Camperreis Schotland (2019)

Beoordeel dit item
(0 stemmen)

GEGARANDEERD VERTREK
Datum
Aanvang reis: zondag 2 juni 2019
Einde reis zaterdag 29 juni 2019
Prijzen:
Prijs 1e & 2e persoon: € 1.350,- p.p.
Prijs alleenreizende / solo: € 2.085,-
Prijs extra volwassene: prijs op aanvraag
Prijs kind: prijs op aanvraag
Minimaal 5 equipes Maximaal 10 equipes

 

28-daagse camperreis Schotland

Maak tijdens een 28-daagse camperreis kennis met de prachtige ongerepte natuur, cultuur en vriendelijke bevolking van Schotland, het land van de doedelzakken en de schotse kilt.

De reis start met een bezoek aan de indrukwekkende oude stad Edinburgh met haar ontelbare kastelen, kerken en indrukwekkende gebouwen. U gaat op zoek naar Nessie, het monster van Loch Ness. U reist via prachtige routes door het glooiende groene landschap van de Schotse Hooglanden naar de noordelijkst gelegen plaats John O’Groats, waar u een dagexcursie maakt naar de Orkney eilanden. U reist naar Isle of Skye waar u mooie havenstadjes bezoekt, wandelingen maakt en geniet van het ruige landschap van de Schotse Hooglanden. U maakt een rit met de Hogwarts Express, de Harry Potter stoomtrein, één van de mooiste treinroutes van Europa. U maakt kennis met bijzondere gerechten, zoals Haggis. Geniet van verse scones tijdens een traditionele High Tea en natuurlijk zal een whiskey proeverij niet ontbreken tijdens deze reis.

 

Programma

Programma:
 • 1

  Aankomst Edinburgh

  23903216 xl

  U bent vanaf 15.00 uur van harte welkom op de camping in de buurt van Edinburgh. U wordt opgevangen door één van de medewerkers van Cosse Camper Adventure. 

  's Avonds gaat u genieten van een heerlijk welkomstdiner. Tijdens het diner kunt u nader kennismaken met de andere deelnemers van deze reis. U verblijft 3 nachten op een camping in de buurt van Edinburgh.

 • 2

  Edinburgh

  28437707 xl

  ’s Ochtends kunt u deelnemen aan een begeleide wandeling met een lokale stadsgids in Edinburgh. Edinburgh heeft een historisch centrum met duizenden monumentale gebouwen waaronder kastelen, kerken, kathedralen en musea. Edinburgh is de hoofdstad van Schotland en de 2e grootste stad. Wij bezoeken o.a. het Edinburgh Castle en maken een wandeling over de Royal Mile.

  ’s Middags kunt u de stad op eigen gelegenheid bekijken. Slenter door de gezellige hoofdstad en drink een koud biertje in één van de gezellige pubs die Edinburgh rijk is.

   

 • 3

  Edinburgh

  28437708 xl

  U heeft vandaag een rustdag.

   

 • 4

  Edinburgh - Braemar  (plm. 215 kilometer)

  51769282 xl

  U verlaat Edinburgh en reist op uw eigen tempo naar de volgende overnachtingslocatie, die gelegen is in de buurt van Braemar.

  U kunt op eigen gelegenheid een bezoek brengen aan The Falkirk Wheel, de enige roterende scheepslift ter wereld. De lift verbindt het Forth & Clyde kanaal met het Union Kanaal, waarbij een totale hoogte van 35 meter overbrugd moet worden.

  Maak een fotostop bij het Kelpies monument, twee 30 meter hoge paardenhoofden.

  U verblijft 3 nachten op een camping in de buurt van Braemar.

   

 • 5

  Braemar

  87487638 xl

  U kunt vandaag een rustdag nemen of deelnemen aan een facultatieve wandeling in de Cairngorm Mountains.

   

 • 6

  Braemar (rustdag)

  85445647 xl

  Vandaag heeft u een rustdag.

 • 7

  Braemar - Loch Ness (plm. 159 kilometer)

  44645150 xl

  U reist vandaag op eigen tempo naar de volgende bestemming, het mysterieuze meer Loch Ness.

  Als u goed oplet, dan kunt u misschien wel een foto van Nessie maken, het monster van Loch Ness.

  U kunt vandaag een bezoek brengen aan de stad Inverness. Bezoek de Victoriaanse markt, het shopping centrum of bezoek één van de kunsttentoonstellingen in de vele galerieën van de stad.

  U verblijft 1 nacht op een camping in de buurt van Loch Ness.

   

 • 8

  Loch Ness - Dalchalm (plm. 188 kilometer)

  28964908 xl

  U rijdt vandaag een groot deel langs het meer van Loch Ness en kunt genieten van het prachtig glooiende landschap. Bezoek één van de vele souvenirwinkeltjes en koop uw eigen “Nessie”.

  Bezoek het beroemde 13e eeuwse Urquhart Castle, dat gelegen is aan de oevers van Loch Ness.

  Onderweg kunt u een mooie waterval bezoeken of één van de vele kastelen die u tegenkomt.

  U verblijft 1 nacht op een camping in de buurt van Dalchalm.

   

 • 9

  Dalchalm - John O'Groats (plm. 100 kilometer)

  14298274 xl

  U verlaat Dalchalm en reist vandaag langs de ruige kustlijn van Oost-Schotland naar het noordelijk gelegen John O’Groats.

  Aan het einde van de dag komt u aan op onze camping in John O'Groats, waar u 4 nachten zult verblijven.

   

 • 10

  John O'Groats

  101539079 xl

  U heeft vandaag een rustdag.

   

 • 11

  John O'Groats

  108255207 xl

  Wij brengen vandaag een gezamenlijk bezoek aan de Orkney eilanden. Een lokale gids zal ons met een kleine taxibus de mooiste plekken van de Orkney eilanden laten zien.

  De Orkney eilanden groep bestaat uit een 200-tal eilanden, waarvan er slechts 20 bewoond zijn. Het kent een lange en rijke historie, er sporen gevonden zijn van de steentijd, bronstijd en ijzertijd. Zo zijn er restanten, ruines en kastelen op de eilanden. Het landschap is heuvelachtig en groen, waarbij de kustlijn stijle kliffen heeft en enkele zandstanden.

   

 • 12

  John O'Groats

  43474581 xl

  U heeft vandaag een rustdag.

  U kunt vandaag deelnemen aan een facultatieve excursie, waarbij u zeehonden, papegaaiduikers, bruinvissen en walvissen kunt spotten tijdens een boottocht.

   

 • 13

  John O'Groats - Durness (plm. 153 kilometer)

  29079276 xl

  U kunt vandaag een bezoek brengen aan de Duncansby Head, het meest noordoostelijke deel van het Britse vasteland. U kunt hier de vuurtoren “Duncansby Head Lighthouse” uit 1924 bezoeken.

  Geniet van het spectaculaire uitzicht.

  Daarnaast kunt u vandaag nog het kasteel van Mey, dat gebouwd is in de middeleeuwen bezoeken. Het kasteel was het voormalige huis van wijlen koningin Elizabeth, de koningin-moeder.

  U verblijft 1 nacht op een camping in de buurt van Durness.

   

 • 14

  Durness - Ullapool (plm. 109 kilometer)

  24646456 xl

  Bezoek Durness, een bijzonder dorp gevormd door een verzameling van kleine dorpjes en boerderijen.

  Na uw bezoek aan Durness reist u via het Knockan Crag National Nature Reserve verder naar het dorp Ullapool, gelegen aan de rand van de Schotse hooglanden. Vanuit Ullapool kunt u met een boot verschillende eilanden bezoeken, zoals de Buiten-Hebriden en de Summer Isles. 

  U verblijft 2 nachten op een camping in de buurt van Ullapool.

   

 • 15

  Ullapool

  77234957 xl

  Vandaag kunt u op eigen gelegenheid een boottocht naar de Summer Isles maken, een eiland vlak voor de kust van Ullapool.

   

 • 16

  Ullapool - Portree (plm. 194 kilometer)

  67316874 xl

  U verlaat de kustplaats Ullapool en reist naar de beroemd eiland “Isle of Skye”. Van de Binnen-Hebriden is dit het grootste en tevens noordelijkst gelegen eiland. Sinds 1995 is het een schiereiland, omdat het eiland d.m.v. de Skye Bridge verbonden is met het vaste land.

  Voordat u op Skye aankomt kunt u onderweg nog een kijkje nemen bij een aantal bijzondere kastelen.

  U verblijft 3 nachten op een camping in de buurt van Portree.

   

 • 17

  Portree - Isle of Skye

  21489112 xl

  Vandaag heeft u een rustdag. U kunt op eigen gelegenheid kennis maken met Portree. Maak een wandeling om The Lump of geniet van het uitzicht vanaf de haven over de zee en de hoge bergen.

   

 • 18

  Portree - Isle of Skye

  17056841 xl

  Voor de sportieve wandelaars staat vandaag een facultatieve wandeling naar The Old Man of Storr op het programma. The Old Man is een steile rotspilaar, die gelegen is in een prachtig heuvelachtig rotsgebied. De locatie wordt regelmatig gebruikt in filmscénes.

   

 • 19

  Portree - Uig (plm. 53 kilometer)

  65115499 xl

  Vandaag heeft u een korte reisdag omdat er onderweg heel veel te zien is, zodat u daar alle tijd voor heeft. Onderweg komt u een aantal prachtige en bijzondere watervallen, een idyllisch gelegen meer en een oud kastelen tegen.

   

  U verblijft 2 nachten op een camping in de buurt van Uig.

   

 • 20

  Uig

  57735243 xl

  Vandaag heeft u een rustdag.

   

 • 21

  Uig - Dunvegan (plm. 63 kilometer)

  65648885 xl

  U heeft vandaag opnieuw een korte reisdag voor de boeg, zodat u alle tijd heeft om onderweg een bezoek te brengen aan het Claigan Coral Beach & Dunvegan Castle.

  Claigan Coral Beach heeft haar naam te danken aan het gebroken witte koraalachtige zeewier, waardoor het zeewater heel mooi turquoize kleurt als de zon erop schijnt. Een mooie plek om te wandelen of te picknicken. Maak een mooie romantische wandeling over het strand.

  Bezoek ’s middags het imposante Dunvegan Castle en geniet van het uitzicht over de weidse omgeving van het kasteel.

   

  U verblijft 1 nacht op een camping in de buurt van Dunvegan.

   

 • 22

  Dunvegan - Fort William (plm. 193 kilometer)

  30811970 xl

  Maak een wandeling naar de beroemde Fairy Pools en neem een duikje in het ijskoude water en zwem onder de natuurlijke stenen boog door. De Fairy Pools liggen in een prachtige omgeving en het kristalheldere water trekt jaarlijks heel veel toeristen aan.

  Of bezoek het oudste werkende distilleer bedrijf van Schotland. Leer tijdens een interessante rondleiding alles over het distilleren van whisky en proef aan het einde van de rondleiding de beroemde Talisker whisky.

   

  U verblijft 3 nachten op een camping in de buurt van Fort William .

   

 • 23

  Fort William

  24565446 xl

  Vandaag maken we gezamenlijk een rit per stoomtrein met de beroemde Jacobite Train naar Mallaig, een rit van plm. 2 uur. De klassieke stoomtrein rijdt een prachtige route op een heel rustig tempo, zodat je optimaal kunt genieten van het heuvelachtige Schotse landschap.

  Bent u ook zo’n fan van de Harry Potter films? Dan herkent u deze stoomtrein misschien, deze stoomtrein is in de Harry Potter films gebruikt als de Hogwarts Express.

   

 • 24

  Fort William

  26933744 xl

  Vandaag heeft u een rustdag.

  U kunt vandaag deelnemen aan een facultatieve excursie. Een kabelbaan brengt u naar de top van de Aonach Mor, waarvan u een prachtig uitzicht heeft op de Ben Nevis en haar omgeving. Deze berg is met zijn 1.344 meter de hoogte berg van Engeland.

   

 • 25

  Fort William - Luss (plm. 125 kilometer)

  87417134 xl

  U verlaat het toerische stadje Fort William en reist via het Nationaal Park Loch Lomond en Trossachs National Park naar de volgende camping. Onderweg treft u een ruig landschap aan met een interessante geschiedenis. Geniet van het uitzicht op de bergen vanaf Loch Lomond, het grootste meer van Schotland. Het meer is totaal 37 km lang.

  U verblijft 1 nacht op een camping in de buurt van Luss, direct aan het Loch Lomond .

 • 26

  Luss - Glasgow (plm. 55 kilometer)

  22679960 xl

  Vandaag staat een korte reisdag op het programma.

  ‘s middags kunt u op eigen gelegenheid of met de hele groep de stad Glasgow bezoeken.

  Glasgow is één van de belangrijkste industrie- en handelssteden van Engeland en het is, op London na, de beste winkelbestemming in Engeland. U treft hier leuke, bijzondere en een zeer divers aanbod aan winkels. Glasgow heeft daarnaast interessante musea, gezellige festivals en de beste live muziekscènes van Engeland. De bevolking is zeer vriendelijk met een bijzonder gevoel voor humor.

  U verblijft 1 nacht op een camping in de buurt van Glasgow .

 • 27

  Glasgow - Lockerbie (plm. 150 kilometer)

  102502172 xl

  U verlaat Glasgow en reist verder naar het eindpunt van deze reis, het plaatsje Lockerbie.

  ’s Avonds nemen wij afscheid van elkaar tijdens het tot ziens diner.

  U verblijft 1 nacht op een camping in de buurt van Lockerbie .

 • 28

  Lockerbie

  44870337 xl

  Aan de rondreis door Schotland is helaas een einde gekomen. Iedere deelnemer gaat op eigen gelegenheid naar huis.

   

 

Inclusief

Inclusief:

Inclusief:

 • Nederlandse reisbegeleiding (uw reisbegeleiders Christiaan & Maletha);
 • 27 overnachtingen op een camping incl. 2 personen en stroom;
 • Welkomstdiner incl. 2 consumpties p.p.;
 • Dagexcursie naar de stad Edinburg incl. wandeling met een lokale stadsgids;
 • Transfer camping – Edinburgh (retour);
 • Whiskey proeverij;
 • Begeleide wandeling in de omgeving van de Cairngorm Mountains;
 • Dagexcursie naar de Orkney eilanden incl. overtocht en bustocht met lokale gids over het eiland;
 • Begeleide wandeling naar de The Man of Storr;
 • Dagexcursie met de Jacobite Train naar Mallaig;
 • Tot ziensdiner incl. 2 consumpties p.p.;
 • Routeboek;
 • Fooien;

Exclusief:

 • Huurcamper (vraag vrijblijvend een offerte aan);
 • Overtocht Nederland – Engeland;
 • Brandstof;
 • Tolgelden;
 • Parkeergelden;
 • Verzekeringen;
 • Persoonlijke uitgaven voor onder meer maaltijden, facultatieve en individuele bezienswaardigheden (o.a. entreegelden voor musea, enz.);
 • Extra tafeldranken bij gezamenlijke maaltijden;
 • Munten voor douches, wasautomaten en sani-stations;
 • Eventuele kosten voor huisdieren;
 • Bijdrage Garantiefonds GGTO á € 15,- per boeking;
 • Reserveringskosten á € 15,- per boeking;

 

Data

Data:

Data

GEGARANDEERD VERTREK

Aanvang reis: zondag 2 juni 2019
Einde reis: zaterdag 29 juni 2019

 

Prijzen

Prijs per persoon: € 1.350,-
Prijs alleenreizende / solo: € 2.085,-
Prijs extra volwassene:prijs op aanvraag
Prijs kind:prijs op aanvraag

Extra / aanvullende informatie:

Verlenging mogelijk: informeer naar de mogelijkheden.

Minimaal 5 equipes, maximaal 10 equipes en onder voorbehoud van voldoende deelname.

Prijspeildatum: 1-11-2018

Highlights

Highlights:
 • Edinburgh;
 • Falkirk Wheel;
 • Cairngorm Mountains;
 • Loch Ness;
 • Inverness;
 • Urquhart Castle;
 • Orkney eilanden;
 • Duncansby Head;
 • Isle of Skye;
 • Portree;
 • The Old Man of Storr;
 • Claigan Coral Beach;
 • Dunvegan Castle;
 • Fairy Pools;
 • Jacobite Train - Harry Potter stoomtrein;
 • Glasgow;
 • Lockerbie;

Foto's

Foto's:

Bekijk hier de foto's van deze reis. Klik op een foto om deze uit te vergroten.

 

 

Reisverslagen

Reisverslagen:

Er zijn nog geen reisverslagen gepubliceerd.

Onze contactgegevens:

Cosse Camper Adventure
Drentse Mondenweg 21
7831 JA Nieuw-Weerdinge
Nederland
Telefoon: +31 (0)6-51609306
Klik hier voor email

Vindt ons op de kaart

Onze openingstijden:

Maandag 09.00 - 18.00 uur
Dinsdag 09.00 - 18.00 uur
Woensdag 09.00 - 18.00 uur
Donderdag 09.00 - 18.00 uur
Vrijdag 09.00 - 18.00 uur
Zaterdag 10.00 - 17.00 uur
Zondag gesloten