIENFEUGOS

  U kunt vandaag deelnemen aan een gezamenlijk bezoek aan de universiteitsstad Cienfuegos o.l.v. de lokale gids en de reisbegeleiding. U wandelt door het oude historische stadsdeel met haar indrukwekkende gebouwen. Cienfuegos staat sinds 2005 op de werelderfgoedlijst van UNESCO.

  ’s Middags heeft u ter vrije besteding. U kunt eventueel deelnemen aan een facultatieve excursie naar een dolfinarium. Hier kunt u o.a. zwemmen met dolfijnen.

 • 18

  Cienfuegos - Playa Larga (plm. 120 kilometer)

  DAG 17 CUBA CIENFUEGOS

  Bij aankomst in Playa Larga krijgt u een typische Cubaanse lunch aangeboden. U kunt ’s middags de “Criadero de los Cocodrilos” bezoeken, waar op verzoek van de regering Cubaanse krokodillen worden gefokt.

  ’s Middags heeft u ter vrije besteding.

  U overnacht twee nachten op een camperplaats in Playa Larga.

 • 19

  Playa Larga

  DAG 18 CUBA PLAYA LARGA

  Vandaag heeft u een vrije dag. U kunt eventueel deelnemen aan een facultatieve excursie waarbij u met een moerasboot de mangroves van dichtbij kunt bekijken.

  ’s Avonds kunt u genieten van een typisch Cubaanse diner met live muziek.

 • 20

  Playa Larga - Havana (plm. 180 kilometer)

  DAG 19 CUBA PLAYA LARGA BAY OF PIGS

  U reist vandaag weer terug naar de hoofdstad Havana waar u en uw reisgenoten de camper weer inleveren. U wordt door onze taxibus naar het hotel gebracht.

  U verblijft 2 nachten in een hotel in het centrum van Havana.

 • 21

  Havana

  DAG 20 CUBA OLDTIMER

  Vandaag start u met een ontbijt in het hotel. Na het ontbijt kunt u op eigen gelegenheid nog rondkijken in het centrum van Havana. U kunt vandaag deelnemen aan een facultatieve excursie, waarbij u een ritje maakt met een authentieke Amerikaanse oldtimer door het centrum en de omgeving van Havana.

  Aan het einde van de dag kunt u genieten van ons tot-ziens-diner in een lokaal Cubaans restaurant. Tijdens het diner kunt u genieten van een typische Cubaanse muziek show.

 • 22

  Havana

  DAG 21 CUBA HAVANA ZONSONDERGANG

  Vandaag start u met een heerlijk ontbijt in het hotel. Na het ontbijt kunt u op eigen gelegenheid nog rondkijken in het centrum van Havana.

  In de loop van de middag wordt u door onze taxibus naar de luchthaven van Havana gebracht.

  U vliegt ’s avonds terug naar Amsterdam waar u de volgende dag aankomt. U overnacht in het vliegtuig.

 • 23

  Einde reis - aankomst Amsterdam

  DAG 22 CUBA HAVANA

  U komt in de loop van de ochtend aan op Schiphol.

 

Inclusief

Inclusief:

Inclusief:

 • Nederlands sprekende reisbegeleiding (uw reisbegeleiders Christiaan & Maletha);
 • Lokale Cubaanse gids tijdens de gehele reis;
 • Retour vliegticket Amsterdam – Havana (directe vlucht)*;
 • Transfer luchthaven Havana - hotel Havana;
 • 2 overnachtingen in een 3* hotel in Havana o.b.v. logies & ontbijt in een 2-persoonskamer;
 • Welkomstdiner in lokaal restaurant;
 • Excursie dag 2: begeleide wandeling met lokale stadsgids in Havana incl. lunch en 1 Mojito p.p.;
 • Transfer hotel Havana - verhuurbedrijf Havana;
 • 17 dagen camperhuur Rimor alkoof camper (of vergelijkbaar) van Daiquiri Tours 

  inclusief: onbeperkt aantal kilometers, keukeninventaris, beddengoed + kussens, handdoekenpakket, camperinventaris, extra bestuurder, 2 x buitenstoel & 1 buitentafel, toiletvloeistof voor chemisch toilet, pechhulp service, schoonmaakkosten buitenzijde camper, klaarmaakkosten, instructieboekje, volledig cascoverzekering camper met een eigen risico van € 500,- per gebeurtenis, lokale belastingen;

 • 1 volle tank brandstof bij het ophalen van de camper;
 •  

  Camperverzekering á € 20,- per dag;
 • 16 overnachtingen op een camperplaats incl. schoonwater inname & stroom (indien beschikbaar);
 • 7 lunches in lokaal restaurant volgens programma;
 • Welkomstcocktail op dag 3;
 • Excursie dag 3: bezoek koffieplantage, wandeling met lokale gids in omgeving, zwemmen in San Jan River;
 • Excursie dag 4 : wandeling met lokale gids in Viñales vallei incl. welkomstcocktail, bezoek aan tabaksplantage;
 • Excursie dag 5: relaxdag op Cayo Levisa (incl. transfer & boottocht) incl. welkomstcocktail;
 • Excursie dag 6: relaxdag op Cayo Jitías;
 • Welkomstcocktail op dag 7;
 • Excursie dag 7: bezoek aan de botanische tuin, zwemmen bij waterval;
 • Excursie dag 9: boottocht over Rio Canimar rivier, stadsbezoek Matanzas & stadsbezoek Varadero;
 • Diner op dag 9 incl. live muziek;
 • Excursie dag 10: stadsbezoek Santa Clara;
 • Excursie dag 11: stadsbezoek Remedios;
 • Excursie dag 13: stadsbezoek Trinidad;
 • Excursie dag 14: cursus salsa dansen;
 • Excursie dag 16: stadsbezoek Cienfuegos;
 • Excursie dag 17: bezoek aan Criadero de los Cocodrilos;
 • Diner op dag 18 incl. live muziek;
 • Tot ziens diner op dag 20 incl. live muziek;
 • 2 overnachtingen in een 3* hotel in Havana o.b.v. logies & ontbijt in een 2-persoonskamer;
 • Transfer hotel Havana - luchthaven Havana;
 • Kennismakingsdag incl. lunch;
 • Diverse wandelingen die wij ter plaatse organiseren (keuze uit een korte óf lange wandeling);
 • Routeboek;
 • Reisgids Cuba;
 • Wegenkaart Cuba;

* De vluchten worden uitgevoerd door KLM. Bij de vlucht is inbegrepen: ticketfee, luchthavenbelasting, alle maaltijden & consumpties aan boord van het vliegtuig, 1 stuk ruim- en 1 stuk handbagage p.p.

 ** Er is ontbijt inbegrepen bij de hotelovernachtingen in Havana. Er zijn geen lunch & diner inbegrepen bij de hotelkamer.

Exclusief: 

 • Waarborgsom huurcamper € 500,- / US$ 500,- *;
 • Brandstof huurcamper;
 • Fooien tijdens gezamenlijke lunches/diners/excursies;
 • Parkeergelden;
 • Tolgelden;
 • Visumkosten;
 • Verzekeringen (reis- en annuleringsverzekering);
 • Afkoop eigen risico verzekering huurcamper;
 • Persoonlijke uitgaven voor onder meer maaltijden, facultatieve en individuele bezienswaardigheden (o.a. entreegelden voor excursies, bezienswaardigheden, musea, enz.);
 • Munten voor douches, wasautomaten en sani-stations;
 • Eventuele toeslag i.v.m. hoge koerswisseling ten tijde van boeking (alleen van toepassing indien er een hoge koerswisseling komt);
 • Bijdrage Garantiefonds GGTO á € 30,- per boeking (2 x € 15,- i.v.m reissom > € 10.000,-;
 • Reserveringskosten á € 15,- per boeking;

* De waarborgsom betaalt u van te voren aan ons, tegelijk met de laatste betaling van de reissom. Wij dragen de waarborgsom over aan onze verhuurpartner. Na inlevering van de camper krijgt u uw waarborgsom z.s.m. teruggestort op uw bankrekening.

Data

Data:

Data

23-daagse camper groepsreis Cuba

Aanvang reis: zaterdag 6 februari 2021
Einde reis 1: zondag 28 februari 2021

 

Prijzen

Prijs 1e & 2e persoon: vanaf € 5.495,- p.p.
Prijs alleenreizende / solo: vanaf € 8.825,- 
Prijs extra volwassene: prijs op aanvraag 
Prijs kind: prijs op aanvraag 

Extra / aanvullende informatie:

Minimaal 4 campers, maximaal 10 campers en onder voorbehoud van voldoende deelname.

Highlights

Highlights:
 • begeleide wandeling in Havana;
 • bezoek koffieplantage;
 • zwemmen in San Jan River;
 • wandeling met lokale gids in Viñales vallei;
 • bezoek aan tabaksplantage;
 • relaxdag op Cayo Levisa;
 • relaxdag op Cayo Jutías;
 • bezoek aan de botanische tuin;
 • boottocht over Rio Canimar rivier;
 • stadsbezoek Matanzas;
 • stadsbezoek Varadero;
 • stadsbezoek Santa Clara;
 • stadsbezoek Remedios;
 • stadsbezoek Trinidad;
 • cursus salsa dansen;
 • stadsbezoek Cienfuegos;
 • bezooek aan Criadero de los Cocodrilos;

Foto's

Foto's:

Bekijk hier de foto's van deze reis. Klik op een foto om deze uit te vergroten.

Onze contactgegevens:

Cosse Camper Adventure
Drentse Mondenweg 21
7831 JA Nieuw-Weerdinge
Nederland
Telefoon: +31 (0)6-51609306
Klik hier voor email

Vindt ons op de kaart

Onze openingstijden:

Maandag 09.00 - 18.00 uur
Dinsdag 09.00 - 18.00 uur
Woensdag 09.00 - 18.00 uur
Donderdag 09.00 - 18.00 uur
Vrijdag 09.00 - 18.00 uur
Zaterdag 10.00 - 17.00 uur
Zondag gesloten