2019 - Australie 30-daagse camperreis

Beoordeel dit item
(0 stemmen)

   
   
   
Datum
   
Aanvang reis: 28 november 2019
Einde reis 27 december 2019
   
Prijzen:
   
Prijs 1e & 2e persoon: € 5.075,- p.p.
Prijs alleenreizende / solo: € 8.209,- p.p.
Prijs extra volwassene: prijs op aanvraag
Prijs kind: € prijs op aanvraag
   
Minimaal 5 equipes Maximaal 10 equipes
   

30-daagse avontuurlijke camperreis door Australië

 

30-daagse avontuurlijke camperreis door Australië

Ga mee op een 30-daags camper avontuur door Australië. De rondreis start in Cairns. U reist door regenwouden, dichte eucalyptusbossen, bezoekt woestijnen, prachtige natuur, wijngaarden, bergen en een boot- en snorkeltocht bij het Great Barrier Reef maakt het avontuur compleet. Onderweg ziet u typische Australische diersoorten zoals de kangoeroe, de wallaby en de koala.

U vervolgt uw route langs een prachtige kustweg en komt aan in de wereldstad Sydney. U verblijft een aantal dagen in een hotel in Sydney voordat u terugkeert naar Nederland. Bezoek het beroemde Opera House, beklim de Harbour Bridge of ga een dagje relaxen op Bondi Beach.

Verlenging is mogelijk: informeer naar de verschillende mogelijkheden.

Programma

Programma:
 • 1

  Amsterdam - Singapore

  Dag 1

  Vandaag vertrekt u gezamenlijk met alle andere deelnemers aan deze reis met het vliegtuig vanaf Schiphol naar Australië. Na een kleine 13 uur vliegen maakt u een korte tussenstop op het vliegveld in Singapore, waarna u verder vliegt naar Cairns. U overnacht in het vliegtuig.

   

 • 2

  Singapore - Cairns

  37152368 m

  In de vroege ochtend vertrekt u met het vliegtuig van het vliegveld in Singapore. U vliegt in 8 uurtjes naar Sydney. In Sydney maakt u een korte tussenstop en aan het einde van de dag arriveert u op het vliegveld in Cairns.

  U overnacht twee nachten in een hotel in het centrum van Cairns.

   

 • 3

  Cairns

  57326054 m

  In de loop van de ochtend kunt u deelnemen aan een gezamenlijk bezoek met een lokale stadsgids aan de stad Cairns, de belangrijkste stad in Queensland.

  Cairns wordt omringd door machtige hoge bergen. De binnenstad kent een levendig centrum met winkels, restaurants, cafés en disco’s. Het meest bezocht is de Esplanade, een lange boulevard met diverse leuke attracties, winkels en de Night Markets. In de haven treft u mooie boten, van klein tot zeer luxe en grote jachten.

   

 • 4

  Cairns -  Cape Tribulation (plm. 141 kilometer)

  57326689 m

  U verlaat vandaag het hotel en haalt uw huurcamper op bij het verhuurbedrijf. Na de uitleg over de camper vertrekt iedereen op eigen gelegenheid naar het noordelijker gelegen Cape Tribulation. Het rijden in de camper zal de eerste dag nog even wennen zijn, want het is hele andere ervaring dan rijden in de auto.

  In Cape Tribulation bezoekt u het regenwoud van Cape Tribulation National Park. U zult vandaag kennismaken met de rust en de natuur van Australië en misschien ziet u vandaag wel uw eerste wilde dieren. Cape Tribulation is de enige plaats waar de Daintree Rainforest en de Great Barrier Reef samenkomen.

  U overnacht op een camping in de buurt van Cape Tribulation National Park.

   

 • 5

  Cape Tribulation - Port Douglas (plm. 85 kilometer)

  57315611 m

  U verlaat vandaag Cape Tribulation en maakt een korte rit met uw camper naar het sfeervolle en relaxte stadje Port Douglas, het meest noordelijke badplaatsje! Port Douglas is de toegangspoort tot het Great Barrier Reef, het Daintree National Park en de Mossman Gorge. Het kleine stadje heeft leuke winkeltjes, gezellige terrasjes, restaurants en mooie stranden.

  U overnacht twee nachten op een camping in de buurt van Port Douglas.

   

 • 6

  Port Douglas

  40613790 m

  U kunt vandaag deelnemen aan een facultatieve dagexcursie naar het Great Barrier Reef. U vertrekt vanochtend op tijd met de boot vanuit de haven van Port Douglas. De boot zal op een aantal locaties stoppen, waarna u de tijd heeft om te snorkelen rondom het rif.

  Er leven meer dan 1.500 verschillende vissoorten, 400 typen koraal en 6 verschillende soorten schildpadden in het  Great Barrier Reef. Iedereen is onder de indruk van de fantastische onderwaterwereld van dit natuurwonder.

   

 • 7

  Port Douglas - Mission Beach (plm. 205 kilometer)

  65932181 l

  Mission Beach is een kleine badplaats ten zuiden van Cairns. Het is een ongerept tropisch paradijs met een regenwoud, dat is opgenomen op de werelderfgoedlijst. Hier treft u prachtige zandstranden.

  Een échte aanrader is een bezoek aan The Mamu Tropical Skywalk, waar u het regenwoud van heel dichtbij kunt ontdekken. U ziet planten, insecten en vogels en u heeft een prachtig uitzicht vanaf de uitkijktoren over het regenwoud.

  U overnacht op een camping in de buurt van Mission Beach.

   

 • 8

  Mission Beach - Townsville (plm. 235 kilometer)

  65932207 m

  U verlaat Mission Beach en reist verder naar Townsville. In de omgeving van Townsville is veel te zien. Zo vindt u hier tropisch regenwoud, mooie eilanden, de wetlands, diverse nationale parken en historische, militaire bezienswaardigheden.

  Bezoek het Palmer Street en Flinders Street district. In dit deel van de stad vindt u leuke winkeltjes en restaurantjes.

  U overnacht twee nachten op een camping in de buurt van Townsville City.

   

 • 9

  Townsville

  36496668 m

  U kunt vandaag deelnemen aan een facultatieve excursie naar Magnetic Island met haar prachtige natuur en witte stranden. Maak tijdens deze dag kennis met de bijzondere bewoners van dit eiland, zoals de koala, de possum, de rock wallabie en meer dan honderd verschillende vogelsoorten. Het eiland bestaat voor 2/3 deel uit nationaal park. Vanaf de stranden kunt u zo de zee in lopen om te zwemmen en te snorkelen.

   

 • 10

  Townsville - Airlie Beach (plm. 273 kilometer)

  60530539 m

  U verlaat vandaag Townsville City en reist verder naar Airlie Beach, de toegangspoort tot de Whitsundays, een heus paradijs voor waterliefhebbers! Hier vindt u de Whitsunday Coast en de Whitsunday eilanden. Airlie Beach is een gezellige en levendige kleine stad met winkels, restaurant en cafés.

  U overnacht twee nachten op een camping in de buurt van Airlie Beach.

   

 • 11

  Airlie Beach (rustdag)

  7142284 m

  U heeft vandaag een hele dag de tijd om op eigen gelegenheid kennis te maken met Airlie Beach. In Airlie Beach is een prachtig mooie lagune aangelegd vlakbij de zee. In de lagune waant u zich in een tropisch regenwoud. De lagune trekt zowel de toeristen als de plaatselijke bevolking. Rondom de lagune treft u picknicktafels en barbecues aan.

  Houdt u van zeilen, dan kunt u deelnemen aan een facultatieve dagtocht op een zeilboot. U vaart op de Coral Sea tussen de 74 eilanden van de Whitsundays door. Tijdens de zeiltocht worden diverse eilanden bezocht. ‘s Middags wordt u op een idyllische locatie een lunch aangeboden. Op een aantal locaties wordt u de mogelijkheid geboden om te snorkelen in het prachtige blauwe/groene water. 

   

 • 12

  Airlie Beach - Carmila (plm. 256 kilometer)

  18264240 m

  U verlaat vandaag Airlie Beach en reist naar Carmila, een klein dorpje waar u helemaal tot rust kunt komen. U overnacht op een camping in de buurt van Carmila, direct aan het strand.

   

 • 13

  Carmila - Rockhampton (plm. 243 kilometer)

  7548097 m

  U verlaat de camping aan de zee en reist door naar Rockhampton, de rundvlees hoofdstad van Australië. In Rockhampton worden een aantal soorten runderen gefokt. Lust u graag een biefstuk, dan moet u zeker hier in één van de restaurants gaan eten.

  Voor een bijzondere ervaring bezoekt u ’s avonds een rodeoshow.

  U overnacht twee nachten op een camping in de buurt van Rockhampton.

   

 • 14

  Rockhampton (plm. 243 kilometer)

  50229406 m

  U heeft vandaag de tijd om op eigen gelegenheid de omgeving van Rockhampton te bekijken. De stad ligt direct aan de Fitzroy rivier. De steenbokskeerkring loopt dwars door de stad. Houdt u van bloemen en planten bezoek dan de botanische tuinen.

  In de omgeving vindt u een open mijn en spectaculaire grotten.

   

 • 15

  Rockhampton - Fraser Island (plm. 505 kilometer)

  27484429 m

  Vandaag heeft u een lange reisdag voor de boeg. U verlaat de camping in Rockhampton en rijdt een prachtige route langs de kust. Als u vandaag op tijd vertrekt, dan heeft u nog de gelegenheid om één van de spectaculaire grotten in de buurt van Rockhampton te bezoeken.

  Na een lange reisdag komt u aan op de camping in de buurt van Fraser Island, waar u twee nachten zult verblijven.

   

 • 16

  Fraser Island (rustdag)

  36473013 m

  Fraser Island is het grootste zandeiland ter wereld. Het ligt net buiten de kust. Op het eiland zijn bossen, meertjes en beekjes. Op het eiland treft u Dingo’s aan die hier in het wild leven.

  Hoogtepunten op dit eiland zijn Lake McKenzie met zijn kraakheldere blauwe water, het ondiepe Lake Wabby, Central Station het beginpunt van diverse wandelpaden midden in het bos en The Cathedrals, gekleurde zandkliffen langs het strand. Vanaf het uitzichtpunt Indian Head heb je een schitterend uitzicht over het eiland en de zee. Hier kunnen dolfijnen, haaien, roggen en zelfs walvissen gespot worden.

 • 17

  Fraser Island - Noosa Heads (plm. 258 kilometer)

  38284157 m

  Na uw bezoek aan het mooie zandeiland rijdt u verder naar een prachtige locatie in Noosa Heads. Voordat u aankomt in de mondaine badplaats Noosa Heads, treft u ongerepte natuur en de rust van het regenwoud aan.

  In Noosa Heads treft u Noosa National Park aan, een klein nationaal park, waar u diverse wandelingen kunt maken. Er zijn diverse uitzichtpunten van waar u een fantastisch uitzicht heeft over de zee, de stranden en de plaats Noosa. U kunt hier koala’s en dolfijnen spotten.

  U overnacht op een camping in de buurt van Noosa Heads.

   

 • 18

  Noosa Heads - Brisbane (plm. 100 kilometer)

  41132383 m

  Vandaag rijdt u in ongeveer twee uurtjes naar de gezellige stad Brisbane, gelegen aan de Brisbane River. Brisbane is de derde grootste stad van Australië. In het centrum treft u oude gebouwen in Victoriaanse stijl, maar ook veel nieuwe moderne gebouwen aan.

  U treft hier twee belangrijke musea aan, de Art Gallery en het Queensland Museum, beiden zijn een bezoek meer dan waard.

  U overnacht op een camping in de buurt van Brisbane.

   

 • 19

  Brisbane - Byron Bay (plm. 166 kilometer)

  28041547 m

  U verlaat Brisbane en reist naar het subtropische Byron Bay. Byron Bay is een leuke plaats. Er hangt een gezellige en relaxte sfeer. U treft hier veel surfers aan.

  Onderweg treft u het stadje Gold Coast aan met haar vele toeristische attracties, zoals diverse (water) pretparken, winkelcentra, boerenmarkten en prachtige stranden.

  U overnacht twee nachten op een camping in de buurt van Byron Bay.

   

 • 20

  Byron Bay (rustdag)

  48633528 m

  In Byron Bay treft u Cape Byron aan. Cape Byron is de meest oostelijke punt van het Australische vasteland. Hier treft u de oude vuurtoren de “Cape Byron Lighthouse” aan, een bijzonder gebouw van historische waarde.

  De omgeving van Byron Bay is miljoenen jaren geleden ontstaan na een vulkaan uitbarsting.

   

 • 21

  Byron Bay - Coffs Harbour (plm. 240 kilometer)

  25045979 m

  U verlaat Byron Bay en reist verder naar de badplaats Coffs Harbour. In Coffs Harbour treft u veel surfers aan, omdat hier de beste surfstranden liggen van Australië. De mooiste stranden treft u aan in Park Beach, Korora en Jetty Beach.

  In de omgeving worden veel bananen verbouwd en u zult onderweg diverse bananenplantages zien. Bezoek de Big Banana, een mega banaan van 11 meter lang, 5 meter hoog en 2,4 meter breed.

  Een bezoek aan de The Clog Barn mag zeker niet ontbreken … een stukje Nederland in Australië. Hier kunt u bij Big Oma's Coffee House pannenkoeken, brood met hagelslag of bitterballen eten. U kunt hier ook een demonstratie bijwonen waarbij u kunt zien hoe klompen gemaakt worden.

  U overnacht op een camping in de buurt van Coffs Harbour.

   

 • 22

  Coffs Harbour - Hunter Valley (plm. 423 kilometer)

  23928141 m

  U verlaat Coffs Harbour en reist verder naar het populaire wijngebied van Hunter Valley. Onderweg treft u diverse mooie uitzichtpunten aan.

  U overnacht twee nachten op een camping in de buurt van Hunter Valley.

   

 • 23

  Hunter Valley

  10634659 m

  Vandaag kunt u deelnemen aan een facultatieve excursie waarbij u diverse wijnboeren gaat bezoeken. U neemt tijdens de excursie een kijkje in de wijngaarden en u kunt natuurlijk diverse wijnen proeven.

   

 • 24

  Hunter Valley - Blue Mountains (plm. 237 kilometer)

  13474385 m

  U reist vandaag naar het beroemde Blue Mountains National Park. De Blue Mountains hebben hun naam te danken aan de blauwe gloed die de eucalyptusbossen afgeven.

  U overnacht twee nachten op een camping in de buurt van Blue Mountains National Park.

   

 • 25

  Blue Mountains (rustdag)

  14921826 m

  De Blue Mountains, in 1959 uitgeroepen tot nationaal park, staat op de werelderfgoedlijst. In dit gebied vindt u diepe ravijnen, ontelbare watervallen, steile rotswanden en veel eucalyptus-bossen. De Blue Mountains zijn geen bergen, maar ravijnen en rotsformaties, ontstaan onder invloed van wind en regen, meer dan 250 miljoen jaar geleden.

  De bekendste rotsformatie is The Three Sisters, drie naast elkaar gelegen rotsformaties. Een echte aanrader is Echo Point. U heeft hier een geweldig uitzicht op de Three Sisters, Mount Solitary, de Ruinid Castle rotsformatie en de uitgestrekte Jamison Valley.

   

 • 26

  Blue Mountains - Sydney (plm. 128 kilometer)

  55158299 m

  U heeft vanochtend nog de gelegenheid om een wandeling te maken in de Blue Mountains of om één van de uitzichtpunten te bezoeken. In de namiddag verlaat u de Blue Mountains en rijdt u naar de camping. Vannacht slaapt u voor de laatste keer in de camper.

  U overnacht op een camping in de buurt van Sydney.

   

 • 27

  Sydney (rustdag)

  37944662 m

  U levert in de vroege ochtend uw huurcamper in bij het verhuurbedrijf.

  In de loop van de middag kunt u deelnemen aan een bezoek aan de stad Sydney met een lokale stadsgids. U bezoekt o.a. de Sydney Opera House en de Sydney Harbour Bridge.

  U overnacht twee nachten in een hotel in het centrum van Sydney.

   

 • 28

  Sydney (rustdag)

  54665492 m

  U heeft vandaag de mogelijkheid om de stad op eigen gelegenheid te bezoeken.

  Voor de échte liefhebbers bestaat de mogelijkheid om over de Harbour Bridge te lopen, een tocht van dik 3½ uur, onder begeleiding van een ervaring gids.

   

 • 29 & 30

  Sydney - Amsterdam (vliegen)

  39935367 m

  U verlaat vandaag Sydney en vliegt via Singapore terug naar Amsterdam.

  U heeft de keuze om deze reis met een aantal dagen te verlengen, door een verblijf in Singapore (niet inbegrepen in de reissom).

   

Inclusief

Inclusief:

Inclusief:

 • Nederlandse reisbegeleiding;
 • Vliegticket Amsterdam – Cairns;
 • Vliegticket Sydney – Amsterdam;
 • 2 hotelovernachtingen in Cairns;
 • Transfer vliegveld Cairns - hotel Cairns;
 • Transfer hotel Cairns - verhuurbedrijf Cairns;
 • 2 hotelovernachtingen in Sydney;
 • Transfer verhuurbedrijf Sydney - hotel Sydney;
 • Transfer hotel Sydney - vliegveld Sydney;
 • 24 dagen huurcamper;
 • Begeleide wandeling met lokale stadsgids in Cairns;
 • Begeleide wandeling met lokale stadsgids in Sydney;
 • Routeboek;
 • Reisgids Australië;
 • Wegenkaart Australië;
 • Diverse wandelingen die wij ter plaatse organiseren;

Exclusief: 

 • Waarborgsom camper;
 • Campinggelden;
 • Brandstof;
 • Tolgelden;
 • Parkeergelden;
 • Verzekeringen (reis- en annuleringsverzekering);
 • Afkoop eigen risico verzekering huurcamper;
 • Persoonlijke uitgaven voor onder meer maaltijden, facultatieve en individuele bezienswaardigheden (o.a. entreegelden voor musea, enz.);
 • Munten voor douches, wasautomaten en sani-stations;
 • Bijdrage Garantiefonds GGTO á € 15,- per boeking;
 • Reserveringskosten á € 15,- per boeking;

Data

Data:

Data

Aanvang reis: 28 november 2019
Einde reis: 27 december 2018

Prijzen

Prijs per persoon: € 5.075,-
Prijs single: € 8.209,-
Prijs extra volwassene:prijs op aanvraag
Prijs kind: € prijs op aanvraag

Extra / aanvullende informatie:

Verlenging mogelijk: informeer naar de mogelijkheden.

Minimaal 5 equipes, maximaal 10 equipes en onder voorbehoud van voldoende deelname.

 

Highlights

Highlights:
 • Cairns;
 • Cape Tribulation National Park;
 • Daintree Rainforest;
 • Great Barrier Reef;
 • Mossman Gorge;
 • Magnetic Island;
 • Whitsundays;
 • Fraser Island;
 • Noosa National Park;
 • Gold Coast;
 • Brisbane;
 • Cape Byron Lighthouse;
 • Hunter Valley;
 • Blue Mountains;
 • Sydney;

Foto's

Foto's:

Bekijk hier de foto's van deze reis. Klik op een foto om deze uit te vergroten.

Reisverslagen

Reisverslagen:

Momenteel zijn er geen reisverslagen

Onze contactgegevens:

Cosse Camper Adventure
Drentse Mondenweg 21
7831 JA Nieuw-Weerdinge
Nederland
Telefoon: +31 (0)6-51609306
Klik hier voor email

Vindt ons op de kaart

Onze openingstijden:

Maandag 09.00 - 18.00 uur
Dinsdag 09.00 - 18.00 uur
Woensdag 09.00 - 18.00 uur
Donderdag 09.00 - 18.00 uur
Vrijdag 09.00 - 18.00 uur
Zaterdag 10.00 - 17.00 uur
Zondag gesloten