Noorwegen 22-daagse camperreis "Fjorden in Noorwegen"

Beoordeel dit item
(27 stemmen)

Reserveren / offerte aanvragen?

Wilt u deze reis boeken met uw eigen camper?
Klikt u dan op onderstaande button! 

Of wilt u deze reis maken met een huurcamper of met uw eigen auto met verblijf in hotels / appartement?

Klikt u dan op onderstaande button en wij sturen u zo snel mogelijk een passende en geheel vrijblijvende offerte:

   
Boeken kan tot 18 juni 2018!
   

Datum

 
   
Aanvang reis: maandag 30 juli 2018
Einde reis maandag 20 augustus 2018
   
Prijzen:
   
Prijs 1e & 2e persoon: € 1.275,- p.p.
Prijs alleenreizende / solo: € 1.895,-
Prijs extra volwassene: € 595,-
Prijs kind: € 425,-
   
NIEUW: deelname met een huurcamper (incl. 4 weken camperhuur) prijs 1e & 2e persoon: vanaf € 2.835,- p.p.
   
Minimaal 5 equipes Maximaal 10 equipes

Noorwegen - fjordenreis

"een avontuurlijke 22-daagse camperreis door Noorwegen"

Wie droomt er nou niet van een camperreis naar het prachtige Noorwegen? Tijdens deze rondreis maakt u kennis met alles, dat Noorwegen te bieden heeft. U ziet fjorden, watervallen, bergen, ongerepte natuur, staafkerken, rendieren en dorpjes met
oude houten huizen. U rijdt niet alleen langs de fjorden, maar u steekt ook regelmatig met uw camper de fjorden per veerboot over, waarbij u een spectaculair uitzicht hebt.

Verlenging mogelijk: informeer naar de verschillende mogelijkheden. 

Programma

Programma:
 • 1

  Hirtshals

  Dag 1

  U bent vanaf 15.00 uur van harte welkom op de camping in Hirtshals, dat gelegen is in Denemarken. U wordt opgevangen door één van de medewerkers van Cosse Camper Adventure.

  ’s Avonds hebben we een welkomstborrel en wordt uitleg gegeven over de oversteek naar Noorwegen.

 • 2

  Hirtshals - Langesund (plm. 50 kilometer)

  Dag 2

  Samen met de andere deelnemers rijdt u in de loop van de ochtend naar de haven van Hirtshals waar wij gezamenlijk gaan inschepen voor de overtocht naar Langesund in Noorwegen!

  Nadat de boot aangemeerd is moet u nog een klein stukje rijden naar de volgende overnachtingsplaats, een camping vlakbij het Telemark Kanaal. Op deze camping verblijft u twee nachten.

  ’s Avonds gaat u gezamenlijk met de groep genieten van een heerlijk welkomstdiner, waarbij u nader kennis met de andere deelnemers kunt maken.

 • 3

  Telemark kanaal

  Dag 3

  U kunt vandaag deelnemen aan een facultatieve excursie naar het Telemark Kanaal.

  Het Telemark Kanaal is meer dan 100 jaar geleden aangelegd. Het kanaal werd bekend, doordat het de snelste route was van Oost- naar West Noorwegen voor personen, dieren, goederen en hout.

  Het kanaal werd ook wel “het 8e wereldwonder genoemd”. Het kanaal overbrugt een hoogte van 72 meter boven zeeniveau door middel van 8 sluizen.

 • 4

  Telemark kanaal - Hardangervidda National Park (plm. 231 kilometer)

  Dag 4

  U rijdt vandaag op eigen tempo naar de volgende camping. Onderweg zult u een goede indruk krijgen van het landschap van Telemark. U rijdt een stuk langs het Telemark kanaal en u zult waarschijnlijk meerdere malen onderweg stoppen om te genieten van het uitzicht.

  U stopt natuurlijk voor een bezoek aan de Heddal Stavkirke die in 1242 gebouwd is. Deze staafkerk is de grootste van alle middeleeuwse kerken in Noorwegen.

 • 5

  Hardangervidda National Park - Eidfjord (plm. 120 kilometer)

  Dag 5

  Vandaag rijdt u op eigen tempo een prachtige route dwars door het Hardangervidda National Park. Onderweg kunt u genieten van de prachtige bergen, de natuur, de vele beekjes en het uitzicht op de gletsjer.

  U kunt een schitterende wandeling maken naar de Vøringsfossen, een waterval waar de rivier 145 meter omlaag stort in een kloof. U kunt de waterval ook vanaf de parkeerplaats bewonderen.

  U verlaat het Hardangervidda National Park en komt aan in Eidfjord. Het landschap rond de Eidfjord is spectaculair gevormd door gletsjers en rivieren, zij hebben diepe dalen met bijna loodrechte wanden uitgeslepen.

  Wij maken vanavond een gezellig kampvuur op de camping!

 • 6

  Eidfjord - Flåm (plm. 238 kilometer)

  Dag 6

   

  U hebt vandaag een lange rijdag. U start met een korte overtocht over de Eidfjord, waarna u uw route vervolgt langs de Hardangerfjord. Onderweg maakt u nog een keer een overtocht over de Hardangerfjord, waarna u een grote waterval kunt bekijken.

  U vervolgt uw route via een prachtig bergachtig landschap. U komt aan op de camping in Flåm.

  Flåm is een klein dorpje met een treinstation en een haven, midden tussen steile berghellingen en watervallen aan de Aurlandfjord.

 • 7

  Flåm

  Dag 7

  Wij laten de campers vandaag achter op de camping en gaan vanochtend een gezamenlijk treinritje maken met de Flåmsbaan. De Flåmsbaan voert ons langs diepe ravijnen en watervallen. De trein legt kronkelend door tunnels een traject van 20 kilometer af naar station Myrdal, dat hoog in de bergen ligt. De trein rijdt door 20 tunnels, waarvan er 18 volledig met de hand zijn uitgehakt. Halverwege de treinrit wordt een stop gemaakt bij een zeer imposante waterval, de Kjofossen.

 • 8

  Flåm - Fjærland (plm. 171 kilometers)

  Dag 8

  U heeft vandaag de mogelijkheid om meerdere staafkerken te bezoeken op weg naar de volgende bestemming. U kunt o.a. een bezoek brengen aan de kleinste staafkerk van Noorwegen. U kunt ook naar een uitzichtpunt rijden waar u een prachtig uitzicht heeft op de smalle Naeroyfjord!

  Voordat u met de veerboot de Sognefjord over steekt, kunt u een bezoek brengen aan het kleine plaatsje Laerdalsøyri waar u prachtige houten huizen vindt uit de 18e en 19e eeuw. Of neem een kijkje in het Noorse wilde-zalmcentrum, waar u zalmen kunt observeren tijdens de trek.

  Wij overnachten op een camping in Fjærland.

 • 9

  Fjærland - Jostedal vallei (plm. 61 kilometer)

  Dag 9

  U kunt vanochtend een bezoek brengen aan het gletsjer museum om alles over gletsjers te weten te komen. U mag zeker de film die op een panoramascherm gedraaid wordt niet missen.

  Na uw bezoek aan het gletsjer museum rijdt u door naar de volgende camping waar u twee nachten zult verblijven. De camping ligt op een idyllische locatie dicht bij de gletsjers in de Jostedal vallei.

  Vanaf de camping kunt u diverse wandelingen maken door het beschermde natuurgebied Breheimen, dat “huis van de gletsjers” betekent.

 • 10

  Jostedal vallei

  Dag 10

  U kunt vandaag deelnemen aan een gezamenlijk gletsjerwandeling op de grootste gletsjer van het vaste land van Europa. U maakt samen met de andere deelnemers een makkelijke wandeling over het blauwe ijs. U krijgt een goede indruk van de machtige gletsjer en het aparte landschap waarin u zich bevindt.

  De rest van de dag kunt u op eigen gelegenheid de omgeving verkennen.

 • 11

  Jostedal vallei - Geirangerfjord (plm. 170 kilometer)

  Dag 11

  U kunt vandaag een bezoek brengen aan de oudste staafkerk van Noorwegen, ook wel de “parel” onder de staafkerken genoemd. Deze staafkerk ligt aan de overkant van de Lustrafjord. Wilt u deze staafkerk bezoeken, dan moet u een kleine overtocht maken met de boot. Na een kleine wandeling bergopwaarts komt u bij de staafkerk aan.

  Na het bezoek aan de staafkerk vervolgt u de route richting Lom op eigen tempo. U overnacht vandaag op een camping.

 • 12

  Geirangerfjord - Sylte (plm. 100 kilometer)

  Dag 12

  Deze dag staat in het teken van de Geirangerfjord, ook wel de “parel” van de Noorse fjorden genoemd. U kunt vandaag op een hele bijzondere manier kennis maken met de Geirangerfjord, die 16 kilometer lang is. Vanaf het uitzichtpunt krijgt u een goede indruk van de schoonheid van de Geirangerfjord.

  In de loop van de middag kunt u een boottocht maken door de Geirangerfjord en de camper gaat gewoon met u mee! Vanaf het zonnedek heeft u goed uitzicht op het heldergroene water, de tegen de hellingen gebouwde boerderijen en u ziet verschillende watervallen.

  U overnacht vandaag op een kleine camping.

 • 13

  Sylte - Ålesund (plm. 173 kilometer)

  Dag 13

  U vervolgt uw route naar de bekende Trollstigveien, het Trollen pad. Vanaf het uitzichtpunt heeft u een prachtig uitzicht op de elf adembenemende haarspeldbochten. U vervolgt uw weg over het Trollen pad en u komt onderweg twee prachtige watervallen tegen.

  Na een prachtige route langs het Romsdalfjord komt u aan in de stad Ålesund. Ålesund bestaat uit een aantal eilanden, die verbonden zijn door bruggen.

  U overnacht vandaag op een kleine camping vlakbij Ålesund. U kunt vanavond een wandeling naar de stad Ålesund maken.

 • 14

  Ålesund - Førde (plm. 210 kilometer)

  Dag 14

  U kunt vanochtend deelnemen aan een gezamenlijke wandeling naar de Fjellstua berg. Vanaf deze berg heeft u een prachtig uitzicht op de stad Ålesund met zijn eilandjes.

  ’s Middags vervolgt u de route weer op eigen tempo. U rijdt via een schitterende weg langs diverse fjorden en meren naar de volgende camping. U maakt vandaag twee keer een overtocht met een veerboot. 

  U verblijft op een kleine camping die gelegen is aan de Jølstra rivier.

 • 15

  Førde - Sognefjord (plm. 103 kilometer)

  Dag 15

  U kunt vandaag een bezoek brengen aan de Sunnfjord museum in Førde. De grootste attractie is het open lucht museum dat het dagelijks leven rond 1850 laat zien.

  In de loop van de middag komt u aan op de camping in Balestrand. De camping ligt direct aan de Sognefjord. U hebt vanaf de camping een schitterend uitzicht op de Sognefjord en haar prachtige bergen. U kunt diverse wandelingen maken vanaf de camping.

 • 16

  Sognefjord - Bergen (plm. 210 kilometer)

  Dag 16

  U hebt vandaag een lange rij dag voor de boeg. U rijdt vandaag een groot stuk langs de Sognefjord. U maakt een oversteek met de boot over de Sognefjord en rijdt naar uw volgende bestemming, de stad Bergen.

  U overnacht op een rustige camping die gelegen is in een bosrijk gebied. U kunt vanaf de camping verschillende wandelingen maken via goed gemarkeerde routes.

 • 17

  Bergen

  Dag 17

  Samen met de andere deelnemers brengt u vandaag een bezoek aan de stad Bergen. U gaat de stad bekijken met een lokale stadsgids. Bergen heeft de intieme sfeer van een klein plaatsje, terwijl het een grote stad is. Bekend zijn de houten pakhuizen aan de kade die 400 jaar oud zijn, de dagelijkse vismarkt en het uitzichtpunt op de Fløyen.

  ’s Middags kunt u op eigen gelegenheid de stad Bergen verder verkennen. Er zijn prachtige houten huizen, statige gebouwen, winkeltjes, een park en diverse musea.

 • 18

  Bergen - Jørpeland (plm. 245 kilometer)

  Dag 18

  U verlaat de bosrijke camping in Bergen en vervolgt uw route naar Jørpeland. Vlak na het verlaten van de camping komt u de Fantoft Staafkerk tegen. Deze staafkerk is na een verwoestende brand in 1992 volledig herbouwd.

  U overnacht op een camping vlakbij Jørpeland in een prachtig natuurgebied.

 • 19

  Jørpeland - Preikestolen (plm. 30 kilometer)

  Dag 19

  Vandaag staat voor de wandelliefhebbers een pittige wandeling op het programma naar de Preikestolen, de “Preekstoel”. De Preikestolen steekt 597 meter boven het water uit.

  Vanaf de Preikestolen hebt u een adembenemend en duizelingwekkend uitzicht op de Lysefjord.

  Als u geen zin in heeft in een pittige wandeling, dan kunt u leuke excursies maken in de omgeving van Jørpeland. U kunt bijvoorbeeld een cruise maken over de Lysefjord, vanwaar u een prachtig uitzicht heeft op de Preikestolen.

 • 20

  Jørpeland - Flekkefjord (plm. 163 kilometer)

  Dag 20

  U verlaat het bosrijke Jørpeland en vervolgt uw route op eigen tempo naar de volgende camping.

  U kunt onderweg een bezoek brengen aan de stad Stavanger, met zijn kronkelstraatjes en goed onderhouden houten huizen.

  U overnacht in het dorp Flekkefjord met zijn oude pittoreske houten huizen. U vindt hier de grootste viskwekerij van Noorwegen. Het oudste deel van de stad wordt Hollenderbyen (de Hollandse Stad) genoemd, omdat de Hollanders de eerste handelspartner waren.

 • 21

  Flekkefjord - Kristiansand (plm. 124 kilometer)

  Dag 21

  U zakt af naar de zuidelijkste punt van het vaste land van Noorwegen, het vissersplaatsje Lindesnes. U kunt een wandeling maken naar de vuurtoren uit 1915, die op de zuidelijkste punt van Noorwegen staat.

  In de loop van de dag komt u aan in Kristiansand. U kunt op eigen gelegenheid deze vier na grootste stad van Noorwegen bekijken.

  Vanavond gaat u gezamenlijk dineren met alle deelnemers. Tijdens het afscheidsdiner kunt u afscheid nemen van de andere deelnemers en de reisbegeleiding.

 • 22

  Kristiansand - Hirtshals (plm. 50 kilometer)

  Dag 22

  In de loop van de dag rijden we naar de haven van Kristiansand, waar we gaan inschepen voor de gezamenlijke overtocht naar Hirtshals.

  Helaas is er een einde gekomen aan onze prachtige rondreis door Noorwegen en zal iedereen vandaag op eigen tempo terugkeren naar huis.

 

Inclusief

Inclusief:

Inclusief:

 • Nederlandse reisbegeleiding;
 • 21 overnachtingen op een camping incl. 2 personen en stroom;
 • Welkomstborrel;
 • Welkomstdiner incl. 2 consumpties p.p.;
 • Kampvuur op de camping;
 • Treinrit Flåmsbaan;
 • Gletsjerwandeling inclusief gids en materiaal;
 • Avondwandeling naar de stad Ålesund;
 • Wandeling naar de Fjellstua berg (Ålesund);
 • Excursie naar de stad Bergen met een lokale stadsgids;
 • Busretour Bergen;
 • Wandeling naar de Preikestolen;
 • Afscheidsdiner incl. 2 consumpties p.p.;
 • Diverse wandelingen die wij ter plaatse organiseren;
 • Routeboek;
 • Fooien;

 Exclusief: 

 • Camper (vraag vrijblijvend een offerte aan voor deelname met een huurcamper);
 • Brandstof;
 • Overtocht per veerboot van Hirtshals naar Langesund per camper inclusief 2 personen (prijs camper > 6 meter vanaf € 98,- > 7 meter vanaf €120,-);
 • Overtocht per veerboot van Kristiansand naar Hirtshals per camper inclusief 2 personen (prijs camper > 6 meter vanaf € 154,- > 7 meter vanaf € 200,-);
 • Eventuele brandstof- en/of veiligheidstoeslagen veerboot;
 • Alle binnenlandse veerboot overtochten;
 • Tolgelden;
 • Parkeergelden;
 • Verzekeringen;
 • Persoonlijke uitgaven voor onder meer maaltijden, facultatieve en individuele bezienswaardigheden (o.a. entreegelden voor staafkerken, musea, enz.);
 • Extra tafeldranken bij gezamenlijke maaltijden;
 • Munten voor douches, wasautomaten en sani-stations;
 • Eventuele kosten voor huisdieren;
 • Bijdrage Garantiefonds GGTO á € 15,- per boeking;
 • Reserveringskosten á € 15,- per boeking;

Data

Data:

Data

Boeken kan tot 18 juni 2018! 

Aanvang reis: maandag 30 juli 2018

Einde reis: maandag 20 augustus 2018

 

Prijzen

Prijs 1e & 2e persoon: € 1.275,-
Prijs alleenreizende / solo: € 1.895,-
Prijs extra volwassene: € 595,-
Prijs kind: € 425,-

NIEUW: prijs deelname met huurcamper 1e & 2e persoon: vanaf € 2.835,- p.p.

Extra / aanvullende informatie:

Verlenging mogelijk: informeer naar de mogelijkheden.

Minimaal 5 equipes, maximaal 10 equipes en onder voorbehoud van voldoende deelname.

 

Highlights

Highlights:
 • Telemark kanaal;
 • staafkerk Heddal;
 • Nationaal Park Hardangervidda;
 • Vøringsfossen;
 • Flåmbanen;
 • Staafkerk Undredal;
 • Staafkerk Borgund;
 • Staafkerk Kaupanger;
 • Norsk Villakssenter;
 • Sognefjord;
 • Norsk Bremuseum;
 • wandeling Jostedalsbreen gletsjer;
 • Staafkerk Urnes;
 • Geirangerfjord;
 • Trollstigveien;
 • Alesund;
 • Fjellstua berg;
 • Sunnfjord museum;
 • Bergen;
 • wandeling Preikestolen;
 • Stavanger;
 • zuidkaap van Noorwegen;

Foto's

Foto's:

Bekijk hier de foto's van deze reis. Klik op een foto om deze uit te vergroten.

Reisverslagen

Reisverslagen:

Momenteel zijn er geen reisverslagen

Onze contactgegevens:

Cosse Camper Adventure
Drentse Mondenweg 21
7831 JA Nieuw-Weerdinge
Nederland
Telefoon: +31 (0)6-51609306
Klik hier voor email

Vindt ons op de kaart

Onze openingstijden:

Maandag 09.00 - 18.00 uur
Dinsdag 09.00 - 18.00 uur
Woensdag 09.00 - 18.00 uur
Donderdag 09.00 - 18.00 uur
Vrijdag 09.00 - 18.00 uur
Zaterdag 10.00 - 17.00 uur
Zondag gesloten