Camperreis Canada "Best of the West"

Beoordeel dit item
(2 stemmen)

   
GEGARANDEERD VERTREK  
   
Aanvang reis: maandag 29 juli 2019
Einde reis: dinsdag 20 augustus 2019
   
Prijzen:
   
Prijs 1e & 2e persoon: vanaf € 4.799,- p.p.
Prijs alleenreizende/solo: vanaf € 8.399,-
Prijs extra persoon: € prijs op aanvraag
Prijs kind:  € prijs op aanvraag
   
Minimaal 5 equipes Maximaal 10 equipes
   
Nog slechts 4 campers beschikbaar!!!  

 

"Beleef tijdens een 23-daagse camperreis het beste van het Westen van Canada" 

Canada staat bekend om haar prachtige natuur en is een perfect land voor een avontuurlijke camperreis. Rijd met uw camper door oneindige bossen, bezoek één van de vele gletsjers en maak een mooie wandeling in de bergen.

Bezoek het Rocky Mountains National Park, Jasper National Park, Glacier National Park en Banff National Park.

Extra / aanvullende informatie:

Verlenging mogelijk: informeer naar de mogelijkheden.

Minimaal 5 equipes, maximaal 10 equipes en onder voorbehoud van voldoende deelname.

 

 

Programma

Programma:
 • 1

  Amsterdam - Calgary

  37052186 m

  Wij ontvangen u vandaag op Schiphol waar wij gezamenlijk zullen inchecken voor ons camper avontuur naar Canada. Na een lange vlucht komt u aan op het vliegveld in Calgary, één van de grootste steden van West-Canada.

  U overnacht 2 nachten in een hotel in het centrum van Calgary.

   

 • 2

  Calgary

  7451990 m

  Calgary is de toegangspoort tot de prachtige nationale parken, de Rocky Mountains National Park, Banff National Park en Jasper National Park. De skyline van Calgary wordt gevormd door hoge wolkenkrabbers met op de achtergrond prachtige hoge bergen. Calgary wordt ook wel “Cowtown” genoemd, omdat het oude wildwest/cowboy karakter nog aanwezig en voelbaar is in deze mooie stad. Het symbool van de stad is een witte Cowboyhoed.

  Wij bieden u vandaag een welkomstontbijt aan en daarna kunt u deelnemen aan een gezamenlijke wandeling door het centrum van Calgary. ‘s Middags heeft u gelegenheid om zelf de stad te verkennen.

   

 • 3

  Calgary - Banff National Park (plm. 110 kilometer)

  53479535 m

  U verlaat vandaag het hotel en haalt samen met de andere deelnemers uw huurcamper op bij het verhuurbedrijf. Na de uitleg over de camper vertrekt iedereen op eigen gelegenheid naar Banff National Park. Het rijden in de camper zal de eerste dag nog even wennen zijn, want het is hele andere ervaring dan rijden in de auto.

  Na anderhalf uur rijden komt u aan in Banff National Park, en prachtige bestemming met meren, bossen, besneeuwde bergen en veel wilde dieren. Banff National Park is één van de meest bezochte natuurgebieden van Canada.

  U overnacht twee nachten op een camping in de buurt van het knusse plaatsje Banff. In Banff treft u diverse restaurants en winkels aan.

   

 • 4

  Banff National Park

  62034468 m

  U verblijft een hele dag in Banff National Park. U heeft vandaag de hele dag tijd om het park op uw gemak te bekijken en om diverse wandelingen te maken. Een echte aanrader is de Johnston Canyon, waarbij u de loop van de rivier volgt. Er zijn diverse meren waar u een kanotocht kunt maken of heerlijk kunt genieten van het prachtige uitzicht. Natuurlijk mag een bezoek aan Lake Louise ook niet ontbreken.

  Aan het einde van de dag keert u terug naar de camping.

   

 • 5

  Banff National Park – Jasper National Park (plm. 110 kilometer)

  54633257 m

  U verlaat Banff National Park en rijdt via een prachtige slingerweg naar Jasper National Park. Het landschap van Jasper National Park wordt gevormd door groene bossen, indrukwekkende watervallen, meren, gletsjers en diepe kloven. U kunt hier diverse dieren zien, zoals grizzlyberen, zwarte beren, maar ook herten, elanden en bevers.

  Wilt u genieten van een prachtig uitzicht vanaf een berg, neem dan de kabelbaan naar de Whistlers Mountain en geniet van het prachtige uitzicht.

  U overnacht twee nachten op een camping in de buurt van Jasper National Park.

   

 • 6

  Jasper National Park

  59281889 m

  Vandaag heeft u de hele dag de tijd om op eigen gelegenheid nader kennis te maken met Jasper National Park. U kunt een mooie wandeling maken in de omgeving van de camping, of bij één van de prachtige meren. Een echte aanrader is de Maligne Canyon, een kloof met diverse mooie uitzichtpunten op de omringende bergen en de Maligne-rivier.

   

 • 7

  Jasper National Park - Clearwater (plm. 326 kilometer)

  54633426 m

  U verlaat vandaag Jasper National Park en rijdt naar Clearwater en het nabijgelegen Wells Gray Provincial Park. Als u op tijd bent, kunt u vanmiddag nog een kijkje nemen in het Wells Gray Provincial Park. Komt u pas laat in de middag aan in Clearwater, bezoek dan de volgende ochtend het park met alle watervallen.

  In het Wells Gray Provincial Park zijn 250 watervallen in diverse afmetingen, daarom wordt het park ook wel ‘Waterfall Park’ genoemd. De meeste watervallen kun je gemakkelijk bereiken vanaf de doorgaande weg. Het gebied is vulkanisch en dat zie je terug in het gesteente.

  U overnacht op een camping in de buurt van Clearwater.

   

 • 8

  Clearwater - Kamloops (plm. 123 kilometer)

  61005753 m

  U heeft vanochtend de tijd om op uw gemak een wandeling te maken naar één van de watervallen van het Wells Gray Provincial Park.

  In de loop van de middag verlaat u Clearwater en reist u door naar Kamploops.

  U overnacht op een camping in de buurt van Kamploops.

   

 • 9

  Kamloops - Whistler (plm. 300 kilometer)

  14455067 m

  U verlaat vandaag de camping in Kamloops en reist door naar Whistler. In het mondaine stadje Whistler vindt u één van de grootste skigebieden van Canada. U kunt met een kabelbaan de Whistler Mountain bezoeken en naar de top van de Blackcomb Mountain gaan. In Whistler kunt u diverse korte en lange wandelingen maken, fietsen, winkelen, maar ook genieten van een ontspannen bad in één van de luxe resorts.

  U overnacht op een camping in de buurt van Whistler.

   

 • 10

  Whistler - Vancouver (plm. 121 kilometer)

  41250370 m

  U verlaat het mondaine Whistler en rijdt door naar de camping in de buurt van Vancouver.

  In de loop van de middag kunt u een kijkje nemen in Stanley Park, een groen park, dat compleet omringd is door water. U treft hier de lokale bevolking aan van Vancouver. Er zijn fiets- en wandelenpaden. Een bijzondere ervaring is het uitzicht vanaf de Seawall. U heeft uitzicht op de skyline van Vancouver, de bossen en de zee.

  Een andere bijzondere ervaring is de Capilano Suspension Bridge, een hangbrug over een kloof met adembenemend uitzicht op de omringende bergen en de kolkende rivier onder u.

  U overnacht twee nachten op een camping in de buurt van Vancouver.

 • 11

  Vancouver

  28938915 m

  U kunt vanochtend deelnemen aan een gezamenlijke wandeling door Vancouver. De stad kent een aantal wijken, zoals Chinatown, Gastown en Granville Island. Elke wijk heeft zijn eigen unieke kenmerken en bezienswaardigheden. In Vancouver ligt alles op loopafstand, waardoor u in één dag een goede indruk kunt krijgen van deze mooie veelzijdige stad.

  Bezoek ook de Granville Public Market waar u de lokale bevolking aantreft en waar u lokale producten kunt kopen. Een andere mooie ervaring is de Vancouver Lookout. Vanaf het observatiedek op 168 meter hoogte heeft u een schitterend uitzicht op Vancouver en haar omgeving.

   

 • 12

  Vancouver - Campbell River (plm. 231 kilometer)

  49352841 m

  U verlaat vandaag het vast land en steekt met de ferryboot over naar Vancouver Island voor een avontuur in de wildernis van Canada. U heeft de gelegenheid om deel te nemen aan een facultatieve excursie, waarbij u onder begeleiding van een lokale gids op zoek gaat naar beren, dolfijnen en orka’s.

  U overnacht op een camping in de buurt van Campbell River.

   

 • 13

  Campbell River - Telegraph Cove (plm. 201 kilometer)

  1905930 l

  U rijdt vandaag naar het Noordelijkste punt van deze reis, het kleine dorpje Telegraph Cove. Het lijkt alsof u nu pas écht in de onbewoonde wereld terecht bent gekomen. Het laatste stukje ongerept Canada! Het dorp heeft een rijk verleden en heeft een belangrijke rol gespeeld op Vancouver Island.

  U overnacht twee nachten op een camping in de buurt van Telegraph Cove.

   

 • 14

  Telegraph Cove

  37552663 m

  U kunt vandaag deelnemen aan een facultatieve excursie, waarbij u samen met een lokale grizzly beer expert op zoek gaat naar grizzly beren. Het is een spannende dagtocht waarbij u van een veilige afstand de beren bekijkt en ziet in hun natuurlijke leefomgeving.

  Na een indrukwekkende dag keert u moe en voldaan naar de camping terug.

   

 • 15

  Telegraph Cove - Courtenay (plm. 260 kilometer)

  19146547 m

  U verlaat de échte wildernis en rijdt zuidwaarts op Vancouver Island naar het dorpje Courtenay.

  In Courtenay treft u een diverse landschap aan met bossen, landbouw, bergen en de oceaan aan.

  U kunt deelnemen aan diverse activiteiten zoals wandelen, mountainbiken en golven. Bezoek één van de vele boerderijen of wijngaarden of ga op fossielen jacht in Courtenay & District Museum & Palaeontology Centre.

  U overnacht op een camping in de buurt van Courtenay.

   

 • 16

  Courtenay - Ucluelet (plm. 162 kilometer)

  66199729 m

  U verlaat het mooie dorpje Courtenay en reist richting het Westen naar Ucluelet gelegen aan de Wild Pacific Ocean (stille oceaan). In dit deel van Vancouver Island treft u fjorden aan en een ruige kustlijn.

  U overnacht op een camping in de buurt van Ucluelet. Vanaf de camping heeft u een prachtig uitzicht over de oceaan.

   

 • 17

  Ucluelet - Victoria (plm. 292 kilometer)

  41226286 m

  U verlaat Ucluelet en reist door de charmante stad Victoria, de hoofdstad van Britisch Columbia. De stad doet Engels aan, er rijden rode dubbeldekkers, er zijn prachtige tuinen en veel huizen in de zogeaande “Tudorstijl” gebouwd.

  U overnacht op een camping in de buurt van Victoria.

   

 • 18

  Victoria - Manning Provincial Park (plm. 218 kilometer)

  66338974 m

  U verlaat Victoria en Vancouver Island. De ferryboot brengt u weer terug naar het vaste land. U vervolgt uw route naar Harrison Hot Springs, waar u kunt genieten van een ontspannen bad in één van de vele heetwaterbronnen.

  Nadat u compleet uitgerust en ontspannen bent, vervolgt u uw route naar Manning Provincial Park. Het park heeft een bijzondere ligging en daardoor een unieke natuur. U treft in dit prachtige natuurpark diverse wandelroutes die u langs unieke bezienswaardigheden voeren en langs historische plaatsen. Een echte aanrader zijn de Lightning Lakes, een viertal meren.

  U overnacht op een camping in de buurt van Manning Provincial Park.

   

 • 19

  Manning Provincial Park - Penticton - Kelowna (plm. 242 kilometer)

  66186948 m

  Vandaag rijdt u door naar Penticton, de plaats in Canada met het beste klimaat. De stad ligt tussen twee meren en wordt omringd door een prachtige berglandschap. De mooiste stranden vindt u bij Okanagan Lake. Penticton is bekend om zijn wijnen, die u op diverse plaatsen kunt proeven en kopen.

  Kelowna ligt in een glooiend landschap met wijngaarden en fruitbomen en heeft een mediterrane uitstraling.

  U overnacht op een camping in de buurt van Kelowna.

   

 • 20

  Kelowna - Revelstoke National Park - Glacier National Park (plm. 244 kilometer)

  3591117 m

  U verlaat de vallei bij Kelowna en reist door naar Revelstoke National Park. Dit park heeft een diverse natuur, zoals bergen, een regenwoud, groene weiden, prachtige dalen. In het hele park treft u mooie uitzichtpunten. In het park zijn verschillende wandelroutes, zodat u de natuur van dichtbij kunt beleven.

  U eindigt vandaag uw reis op een camping in de buurt van Glacier National Park.

   

 • 21

  Glacier National Park - Banff National Park - Calgary (plm. 244 kilometer)

  31730389 m

  U start uw dag in het Glacier National Park, dat door de lokale bevolking liefkozend schitterende bergen wordt genoemd. Het park is gigantisch groot en beslaat wel duizenden vierkante kilometers uniek natuurgebied. Er zijn diverse watervallen, zoals de Weeping Wall en de Bird Woman en indrukwekkende gletsjers.

  Na uw bezoek aan Glacier National Park reist u door het u bekende Banff National Park.

  Aan het einde van de dag komt u aan op de camping in Calgary.

   

 • 22

  Calgary - Amsterdam

  60524835 m

  U levert vanochtend de camper in bij het verhuurbedrijf. Er is helaas een einde gekomen aan uw reis door Canada. U vertrekt in de late namiddag naar het vliegveld, vanwaar het vliegtuig terug naar huis vertrekt.

   

 • 23

  Aankomst Amsterdam

  U komt in de loop van de ochtend aan in Amsterdam. U heeft de gelegenheid om afscheid te nemen van uw reisgenoten, waarna u met een koffer vol herinneringen huiswaarts keert.

 

Inclusief

Inclusief:


Inclusief:

 • Nederlandse reisbegeleiding (uw reisbegeleiders Christiaan & Maletha);
 • Retour vliegticket Amsterdam – Calgary / Calgary - Amsterdam (directe vlucht) inclusief ticketfee, luchthavenbelasting, alle maaltijden aan boord van het vliegtuig incl. consumpties, 1 stuk ruimbagage & 1 stuk handbagage p.p.;
 • Transfer luchthaven Calgary - hotel Calgary;
 • 2 hotelovernachtingen in een 2-persoonskamer in het centrum van Calgary o.b.v. logies;
 • Welkomstontbijt op dag 2 in Calgary;
 • Stadsbezoek Calgary op dag 2 (excl. vervoer & entreegelden bezienswaardigheden);
 • Transfer hotel Calgary - verhuurbedrijf;
 • 20 dagen huurcamper C-Medium van Fraserway inclusief: ongelimiteerde kilometers, preperation fee, personal kit, zeer uitgebreide inventaris, CDR, extra bestuurder, onbeperkt generator gebruik, informatiepakket incl. kaarten & brochures, 24-uur pechhulp service, vervangend vervoer, koffer opbergservice tijdens uw rondreis en lokale belastingen;
 • 19 overnachtingen op een camping incl. 2 personen;
 • Entreegelden Nationale Parken (voor 2 personen);
 • Ferry overtocht Vancouver - Nanaimo (incl. 2 personen & huurcamper);
 • Ferry overtocht Swartz Bay - Tsawwassen (incl. 2 personen & huurcamper);
 • Transfer verhuurbedrijf - luchthaven Calgary;
 • Kennismakingsdag incl. lunch;
 • Reisgids Canada;
 • Wegenkaart Canada;
 • Routeboek Cosse Camper Adventure (incl. route & bezienswaardigheden);
 • Diverse wandelingen die wij ter plaatse organiseren;
 • Fooien;

 

Exclusief: 

 • Waarborgsom huurcamper á CAD 750,- (plm. € 495,-) - ter plaatse betalen bij het verhuurbedrijf;
 • Brandstof;
 • Tolgelden;
 • Parkeergelden;
 • Verzekeringen (reis- en annuleringsverzekering);
 • Afkoop eigen risico verzekering camperhuur;
 • Persoonlijke uitgaven voor onder meer maaltijden, facultatieve en individuele bezienswaardigheden (o.a. entreegelden voor musea, enz.);
 • Munten voor douches, wasautomaten en sani-stations;
 • Bijdrage Garantiefonds GGTO á € 15,- per boeking;
 • Reserveringskosten á € 15,- per boeking;

Data

Data:

Data

GEGARANDEERD VERTREK - NOG SLECHTS 4 CAMPERS BESCHIKBAAR!

Aanvang reis: maandag 29 juli 2019
Einde reis: dinsdag 20  augustus 2019

Prijzen

Prijs 1e & 2e persoon: vanaf € 4.799,-
Prijs alleenreizende / solo: vanaf € 8.399,-
Prijs extra volwassene:prijs op aanvraag

Extra / aanvullende informatie:

Verlenging mogelijk: informeer naar de mogelijkheden.

Minimaal 5 equipes, maximaal 10 equipes en onder voorbehoud van voldoende deelname.

 

Prijspeildatum: 20-9-2018

 

Highlights

Highlights:
 • Calgary;
 • Banff National Park;
 • Jasper National Park;
 • Wells Gray Provincial Park;
 • Capilano Suspension Bridge;
 • Vancouver;
 • Vancouver Island;
 • Grizzley safari;
 • Victoria;
 • Harrison Hot Springs;
 • Penticton;
 • Revelstoke National Park;
 • Glacier National Park;

Foto's

Foto's:

Bekijk hier de foto's van deze reis. Klik op een foto om deze uit te vergroten.

Reisverslagen

Reisverslagen:

Er zijn nog geen reisverslagen gepubliceerd.

Onze contactgegevens:

Cosse Camper Adventure
Drentse Mondenweg 21
7831 JA Nieuw-Weerdinge
Nederland
Telefoon: +31 (0)6-51609306
Klik hier voor email

Vindt ons op de kaart

Onze openingstijden:

Maandag 09.00 - 18.00 uur
Dinsdag 09.00 - 18.00 uur
Woensdag 09.00 - 18.00 uur
Donderdag 09.00 - 18.00 uur
Vrijdag 09.00 - 18.00 uur
Zaterdag 10.00 - 17.00 uur
Zondag gesloten